vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

678 επισκέπτες, 7 χρήστες
Tem, PsykieG, Milarepa, manoslykos, paulxan, mathimatikos1966, Blackwolf

Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποσυνδεδεμένος savvis66

• *
  • 83
  • Φύλο: Άντρας
  • Carto με λεμόνι στο μπαλκόνι κ' η pg μου φουντώνει
Απ: Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 01:34 »
Μα δεν κανουν κοινωνιολογικη αλλα επιστημονικη προσεγγιση , η οποια πρεπει να στηριχτεινστον πειραματισμο, στις μετρησεις και σε δεδομενα. Οχι σε συμπερασματα κοινης λογικης.
Βεβαια θα επρεπε να ειναι και αμεροληπτοι , πραγμα το οποιο δεν με εχουν πεισει επαρκως οτι το κανουν..

Έχεις δίκιο φίλε μου ίσως το βλέπω έτσι γιατί είμαι κοινωνικός λειτουργός.Αλλά πάνω στην λέξη ''επιστημονική'' έχουν γίνει εγκλήματα και εγκλήματα.Ο λόγος του επιστήμονα είναι αλανθαστός.Ή οι μελέτες του.Έχω δει κάτι ξεφτέρια επιστήμονες εδώ που ζώ...άστα. Απο λάθος διαγνώσεις και λάθος χάπια...και αυτά τα λάθη βασισμένα στα  δεδομένα των εξετάσεων.Στην υγειά μας

Αποσυνδεδεμένος Atrum

• 1062
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 02:57 »
Πάντως εγώ σαν κατσίκι τρέχω κάθε απόγευμα μετά από τόσα χρόνια που το είχα παρατήσει γιατί δεν πήγαινα βήμα με το τσιγάρο. Αν θέλει να έρθει να μετρήσει τους αεραγωγούς και το σπόιλερ μου ευχαρίστως.

Προφανώς και περιμένω ότι το να βάζω ατμό στα πνευμόνια μου κάποιο κακό αποτέλεσμα θα έχει (Δεν είμαι ατμομηχανή... αέρα κοπανιστό παίρνω κανονικά), αλλά δεν είναι δυνατόν να μου πετάει κάτι 200% και 300% στο έτσι. Επίσης δεν λέει πότε επανέρχεται, δεν λέει τίποτα το σημαντικό. Προηγούμενες έρευνες πως έδειξαν "κλινικά μη σημαντική απόφραξη" και αυτή εδώ λέει ότι είναι αντίστοιχη του τσιγάρου;

Ότι να ναι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 03:03 από Atrum »

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 12:05 »
Και μόνο που η ερευνήτρια μιλάει για "κάπνισμα συσκευής", εγώ είμαι καλυμμένος: epic fail!!!

Και η πιπίλα περί "μεθόδου διακοπής καπνίσματος", συνεχίζει!!!

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 12:28 »
Το άρθρο εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα (2η ημερα) στο In.gr πράγμα περίεργο (τα αλλάζουν καθημερινά).
Μήπως είναι πληρωμένη καταχώρηση?

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 13:20 »
H' (πιο πιθανο) o "οργανισμος" να εχει χωθει στη μπιζνα με τη διακοπη καπνισματος, τωρα που μας τελειωσαν οι εργολαβιες...

Αποσυνδεδεμένος atmoxalkida

• *
  • 24
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ποτέ μην απελπίζεσαι
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 14:14 »
το  post του  seb  τα λεει ολα  ......

βγαζει ματια  [ το  στησιμο ]  της   μελετης 

και  με  την  ευκαιρια  να  πω  οτι  παιδιατρος  της  κορης μου  ατμιζει  φουλ 

με  ειδικοτητα  παιδοπνευμονολογος [ ειδικοτητα] 

:bye: :bye: :bye:   halo ...... :yes:

Αποσυνδεδεμένος bender

• **
  • 155
  • ...like a normal person?
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 14:17 »
Τελικά δε θα βρεθει κάποιος να μας πει τί σημαινει αυτό το εύρημα της ερευνας ? και πόσο σοβαρό (μπορεί να) είναι για τους πνεύμονες και την υγεία μας?

Αποσυνδεδεμένος kiltsikis21

• **
  • 338
  • Υπάρχει πάντα ένας τρόπος εάν είσαι αποφασισμένος
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 14:40 »
Εγω παλι δεν περιμενω απο κανεναν να μου πει τιποτα.Βλεπω τον οργανισμο μου και την προοδο του προς το καλυτερο και αφηνω τις ερευνες και τα συμφεροντα  να χτυπιουνται.

Αποσυνδεδεμένος Viliana

• **
  • 229
  • Άτομο παρφαί και περικολόζο :P
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:12 »
Μια ερώτηση ρε παιδιά αυτο που μου βγαλε το μάτι μόνο εγώ το είδα;;;;;;;

"δεν γνωρίζουμε ακόμα το κατά πόσο τα μη εγκεκριμένα προϊόντα νικοτίνης, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά τσιγάρα, παρά τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του μάρκετινγκ ότι είναι λιγότερο επιβλαβή»."

Και δεν ξέρω πως όταν έχεις αντικρουόμενα συμφέροντα ,γιατί περί αυτού πρόκειται, μπορείς να βγαίνεις και να λες τα "ευρήματα" της τόσο αξιόπιστης έρευνάς σου , τόσο διεξοδικά κιόλας(ειρωνία).

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:28 »
Η διατύπωση είναι "πονηρή" λέει "κατά πόσο" δηλ 2 φορες ασφαλέστερα? 100 φορές ασφαλέστερα? όντως είναι αγνωστο, η μόνη πληροφορία
είναι μια ανεπίσημη εκτίμηση ενος αμερικανού γιατρου (δρ Σιγκελ νομίζω) για 1000 φορές μικρότερο κίνδυνο, αλλά δεν εχει προκύψει απο
έρευνα (αρα είναι αναξιόπιστη) αλλά απο προσωπική του εκτίμηση με βάση τα υλικά των υγρών ατμισης.
Αν η διατύπωση ήταν "δεν γνωρίζουμε αν (και όχι κατά πόσο) τότε θα την είχαν πάρει με τις λεμονόκουπες.

Αποσυνδεδεμένος tux

• **
  • 194
  • Ανενεργός / Διεγραμμένος λογαριασμός (tux)
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:32 »
Άσχετα με την ποιότητα της έρευνας και το αν υπάρχουν συμφέροντα ή όχι πίσω από αυτήν, παρατηρώ μια σιγουριά από την πλευρά των χρηστών του η.τ. αναφορικά με την επιλογή τους να ατμίζουν.

Εν ολίγοις, ένα καλό ιατρικό νέο το αγκαλιάζουμε, ενώ ένα "κακό", τρέχουμε αμέσως να το χαρακτηρίσουμε αρνητικά ή να το δούμε με καχυποψία.

Προσωπικά, χαίρομαι πάρα πολ ύ που η εμφανίστηκε η έρευνα για την καρδιακή λειτουργία γιατί αυτό θα δώσει την αφορμή για νέες έρευνες και ίσως κάποια στιγμή θα πάρουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με το άτμισμα.

Θα συνιστούσα σε όλους μας να είμαστε πιο συγκρατημένοι και με τα μάτια μας ανοιχτά. Να μη νιώθουμε πεπεισμένοι ότι η ευεξία που νιώθουμε μετά από την αντικατάσταση του κ.τ. με το η.τ. συνεπάγεται και υγεία.

Το αποτέλεσμα της έρευνας του γιατρού του φόρουμ είναι πολύ ενθαρρυντικό. Από κει και πέρα περιμένω με ανυπομονησία έρευνες που θα ασχοληθούν με τα υγρά ατμίσματος που είναι και ο μεγαλύτερός μου φόβος. Επίσης θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο επικίνδυνη είναι μια εισπνοή καμμένου(δεν είμαι σίγουρος ότι το παράγωγο καύσης του φιτιλιού είναι και το πλέον υγειινό) και να καταλήξουμε και κάποια στιγμη, αν η νικοτίνη που παίρνουμε είναι η αναγραφόμενη(που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς παίρνουμε περισσότερη από πριν) ή ένα υποπολλαπλάσιο αυτής, όπως διαρρέεται καιρό.

Τέλος θα συμφωνήσω απόλυτα ως προς το άκυρο της σύγκρισης καπνιστών η.τ. με μη καπνιστές. Δε δίνει καμιά πληροφορία σε εμάς τους ατμιστές που θέλουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας πριν και μετά. Από την άλλη όμως χτυπάει και το καμπανάκι, ότι το η.τ. δεν είναι απόλυτα υγιές, κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε εδώ μέσα θεωρώντας ότι ατμίζουμε τήλιο.

Αναμένω λοιπόν τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι τότε θα έχω πολλές επιφυλάξεις για την επιλογή μου μέχρι και σήμερα ελπίζοντας ότι έχω επιλέξει το σωστό.

Αποσυνδεδεμένος Viliana

• **
  • 229
  • Άτομο παρφαί και περικολόζο :P
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:38 »
Δεν μας ενοχλούν tux οι έρευνες είτε θετικές είτε αρνητικές αρκεί να είναι αντικειμενικές όσο μπορούμε να το ξέρουμε.
Όταν εγώ έχω ιατρείο διακοπής καπνίσματος και κάνω έρευνα για κάτι ζημιογόνο στο επάγγελμα μου πόσο αντικειμενικός μπορώ να είμαι;;;;

Αποσυνδεδεμένος tux

• **
  • 194
  • Ανενεργός / Διεγραμμένος λογαριασμός (tux)
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:46 »
Συμφωνούμε Viliana σε αυτό.

Η καλύτερη απάντηση όμως θα ήταν μια ιατρική έρευνα πάνω στο ίδιο αντικείμενο από "ανεξάρτητους" γιατρούς που θα επιβεβαιώνουν ή όχι την έρευνα της εν λόγω κυρίας. Προσωπικά λοιπόν είμαι πολύ καχύποπτος ως προς την έρευνά της για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω, αλλά από την άλλη η άγνοιά μου σε ιατρικά θέματα είναι τόσο μεγάλη που δε θα μπορούσα να την απορρίψω και με σιγουριά. Γι αυτό λοιπόν αναμένω με ενδιαφέρον και νέες ιατρικές μελέτες ώστε να σχηματίσω μια καλύτερη εικόνα.

Αποσυνδεδεμένος steliosss

• 737
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:49 »

Επίσης θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο επικίνδυνη είναι μια εισπνοή καμμένου(δεν είμαι σίγουρος ότι το παράγωγο καύσης του φιτιλιού είναι και το πλέον υγειινό)

Αυτό το έχω σκεφτεί κ'εγώ, αλλά μετά σκέφτηκα: "πόσο χειρότερο να είναι να ρουφάς 'καμμένο', απ'το να ρουφάς γνήσιο καμμένο όπως καπνό από την καύση του χαρτιού."  :yes:

Και όσον αφορά την έρευνα της Κα Χριστίνας Γκράτζιου... ο Κος Φαρσαλινός δεν έχει κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων!

Edit: Με πρόλαβε η Viliana  :)

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 922
  • Say Hello to my little friend!
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 15:56 »
Συμφωνω απολυτως με τη viliana. Τα κακα νεα ειναι καλοδεχουμενα οταν ομως προερχονται απο αντικειμενικες ερευνες και οχι απο ερευνες που θα παρουσιασουμε με τροπο τετοιο ωστε να εχουμε προσωπικο οφελος. Επαναλαμβανω το σχολιο του alexmach οτι ο βουνισιος αερας (δεν μιλαμε καν για τον αερα στο κεντρο μεγαλουπολης) ειναι καλυτερος απο το η.τ. Και αυτο ςιναι δεδομενο. Δεν νομιζω οτι καπνιζω τηλιο αλλα τουλαχιστον κατι λιγοτερο κακο απο παλια... Δεν νομιζω οτι κανενας εδω πιστευει οτι τα πνευμονια του ανθρωπου μπορουν να δεχτουν οτιδηποτε περαν καθαρου αερα χωρις προβλημα.

Οσο για το καμμενο απο φυτιλι κτλ απλα σκεφτομαι ποσες φορες ειχα καπνισει καμμενο φιλτρο κ.τ. (στα μργαλα σεκλετια) η ποσες φορες καπνιζα κτ ψιλοβρεγμενο με οτι ναναι (πχ μια σταγονα λαδι) κτλ κτλ. Ας συγκρινουμε το καμμενο απο φυτιλι με το καμμενο φιλτρο. Να εχουμε ιδια μετρα και σταθμα.

Τελος μηπως θα πρεπει να συγκρινουμε την συγκεκριμενη ερςυνα οχι μονο με το κτ. Αλλα και με την μεθοδο διακοπης καπνισματος που ειναι εγκεκριμενο; Προσωπικα δεν ξερω τιποτε γι αυτο. Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει...

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359879 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450073 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110714 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374778 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328161 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1069 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6433 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29355 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99927 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F