Στις ενσωματωμένες μπαταρίες που έχουν μερικά mods, μας ενδιαφέρουν ρυθμοί αποφόρτισης κτλ; Αν πάρω ένα μοντάκι με 5000 mAh/80 Watt και ατμίζω στα 80Watt, θα μπορεί η μπαταρία να ανταπεξέλθει;
Οι Li-Ion με τις οποιες ατμιζουμε κυριως , ειναι δυο .
Οι NMC και NCA.
Οι IMR τις οποιες ολοι μας θα θελαμε να εχουμε στα χερια μας , ειναι πλεον μπαταριες μιας αλλης εποχης και δεν προκειται ... ΜΑΛΛΟΝ ... να δουμε εξέλιξη ....
Οι μπαταριες που εχουν εδω και πολλα χρονια αντικαταστησει τις IMR , ειναι οι NMC .
Ειναι μπαταριες αναλογης ικανοτητας σε αποδοση δυναμης και μεγαλυτερες σαν διαρκεια .
Οποτε οταν θελεις μπαταριες για δυναμη , αρα και υψηλες αποφορτισεις , διαλεγουμε NMC .
Mε μικροτερες απαιτησεις σε δυναμη και ζητοντας πιο πολυ τη διαρκεια , χρησιμοποιουμε τις NCA .
Μπαταριες για αποφορτισεις το πολυ μεχρι 10Α ή αλλιως μεχρι τα 25W.
Αυτες οι δυο ομαδες ειναι που κυριαρχουν σημερα στην αγορα και αυτες ειναι που χρησιμοποιουμε ολοι μας πλεον .
Οι NMC ειναι μπαταριες ασφαλειας , ενω οι NCA δεν ειναι ασφαλειας , αλλα δεν ειναι επικινδυνες στο βαθμο που ηταν οι προηγουμενης γενιας μπαταριες (ICR).
Οι μπαταριες που ειναι μεσα στα μοντακια σαν ενσωματωμενες επαναφορτιζομενες , ειναι Lipo και δυστυχως σε τετοια μεγεθη δυσκολα θα βρεις καλα δειγματα .... , ιδιαιτερα σε ατμιστικο εξοπλισμό.
Οι Lipo ειναι μπαταριες μεγαλων ικανοτητων , αλλα εχουν και πολυ μεγαλυτερες αναγκες ιδιαιτερα σαν χειρισμο.
Σε μοντακι με ενσωματωμενες μπαταριες Lipo , δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα ωστε να κανεις ελεγχο για το τι ακριβως υπαρχει μεσα στο μοντ.
Μπορουν να δωσουν εξαιρετικα νουμερα δυναμης , εχουν ομως μικρη διαρκεια και πρεπει να υπαρχει εξοπλισμος που να μπορει να φορτισει τις μπαταριες αυτες σωστα.
Δυστυχως λιγες εταιριες διαθετουν USB φορτισης με ικανοτητα αποδοσης μεγαλυτερη του 1 Αmpere.
Αυτο δεν διεγείρει απολυτα τη μπαταρια και με το χρονο χανει την ικανοτητα της σαν αποδοση .
Τωρα το αν κρατησει μια μερα ή ενα χρονο η χρηση τους δεν ειναι μετρο συγκρισης , γιατι με τετοια μοντακια εχουμε δει να κρατανε μια ζωη .... αλλα και μια μερα ...
Οσο για τη διαρκεια που δηλωνεται , δεν ειναι αληθεια ... , αλλα λογο της ικανοτητας των Lipo σαν αποδοση , φαινεται ανωτερη γιατι ειναι ανωτερες σαν αποδοση δυναμης .
Το μεγαλο κακο τωρα σε τετοιες κατασκευες , ειναι οτι οι Lipo που χρησιμοποιουνται σε τετοια μοντακια , δυστυχως ειναι αγνωστης προελευσης οι περισσοτερες και στο παρελθον εχουμε δει δειγματα πολυ κακης ποιοτητας .
Στις μερες μας βεβαια δεν εχει ακουστει κατι αναλογο και βλεπουμε τα μοντακια αυτα να εχουν πολυ καλυτερη διαγωγη.
ΟΜΩΣ και παλι ειναι λιγο ασύμφορα κατα τη γνωμη μου , γιατι οταν χαλασει η μπαταρια , χαλαει και το μοντακι ....
Αν χαλασει η μπαταρια , τοτε και το μοντακι ειναι αχρηστο στην ουσια , εκτος αν το ανοιξεις , ψαξεις και βρεις την ιδια μπαταρια και κανεις αλλαγη.
Το κοστος ομως δε πιστευω να αξιζει τετοια προσπαθεια .
Οποτε για 'μενα παντα , η χρηση των Li-Ion και ιδιαιτερα με τις συμερινες των 3000mAh που εχουν αποδοση στα 20Α , πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση .
Χαλαει η μπαταρια , την πετας , αγοραζεις αλλη και εισαι μια χαρα ....
Aliexpress
Στάλθηκε από το JY-S3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
4PCS 100% original Korea imports battery HG2 18650 3000 mAh 3.7 V discharge 20A, Dedicated electronic cigarette battery power
http://s.aliexpress.com/q63MfIzu
(from AliExpress Android)
Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Δε λεω οτι ειναι μαϊμου , αλλα εχουμε δει πολυ μαϊμου απο εκει .
Μακαρι να πετυχες καλες μπαταριες φιλε μου .
Φίλε μου;;;;
Opus H vc4;;;;
Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι ο opous έχει κουμπί που φρεσκάρει της μπαταρίες δηλαδή της μηδενίζει και της ξανά φορτίζει ενώ ο vc4 είναι καλός για νεκρές μπαταρίες της ανανεώνει,
ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑΑΑΑΑ
Ο Opus ειναι φορτισης αλλης κατηγοριας σε σχεση με τον VC4.
Ο ενας ειναι αναλυτης μπαταριων και ο αλλος απλος φορτιστης μπαταριων .
Οποιος θελει να εχει διάφορες λειτουργειες με τις οποιες θα ελεγχει τις μπαταριες του , θα κοιταξει τον Opus .
Οποιος θελει απλα ενα απο τα ανωτερα σαν τροπο φορτισης μηχανηματα , θα κοιταξει τον VC4.
Προσωπικα για καποιον που απλα θελει να φορτισει τις μπαταριες του , η αγορα του VC4 πιστευω ειναι καλυτερη λυση .
Ο Opus θα φανει χρήσιμος περισσοτερο σε ατομα που εχουν μοντακια με δυο ή περισσοτερες μπαταριες , γιατι διαθετει λειτουργιες με τις οποιες θα δειξει αν η καθε μπαταρια ειναι ικανη για συνεργασια με αλλες .