shadockan πραγματικά και τα 2 ποστ σου ήταν επεξηγηματικα
και σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να μας το γράψεις
πραγματικά πρέπει να μπουν πρώτα πρώτα
αν μπορείς βάλε κάποιο Link από lipo 18650
γιατί κοίταγα στο nkon και προσπαθούσα να τις ξεχωρίσω και μπερδεύτηκα πέρα από τις 2 γνωστές lg HG2 kai samsung 30q .
μέσα σε αυτό το Site είδα και κάποιες με 30a αυτές είναι lipo??
Δεν καταλαβες ...
Δεν εγφαψα για Lipo 18650.
Eξαλλου χρειαζεσαι ειδικο φορτιστη για να φορτισεις τις Lipo και μια απο τις αιτιες που χαλανε οι Lipo που ειναι ενσωματωμενες στα μοντακια , ειναι οτι δεν φορτιζουν με σωστο ρευμα .
Μια Lipo χρειαζεται πολυ περισσοτερο ρευμα απο μια απλη Li-Ion για να φορτισει και προσωπικα ξερω μονο δυο-τρια μοντακια που εχουν USB που μπορει να δωσει 1.5-2Α ρευμα
Πιο πανω αναφερθηκα σε μπαταριες Lipo τετραγωνες (ας πουμε) , οι οποιες ομως εχουν και καποιο μεγεθος ...
Σε 18650 δεν ξερω που θα βρεις , αλλα πολλες μπαταριες εχει το Hobby King , Akkupartz και αλλα καταστηματα στην Ευρωπη και Αμερικη και μετα παμε σε Κινα μερια .
Υπαρχουν και 'δω Ελλαδα καποιες μπαταριες και μαλιστα ο φιλος camber γνωριζει που (σε εδωσα Γιωργη...
)
Οι μπαταριες 18650 με 30Α που ειδες δεν ειναι Lipo.
Το ΝΚΟΝ δεν εχει lipo .
Τουλαχιστον εγω δεν εχω δει εκει Lipo.
Eχει ομως LiFePO4 , αλλα κι αυτη δεν ειναι απλη σαν φορτιση μπαταρια .
Τεσπα ... Παμε παρακατω ...
Αν δεν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με φορτιστες μοντελισμου και καπως μεγαλυτερα σε μεγεθος μοντακια .... και παντα ηλεκτρονικα , δεν αξιζει ουτε να τις σκεφτεσαι.
Εχουν κι αυτες κλιμακες ποιοτητας βεβαια και στην πραγματικοτητα ειναι και ακριβες απο τη στιγμη που οι Li-Ion 18650 ικανοποιουν τα γουστα μας .
Αν καποιος δεν αρεσκεται στις Li-Ion και θελει περισσοτερη δυναμη , τοτε θα πρεπει να υποστει και το μεγεθος , αλλα η αποδοση φυσικα αποζημιώνει.
Οι τιμες για καλες μπαταριες ομως ειναι μεγαλες ..........
Πραγματικα δεν ξερω καθολου απο μπαταριες , ο,τι διαβασα σε προηγουμενο ποστ σου.
Αποφασισα να παρω μια ιδεα απο το νημα και θα διαφωτίστηκα αρκετα και ευχαριστω σε εσενα και ολους τους γνωστες και μη, που μας κανουν καλυτερους και πιο υπευθυνους ατμιστεςκαι οχι μονο.
παμε στο ρεζουμε...
- αρα απο ο,τι εγραψες, κραταω -εκτος των αλλων- οτι εφοσον κανω ως 15βατ να προτημησω INR/NCA?
- γιατι οι μπαταριες μου γραφουν IMR 20A K 35A(αντιστοιχα) τις βαφτισαν? η απλα δεν ειναι 3000μαχ?
-τι λενε οι μανουλες ?
Ολο ερωτησεις ειμαι σαν 5χρονο
............ ναι αλλα αυτο σημαινει οτι το 5χρονο θελει να μαθει.
Αν δεν ρωτησει πως θα μαθει ;;;;
Κανεις μας δεν ηξερε ...............
Πολλοι βεβαια ασχοληθηκαμε με διαφορα πραγματα που τελικα φανηκαν χρησιμα στο ατμισμα , αλλα και παλι ρωτωντας μαθαμε αυτα που μαθαμε .
Δεν ειναι καθολου ντροπη φιλε μου.
Ναι.
Απο τη στιγμη που δεν ξεπερνας τα 20W , δεν σου χρειαζονται οι μπαταριες των 20Α , ποσο μαλλον οι μπαταριες των 30Α.
Ασε που οι μπαταριες των 30Α ειναι πολυ μικρες για τα σημερινα δεδομενα και εσενα που θελεις διαρκεια , δεν θα σου τεριακουν καθολου.
Η πιο δυνατη μπαταρια με τετοια αποδοση ειναι η Sanyo UR18650WX 1600mAh 25A , την οποια δεν την πιανουν ουτε η Panasonic CGR18650K , ουτε η Sony US18650VTC3 , ουτε η LG INR18650HB2 , οι οποιες ειναι μπαταριες των 30Α.
Δευτερη και μεγαλυτερη κατα 50mAh ειναι η Panasoinic CGR K στα 1650mAh και φυσικα ειναι ασημαντη η διαφορα .....
Μαζι τερματιζουν ....... αλλα ειναι ολες τους ..... 1600mAh .........
Πολυ μικρες ..........
Η μπαταρια σου γραφει IMR , γιατι την Efest και καθε αλλη εταιρια που απλα βαζει το καλυμμα της επανω , δεν την ελεγχει κανεις και ετσι γραφει οτι γουσταρει κι αγαπα.
Ψεμα ειναι και το IMR , ψεμα και το 35Α , ψεμα και οι ζωγραφιες , ψεμα και ..... η τιμη της .... Οχι .... Αυτο ειναι αληθεια ... Ειναι πιο ακριβη....
Οι εταιριες αυτες , τονιζουν καποια χαρακτηριστικα επανω στο καλυμμα απλα για να τραβηξουν το ματι και να νομιζει ο αγοραστής οτι πηρε την υπερμπαταρια .
Στην ουσια ομως ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ , θα εχει αγορασει μια καλη LG HG2 ή μια καλη Samsung 30Q οι οποιες ομως ειναι ασφαλειας μπαατριες και ειναι λιγο το κακο .
Απλα αγορασε με μεγαλυτερη τιμη μια μπαταρια των 8-10€.
Ελα ομως που καποιες παρτιδες της Efest 3000mAh 35A εχουν μεσα την Panasonic NCR PF - Samsung 32E οι οποιες δεν ειναι ασφαλους χημειας και μη γνωριζοντας ο χρηστης τις δουλευει ''τερμα γκαζια'' και ξαφνικα κλεινει ραντεβου με το Φουστανο ετσι για πλακα ........
Ποιος φταιει ;;;;;;
Απο τη στιγμη που δεν ηξερε (θα επρεπε να ρωτησει βεβαια πριν την αγορασει) , ειναι μικρο το κακο.
Απο τη στιγμη που το ξερει ομως και εθελοτυφλεί και μαλιστα τις προτείνει και σε αλλους , χωρις ουτε ο ιδιος να ξερει πως να τις ξεχωρισει , τοτε φιλε μου δεν φταιει ουτε το ατμισμα , ουτε ο πωλητης , ουτε το κρατος , ουτε κανενας .
Φταιει ο αγοραστης καθαρα .......
Οι IMR ειναι οι μπαταριες που παρεχουν την καλυτερη δυνατη προστασια και ασφαλεια αναμεσα στις Li-Ion , εχουν την ανωτερη αποδοση δυναμης αναμεσα στις Li-Ion , αντεχουν περισσοτερο απο ολες τις Li-Ion σε καταπονηση , θερμοκρασια , εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης ..... και αλλα πολλα , αλλα ειναι μικρες ιδιαιτερα για τα σημερινα δεδομενα και απο τη στιγμη που υπαρχουν οι κατακαποιο τροπο αντικαταστατες τους που ακουν στο ονομα NMC , ονομαζονται κι αυτες απο τις
εταιριες καλυμματων χωρις κανενα προβλημα (γιαυτους) IMR .......
Οι IMR σταματουν στα 2200mAh και η πιο δυνατη ειναι η Sanyo UR18650RX 2050mAh 20A.
Mεχρι εκει ειναι οι IMR.
Απο 'κει και πανω οι μπαταριες με περισσοτερα mAh και αποδοση στα 20Α , ειναι ΟΛΕΣ υβριδικες INR της ομαδας NMC και φτανουν σημερα μεχρι τα 3120mAh που δηλωνει η Sony US18650 VTC6 των 20Α (20Α εχει κιαυτη και οχι 25 , ουτε 30...)
Οι μανουλες λενε πολλα και δεν τις ακουμε .
Αυριο ομως τα βρίσκουμε μπροστα μας και λεμε .......... αρε μαναααα........
Εμ ......... Στα 'λεγε η μανα σου .... Γιατι δεν ακουγες ....... Σκασε και κολυμπα τωρα ........
Τροποποιημενο μπουζουκικο ασμα :
Μ' εστελνε η μανουλα μου μπατσοπουλο να γινωωωω....
Και 'γω απο τη καααυλα μου φορτιγατζης θα γινωωωω....
Αυτο τραγουδαγε ο Γιωργος στο Μπριντεζι με σκιμενο κεφαλι που δεν ειχε χρηματα για να μπει στο καραβι και εκανε Πασχα στην Ιταλια μεσα στο κουβουκλιο ......
Αν εμενε στην αστυνομια , θα εκανε Πασχα με τα πιτσιρικια να ειναι σα πουλακια που τιτιβιζουν γυρω γυρω .....
Αυτα λενε οι μανουλες ...
Τα δικα μου δεν τα λεω .... Ντρεπομαι .............