Chris, αν εχεις δει το GGTB σε ματ ειναι ακριβως αυτο που σου ανεφερα. Γυαλισμα σε βουρτσα χωρις σαπουνι. Οποτε δεν βγαζει γυαλαδα οπως λες. Η γυαλαδα δημιουργειται με τη χρηση σαπουνιου, γι'αυτο αλλωστε και χρησιμοποιειται σαπουνι οταν επιθυμουμε γυαλισμα. Πιθανον να μην γνωριζεις απο βουτσισμα, οποτε θα ηθελα αν θα μπορουσες να μου πεις απο που απορρεει η σιγουρια σου στα λεγομενα σου οταν λες οτι "δεν υπαρχει αυτο που λεω", οταν εγω ο ιδιος το εχω ηδη κανει σε mod της σειρας GG.
Θανάση είδα φωτογραφία το GGTB σε ματ που λες και φυσικά δεν αμφισβητώ οτι το εχεις κάνει με κάποιου είδους βούρτσα, αλλά εγώ εννοούσα τις κλασσικές βούρτσες που χρησιμοποιούν τα νικελωτηρια για γυάλισμα. Πάντως είναι ξεκάθαρο οτι δεν πρόκειται για το ίδιο φινίρισμα με αυτο που βλέπω στο P+, της υαλοβολής κλπ που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα και δεν τα ξαναλέω.
Σε οτι αφορα στην επιμεταλλωση των mod, θα ήθελα να σε ρωτησω μερικα απλα πραγματα. Ποια η διαφορα αν επιμεταλλωσω με νικελ ή με ροδιο, ή με χρυσο ή με παλλαδιο ή με βολφραμιο οταν η κατασκευη μου θα κρατησει απο 12 εως 18 μηνες? Ποιος ειναι ο πραγματικος λογος μιας επιμεταλλωσης στην δικη μας περιπτωση? Πως θα ξαναεπιμεταλλωσω κατι που ξεφτισε ενω εχω την απλη και εξυπνη δυνατοτητα να καθαριζω μονος μου τους πολους με μια απλη γομα ή ενα ψιλο γυαλοχαρτο? Γιατι να χρυσοπληρωσω κατι που δεν αξιζει τα χρηματα του για αυτο που κανει και ταυτοχρονα να περιμενω ποτε θα χαλασει? Αν πραγματικα θελεις να φτιαξεις κατι που να αντεξει στο χρονο, τοτε φτιαχνεις την επαφη απο πολυτιμο μεταλλο. Οχι επιμεταλλωση, αλλα μεταλλο. Η επιμεταλλωση στην δικη μας περιπτωση ειναι λυση σε ενα προβλημα που δεν υπαρχει. Εκτος αν θελουμε να δημιουργησουμε προβλημα εκει που δεν εχουμε.
Όπως εξηγησα και στο προηγούμενο μήνυμα, επιμεταλλώνεις κάτι για να του προσδώσεις καλύτερες ιδιότητες πάνω στη λειτουργία του, δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο "πρόβλημα" έτσι όπως το θέτεις. Συμφωνώ μαζί σου με τη λογική της "πραγματικής αντοχής στο χρόνο" με το κόστος που θα συνεπάγεται κατι τέτοιο, πράγμα όμως που δεν αναιρεί οτι με μια κατάλληλη επιμετάλλωση κάποιο εξάρτημα θα έχει βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή απ'ότι χωρίς αυτή. Άλλωστε ο καθαρισμός που λες υποθέτω θα μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς και στο ρόδιο και ίσως σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Είναι και το άλλο ρε φίλε, δεν μπορώ να δεχτώ οτι ο Αμερικάνος μπορεί να είναι τόσο άσχετος, αφελής, απατεώνας ή τόσο μλκας αν θες και να κατασκευάσει κάτι με προδιαγραφές που δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μετά από ένα Χ Ψ χρονικό διάστημα να του γυρίσει μπούμερανγκ. Ούτως ή άλλως, ο χρόνος θα δείξει έτσι δεν είναι; άσε να δούμε από τους χρήστες τι παίζει σε βάθος χρόνου.
Εχεις δικιο για την αγωγιμοτητα του ροδιου. Οπως και εσυ ετσι και εγω εψαξα στο google περι του θεματος και μαλλον επεσα σε site που μου εδωσε λαθος πληροφορηση. Προσπαθω αρκετη ωρα να το ξαναβρω αλλα σταθηκε αδυνατο. Ψαχνοντας ομως, διαπιστωσα οτι οι πληροφοριες σου ειναι σωστες.
Εκτος του Google υπάρχει και η Α σχετική γνώση που μπορεί να έχει κάποιος, καθώς και τα βιβλία φίλε Θανάση, μην είσαι τόσο σίγουρος για το που "εψαξα" εγω. Πάντως μου χτύπησε κάπως άσχημα το οτι απάντησες με περίσσεια σιγουριά και μάλιστα 2 φορές πάνω σε αυτό.
Τέλος πάντων, για να μην παρεξηγηθώ, όπως ανέφερα και στο αρχικό μου post στο θέμα, εγώ είμαι απλά ένας νέος ατμιστής και καθόλου ειδικός σε μόντες και τέτοια. Ούτε φυσικά έχω καμμία όρεξη να το παίξω στα καλά καθούμενα δικηγόρος του διαβόλου για τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον να έρθω σε αντιπαράθεση με έναν συμπατριώτη μου που -αν μη τι άλλο- έχει μεράκι και είναι πρωτοπόρος στο είδος του παγκοσμίως. Φίλε Θανάση δε σε ξέρω, δε με ξέρεις, και παρά την όποια "τεχνική" διαφωνία μπορεί να έχουμε εδω μέσα, σέβομαι και επικροτώ τη δουλειά σου και εύχομαι ειλικρινά να είσαι πάντα στην κορυφή με τις πατέντες σου. Άλλωστε μπορεί κάποια στιγμή να γίνω κι εγω ένας ευτυχισμένος κάτοχος ενός GG, αλλά προς το παρόν με καλύπτει και με το παραπάνω το ego-t.....