Κάτοχος κι εγώ από την Πέμπτη του συγκεκριμένου ατμοποιητή, τον ατμίζω ασταμάτητα κι έχω παροπλίσει τους άλλους δύο. (rcamizer, SteamMachine) .
Μετά το σβήσιμο των post, καθώς και ένα κλείδωμα θέματος του Αίολος με τον Spheroid, πραγματικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να πω τα πράγματα όπως τα βλέπω ή θα χρειαστεί να γράψω με διπλωματία για να είναι όλοι ευτυχισμένοι.
Δεν ξέρω τι ειπώθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και σβήστηκαν τα Post, αλλά το ότι κλειδώθηκε το άλλο θέμα, το θεωρώ μεγάλο σφάλμα του forum.
Θεωρώ ότι το forumείναι για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών.
Έτσι όταν κάποιος αγοράζει κάτι καινούργιο, λογικό είναι να τον συγκρίνει με άλλους ατμοποιητές του εμπορίου.
Δεν με νοιάζει αν τα σχόλια «πληγώνουν» κάποιον έμπορο.
Ούτως ή άλλως δεν μας χαρίζει τους ατμοποιητές. Κέρδος βγάζει και καλό είναι να διαβάζει τα όποια σχόλια για να βελτιώσει την ιδέα του.
Αν ο πρωτότυπος είναι ο Α και όχι ο Β, αδιάφορο μου είναι.
Μετά από ένα χρόνο περίπου ατμιστής και μετά από την ωρίμανση της αγοράς σε επισκευάσιμα μοντέλα, ξεκινάω με την λογική ότι όλοι παίζουν μια χαρά.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιος δίνει το καλύτερο πακέτο. Design, ποιότητα κατασκευής, ευκολία χρήσης, κόστος.
Τα υπόλοιπα ας τα βρούνε στα δικαστήρια οι ίδιοι οι έμποροι.
Ως κάτοχος του rcamizer και του S/M, αναζητούσα κάποιον επισκευάσιμο που να αποτελείται από τα καλά στοιχεία των 2 αυτών ατμοποιητών.
Το ότι δεν πήρα τον spheroid ήταν καθαρά θέμα κόστους. Για μένα πάντα, είναι ίδια «μηχανάκια». Περισσότερη διαφορά θα καταλάβει κάποιος αν παίξει με setupφιτιλοαντίστασης, μπαταρία, παρά με τον ίδιο τον ατμοποιητή.
Το ίδιο ισχύει βέβαια και με τον rcamizerκαι S/M.
Την μεγάλη διαφορά την κατάλαβα όταν ξεκίνησα τους επισκευάσιμους με τον rcamizer.
Μετά ότι και να δοκίμασα, δεν έπεσα από τα σύννεφα.
Με εξαίρεση τον Οδυσσέα (είχα την καλύτερη γεύση), ότι επισκευάσιμο έχω δοκιμάσει την ίδια εντύπωση έχω.
Κάποιος θα είναι ένα κλικ καλύτερος στην γεύση, κάποιος ένα κλικ στο ντουμάνι, αλλά όπως είπα και πριν αυτό το κλικ δεν βγάζει μάτια και μπορεί να οφείλεται ακόμα και στο setup εκείνης της στιγμής.
Ξεκινάω λοιπόν με τα σχόλια μου για τον Αίολος .
Στο designέχει ένα θέμα με όλα αυτά τα μαύρα logo, αλλά πάλι καλά βελτιώνεται αρκετά αν τον κάνεις ματ.
Δεν θα κυκλοφορούσα με τίποτα με ένα τέτοιο μηχανάκι γιατί δεν είναι στο στυλ μου.
«Φωνάζει» πολύ και δεν μ αρέσει. Θα προτιμούσα ένα περίγραμμα της κορώνας που είναι και το logo του κατασκευαστή και αυτό ήταν.
Στο designτα πρωτεία τα έχει ακόμα ο S/M.
Επίσης και η ποιότητα κατασκευής ανήκει στον S/M.
Οι βόλτες του βιδώνουν «βούτυρο» εν αντιθέσει με τον Αίολο όπου μου δίνεται η εντύπωση ότι σε κάθε βίδωμα τρίβεται το σπείρωμα και θα γεμίσω ρινίσματα.
Επίσης το ότι χρειάζεται κλειδί allenκλειδί για να ξεβιδώσεις το πάνω μέρος είναι μείον.
Σώζεται κάπως γιατί δεν χρειάζεται συχνή αλλαγή το σέρα.
Κάπου εδώ όμως τελείωσαν τα πρωτεία για τον S/M.
OΑίολος είναι πολύ εύκολος στο σετάρισμα. Ακόμα πιο εύκολος και από τον rcamizer μιας και δεν χρειάζεσαι εργαλείο για να βιδώσεις την αντίσταση.
Στον S/Mη ύπαρξη της μηδενικής αντίστασης στο setupτον κάνει λίγο κουραστικό.
Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να ατμίζω με τον rcamizer, γιατί βαριόμουν να φτιάξω αντίσταση.
Τώρα με τον Αίολος, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.
Και να μην σου πετύχουν ακριβώς τα ohm δεν υπάρχει θέμα. Μειώνεις ή μεγαλώνεις την αντίσταση άμεσα. Θες 1.5 και σου βγήκε 1.6, την κουμπώνεις πιο μέσα και τελειώσες.
Στον S/M αν σου βγει 1.6, το παντρεύτηκες.
Επόμενο θετικό για τον Αίολος, είναι η χωρητικότητα.
Αυτό το 1.5ml του S/M(για τον vstαναφέρομαι) δεν μπόρεσα να το χωνέψω καθόλου.
Τώρα με τον Αίολος κάνω 1 γέμισμα το πρωί και 1 το απόγευμα. Και να ξεχάσω το υγρό μου (μου έχει τύχει) δεν χάθηκε ο κόσμος.
Επειδή τα σημεία που κερδίζει ο Αίολος είναι τα βασικά για μένα, τον χρησιμοποιώ πλέον για καθημερινή χρήση.
Ο S/Mείναι πλέον για ειδικές στιγμές λόγω του design γιατί σε μπαταρία ego είναι νο1.
Ο rcamizer επειδή είναι πολύ σκληρό καρύδι και δεν μου έχει κάνει ούτε μία γρατζουνιά, θα παραμείνει για backup γιατί όποτε τον χρειάστηκα ήταν εκεί στα δύσκολα.
Άλλωστε χάρη σε αυτόν μπήκα στον χώρο των επισκεύασιμων !!!