vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

504 επισκέπτες, 7 χρήστες
Tem, Mensanos, jim356, Milarepa, manoslykos, mathimatikos1966, lagoudakis

Συμπεριφορα παλμικης τασης και ατμιση

Αποσυνδεδεμένος agialas

• 700
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Συμπεριφορα παλμικης τασης και ατμιση
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 23:51 »
ειναι να μην αποφασισω.. 8)
αμα αποφασισω καλυτερα... κι απο ειδημονες  ;D
τι  μαστουρης..ειμαι :)) :))

Αποσυνδεδεμένος kritikos727

• 1209
  • Ευτυχώς γλύτωσα από το καρκινογόνο τσιγάρο !!!
    • Riza Apartments
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 23:56 »
Βασικά πρέπει να καταλάβει κάποιος ποια η διαφορά :

8V X 1,5A = 12Watt
4V X 3Α   = 12Watt

και

8V X 3Α = 24Watt διά 50% = 12Watt
4V X 3Α = 12Watt

Για να γίνει όλο αυτό αντιληπτό από τον κάθε έναν θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ώρες μαθήματα ηλεκτρολογίας και κατόπιν ηλεκτρονικών.
Επειδή αυτό δεν είναι εύκολο θα πω απλά για πολλοστή φορά ότι σαφώς και είναι καλύτερο ένα παλμικό από ένα απλό ρυθμιζόμενο MOD αρκεί η συχνότητα λειτουργίας του να είναι το λιγότερο 50Hz.

Το ιδανικό σύμφωνα με πολύ βασανιστικούς υπολογισμούς για την δουλειά που το θέλουμε το κρατάω μυστικό ..μέχρι να το δουν και οι τεχνικοί των εταιριών από το ήδη υπάρχον Ελληνικό .
Σιγά μην το σκεφτούν και σιγά μη κάθονται να πειραματίζονται - υπολογίζουν - πειραματίζονται - υπολογίζουν και ου το κάθε έξεις.

Έχω αναφέρει και στο νήμα ετούτο αλλά και σε άλλα ότι σαφώς είναι καλύτερα και ότι έτσι θα είναι όλα τα καλά vv σε λίγο καιρό.
Δείτε VMAX - UMAX - ZMAX - DNA - NEW LAVA , K.A ...

Ευχαριστώ.   

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
  • Δοκιμος ηλεκτροπνευματιστης για μα ζωή.
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 00:28 »
Βασικά πρέπει να καταλάβει κάποιος ποια η διαφορά :

8V X 1,5A = 12Watt
4V X 3Α   = 12Watt

και

8V X 3Α = 24Watt διά 50% = 12Watt
4V X 3Α = 12Watt
....
Σωστό αν ηθελα να οδηγησω ενα μοτέρ και ηθελα να εχω ενα καλό συντελεστη απωλειων απόδοσης. Καλά ολα αυτά και κατανοητά για κάποιον με καποιες γνωσεις ηλεκτρολογιας/ηλεκτρονικής. Διαφωνω οτι  αυτή φορμουλα υπολογισμού της ισχύος αντιστοιχεί στην ισχύ που αντιλαμβάνεται ο λαιμός μου σε μορφή ατμοποίησης ,"χτυπήματος", και γενικοτερα της αισθησης ατμισματος.

Παράδειγμα θέλω να σκοτωσω κάποιον  στην ηλεκτρική καρέκλα. Αν τον χτυπήσω με 1000volt AC για 10 δευτερολεπτα  ή 2000 volt αλλά στον μισό χρόνο. Προφανώς και στις δυο περιπτωσεις θα σκοτωθεί.
Το ερώτημα για μενα είναι τι έννιωσε ; Ποιό ήταν πιο βασανιστικό; Μμπως ένιωσε το ιδιο ;

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 00:35 από sokin »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 00:39 »
Παράδειγμα θέλω να σκοτωσω κάποιον  στην ηλεκτρική καρέκλα. Αν τον χτυπήσω με 1000volt AC για 10 δευτερολεπτα  ή 2000 volt αλλά στον μισό χρόνο. Προφανώς και στις δυο περιπτωσεις θα σκοτωθεί.
Το ερώτημα για μενα είναι τι έννιωσε ; Ποιό ήταν πιο βασανιστικό; Μμπως ένιωσε το ιδιο ;

:laugh1: :laugh1:
παρομοιωση τασης στην ατμιση απιστευτη...!   :laugh1:

στο σοβαρο κομματι τωρα.. ο λαιμος σου θα αντιληφθει την θερμοκρασια.. τα βολτ-αμπερ-βατ ειναι ενδιαμεσα/δευτερευοντα μεγεθη

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 00:50 »
Συγνωμη δεν θεω να διαφωνω συνέχεια. Δεν νομιζω οτι αντιλαμβανεται θερμοκρασία αλλα περισσότερο ατμους σε περιεκτικοτητα νικοτίνης που μου δινουν και την αισθηση του χτυπήματος.  Παιζει ρόλο και η θερμοκρασία φυσικά. Αλλα επειδη ειμαι και φαν του ψυχρου ατμου Α2 κλασικ  νομίζω για μενα παιζει λιγότερο ρόλο  θερμοκρασία.
Και φυσικά τα βολτ-αμπέρ αρα η αποδιδόμενη ισύ έχει άμεση σχεση με την ατμοποίηση άρα και με το χτύπημα.

Διαγραφή άμεσης παράθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:01 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 00:52 »
σορυ, δεν εννοουσα την θερμοκρασια στον λαιμο σου... :)
εννουσα την θερμοκρασια που γινεται η ατμοποιηση στον ατμοποιητη, την θερμοκρασια στην αντισταση δηλαδη.
(το ποιο ειναι το υγρο δεν το λαμβανω στην συζητηση αυτη απ'οψην)

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:00 »
Σωστός. Αρα δεν έχουμε καμια διαφωνια. Βολτ-Αμπέρ Ισχύ, εκλυόμενη θερμότητα - Ατμοποιηση - Χτυπημα
Δεν διαφωνω σε τιποτα μ'αυτό. Η θερμοκρασία ομως που ανεβάζει και πόσο γρηγορα η αντισταση έχει άμεση σχεση με την ισχυ που δεχεται

Διαγραφή άμεσης παράθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:02 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:07 »
με ολη την διακυμανση της στιγμιαιας ισχυος εχει σχεση.. οπως και η ισχυς με την ρευμα και αυτο με την ταση...
γιαυτο ειπα ειναι ενδιαμεσα μεγεθη.
ειναι λιγο βαθια νερα το πως καταληγει να μεταβαλεται η θερμοκρασια και μαλιστα οχι σε απλο αγωγο (που εχουν συνηθως τους τυπους τα βιβλια) αλλα σε σπειρωμα :)

Τελικα, ομως ειμαστε χρηστες.. και κρινουμε απο πιο ψηλα προσπαθωντας να κανουμε συσχετισεις, οπου μπορουμε, με καποια μεγεθη που εχουμε στα χερια μας και μπορουμε να ελεγξουμε. Και αυτα που εχουμε στην ατμιση ειναι ο ατμοποιητης μας και η ταση που θα ρυθμισουμε το μοντ...

Καληνυχτα ;)

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:17 »
....
ειναι λιγο βαθια νερα το πως καταληγει να μεταβαλεται η θερμοκρασια και μαλιστα οχι σε απλο αγωγο (που εχουν συνηθως τους τυπους τα βιβλια) αλλα σε σπειρωμα :)

Εχεις δικιο  αλλα οχι για απλά παθητικά κυκλωματα οπως το δικό μας (μια αντίσταση)  έχει ελαχιστη σημασία.

.....
Τελικα, ομως ειμαστε χρηστες.. και κρινουμε απο πιο ψηλα προσπαθωντας να κανουμε συσχετισεις, οπου μπορουμε, με καποια μεγεθη που εχουμε στα χερια μας και μπορουμε να ελεγξουμε. Και αυτα που εχουμε στην ατμιση ειναι ο ατμοποιητης μας και η ταση που θα ρυθμισουμε το μοντ...

Καληνυχτα ;)

Εχεις απόλυτο δικιο αλλα μέσα στα μεγέθη να βαλεις και την αισθηση που έχουμε οταν ατμίζουμε.
Να εχεις μια πολυ  καλη νυχτα :yes:

Αποσυνδεδεμένος vato

• 548
  • a toda madre o un desmadre
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 03:02 »
Παιδια, τι ειναι ο καβουρας και τι ειναι το ζουμι του. Το μεσο χρηστη χωρις εξειδικευμενες γνωσεις (πχ εμενα) τον ενδιαφερει το αποτελεσμα.
Εδω περιπου συγκρινουμε την coca cola και την pepsi. Μπορει οι διαφορες τους στην κατασκευη να ειναι τεραστιες αλλα εγω τη μονη που θα καταλαβω ειναι αυτη που υπαρχει, αν υπαρχει, οταν τις πινω.
Σιγουρα ειναι μεγαλη μ...κια της pepsi να γραφει αλλες θερμιδες στο κουτακι και αλλες να περιεχει στην πραγματικοτητα αλλα αν αυτο ειναι το μονο προβλημα, i can live with that.
Το θεμα ειναι να μπορεις να βγαλεις μιαν ακρη. Αν ξερεις δηλαδη οτι η coca cola γραφει 300 θερμιδες και δινει 300, ενω η pepsi γραφει 300 και δινει 600, τοτε αν θες οντως να παρεις 300 απο την pepsi απλα θα πιεις λιγοτερη η θα την αραιωσεις. Και εκει ερχεται το μεγα ερωτημα και αφορα τη σταθεροτητα. Αν οι θερμιδες τις ειναι ομοιομορφα κατανεμημενες στο κουτακι τοτε δοκιμαζοντας θα βρεις την καταλληλη αναλογια η οποια ομως θα ισχυει και για 2 κουτακια και για 1 σφηνοποτηρο.
Αν τωρα αλλες θερμιδες εχουν οι 3 πρωτες γουλιες και αλλες θερμιδες εχουν οι επομενες τοτε υπαρχει προβλημα γιατι χανεις το μπουσουλα αν ειναι εντελως random η φαση.
Και αφηνωντας τις παρομοιωσεις, αν το μονο θεμα του παλμικου ειναι οτι δινει παραπανω απο οσα γραφει τοτε ειναι πταισμα. Αν (εστω με μηδενικη αντισταση) το βαζεις στα 3 και σου δινει 4, στα 4 σου δινει 5 και στα 5 σου δινει 6 ε τοτε ξερεις ρε παιδι μου τι σου γινεται. Αν ομως το βαζεις στα 3 και σου δινει 4, στα 4 σου δινει 4,99 και στα 5 σου δινει 5,01 ε τοτε δε βγαζεις ακρη. Οπως αν περπατας με εναν ψηλοτερο φιλο σου, ξερεις οτι το βημα του ειναι μεγαλυτερο απο το δικο σου, αλλα παει σαν ανθρωπος. Δεν παει 1 βημα, 1 αλμα, 1 πιρουετα, 1 κατακορυφο.
Απο ο,τι ειδα λοιπον (και ευχαριστω ολα τα παιδια που με βοηθησαν να το κατανοησω) η αυξομειωση ειναι σχεδον σταθερη, οποτε αν βρεις το σημειο αναφορας σου μπορεις να παιξεις αναλογα με την περισταση χωρις να φοβασαι οτι ειναι κιντερ εκπληξη καθε +/-0.1 που πατας.

« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 03:40 »
Πταίσμα δεν λες όταν έχεις ατμοποιητή στα 1,8 Ω και ενω βάζεις 4 volts αυτό δίνει 5 ή 4,5
γιατί σου βγάζει καμένο και έτσι δεν ξέρεις να ρυθμίσεις σωστά ή μαθαίνεις.
Επίσης τυχαίο που βάζεις 4 και σου βγάζει 3,5 ? και κει δεν ατμίζεις όταν έχεις ατμοποιητή
με αντίσταση 3 Ω.
Το θέμα είναι όμως πως δεν είναι πάντα κατά πάνω 0,1 ή 1 volt αλλά ότι να ναι με αποτέλεσμα
να έχεις προβλήματα κατά το άτμισμα.
Έχω καταλάβει και ας μας το επιβεβαιώσει ο Urahara που -καθότι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος
Πολυτεχνείου- πως με το πάτημα βγάζει μεσοσταθμικά ας πούμε 4 ενώ αυτό ξεκινάει από 3,5
και μπορεί να φτάνει τα 5 volts.
Προσωπικά με το v max δεν μπορούσα να ατμίσω με κανέναν εργοστασιακό ατμοποιητή
έδινε καμένο ακόμα και στα 2,8 Ω και ενώ η ρύθμιση του ήταν στα 3-3,2 volts

Αποσυνδεδεμένος vato

• 548
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 06:21 »
Λοιπον, με τρομαξε λιγο ο Γιαννης αλλα το εψαξα λιγο παραπανω. Οπως διαβασα, τα παλμικα με step-down οπως το vmax ειναι εντελως γιουχου, σε αντιθεση με τα παλμικα που παιζουν με step-up οπως το lava2 που ναι μεν υπαρχει ασυμφωνια οθονης και τασης αλλα σε πιο νορμαλ επιπεδα.
Επισης, ειδα ενα βιντεακι που ηταν πολυ κατατοπιστικο. Το vmax ρυθμισμενο στα 3.7ν δινει vrms γυρω στα 4.7 αλλα το peak του ειναι 7.1!!!!!  Σχεδον το διπλασιο δηλαδη, αρα με την κοινη μου λογικη σκεφτομαι οτι αφου εστω και για ενα πολυ μικρο διαστημα η αντισταση παρινει 7ν λογικο ειναι να της πεταξει τα ματια εξω. Το peak στην ισχυ ειναι 16w!!!!
Aντιθετα, το lava ρυθμισμενο στα 4ν δινει vrms 4.7 και το peak του ειναι 5.7, μεσο ορο ισχυως στα 7w και peak τα 10w. Αρα σε σχεση με το vmax ειναι πολυ πιο στρωτο και δεν εχει αυτη τη χαωδη διαφορα ρυθμισης/πραγματικοτητας. Ανεβαζοντας volt, αυτη η διαφορα μικραινει.
Το συγκεκριμενο βιντεο ειναι το παρακατω. Η κουβεντα ξεκινα στο 0:32:00, η μετρηση του vmax ειναι στο 0:39:00 και του lava στο 0:59:00.

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 08:45 »
το βιντεακι δεν μπορω να το δω απο εδω αλλα..
ισχυει αυτο που εγραψε ο vato παραπανω. Στις 2 μπαταριες που κοβεις σε παλμικο την ταση απο τα 7,4 μεγιστα βολτ ειναι πολυ πιο δυσκολο να το ελεγξεις τι θα βγαλει. Ακομη περισσοτερο, μετρησεις που εχω δει στο Vmax, για την ιδια ρυθμιση διαδοχικα πατηματα του κουμπιου εβγαζαν διαφορετικη ισχυ/διαφορετικη rms τιμη. Αυτο συμβαινει γιατι δεν εχουν καταφερει να κανουν την κυματομορφη να ειναι σταθερης μορφης και πανομοιοτυπη σε καθε πατημα. Μικρες αλλαγες σε αυτο το μεγιστο ομως, δημιουργουν μεγαλυτερες διακυμανσεις στο τελικο αποτελεσμα.

Αποσυνδεδεμένος vato

• 548
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 14:09 »
Εγω απο ο,τι καταλαβα το vmax παντα 7-αρια θα δινει μεγιστο και αναλογως τη ρυθμιση απλα θα αλλαζει η συχνοτητα. Οπως ειδα στο βιντεο, κατα τη διαρκεια του πατηματος εδινε ρευμα στο 52% του χρονου, δηλαδη αν το εχεις πατημενο 4 δευτερολεπτα, αθροιστικα ρευμα θα δινει τα 2 και τα αλλα 2 θα δινει 0 οποτε και βγαινει ενας μεσος ορος γυρω στο 3,5 που το εχεις ρυθμισει. Συνεπως αν το ρυθμισεις στα 5ν παλι 7-αρια θα δινει απλα θα τα δινει πχ για το 60% του χρονου για να βγει ο μεσος ορος 5. Αρα ουσιαστικα, αναλογα με τη ρυθμιση δεν μεταβαλει την ταση του αλλα το χρονο στον οποιο θα "απλωσει" τα 7-αρια του.
Ειναι δηλαδη σαν να λεω εγω οτι η μπουνια του Ζαμπιδη ειναι 5 φορες πιο δυνατη απο τη δικια μου, να του ζηταω να με βαραει για 5 δευτερολεπτα σε δικη μου ενταση και αυτος να μου δινει μια δικια του και τα υπολοιπα 4 δευτερολεπτα να μη βαραει. Ε οπως και να εχει αυτη η μια που θα φαω θα με ξαπλωσει.
Αντιθετα, το lava ειναι πιο... ησυχο απο οτι ειδα.
Δεν ξερω αν το εχω αντιληφθει λαθος.

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 14:21 »
:)) :))
μου αρεσουν πολυ τα παραδειγματα που δινετε.... :))

το μονο που εχεις αντιληφθει λαθος, ειναι οτι εδω δεν μας ενδιαφερει η μεση τιμη αλλα η rms τιμη, που ειναι μια λιγο πιο συνθετη. Δυστυχως, απο οτι εχουν δειξει τα τεστ μεχρι ωρας.. ουτε οι κινεζοι κατασκευαστες το εχουν αντιληφθει αυτο .. ;D

Οπως και να εχει, το lava περιμενω και εγω να ειναι πιο.."ησυχο", οπως ειπες.. ;)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359905 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114250 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450093 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110728 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374803 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328172 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1072 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6436 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15292 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99931 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F