Τα παντα στη ζωη σχετικα ειναι...
Τη περασμενη εβδομαδα προτεινα σε αρχαριο Κ1 και Stickακι 30. Ποτε δεν τα ειχα. Επρεπε να του προτεινω αυτα που ειχα εγω σαν αρχαριος (που δεν υπαρχουν πια )??, η' αυτα που εχω τωρα και χρειαζεται ισως να κανει πρωτα διπλωματικη εργασια στα ηλεκτρονικα και στη ρευστομηχανικη ??
Αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα τη ροή της συζήτησης και το μήνυμά σου, θα δεις ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Άλλο το να προτείνεις σε έναν αρχάριο ένα σετάκι για να ξεκινήσει (και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρότασή σου είναι εξαιρετική), και άλλο να προτείνεις σε κάποιον που θέτει κάποιες παραμέτρους, κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει και άρα δεν γνωρίζεις από πρώτο χέρι το κατά πόσο καλύπτει τις παραμέτρους που θέτει. Στη μεν πρώτη περίπτωση, ο νεοαφιχθείς νέος ατμιστής δεν έχει κριτήρια. Δεν ξέρει καν ότι υπάρχουν κριτήρια όσον αφορά αυτό το "ηλεκτροματσούκι" που ντουμανιάζει τον τόπο. Και κατά γενική ομολογία, αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχουν κάποια στάνταρ σετάκια τα οποία δείχνουν ότι όσοι ξεκινούν με αυτά, κάνουν δουλειά. Και εγώ προτείνω σε άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν iStick και Ναυτίλο. Τα είχα? Όχι. Τα έχω δοκιμάσει? Άσχετο, αλλά ναι. Είναι όμως αποδεδειγμένο ότι αποτελούν αυτή τη δεδομένη στιγμή έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς εκκίνησης. Όταν όμως κάποιος θέσει κάποιες παραμέτρους, καλό είναι να λάβει απάντηση για έναν ατμοποιητή από ένα μέλος που τον κατέχει ή τον γνωρίζει καλά. Απλό παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ζητήσει κορυφαία γεύση στο Χ υγρό. Τεράστιο μέρος του φόρουμ εκθειάζει τον Eviva. Εγώ όμως δεν τον έχω δοκιμάσει. Μπορώ να τον προτείνω? Νομίζω ότι όχι και ότι πρέπει να αφήσω κάποιον άλλον να τον προτείνει. Κάποιον που τον έχει δουλέψει και γνωρίζει πέντε πράματα παραπάνω από μένα γι τον εν λόγω ατμοποιητή. Το ότι συμμετέχω ενεργά σε ένα φόρουμ κάποια χρόνια, δεν σημαίνει αυτόματα ότι γνωρίζω τα πάντα για κάθε μοντ, κάθε ατμοποιητή, κάθε μπαταρία και κάθε υγρό! (BTW, το τελευταίο μου έχει τύχει, σε κουβέντα μου με φίλο που δοκιμάζει πολλά υγρά απ' έξω, για κάποιο λόγο παραξενεύτηκε που μου ανέφερε καμιά 40ρια υγρά και ούτε καν τα γνώριζα...)
Είμαι γενικά αισιόδοξος χαρακτήρας και απολαμβάνω να βλέπω τα μέλη να αλληλοβοηθιούνται μέσα σε ένα φόρουμ που μου δίδαξε ότι γνωρίζω για το άτμισμα. Όπως βοηθήθηκα κι εγώ και βοήθησα (ελπίζω δηλαδή!). Δεν θα μας παρεξηγήσει κάποιος αν δεν απαντήσουμε σε όλα τα μηνύματα που ζητάνε βοήθεια, μέσα σε 3", ακόμα και για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Θα γυρίσει μπούμεραγκ όμως αν δώσουμε μια πληροφορία, αποδειχθεί φόλα και δημιουργηθεί πρόβλημα στον "λήπτη" της βοήθειας. Τυχαίο παράδειγμα, έτσι?
Τα σεντόνια μου μέσα, τελειώνω: είναι πιο πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα αν δώσουμε μια πληροφορία που δεν είμαστε σίγουροι γι αυτήν, παρά αν παραμείνουμε σιωπηλοί επειδή δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
Αυτά και βλ. ανωτέρω ποστ Vrs5! Την τελευταία πρόταση!