Κι όμως, αυτό το πέταξέ το από νέους με απασχολεί.
Βρέθηκα με μια παλιά φίλη που είχα να δω 4 χρόνια. Με είχε αφήσει (και την είχα επίσης) καπνιστή. Πριν βρεθούμε ανταλάξαμε κάποια μηνύματα με νέα. Μου λέει το έκοψα, της λέω κάνω ηλεκτρονικό και μου λέει "πέταξέ το ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ". (Τα κεφαλαία τα είχε βάλει αυτή....)
Όταν βρεθήκαμε από κοντά τελικά τη ρώτησα γιατί αυτό με το θάνατο, μου είπε πως ο πατέρας της είχε ξεκινήσει ηλεκτρονικό όπως και αυτή. Έπαθε καρκίνο του φάρυγγα κι ο γιατρός είπε ότι έφταιγε το η.τ. Και συμπληρώνει "βέβαια αυτός κάπνιζε κι όλας συγχρόνως". Αφού φάνηκε να το κατανοεί με την προσθήκη το άφησα, μιας και μου είπε πως η ίδια το έχει κόψει. Βγάζει λοιπόν από τη τσάντα κάποια στιγμή κάτι BF κι ανάβει. Της δίνω από το δικό μου και της λέω δοκίμασε. Αρνήθηκε, γιατί λέει ότι όταν έγινε αυτό με το πατέρα της, υποσχέθηκε στον εαυτό της να μην ξαναβάλει το διάολο ποτέ στο στόμα της. Αυτά με το BF ανα χείρας.
"μα καπνίζεις!!"
"όχι, το έχω κόψει, κάνω πολύ σπάνια κι άμα βγω....¨(το έχετε ξανακούσει ή χειρότερα έχετε πει το στόρυ..)
¨κοίτα δεν υπάρχει λίγο καπνιστής, είναι σαν τον κλέφτη. Ή είσαι ή δεν είσαι" (αυτό τους το λέω συχνά σε -λίγο-καπνιστές-)
"όχι, δεν καπνίζω. Αυτά είναι αέρας. Σιγά τώρα το ένα στο τόσο που κάνω"
Φύγαμε κι ενώ είχα επιμείνει πιεστικά να δοκιμάσει, δεν δοκίμασε. Ξέρω μεγάλωσε το ποστ, απλά θέλω να πω, πόσο κακό μπορεί να κάνει μια βλακεία που θα πει ένας γιατρός όταν τον ρωτήσουν πως έγινε, κι είναι σαν το έχω μπροστά μου. Καπνίζετε; Ηλεκτρονικό. Ε, αυτό φταίει.
Δε λέω στον κάθε καραγκιόζη (συγνώμη αλλά είναι) που σε σταματά στο δρόμο να κάτσεις να του αναλύσεις, αλλά μην ξεχνάτε εκείνα τα μισητά ρητά, είναι αλήθεια.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΡΓΟ ΚΙ ΕΠΩΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟ.