vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

327 επισκέπτες, 7 χρήστες
maraki1308, camber, manoslykos, PsykieG, Milarepa, Buliwyf, kmitkas

Προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος crisx

• 567
Απ: Προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Φόρουμ.
« Απάντηση #330 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 01:54 »
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένας πολύ έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα σε διάφορες μόντες. Κάποιοι χρήστες μόντας αλλά ακόμα και μη χρήστες αυτής της μόντας, φτάνουν στο σημείο να έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους για το ποια είναι καλύτερη, χειρότερη, φτηνότερη, ακριβότερη κλπ.
Μπαίνουν σε διαδικασία σύγκρισης πολλές φορές σε νήμα που αναφέρεται σε μια μόντα, κάνοντας αναφορά σε κάποια άλλη ή άλλες μόντες. Ακόμα όμως και σε άσχετα νήματα γίνεται το ίδιο πράγμα, δηλαδή η αναφορά μόντας.
Για διάφορους λόγους μπαίνουν σε κατάσταση σύγκρισης και ανταγωνισμού. Λες και τα φτιάχνουν οι ίδιοι ή λες και έχουν οικονομικό ώφελος οι ίδιοι. Γιατί θα πρέπει πάντα αυτό που έχουμε εμείς, να είναι καλύτερο από αυτό που έχουν οι άλλοι;
Αυτό μου άρεσε, αυτά τα χρήματα διέθετα, αυτό πήρα. Απλά. Αύριο θα αλλάξω γνώμη και θα πάρω κάποιο άλλο. Μεθαύριο κάποιο άλλο...
Το αποτέλεσμα είναι πολύ συχνά να φτάνουμε σε λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με το νήμα. Δηλαδή δεν προσφέρουν ουσιαστική πληροφόρηση σε αυτόν που διαβάζει το νήμα. Απλά διαβάζει την κόντρα μεταξύ κάποιων μελών, η οποία δεν στηρίζεται σε επιχειρήματα (που στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν αποδεκτό), αλλά σε καθαρά προκλητική συμπεριφορά. Και αυτό διαιωνίζεται και γίνεται χειρότερο με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει πλεον ο στοιχειώδης σεβασμός μεταξύ των μελών. Δηλαδή του να δέχεσαι την άποψη του άλλου χωρίς να την κοροϊδέψεις, να την ειρωνευτείς, να την σνομπάρεις. Κάποιοι φτάνουν σε σημείο να ποστάρουν, απλά και μόνο για να δυναμιτήσουν την κατάσταση.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται πολύ άσχημο κλίμα, να μην εξυπηρετούνται οι σκοποί αυτού του φόρουμ, να δημιουργούνται 'ομάδες' και κόντρες άνευ ουσίας και στην τελική και άνευ σημασίας.
Κάθε προϊόν, στην κατηγορία της μόντας (και όχι μόνο) είναι ξεχωριστό και διαφορετικό από κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σύγκριση ποιο είναι καλύτερο και ποιο χειρότερο από την στιγμή που θα αναφέρονται όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Για τους παραπάνω λόγους και κυρίως για την εύρρυθμη λειτουργία του φόρουμ, προτείνω να μπει κανόνας που θα απαγορεύει την σύγκριση στην κατηγορία με τις μόντες, αφού εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Επίσης να τηρηθεί αυστηρότερα ο κανόνας του off topic. Όποιος παραβαίνει αυτούς τους 2 κανόνες, να αποκλείεται για ορισμένο αριθμό ημερών. Μετά από κάποιες φορές, αν εξακολουθεί την ίδια τακτική, να διαγράφεται. Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν θεωρώ σωστό να διαγράφονται ολόκληρα νήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου, μπαίνω σε ένα νήμα, ένας ή και περισσότεροι, δημιουργώ μια Χ κατάσταση με απώτερο σκοπό να διαγραφεί όλο το νήμα.
Κάθε φόρουμ που θεωρείται σοβαρό και που σέβεται την ύπαρξη του πρέπει να έχει κάποιους αυστηρούς κανόνες και να φροντίζει να τηρούνται αυστηρά από όλα τα μέλη. Μόνο έτσι τα μέλη του δεν θα παρεκτρέπονται. Το εν λόγω φόρουμ δεν είναι μια μικρή παρέα, όπως μπορεί να ήταν κάποτε. Συνεπώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και έτσι. Η αυστηρή τήρηση των κανόνων είναι μονόδρομος όταν οι χρήστες είναι πάρα πολλοί. Διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, κάποια στιγμή θα χασει την σοβαρότητα του και την αξιοπιστία του από συμπεριφορές των ίδιων των μελών του και από παραλείψεις της ίδιας της διαχείρισης. Κ σε αυτό φυσικά θα φταίει το πως αντιμετωπίστηκε η κατάσταση από την διαχείριση του φόρουμ και από τις αποφάσεις που πήρε.
Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:12 από crisx »

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #331 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:25 »
Ρε Χρηστο και εσυ νυχτιατικα τι ειναι ολο αυτο το
κατεβατο?
Χαρα στο κουραγιο σου.
Τεαπα η κοντρα για τα μοντ που λες ειναι μονο
στο γνωστο νημα. Δεν υπαρχει πουθενα αλλου
στο φορουμ και σε κανενα αλλο μοντ.
Ξερει ο Λευτερης :respect: και τα "ισιωνει" τετοια πραγματα :yes:

Αποσυνδεδεμένος crisx

• 567
« Απάντηση #332 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:43 »
Το έγραψα ρε Γιώργο γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω συνέχεια αντιπαραθέσεις με A2, iatty, provari, precise, ggts και σίγουρα κα κάποια άλλα mod. Θέλω να μάθω για τον Α2, για τον iatty για το provari κλπ. Μέχρι εκεί. Μετά αφήστε με να αποφασίσω μόνος μου ποιο να πάρω! Ας είναι ακριβό, ας είναι φτηνό. Δικά μου τα λεφτά, δικός μου και ο κάλλος που κουβαλάω στο μυαλό, αυτό που θέλω εγώ θα κάνω. Δεν χρειάζονται υποδείξεις ή αντιπαραθέσεις. Φτάνω στο σημείο να μην ρωτάω δημόσια γιατί κάποιοι πάλι θα φαγωθούν και εγώ απάντηση δε θα πάρω!

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #333 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:55 »
Οταν ερθεις αθηνα θα σου τα μαθω εγω ολα ;)
Μα ΟΛΑ ;D

Αποσυνδεδεμένος crisx

• 567
« Απάντηση #334 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 03:01 »
 :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Το βασικό που θέλω να μάθω από σένα είναι τα κατατόπια που γυρνάς, αν ατμίζουν εκεί και τι ατμίζουν! ;) :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος alex74

• 543
  • Φύλο: Άντρας
  • Assumption is the mother of all fuck ups
« Απάντηση #335 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 03:05 »
Ελα εσυ Αθηνα και τα υπολοιπα θα τα φροντισουμε όλα εμείς.

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #336 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 03:09 »
Ωραιος ο Αλεξης.
Μπηκε και ο Λευτερης τωρα.
Καλημερα Λευτερη :D
Οταν το δεις μπορεις να το σβησεις ανετα :yes:
Τα εχουμε πει εμεις :respect:

Αποσυνδεδεμένος jeke04

• 976
  • Γιάννης
    • www.seatclub.gr/forum
« Απάντηση #337 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 03:59 »
Λευτέρη υπάρχει και η δυνατότητα να μετράνε τα μνμ των μελών, σε συγκεκριμένους πίνακες και μόνο. ;) Πράγμα που ισχύει και καλό θα είναι να διευρυνθεί.
Πολύ καλά τα όρια που θα τεθούν.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #338 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 04:45 »
Δεν μετράνε στο Αλά Chat και στον κάλαθο. Παντού αλλού μετράνε.

crisx, τα vs χρήσιμα είναι αλλιώς κάποιος θα πρέπει να ανατρέχει στο ένα και στο άλλο θέμα για να δει διαφορές. Το θέμα είναι να ξεχωρίζουν το μειωτικό σχόλιο για ένα προϊόν από το μειωτικό σχόλιο προς ένα μέλος. Αν αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το θέμα του off topic μας ταλανίζει από την αρχή του φόρουμ είναι απίθανο να μη γίνει κάποιο σχόλιο για ένα παρεμφερές προϊόν. Το θέμα είναι να μην συνεχίζεται και στα επόμενα μηνύματα.

Μάλλον το φόρουμ θα χρειαστεί κι άλλους συντονιστές ώστε να έχουν πιο περιορισμένο αριθμό μηνυμάτων να ελέγξουν αναλαμβάνοντας από μία μικρότερη περιοχή.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει, ας στείλει ΠΜ.

Αποσυνδεδεμένος Angelos

• 1045
« Απάντηση #339 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 16:38 »
Atmos στον πίνακα των μελών τα αξιώματα τα έχουν παίξει http://e-kapnisma.gr/index.php?action=mlist;sort=posts;desc;start=30

Εκτός αν βρήκες άλλο τρόπο απόδοσης των αξιωμάτων  :confused1:

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #340 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 16:49 »
Κάτι δε δουλεύει καλά με αυτά. Αν κατάλαβα καλά, το μέλος κατατάσσεται στο σωστό αξίωμα από τη στιγμή που θα δημοσιεύσει ξανά μήνυμα. Από ο.τι βλέπω δεν αλλάχτηκαν τα αξιώματα των μελών που δεν δημοσίευσαν μετά την αλλαγή. Με το που δημοσιεύουν, μπαίνουν στη σωστή κατηγορία.
Ίσως να στρώσει σιγά σιγά. Θα το κοιτάξω αν υπάρχει κάποια δυνατότητα ανανέωσης μέσα από το φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #341 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 17:39 »
Ναι, έτσι είναι...
(μόλις... έχασα αξίωμα)

Και πολύ δίκαια, φυσικά.
Έχω κλείσει 5 μήνες εδώ, με τουλάχιστον 1 ώρα διάβασμα την ημέρα, κι έχω τελειώσει μόνο με τα υγρά.
Δεν έχω τολμήσει να μπω ακόμα στα mod.
Και παραλίγο να γινόμουν... φουγαροκαραβάνα !!!

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #342 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 20:02 »
Είδατε που για λίγο δεν μπορούσε κανένας να δημοσιεύσει μήνυμα πουθενά και να στείλει ΠΜ;
Φαίνεται το σύστημα ξύπνησε και ανακατάταξε τα αξιώματα σύμφωνα με τον αριθμό των μηνυμάτων. Μόνο που έτσι μηδένισε και όλα τα δικαιώματα των μελών και αναγκάστηκα να τα ξαναρυθμίσω.

Αν δείτε κάποια δυσλειτουργία από άποψη δικαιωμάτων, δηλ. κάτι που μπορούσατε να κάνετε πριν και τώρα δεν μπορείτε (ή και το αντίστροφο), παρακαλώ ενημερώστε με.

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• 2526
« Απάντηση #343 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 20:04 »
Για το αντιστροφο λιγο δυσκολο να το πουμε Λευτερη  :angel:

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #344 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 20:15 »
 :)) :))
Ελπίζω πως όχι.  :)

Συγχώνευση μηνυμάτων: Οκτωβρίου 30, 2011, 20:23
Μάλλον ο όρος φουγαροκαραβάνα αλλά και οι άλλοι τίτλοι απέκτησαν επιτέλους την αξία τους:  :))

Τϊτλος                      Αριθμός μελών

Νέο μέλος                  3308   
e-non ατμιστής          326   
e-lights ατμιστής       196   
e-medium ατμιστής    80   
e-regular ατμιστής     28   
e-high ατμιστής          9   
Φουγαροκαραβάνα     8
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2011, 20:23 από Atmos »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360368 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1027 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114371 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450750 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110930 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375366 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328497 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1087 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6464 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15326 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29401 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99990 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F