Τα αρώματα της FA έχουν λίγο μυστήριο κύκλο ζωής. Από προσωπική παρατήρηση, χρησιμοποιώντας είτε βάσεις FA είτε Atmos, έχει τεράστιες διαφορές η απόδοση αναλόγως.
Φρέσκο συμπυκνωμένο άρωμα αποδίδει υπέροχα από την 4η ως την 14η περίπου ημέρα μετά την ανάμειξη.
Παλαιωμένο άρωμα (πάνω από 3 μήνες) αποδίδει εξαιρετικά από την 3η ως την 10η περίπου μέρα μετά την ανάμειξη.
Γλυκά αρώματα σκουραίνουν απότομα και το άρωμά τους είναι εξαιρετικά έντονο, η γεύση τους όμως χάνει. Ακόμα χειρότερα, η πτώση είναι τόσο απότομη από τη μια μέρα στην άλλη που μου χαλάει την ψυχολογία!
Φρούτα, ξηροί καρποί και καπνικά συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά, ενώ γλυκά (tiramissu, Irish cream) όχι και τόσο και πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο για να αναδείξω κάποια άλλη γεύση. Δεν ρισκάρω με τίποτα να φτιάξω ποσότητες μεγαλύτερες των 10ml από μία συνταγή και συνήθως φτιάχνω σύνολο 4 συνταγές τη φορά.
Αφού τελειώσουν, σε αρκετό καιρό, τα υπόλοιπα FA που έχω, δεν νομίζω να ξαναπάρω τίποτα εκτός από Cuban Supreme και RY4. Για τα άλλα, Atmos και ξερό ψωμί!
Σε όσες συνταγές έχω φτιάξει με FA, είτε μόνο FA είτε όχι, δεν περνάω ποτέ το 3% ποσοστό αραίωσης, χρησιμοποιώ 3στ/10ml MTS στα καπνικά και αφήνω 3-4 μέρες να δέσουν.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα, αλλά τελικά η μέθοδος "παίζω και μαθαίνω", είναι η καλύτερη!
Θα έχεις μία κάποια φύρα αλλά τελικά θα το βρεις. Υπομονή και μεράκι θέλει και τελικά άφθονη φαντασία!