Πιστεύω ότι η πολύ καλή προσπάθεια του συνατμιστή WillECoyote, συγκέντρωσης και παράθεσης των στοιχείων για τα NiCr & FeCrAl σύρματα, καλό είναι να συμπληρωθεί με πληροφορίες και για τα υπόλοιπα σύρματα που κυκλοφορούν.
Π.χ. δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δοκιμάσουμε και τα Stainless Steel σύρματα (κι αυτά σχετικά χαμηλή αντίσταση έχουν).
Τις εντυπώσεις μου για το 0,20mm τις έχω γράψει κι εδώ:
Λοιπόν, δοκίμασα την τελευταία βδομάδα στον Οδυσσέα, το ανοξείδωτο ατσάλινο σύρμα 0,20mm που μου έστειλε ο φίλος pdim.
Το αγόρασε από εδώ: http://wires.co.uk/acatalog/ss_bare.html
Είναι κατάλληλο από "μηχανικής" άποψης για στρίψιμο αντίστασης.
Τα ηλεκτρικά του χαρακτηριστικά, κατόπιν μετρήσεων με επαγγελματικό πολύμετρο:
Αντίσταση στο μέτρο έχει 23,5-24 Ωμ αντίσταση.
Το παράδοξο είναι ότι, δεν ισχύει αναλογικά αυτή η τιμή
Δλδ, τα 10 εκ. ενώ έπρεπε να βγαίνουν 2,3-2,4 Ωμ περίπου, στη μέτρηση βγαίνουν στα 3,3-3,7.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το "φαινόμενο".
Τέλος πάντων, πήρα απόφαση και χρησιμοποίησα 3εκ. για αντίσταση (1,1-1,2 Ωμ).
Ατμιστικά συμπεράσματα:
Γεύση πολύ καλή, ντουμάνι και χτύπημα στο μέσο όρο.
Τις μπαταρίες τις έχει για ...κολατσιό.
Θέλει καλή τροφοδοσία με διπλό φιτίλι οπωσδήποτε.
Μπορεί και να είναι ιδέα μου, αλλά η αρχική "σιδερίλα" που βγάζουν συνήθως οι αντιστάσεις, έφυγε πιο γρήγορα απ'ότι συνήθως.
Το πολύ καλό που διαπίστωσα ήταν ότι το σύρμα στις αλλαγές, μετά από καθάρισμα των καταλοίπων/επικαθίσεων, μπορούσε να ξαναχρησιμοποιηθεί άνετα, χωρίς να χρειάζεται νέο "στρώσιμο". Επίσης, λόγω των αρκετών περιστροφών στο φιτίλι, καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον (μεγάλο) χώρο του κεραμικού του Οδυσσέα, πράγμα στο οποίο οφείλεται ίσως η καλή απόδοση των γεύσεων. Ηλεκτρικά συμπεριφέρεται καλά, αντέχει, δε λιώνει και δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί απροβλημάτιστα για πολλά "χιλιόμετρα".
Συμπέρασμα:
Ελαφρά τη καρδία, δεν μπορώ να το συστήσω, παρά μόνο αν ενδιαφέρει κάποιον κυρίως η καλή απόδοση των γεύσεων. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (ντουμάνι-χτύπημα) είναι ένα κλικ κάτω από το κλασσικό 0,15 νικελοχρωμιούχο που χρησιμοποιούμε συνήθως.
Θα δοκιμάσω να παραγγείλω το ατσάλινο 0,1mm να δω τι αντίσταση βγάζει κι αυτό και τι απόδοση έχει γενικά στο άτμισμα.
Αναμείνατε κι επανέρχομαι για νεότερα με την παραλαβή
(Φίλε pdim, θα σ'έχω υπόψην μου για ανταπόδοση της καλής πράξης σου)
Τελικά ξεχάστηκα και δεν παρήγγειλα 0,1 mm όπως έλεγα.
Επιφυλάσσομαι όμως τώρα που το ξαναθυμήθηκα
Γενικά το 0,2SS είναι "απαιτητικό" σε ρεύμα και τροφοδοσία υγρού. Με το νν μποξάκι, δεν κατάφερα να πάω παραπάνω από 3,9 βολτ με 1,8Ωμ (8,45 βατ δλδ) , μου έφερνε καμένο και ήταν γενικά ανυπόφορο στις παρατεταμένες τζούρες, ακόμα και με τέρμα ανοιχτή καμπάνα.
Αντίθετα στα 3,7βολτ ήταν πολύ καλό σε γεύση, ντουμάνι στο μέσο όρο και χτύπημα ικανοποιητικό για τα δικά μου γούστα.
Εαν δεν έχει πρόβλημα κι ο συγγραφέας του θέματος (WillEcoyote) μπορούμε να τροποποιήσουμε και τον τίτλο του νήματος, ώστε να είναι όλες οι απόψεις για τα διαθέσιμα σύρματα συγκεντρωμένες εδώ.