Για να τα βάλουμε σε μια σειρα και μεις οι απαίδευτοι: το nichrome ειναι για λειτουργία power και μόνο ενώ το niFe για tc?
To nichrome απο διάμετρο δεν ειδα καπου 0.32 αλλα 0.30mm. Να υποθεσω οτι υπολογίζω τη διάμετρο που θελω οπως θα εκανα και με κάνθαλ? Δηλαδη εγω που εκανα κανθαλ 32 και 35, ποια διάμετρο σε nichrome να προτιμήσω αφου ανεβαινει μονο κατα δεκαδες 0.20, 0,30, 0,40?
Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σωστά τα λες. Όσον αφορά τη λειτουργία τους.
Όσον αφορά τη διάμετρο, δεν τα λες και τόσο σωστά!

Στα καταστήματα που έβαλα πιο πριν έχει και άλλες διαμέτρους και μάλιστα εγώ έβαλα μόνο εκείνα που το είχαν σε 0,40. Υπάρχουν και άλλα με πιο μικρές. Για παράδειγμα
αυτό έχει σε 0,32 που θέλεις εσύ. Τη διάμετρο την υπολογίζεις όπως με το Kanthal, εκτός αν σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα Ohm που θα βγάλει το σύρμα γιατί το nichrome βγάζει μικρότερη αντίσταση απο το Kanthal. Όχι πολύ, αλλά μικρότερη.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Συμφωνω Con και εγω αυτη την ανασφαλεια δεν την εχω ξεπερασει ακομα 
Παντα οταν χρειαζεται να φυγω εκτος βασης για καποιο διαστημα ειδικα εχω παντα και το κανθαλακι μαζι.
Εχω ακομα την υποψια οταν χρειαστει να σεταρω ξανα εαν εχει κλειδωσει στην σωστη τιμη η αντισταση,με την σωστη θερμοκρασια,να ειναι ολα καλα με την τροφοδοσια απο το σεταπ etc etc....
Γι αυτο με τα 2 απο τα 3 διαφορετιτκα μοντ που εχω και δοκιμαζω tc μονο με ενα νοιωθω μια καποια ασφαλεια,
στα υπολοιπα 2 οποτε βλεπω κατι 0.02+ ή - δεν 
Μην κοιτας τον estiafan που οτι μοντ και να του ερθει εχει πανω 510 απο provari 
Εγώ πάλι επειδή σχεδόν ξεκίνησα με έλεγχο θερμοκρασίας και απο τότε μόνο έτσι ατμίζω, δεν πρόλαβε καν να μπεί στο μυαλό μου αυτή η έννοια της ανασφάλειας...
Αλλά θα σας πω ότι απο τον οκτώβρη περίπου που ξεκίνησα με TC, μία φορά είχα πρόβλημα και αυτό απο δικό μου λάθος, υποτροφοδοσία. Το οποίο δεν ήταν και κάτι τόσο τραγικό όμως αφού και πάλι άτμιζα απλά λίγο υποτονικά! Απο την άλλη όμως, σε power mode με υποτροφοδοσία θα είχα φάει καμένο ε!

Μην το λες αγαπητέ teo77. Με το vtc mini έμαθα να ζω με μια διαφορά της τάξης του 0,01 με 0,02 Ohm. Προσαρμόστηκα και άτμιζα μια χαρά! Με το pico τα πράγματα είναι πιο στρωτά! Άσε που έμαθα να στήνω πιο σωστά, ή πιο καλά ίσως γιατί κυνηγάω πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα...

Μια μικρή διόρθωση...το ψευδώνυμο είναι estrifan, όχι estiafan