vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

465 επισκέπτες, 1 χρήστης
manoslykos

Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• 3866
  • Φύλο: Άντρας
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Αυτό ακριβώς ήθελα φίλε. Οπότε π.χ. θες 200 Heat Flux/ Heat Flux ανά W = W. 

Tώρα το κατάλαβα. Ευχαριστώ άπαντες.

Βασικά τώρα που το έγραψα, κατάλαβα και πόσο απλό ήταν  :-[

Εδώ είναι ακόμα πιο απλό

Στην καρτέλα coil wrapping

Του ορίζεις εσύ το Heat Flux που ξέρεις πως σε καλύπτει, και σου βγάζει τα watts, χωρίς να ασχοληθείς εσύ.

Μόλις ανακάλυψα -μιας και δεν κοίταγα ποτέ μου αυτό το πεδίο- πως είμαι καλυμμένος στο 180 Heat Flux.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2017, 10:09 από Π. Σκουλουδάκης »

• 3866
Ναι, το ξέρω. Απλά εκεί δεν έχει επιλογή για να στήσεις clapton. Στο wire wizard που στήνεις clapton κλπ, δεν το έχει αυτό. Γι' αυτό και η ερώτηση :) 

Σωστό αυτό.
Το clapton έχει περίεργη συμπεριφορά ή -το πιθανότερο- δεν αντιλαμβάνομαι εγώ σωστά την μη περίεργη συμπεριφορά του.
Έκανα μια δοκιμή για διπλή αντίσταση [(26x2)+32] 0,4 σύνολο και μου έβγαλε Heat flux ~ 1
Δλδ για να πιάσω το 180 πρέπει να έχω 5 μπάταρο -δεν θυμάμαι μοντέλο και εταιρεία αλλά έχει πολύ πλάκα-  λέμε...

Διαγραφή άμεσης παράθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2017, 15:53 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
  • Δυο λαλούν και τρείς χορεύουν
Τώρα ελπίζω να μη μπλέξω τα πράγματα αλλά το heatflux (όπως το δίνει το steam engine) είναι χαρακτηριστικό της αντίστασης (αριθμό σπειρών, διάμετρος σύρματος, διάμετρος αντίστασης κ.λ.π.) ΑΛΛΑ δεν έχει σχέση με το σύρμα δηλαδή στο παράδειγμα που έγραψε φίλος παραπάνω 'εχουμε heatflux 15.93 mW/mm²  για συγκεκριμμένη αντίσταση (πυρήνα 3mm, 5 σπείρες) το ίδιο heat flux θα έχουμε είτε Ti, είτε ss, είτε Nichrome προσοχή όμως απλά σύρματα και 28αρι δηλαδή οποιοδήποτε απλό σύρμα με αντίσταση των ίδιων φυσικών χαρακτηριστικών. Οπότε αν έχεις αντίσταση με τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά τα 13 Watt για τα 200 Heatflux είναι τα ίδια ανεξαρτήτως ποιού σύρματος χρησιμοποιείς (απλό ίδιας διαμέτρου πάντα). Ομως είναι ευνόητο ότι το ωμικό μέγεθος δεν είναι το ίδιο για τα διάφορα σύρματα, κατα συνέπεια ούτε και τα Α του ρεύματος που χρειάζεται για να έχεις την ίδια ισχύ.      

• 3866
Κι όμως, μπάρι. Με ένα απλό τσεκάρισμα στο steam engine, έχεις απόλυτο δίκιο. Δίνει το ίδιο heat flux ασχέτως του είδους του σύρματος. Άρα μάλλον η απάντηση στο ερώτημά μου δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στο heat capacity, που επηρεάζεται από το είδος του σύρματος και τις άλλες παραμέτρους. Ίδωμεν... 

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
Φίλε μου μη μπλέκεσαι αφού ατμίζεις με power mode σωστά στο heatflux πρέπει να βασιστείς την ισχύ εσύ βάζεις (άσε το mod να κάνει τα υπόλοιπα). Ομως δεν θαταν αυτή η απάντηση αν έβαζες Τάση η ένταση (V ή Α)

• 3866
Πως να βασιστώ όμως στο Heat Flux, όταν υπάρχει ένα τέτοιο λάθος; Γιατί μόνο ως λάθος μπορώ να χαρακτηρίσω που δεν λαμβάνεται υπόψη το υλικό του σύρματος, το οποίο προφανώς και παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό. Ή δεν παίζει;

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2017, 17:13 από Κώστας Άλεξ »

Αποσυνδεδεμένος tzavardin

• 546
Όχι φίλε μου, παίρνεται υπόψιν. Το heat flux μένει σταθερό από την εφαρμογή στα 200, ως μια καλή μονάδα θερμοκρασίας κοντά στην οποία πρέπει να ατμίζουμε. Αν δεις για τα ίδια ωμ, στο ίδιο αξονάκι, σύρμα ίδιων awg, η εφαρμογή σου δίνει άλλα watt για να κρατήσεις 200 heatflux.

• 3866
Ναι, αυτό λέμε, άμα δεις και την υπόλοιπη συζήτηση. Το steam engine ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη το είδος του σύρματος όταν σου δίνει το Heat Flux per Watt. Ίδιο Heat Flux το Kanthal 30 awg, ίδιο το Ni200 30 awg.

Heat Flux για Kanthal A1 = 18,32

http://prntscr.com/g8d13g

Heat Flux για SS316 = 18,32

http://prntscr.com/g8d1na

Για χρυσό = 18,32

http://prntscr.com/g8d1na

Πάντα ο λόγος για το Wire Wizard που μπορείς να βάλεις clapton κλπ.

Αποσυνδεδεμένος tzavardin

• 546
Ναι, καλά κάνει. Πρέπει να μείνει σταθερό, για να σου δώσει μια ένδειξη σε ποια watt θα παίξεις τον ατμοποιητή για μια ικανοποιητική θερμοκρασία. Πχ με τα δεδομένα που έχει προεγκατεστημένα την 1,8 με kanthal 30 awg για να την φτιάξεις στρίβεις 10 σπείρες σε 1,3 αξονάκι και την παίζεις 10 watt. Με χρυσό στρίβεις καμιά 500αριά, και για να ζεσταθεί κάποια στιγμή της δίνεις και 500 w. Άρα ναι, παίρνει υπόψιν το υλικό, απλά κρατάει το heat flux σταθερό, γιατί πρέπει να μείνει, ανεξάρτητα του τι σύρμα θα παίξουμε.

edit : A, τώρα είδα οτί κοιτάς τον έλεγχο θερμοκρασίας. Αυτό που σου δίνει μάλλον  είναι σταθερά σημαίνει πως κάθε βατ που δίνεις αντιστοιχεί σε τόσο (18,32) heat flux

• 3866
Εντάξει :)

Τώρα κατατοπίστηκα. Συγγνώμη και για τα 3-4 μηνύματα, απλά κάποιες φορές τα εύκολα πράγματα γίνονται δυσνόητα, γιατί κολλάει το μυαλό. Και το είχε γράψει και ο μπάρι πιο πάνω, αλλά που...

edit: Κοιτάω το wire wizard. Όπως ακριβώς το είπες είναι απλά κρατάει ίδιες σπείρες και αλλάζει Ωμ. Πάντως το Heat Flux per Watt παραμένει σταθερό. Αλλά αλλάζουν τα Ωμ. Οπότε το χρυσό με τις ίδιες σπείρες θα παίξει στα ίδια watt με το Kanthal. Απλά το ένα θα είναι 1,8Ω και το άλλο 0,04Ω.

Αποσυνδεδεμένος mpari

• 632
Ναι για :yes:

Αποσυνδεδεμένος J1mmys13

• *
  • 75
καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους!
Αν και διαβάζω συχνά το forum δεν γράφω συχνά καθως αρκετά με έχουν καλύψει και δεν έχω απορίες.. :thumpup:
Εχω ξεκινήσει να κοιτάω λίγο το στήσιμο με Ni200 και έλεγχο θερμοκρασίας ώστε να παίξω λιγο και να δω αν αξίζει τελικά σε γεύση αυτο το στήσιμο με το κλασσικό Watt στήσιμο.

Στην απορία λοιπόν..
Στήνωντας λοιπόν με Ni200 το οποίο με ταλαπώρησε λιγάκι λόγω ότι είναι αρκετά "μαλακό" και δεν κατάφερα να  το περάσω βαμβάκι χωρίς να χαλάσω τις σπείρες (ανοιχτές), βγάζω την αντίσταση με 27αρι σε 2.5 πηρύνα και περίπου 6 σπείρες, βλέπω την αντίσταση (γυρω στα 0.7ohm) κλειδώνω το μοντάκι (eleaf pico) δεν κάνω dry burn, φτιάχνω βαβμάκι, μουσκεύω και δοκιμάζω.. Στους 200βαθμούς περίπου η γεύση είναι υποτονική και δεν παίρνω αυτό που θέλω. Λιγο πιο πάνω σχεδόν τα ίδια...
Ο ατμοποιητής (kf v5 clone SXK) ζεστάθηκε λίγο αλλα μαλλον λογικό..

Έχουμε καμία οδηγιά πανω στις κινήσεις μου; κανω κατι λάθος;
Ειναι οντως υποτονική η γεύση σε Ni200?

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικα..

Αποσυνδεδεμένος Π. Γιούρσης

• **
  • 492
  • Το μή χείρον εστί βέλτιστον
Από την επίσημη ιστοσελίδα της  Joyetech  σχετικά με την επισκευάσιμη  CLR head (Rebuildable) για  Ego One Mega και για Tron.
http://www.joyetech.com/product/clr-head-rebuildable/?age-verified=cb601393a8

The CLR Atomizer Head is a unique type of RBA. For advanced users, the CLR Atomizer Head can easily be taken apart, so that a new coil can be installed with ease. For standard users, the CLR Atomizer Head can easily be reused when the coils accumulate buildup.
Simply remove the cotton, dry burn the coils, let it cool, and then run the coil under cold water.
After the coil is dry, new cotton can now be applied to the coil for use.    

Σε ελεύθερη μετάφραση, στα Bold, λέει " αφαιρέστε το βαμβάκι, πυρώστε το σύρμα της αντίστασης, αφήστε το να κρυώσει μετά ρίξτε κρύο νερό.Αφού κρυώσει βάλτε νέο βαμβάκι και είναι έτοιμο.

Τα παραπάνω το κάναμε κατά κόρο σε αντιστάσεις Nichrome, με φυτίλι cilica στα T2-T3, Vivi Nova κλπ. Δηλ. κάναμε DRY BURN μαζί με το φυτίλι (cillica = ήταν άκαυτο)
Αν καταλαβαίνω καλά, στην CRL κάνουμε το ίδιο αλλά  χωρίς το βαμβάκι (το οποίο καίγεται)

ΤΙ σύρμα πρέπει να βάλω στην CRL ώστε να μπορώ όταν πιάσει "μάκα" το σύρμα της αντίστασης, με ένα ελαφρύ DRY BURN να την καθαρίσω λίγο.
Εν κατακλείδι μπορεί να γίνει αυτό που συστήνει η Joyeteck γιαυτές ??
Authentic Kanthal A1 Nichrome Coiled Wires for RDA Atomizers  (έτοιμες από FT)
https://www.fasttech.com/products/0/10008276/2186501-authentic-kanthal-a1-nichrome-pre-coiled-wires
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2017, 17:42 από PGIOURSIS »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360310 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1025 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114359 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450705 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110898 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375287 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328483 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1085 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6459 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15322 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29395 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99980 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F