vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

358 επισκέπτες, 4 χρήστες
kabamaroo, lagoudakis, Ποντικός, Buliwyf

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Google (site search)   

    

Αναζήτηση vaping

    
   

Τι ποσοστο εχουν οι μπαταριες σας πριν φορτιστουνε ξανα ?

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

  • Hasta la vista... baby!
  • *****
  • 9100
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Είναι μάλλον θέμα "μετάφρασης" του φορτιστή σου. Το Pico, κόβει εντελώς τις μπαταρίες στα 3.10-3.15V. Αν ο φορτιστής σου θεωρεί ως 0% τα 2.5V (σημείο κάτω από το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές συστήνουν να μην αποφορτίζουμε) και ως 100% τα 4.2V, τότε το 35% ψιλοστέκει.

Αποσυνδεδεμένος tsiv

  • *****
  • 2874
Παιδια ποσοστο λεει ο τιτλος και γραφετε ολοι σε volt(?) και δεν καταλαβαινω.

Τα ποστ που διαβάζεις είναι περίπου 4άρων χρονών...

Τότε όλοι σε volt "παίζαμε" και οι φορτιστές που υπήρχαν τότε είχαν ένα κόκκινο και ένα πράσινο led για την φορτιση...

Το "ποσοστό" 'ηταν επιστημονική φαντασία για εκείνη την εποχή...

Αποσυνδεδεμένος camber

  • *****
  • 3892
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
To Pico κόβει εντελώς την μπαταρία σου στα 3.0V υπό φορτίο. Όταν αφήσεις το κουμπί ή βγάλεις τη μπαταρία από το mod τότε η τάση της ανεβαίνει λόγω διαφοράς δυναμικού που δημιουργείται από τη διαφορετική σύσταση των ηλεκτροδίων ανόδου και καθόδου.

Η τάση σε ανοικτό κύκλωμα τείνει να πλησιάσει την ονομαστική τάση της μπαταρίας ακόμα κι αν αυτή είναι εντελώς άδεια. Έτσι ενώ η μπαταρία σου υπό φορτίο είχε 3.0V αν τη βγάλεις από το mod μπορεί να τη μετρήσεις 3.4-3.5V ή και ακόμα ψηλότερα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι μισοφορτισμένη. Εξακολουθεί να είναι εντελώς άδεια!

Οι LG HG2 έχουν χαμηλότερη τάση αποφόρτισης 2.5V (υπό φορτίο πάντα). Εκεί μετράει ο κατασκευαστής στη χωρητικότητα των 3.000mAh.
Στα 3.0V που την κόβει το Pico δεν χρησιμοποιείς το 100%. Πόσο χρησιμοποιείς; Εξαρτάται από τα βατ που ατμίζεις.
Με αποφόρτιση 1Α στα 3.0V χρησιμοποιείς το 95% της χωρητικότητας. Με 10Α χρησιμοποιείς μόνο το 90%.

Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις το ποσοστό που έχουν οι μπαταρίες σου όταν τις βάλεις για φόρτιση. Ο φορτιστής διαβάζει 3.4-3.5V και νομίζει ότι είναι αρκετά φορτισμένη αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.




Αποσυνδεδεμένος BigSur

  • Βρε, βρε! Μια
  • *****
  • 2968
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Τα χρόνια περνάνε αλλά τα βολτ εξακολουθούν να είναι η μόνη σταθερή μονάδα μέτρησης που έχει νόημα για να καταλαβαινόμαστε όλοι. Όταν πρέπει να εξηγήσεις (όπως έκανε ο camber παραπάνω) θα μιλήσεις για βολτ. Τα ποσοστά είναι ένα αυθαίρετο νούμερο που μπορεί να παίζει από μοντ σε μοντ.
Ειδικά στις συσκευές με αποσπώμενες μπαταρίες, οι οποίες θα μπουν σε εξωτερικό φορτιστή που θα δείξει τα βολτ τους, τα ποσοστά μόνο βοηθητικό ρόλο έχουν.

Αποσυνδεδεμένος Tortugas

  • Ταμω τα γελωνεια.
  • ***
  • 557
  • Φύλο: Άντρας
    • Τα DNA Color Themes μου μπορειτε να τα βρειτε εδω
@camber @Cruiser79 Eυχαριστω και τους 2. Αν υπαρχει και ξερετε καποιον οδηγο για αρχαριους στις μπαταριες σε σχεση με τα mod δωστε μου λινκ για να καταλαβω καλυτερα τι παιζει. Οι γνωσεις μου περιοριζονται στα mah/A για επιλογη μπαταριας.


Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

  • Hasta la vista... baby!
  • *****
  • 9100
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Μια χαρά είναι τα κριτήριά σου. Όσα γράφτηκαν παραπάνω, είναι αρκετά για να σε βοηθήσουν επικουρικά καθώς εφόσον χρησιμοποιείς ηλεκτρονικό μοντ, δεν έχεις κάτι για να ανησυχείς, κόβει όταν πρέπει χωρίς να σε αφήνει να καταπονήσεις τη μπαταρία σου.

Οι μπαταρίες σου είναι εξαιρετικές και προσφέρουν αυτή τη στιγμή μαζί με τις 30Q τον καλύτερο συνδυασμό χωρητικότητας και δυνατότητας αποφόρτισης. Και αν ατμίζεις με αντιστάσεις >1.5Ω σε watt μέχρι 17, πολύ απλά θα ξεχνάς να φορτίσεις.

Αποσυνδεδεμένος camber

  • *****
  • 3892
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
Ότι λέει ο Cruiser από πάνω.
Σε ηλεκτρονικό mod να εμπιστεύεσαι το μετρητή μπαταρίας του mod και όχι του φορτιστή.
Αν το mod σου δείχνει τη μπαταρία 1/3 γεμάτη τότε έτσι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν στη δείχνει άδεια τότε είναι άδεια άσχετα τι λέει ο φορτιστής σου.
Αυτό δεν ισχύει για τους φορτιστές που δείχνουν τα mAh που πήρε μια μπαταρία κατά τη φόρτιση. Εκεί απλά κάνεις τις πράξεις. Αν σου δείχνει ότι μπαταρία 3Ah χώρεσε 2.5Ah τότε χρησιμοποίησες το 85% της χωρητικότητας της.

Αποσυνδεδεμένος Tortugas

  • Ταμω τα γελωνεια.
  • ***
  • 557
  • Φύλο: Άντρας
    • Τα DNA Color Themes μου μπορειτε να τα βρειτε εδω
Βρε @drum δεν εχει οδηγο εκει !
Οκ θα το αφησω λοιπον. Απο 18-50w, 0.4-0.6ohm στα συνηθησμενα μου στησιματα παιζω και δεν εχω παραπονο. Απλα μου κεντρισε την περιεργεια που ο φορτηστης με το μοντακι ειχαν διαφορετικες αποψεις  :)) Σε πιο χαμηλα ohm που παει το ni200 πχ χρειαζομαι μπαταρια με πιο μεγαλη αποφωρτιση κι ας μενω στα ιδια watt?

Αποσυνδεδεμένος drum

  • *****
  • 5390
  • Φύλο: Άντρας
οτι εχει σχεση με μπαταριες, ειναι εκει. θα βρεις πολλα χρησιμα μνμτα, αν κ σου εξηγησαν τα παιδια εδω.

Αποσυνδεδεμένος shadockan

  • Αποσυντονιστης
  • *****
  • 4518
  • Φύλο: Άντρας
Tortugas , 
απο τη στιγμη που μιλας για Ni200 , σημαινει οτι το μοντακι σου ειναι step down και γενικα τα περισσοτερα μοντακια σημερα , ειναι step down ........
Οποτε δεν εχει σημασια το τι αντισταση εχεις .
Με τετοιο μοντακι , θα δωσεις σημασια μονο στα Watts με τα οποια θελεις να ατμισεις .


Aν θελεις να ατμισεις με περισσοτερα απο 20 - 25 Watts  , τοτε θα πας σε μπαταριες οπως αυτες που εχεις .
Aν θελεις λιγοτερα Watts , μπορεις να επιλεξεις και μπαταριες μεγαλυτερων mAh με χαμηλοτερη ικανοτητα αποφορτισης , οπως οι LG MH1/MJ1 - Samsung 32E/35E - Panasonic/Sanyo GA , που μπορουν να αποδοσουν μεχρι και 10 Αmps , αλλα ειναι μπαταριες των 3500mAh.

Ο οδηγος σου λοιπον ειναι τα Watts με τα οποια θελεις να ατμισεις .
Bαση λοιπον τα γουστα σου σε θεματα ισχυος , θα κανεις και τις αγορες σου σε μπαταριες .

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 909 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 877157 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 360745 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 464057 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1904870 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 518258 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1488 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 374607 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 700687 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ
Ατμιστική - ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό [Άτμισμα δημοσίως] 19 19824 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 04, 2025, 01:38
από Antiprosopos
Προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Φόρουμ. [Χρήση του φόρουμ] 2132 445611 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 02, 2025, 11:58
από zilberto
YiHi SXmini MQ Class Mod [Ηλεκτρονικά mods] 1 1767 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 02, 2025, 10:05
από Giannis.B