Ένας ακόμη ατμοποιητής με την εισαγωγή του αέρα στην πάνω πλευρά, στην προσπάθεια των κατασκευαστών να υπερβούν τις διαρροές υγρών από την συντριπτική πλειοψηφία των ατμοποιητών με την εισαγωγή του αέρα στην βάση, κάτι που μας κουράζει κ μας δυσαρεστεί όλους.
Η KAEES έδωσε στην κυκλοφορία, σχετικά πρόσφατα, τον
Solomon 2 RTA ως αντικαταστάτη του
Solomon RTA, που είχε βγάλει πριν περίπου ένα χρόνο.
Ο ατμοποιητής είναι
giveway από την
Heaven Gifts κ βρίσκεται στα χέρια μου περίπου δέκα ημέρες. Συνολικά κ έως τώρα που ανεβάζω αυτήν την ανάρτηση, έχω κάνει περισσότερα από 15 tanks, δηλαδή, πάνω από 80ml διαφορετικών υγρών. Τον έχω λιώσει…
Η συσκευασία:Περιέχει:♦ Solomon 2 RTA
♦ Εφεδρικό τζαμάκι 3.5ml
♦ 810 Delrin επιστόμιο
♦ 510 Delrin επιστόμιο, 510 adapter
♦ Αναλώσιμα (clapton coil, εργαλείο allen, orings, βιδάκια)
♦ User Manual
Τα χαρακτηριστικά:♦ Ύψος: 46mm
♦ Εξωτερική διάμετρος: 24mm (28mm bubble glass)
♦ Χωρητικότητα: 5ml bubble glass (3.5ml extra glass tube συμπεριλαμβάνεται)
♦ Επιστόμιο: 810
♦ 510 thread
♦ HQ 304 SS food grade
♦ Top adjustable airflow control
♦ Leak proof design
♦ Top filling
♦ Deck μονής αντίστασης, 24K gold plated
Ο σχεδιασμός κ η ποιότητα της κατασκευής:Κατ' αρχήν έχουμε έναν μεγάλο κ σχετικά βαρύ, αλλά κομψό ατμοποιητή, με λιτές γραμμές. Ακόμη κ το bubble glass, νομίζω ότι, δεν τον ασχημίζει.
Στην εμφάνιση προσθέτουν οι τέσσερις προεξοχές-ταινίες με την συνεχή οδόντωση, ανά δύο πάνω κ κάτω, που είναι κ εξαιρετικά λειτουργικές για το λύσε-δέσε των αντιστοίχων τμημάτων.
Στο μείον της συνολικής αισθητικής θα έβαζα το χρυσό δακτυλίδι του airflow, που στο μαύρο, ειδικά, χρώμα κάνει μπαμ. Στον SS δεν κράζει τόσο πολύ, εάν δε το υγρό έχει παραπλήσια απόχρωση, ίσως κ να περνά απαρατήρητο σε μία βιαστική εξέταση.
Ο αέρας περνά από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες, μεγάλες οπές. Το δακτυλίδι του airflow ρυθμίζεται εύκολα κ περιστρέφεται απαλά κ δίχως εμπόδια. Δεν χρειάστηκε να λιπάνω με vg κανένα o-ring. Δείχνουν να είναι ποιoτικά.
Έλεγα ότι είναι βαρύς ατμοποιητής, σε σχέση με άλλους που πέρασαν από τα χέρια μου, απόδειξη το μασίφ top cup, το εξίσου μασίφ τμήμα πλήρωσης υγρών κ πάνω μέρος στήριξης του συστήματος καμπάνα-καμινάδα-εισαγωγή αέρα. Σε άλλους γνωστούς, σύγχρονους RTA τα τμήματα που περιγράφω, μοιάζουν συχνά "τσίγκινα", φθηνά. Εδώ ο Solomon 2 συγκρίνεται ποιοτικά με τον Leto.
Τα τμήματα του ατμοποιητή εφαρμόζουν καλά, χωρίς δυσκολίες κ τριξίματα, γδαρσίματα κ γρατσουνίσματα από τα σπειρώματα.
Ο Solomon 2 αποτελείται από 6 κομμάτια. Επιστόμιο, top cup, δακτυλίδι airflow, σύστημα καμπάνα-καμινάδα, τζάμι κ η βάση με το deck.
Η αναπλήρωση υγρού είναι εύκολη υπόθεση. Απλώς ξεβιδώνουμε το top cup, με τις δύο οδοντωτές ταινίες στην περιφέρειά του και γεμίζουμε από τις δύο, σχετικά μεγάλες, νεφροειδείς οπές.
Σημείωσα, ότι κατά την πλήρωση, εάν ξεφύγει ποσότητα υγρού δεξιά κ αριστερά από τις οπές πλήρωσης, αποστραγγίζεται στο tank σχεδόν αμέσως, ενώ το top cup εσωτερικά δεν συγκρατεί ποσότητα υγροποιημένων ατμών.
Το deck είναι εξίσου ποιοτικό. Μονής αντίστασης, επίχρυσο 24Κ, για να εξασφαλίζει υψηλή αγωγιμότητα.
Επίχρυση 24Κ είναι κ η βίδα του πόλου.
Η μεταφορά του αέρα στην αντίσταση μοιάζει με αυτήν του Horus -τηρουμένων των αναλογιών. Ο αέρας μπαίνει από το επάνω μέρος, περνά μέσα από ένα εσωτερικό κανάλι στον θόλο της καμπάνας, στο οποίο εφαρμόζει το πτερύγιο του deck κ μέσω των σχισμών του πτερυγίου "σκάει" στο πλάι της αντίστασης.
Το μήκος της καμπάνας στον Solomon 2 είναι αρκετά μικρότερο. Δεν χρειάζεται λοιπόν άλλη εσωτερική, κατά μήκος προσθήκη. Απλώς κατά το βίδωμα της καμπάνας στην βάση, ρίχνουμε μια ματιά, ώστε να συμπίπτουν οι θέσεις πτερυγίου κ εγκοπής καμπάνας.
Αυτό, κάποιοι το έχουν κάνει μεγάλο θέμα στις παρουσιάσεις τους, ότι δεν βιδώνει εύκολα, ότι παιδεύουνται κ άλλα τέτοια γνωστά των reviewers.
Σαχλαμάρες…
Ανάλογο πρέπει να είναι κ το σύστημα μεταφοράς αέρα κ στους δύο Zeus, αλλά δεν τους έχω δει από κοντά.
Το deck:To deck ακολουθεί μία αντίληψη, που το θέλει να είναι υπερυψωμένο -να "επιπλέει", ώστε βιδώνοντας πάνω του η καμπάνα κ σφραγίζοντάς το, το υγρό να έρχεται από κάτω, από τον κενό χώρο που δημιουργείται μεταξύ βάσης κ deck. Καλή ιδέα, η οποία δουλεύει κ μας δίνει leak proof ατμοποιητές.
Ο σχεδιασμός του είναι πολύ καλός κ δείχνει απλός, με τα σημεία που βιδώνει η αντίσταση, να δημιουργούν ένα όρθιο, κλιμακωτό δίπολο - posts με ανοικτές εγκοπές για εύκολη τοποθέτηση, συγκράτηση κ βίδωμα.
Σφίγγοντας τις allen/hex βίδες, δεν έχεις την αίσθηση ότι το εργαλείο θα κλωτσήσει κ θα καταστρέψει το κεφάλι της βίδας, ούτε ότι θα σφηνώσει μέσα στην βίδα κ θα τρομάξεις να το ξεκολλήσεις (κ στις δύο περιπτώσεις δες Goblin 3).
Αλλά… Η εγκοπή στον αρνητικό πόλο είναι σε "λάθος" θέση -εσωτερικά, αντί εξωτερικά. Έτσι, ώστε, πλην της ταχυδακτυλουργίας που απαιτείται για να συγκρατηθεί κ να βιδωθεί το άκρο, να περιορίζει κ τον αριθμό των σπειρών της αντίστασης.
Το clapton coil που συνόδευε τον Solomon 2, είχε 4 σπείρες κ μεγάλα άκρα. Στον ενθουσιασμό μου να στήσω στα γρήγορα κ να ατμίσω με την δική του αντίσταση, αποφάσισα να στρίψω μία παραπάνω σπείρα από τα άκρα που περίσσευαν, χωρίς να μετρήσω κ να υπολογίσω. Ε, λοιπόν, δεν χωρούσε κ την στρίμωξα για να μπει. Μοιραία, την έφερνα στο ύψος -καμπύλωνε κατά πλάτος, την έφερνα στο πλάτος -καμπούριαζε καθ' ύψος.
Το στήσιμο:Την πρώτη φορά χρησιμοποίησα την δική του έτοιμη flat clapton, 5 σπείρες, φ3mm. To Pico διάβασε 0.19Ω. Βαμβάκι χρησιμοποίησα Cotton Bacon Prime. Το πέρασα πολύ σφικτά στη αντίσταση, λίγο χτένισμα κ σφήνωμα στις εκατέρωθεν τρύπες του deck. Άφησα σχετικά μακριές ουρές να σέρνουνται στην βάση. Αυτό το στήσιμο με πήγε άνετα για πάνω από 60ml, στα 45-50w. Όμως ο αέρας ήταν πολύς κ η γεύση χανόταν. Κλείνοντας τον αέρα από το airflow, μοιραία ανέβαζε θερμοκρασία.
Δοκίμασα, έτσι για ξεκάρφωμα, ένα δεύτερο στήσιμο με παράλληλα σύρματα, που είχε προτείνει ο [member=20557]alexoyiorgis[/member], για να "κόψει" τον πολύ αέρα, νομίζω, στον Horus.
Ni80, λοιπόν, 24Ga x2, 5 σπείρες στριμωχτές, φ5mm. Dry burning για το καλό, βαμβάκι CB Prime κ πάλι, πολύ σφικτά στην αντίσταση, πολύ χτένισμα, συνεπώς πιο αραιό στις τρύπες του deck, πιο κοντές ουρές, ίσα-ίσα να μην γλείφουν το πάτωμα.
Τα Ω στο Pico έγιναν 0.23, τα watts πέρασαν τα 60
κι ήρθι κι καπίνισι ου τόπους ούλους, λέγανε κάτι παλαιοί.
Τρελό ντουμάνι κ ένταση στην γεύση.
Ουσιαστικά, η τόσο μεγάλη διάμετρος στην αντίσταση, περιορίζει αρκετά τον ελεύθερο χώρο (8mm) μεταξύ posts κ πτερυγίου κ η ροή του αέρα γίνεται πιο αποδοτική, ο αέρας δεν ξεφεύγει πάνω ή κάτω κ δεν χάνεται.
Το τίμημα είναι η αύξηση στην κατανάλωση του υγρού.
Κ τα δύο στησίματα δουλεύουν. Δεν αντιμετώπισα υπο- ή υπερτροφοδοσία. Δεν πήρα ούτε στιγμή καμένο. Δεν δίστασα σε παρατεταμένες εισπνοές 7-8sec ή σε chain vaping.
Σε κάποια αγγλόφωνα forums γράφουν, ότι το σφήνωμα μεγάλης ποσότητας βαμβακιού στις εκατέρωθεν τρύπες του deck, ενδεχομένως να εμποδίζει τον αέρα να λειτουργήσει καλά μέσα στο tank, να δημιουργούνται δυσανάλογες πιέσεις στο υγρό κ έτσι να υπάρχουν θέματα με την τροφοδοσία. Όπως είπα κ παραπάνω, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Ο Solomon 2 παράγει ωραίο, χλιαρό κ πυκνό-πλούσιο ατμό στα 40-45w, που τονε λειτούργησα κυρίως με την δική του flat clapton. Το airflow το διατηρούσα λιγότερο από 50% ανοικτό.
Μου άρεσε:♦ Leaking proof.
♦ Ωραία γραμμή, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
♦ Ομαλή ροή αέρα, απουσία θορύβων, αυτό που λέμε smooth άτμισμα.
♦ Μεγάλη χωρητικότητα.
♦ Ευρύχωρο deck
Δεν μου άρεσε:♦ Κοντά, delrin επιστόμια.
♦ Το αρνητικό post έχει την εγκοπή για το βίδωμα της αντίστασης ανάποδα, εσωτερικά.
♦ Πολύς ο αέρας, απαιτεί μεγάλης διαμέτρου αντιστάσεις για γευστική απόδοση, κάτι που συνεπάγεται τρελές καταναλώσεις πόρων.
♦ Το χρυσό δακτυλίδι του airflow
Το συμπέρασμα:♦ Διαρροές τέλος.
♦ Η τιμή του είναι καλή. Στα ελληνικά καταστήματα ξεκινά, νομίζω, από 29eu. Έξω, ακόμη πιο καλά…
♦ Οι περισσότεροι reviewers λένε, ότι εάν σας αρέσει ο Zeus (
λέω κ εγώ, τώρα, που δεν τον έχω πιάσει στα χέρια μου), αξίζει να έχετε κ τον Solomon 2 στην συλλογή σας.
Επί του πιεστηρίου:♦ Το bubble glass των 5ml δημιουργεί μία πρόσθετη δυσκολία στα Pico. Πρέπει να αφαιρέσουμε τον ατμοποιητή, για να αλλάξουμε την μπαταρία.
♦ Η Kaees έχει αλλάξει εδώ κ το λογότυπο. Στον Solomon είχαμε ένα αφαιρετικό leon face outline -μύτη, στόμα, μάτια. Στον Solomon 2 αντικαταστάθηκε από το προφίλ εστεμμένης λεοντοκεφαλής. Κ αυτό ωραίο…
♦ Κάποιες κακές (αγγλόφωνες) γλώσσες, εκεί έξω, λένε ότι ο Solomon 2 είναι ένας βελτιωμένος Zeus…
Λένε, δηλαδή, ότι η KAEES, που είναι μία νέα εταιρεία στον χώρο κ δεν γνωρίζει ούτε την τύφλα της, πήρε τον Zeus της GeekVape, κράτησε το ένα από τα δύο μεταλλικά πτερύγια-posts για την είσοδο του αέρα, το τροποποίησε λιγάκι, ξανασχεδίασε το deck κ του έβαλε bubble glass για μεγαλύτερη χωρητικότητα.
Όμως μην τις πιστεύετε. Σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για κακές, άθλιες κ αχάριστες γλώσσες, που λένε ότι θέλουν.
♦ Η ιδέα του υπερυψωμένου - "επιπλέοντος" deck έχει να κάνει, με την προσπάθεια να μειωθεί το μήκος του συστήματος καμπάνα-καμινάδα, για να τραβηχτεί πιο κοντά στο στόμα η αντίσταση. Όλα αυτά αντιστοιχούν σε λίγα mm, δηλαδή σε ελάχιστα μήκη, αλλά ως φαίνεται, εφαρμοσμένα βρίσκουν την πρακτική τους αξία.
Αυτά τα deck έγινε προσπάθεια να χαρακτηριστούν GTA type decks (G, όπως Genesis). Όμως δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά Genesis type tanks. Ουσιαστικά είναι ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ, για να αρχίσουμε να ομιλούμε για κάτι άλλο, πλην RTA.
♦ Για περισσότερες πληροφορίες κ απόψεις σχετικά με τους ατμοποιητές τύπου άνω εισαγωγής αέρα διαβάστε τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των
OBS Engine v2 ,
Zeus dual ([member=14633]aragiannis[/member]), Horus -
ελληνική κ
αγγλική ([member=20557]alexoyiorgis[/member]).
Υστερόγραφο:Είναι η πρώτη μου παρουσίαση κ ζητώ την επιείκειά σας. Θα χαρώ πολύ όμως, να διαβάσω τα σχόλιά σας.
Επιεικώς, παρακαλώ, να κρίνεται κ τις φωτογραφίες, που (δεν) συνοδεύουν το κείμενο. Το κινητό μου δεν συμφωνούσε να συνεργαστεί επαρκώς κ να συμβαδίσει με τις επιθυμίες μου, ώστε να συμπράξει στο ξεστράβωμα των φίλτατων αναγνωστών, ετούτης εδώ της ανάρτησης.
Ως εκ τούτου βάδισα τo ένδοξο pathway, όπου κανείς από όσους το ακολούθησαν δεν έχασε. Αυτό του copy-paste, κ ελπίζω να μην με δώσετε για φωτοκλόπο.