Αλλαγή φυτιλοαντίστασης στον CE3 “Giantomizer”Όπως έχουμε δει εδώ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,13428.0.html ο CE3 Gianto είναι για πολλούς, ένας από τους κορυφαίους ατμοποιητές εμπορίου. Συνδυάζει ντουμάνι πολύ, γεύση από τις καλύτερες λόγω του κεραμικού και της αντίστασης που βρίσκεται στο κάτω μέρος, μην εξαιρέσουμε και την αυτονομία με 2,3 ως 2,5 αληθινά ml, καθώς και το διακριτικό και αισθητικό του, μιας και φοριέται σε eGo μπαταρίες και παίρνει ότι drip tip θέλουμε.
Όταν λοιπόν οι πρώτοι παρέδωσαν πνεύμα, ο ενθουσιασμένος άρχισα απλώς να τους αλλάζω φυτιλοαντίσταση!
Βήμα 1: Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας:
Πενσούλα, ψαλιδάκι, τσιμπίδι, νυχοκοπτάκι, σύρμα με και χωρίς αντίσταση, καρφιτσούλα, φυτιλάκι, αλατάκι, πιπεράκι.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 2: Με ελάχιστη δύναμη τραβάμε το πλαστικό τανκ και το βγάζουμε από το μεταλλικό υπόλοιπο.
Αν δεν βγαίνει με τα δυο χέρια, το βιδώνουμε σε μια μπαταρία και έχοντας έτσι καλύτερη λαβή βγαίνει «βούτυρο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 3: Με την πενσούλα τραβάμε και βγάζουμε τον θετικό πόλο.
Και με το τσιμπιδάκι διαλύουμε τον ατμοποιητή εις τα εξ ων συνετέθη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 4:
Μόνο την πρώτη φορά που θα τον διαλύσουμε από εργοστασιακή φυτιλοαντίσταση, καίμε το κεραμικό σε γκαζάκι του καφέ ή αν έχουμε κουζίνα με αέριο, στο μάτι, μέχρι να πυρώσει.
Με αυτόν τον τρόπο σκληρά σύρματα και καλλήσεις από το εργοστάσιο καθαρίζονται.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 7: Φτιάχνουμε την φυτιλοαντίσταση μας. Στην μια άκρη της αντίστασης πλέκουμε με σύρμα χωρίς αντίσταση – είναι η άκρη που πάει στον θετικό πόλο και έχει αρκετή απόσταση. (Η άλλη άκρη κόβεται από την καμπάνα πολύ κοντά στην αντίσταση και κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται σύρμα χωρίς).
Στην φωτό μην σας τρομάζουν οι πολλές σπείρες, είναι σύρμα χαμηλής αντίστασης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 8: Περνάμε την άκρη με το σύρμα χωρίς αντίσταση σε μια από τις πλαϊνές τρυπούλες του κεραμικού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 9: Τοποθετούμε το κεραμικό στην βάση του με την φυτιλοαντίσταση χωμένη στις εγκοπές της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 10: Κρατώντας όσο πιο τεντωμένο γίνεται το θετικό σύρμα από την κάτω πλευρά, σφηνώνουμε τον θετικό πόλο στην θέση του.
Με το ψαλιδάκι κόβουμε το περισσευούμενο, και πιέζουμε λίγο να μείνει ότι περίσσεψε κολλημένο στον θετικό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βήμα 11: Κλείνουμε την καμπάνα, η οποία κόβει και το σύρμα της αντίστασης και το κρατάει μαγκωμένο στην θέση του. Συνήθως. Μερικές φορές το κόβει από μέσα και μετά από λίγες κινήσεις μένει στον αέρα και δεν κάνει επαφή. Στις τελευταίες αλλαγές απλά το βγάζω από την τρύπα τροφοδοσίας και το τσακίζω στο τοίχωμα, δουλεύει άψογα.
Κόβουμε όσο πιο κοντά γίνεται τα φυτίλια για καλύτερη τροφοδοσία, φοράμε το τανκάκι με προσοχή να χωνευτεί καλά η κορυφή της καμπάνας στην σιλικονένια τάπα, γεμίζουμε και τελειώσαμε!
Και τα ντουμάνια του, με απλές 900ρες eGo μπαταρίες:
Προτίμηση μου (ατμίζω από 100% VG μέχρι 80VG-20PG) είναι το 3ρι φυτίλι.
Σε φίλη που κάνει 50/50, βάζω ένα 2ρι + ένα 1,5ρι, ή δυο 2ρια.
Με λεπτότερο φυτίλι, κάποιες φορές, όταν η στάθμη πέσει κάτω από το μισό, ο αέρας που έχει μαζευτεί στο τανκ "βοηθάει" λίγο παραπάνω το υγρό να περάσει απο τις οπές τροφοδοσίας και μπορεί να έχουμε σταγονίτσες.
Αντίθετα, με πολύ χοντρό φυτίλι, και το τάνκ γεμάτο, μπορεί σε αρκετές "πρώτες" τζούρες, μέχρι να γεμίσει λίγο αέρα, να φέρνει λίγο μια γεύση σαν πριν να πάρουμε καμένο, γιατί δεν τροφοδοτεί σωστά.