(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από τη WOTOFO)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
O Recurve v2 είναι το ενδιάμεσο του πρώτου ντρίπερ της οικογένειας,
τον μονής αντίστασης Recurve RDA και του διπλής αντίστασης Recurve Dual.
Ο ατμοποιητής είναι κατασκευασμένος από stainless steel, έχει διάμετρο 24.6mm και ύψος 35.55mm,
το επιστόμιο είναι τύπου 810, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντρίπερ αλλά και σε σκουόνκ μοντάκια
και τέλος, η εταιρεία μας λέει ότι οι δύο αντάπτορες για τον αέρα
είναι κατασκευασμένοι από German PEEK.
Στη συσκευασία μπορούμε να βρούμε τον ατμοποιητή, το δεύτερο ανταπτοράκι για την εισαγωγή του αέρα
(το άλλο βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο στον ατμοποιητή), όρινγκ, βίδες, σκουόνκ πιν,
ένα κατσαβιδάκι, ένα άλεν κλειδί, ένα πύρο με 3μμ διάμετρο από τη μία και 5μμ διάμετρο από την άλλη
για να στήνουμε με 3αρη πυρήνα τις διπλές αντιστάσεις και με 5αρη αν θέλουμε μονή αντίσταση,
βαμβάκι, ένα ζευγάρι δύο αντιστάσεων και μία ακόμα αντίσταση.
Η μία μεγάλη αντίσταση είναι μία Dual Core Fused Clapton με 5μμ διάμετρο στα 0.65Ω.
Το ζευγάρι αντιστάσεων είναι δύο Framed Staple Clapton με 3μμ διάμετρο στα 0.32Ω η κάθε μία.
Ο ατμοποιητής πωλείται στα παρακάτω έξι χρώματα.
Οι διαφορές σε σχέση με τους δύο προκατόχους του είναι αρκετές αλλά επίσης παίζει μπάλα σχεδιαστικά ανάμεσα και στους δύο. Εξωτερικά η εμφάνιση του φέρνει στον πρώτο Recurve με τη μονή αντίσταση, κρατάει αυτή τη κυρτότητα που του δίνει και το όνομά του σε σχέση με τον Recurve Dual που εξωτερικά δεν είχε τίποτα το κυρτό. Στο εσωτερικό τώρα τα δύο «τοιχάκια» που είχαμε στους προηγούμενους για να κόβουν τον αέρα έχει αντικατασταθεί από ένα insulator που μπαίνει και βγαίνει. Όπως επίσης έχει αλλάξει τελείως και το ντεκ, το παλιό βαθύ ντεκ έφυγε και στη θέση του έχουμε ένα τύπου post less ντεκ το οποίο γεμίζει και κλείνει όλο το εσωτερικό του ντεκ εκτός από τα δύο λούκια για το βαμβάκι. Οι βίδες συνεχίζουν να βρίσκονται κρυφές στο ίδιο σημείο στα πλάγια στο κάτω κομμάτι του ατμοποιητή.
Το επιστόμιο του Recurve v2 σχεδιαστικά κρατάει μια κυρτότητα και θυμίζει τον πρώτο Recurve αλλά είναι μακράν πολύ καλύτερο. Στον παλιό ήταν τα κλασικά ψηλά 810 επιστόμια που έβαζαν οι εταιρείες και πλέον δεν συμπαθώ ιδιαίτερα. Εδώ έχουμε ένα ωραίο 810 επιστόμιο με χαμηλό προφίλ και μάλιστα ενώ η εσωτερική διάμετρος είναι μεγάλη στο πάνω μέρος του, όσο κατεβαίνει προς την αντίσταση μικραίνει η διάμετρος και καταλήγει να έχει ίδιο φάρδος με την αντίσταση αν στήσουμε με μονή και χρησιμοποιήσουμε 5αρη πυρήνα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό βοηθάει και μου δίνει έστω λίγο παραπάνω γεύση έτσι σε σχέση με άλλα απλά 810 επιστόμια.
Το τοπ καπ τώρα είναι αυτό που πιάνουμε και γυρνάμε αν θέλουμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τις εισαγωγές του αέρα ανάλογα τα γούστα μας. Δεν θα έλεγα ότι με βόλεψε και πάρα πολύ χωρίς να έχω χοντροδάχτυλα και πάλι μου ήταν λίγο δύσκολο να το γυρίσω. Αν και πολύ πιο όμορφο έτσι εμφανισιακά, το ότι στενεύει το τοπ καπ προς τα πάνω δεν βολεύει ιδιαίτερα. Αν το πιάσεις από κάτω πος τα πάνω αυτό το κάνει πιο εύκολο αλλά επειδή έχω συνηθίσει να πιάνω το τοπ καπ από πανω στους ντρίπερ, προσωπικά μου πήρε λίγο να το συνηθίσω. Εφόσον το πιάσεις καλά, αυτό γυρνάει πολύ εύκολα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα να το γυρίσω ακόμα και με στεγνό όρινγκ πριν τα περάσω με λίγη VG. Βολεύει φυσικά το ότι η καμπάνα έχει στοπ οπότε γυρνάμε πολύ εύκολα έτσι το τοπ καπ.
Οι εισαγωγές του αέρα βρίσκονται σε δύο μεριές γα να χτυπάνε την αντίσταση/τις αντιστάσεις από δύο κατευθύνσεις και είναι τρεις γραμμές, η μία κάτω από την άλλη. Παίζοντας με το τοπ καπ μπορούμε να κλείσουμε όσο θέλουμε μόνο την πάνω, τελείως την πάνω και όσο θέλουμε τη μεσαία ή να κλείσουμε τελείως την πάνω αλλά και τη μεσαία. Η κάτω μένει πάντα μόνιμα ανοιχτή και με το πως είναι σχεδιασμένος ο ατμοποιητής αν έκλεινες την πάνω, την μεσαία και άρχιζες να κλείνεις και τη κάτω, ο αέρας δεν θα έφτανε με τίποτα αν έστηνες με νορμάλ αντιστάσεις.
Τα δύο ανταπτοράκια που υπάρχουν τώρα για να κόβεται ο αέρας που θα χτυπάει τις αντιστάσεις είναι ίδια στις τρυπούλες των εισαγωγών του αέρα και αλλάζουν στο πάνω μέρος. Το φαρδύ είναι όταν στήνουμε με διπλές αντιστάσεις και αυτό με το πιο στενό πάνω μέρος είναι για όταν στήνουμε με μονή αντίσταση. Με τις διπλές αντιστάσεις με 3αρη πυρήνα το peek είναι αρκετά μακρυά από τις αντιστάσεις ενώ με τη μηνό αντίσταση με 5αρη πυρήνα το peek έρχεται αρκετά κοντά στην αντίσταση. Δεν κατάφερα να το κάνω να ζεσταθεί πάνω από όσο θα ήθελα για να δω αν αλλάζει κάτι στη συμπεριφορά του ατμοποιητή αλλά οι εποχές που άτμιζα σαν κροκόδειλος έχουν περάσει προ πολλού οπότε με δυο τρεις μεγάλες τζούρες ανά 5λεπτο που να ζεσταθεί; Γενικά δεν με ενοχλεί σε κάτι το συγκεκριμένο peek, είναι απλά ένα παραπάνω μέρος του ατμοποιητή που θα πρέπει να πλένεται. Στο μόνο σημείο που δίνω ιδιαίτερη προσοχή είναι τα δύο ποδαράκια που έχει στο κάτω μέρος και είναι αυτά που κουμπώνουν σε δύο τρύπες που βρίσκονται στο ντεκ για να κάθεται το peek σταθερό. Προσέχω στο καθάρισμα ή που θα τα αφήσω γιατί δεν ξέρω αν θα μπορεί να κρατιέται σταθερό αν σπάσουν.
Το ντεκ τώρα δεν είναι από τα συνηθισμένα στους ντρίπερ αυτής της κατηγορίας. Μου αρέσει που έκλεισαν έτσι το εσωτερικό του γιατί στους προηγούμενους Recurve είχαμε αρκετό άδειο χώρο που έπρεπε να γεμίσει με αέρα οπότε και χάναμε σε γεύση. Στην ουσία εδώ ο χώρος που πρέπει να γεμίσει με αέρα όταν τραβάμε τζούρα είναι μόνο αυτό γύρω από την αντίσταση/τις αντιστάσεις και μέσα στο peek. Πάρα πολύ ωραία σαν σκέψη αλλά θα ήθελα η εταιρεία να έχει μέσα στη συσκευασία το κλασικό εργαλειάκι που έχει τρύπες με διαφορετικό ύψος για να βάλεις την αντίσταση και να κόψεις τα ποδαράκια στο ύψος που πρέπει. Έτσι κάποιος καινούργιος στους ντρίπερ θα διαβάσει τις οδηγίες και θα κόψει τα ποδαράκια στο κατάλληλο ύψος, χωρίς να δοκιμάζει με το μάτι και στο τέλος ίσως να χαλάει τις αντιστάσεις της συσκευασίας.
Έχοντας παίξει αρκετά με διαφορετικές αντιστάσεις μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μου αρέσει να στήνω με μονή αντίσταση και μεγάλο πυρήνα του τύπου 4.5μμ ή 5μμ ανάλογα την αντίσταση. Δοκίμασα να δω πως θα είναι με χειροποίητη με μικρότερο πυρήνα αλλά γομάρι στο μήκος και δεν χωράει ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος. Οπότε μια σπέσιαλ παραγγελία χειροποίητης αντίστασης με μεγάλο πυρήνα και λίγο πιο χοντρή σε πλέξη δίνει για μένα το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα. Δοκίμασα να στήσω και με μονή αντίσταση αλλά με νορμάλ πυρήνα(3μμ) αλλά πολύ φτωχό το αποτέλεσμα και χάνει σε όλα τα σημεία. Με διπλές αντιστάσεις ο αέρας είναι λίγο λιγότερος στο εσωτερικό όταν τραβάς τζούρα αλλά χάνει σε ένα σημείο με αυτό το στήσιμο. Όταν κοιτάξεις από το επιστόμιο από πάνω προς τα κάτω βλέπεις το ντεκ και λίγο από τις αντιστάσεις, ενώ όταν στήσεις με μια μεγάλη αντίσταση έχεις την αντίσταση σχεδόν πάνω από το επιστόμιο και εννοείται πως παίρνεις καλύτερη γεύση έτσι. Η οποία γεύση είναι εκεί, υπάρχει, δεν ανακαλύπτει τον τροχό και δεν είναι ότι καλύτερο θα βρεις γενικά αλλά για τη κατηγορία του και το ότι παίζει μια χαρά και ως ατμοποιητής μονής αλλά και διπλής είναι πολύ θετικό. Σε μια εποχή που οι ντρίπερ βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ο Revurve v2 είναι μια τίμια ίσως λύση.