Με βαση τις ανησυχιες μου για το υλικο που καλυπτει την αντισταση του EGO ONE αποφασισα να ανοιξω και την αντισταση του GS16s που εχω στην κατοχη μου.
Σχετικα με τα ευρηματα μου για το υλικο του ego one μπορειτε να δειτε
εδω και
εδωΗ κεφαλη του GS16s καθως και του GS16 και αλλων τις eleaf αποτελειται απο μια λωριδα υλικου που μοιαζει (και οταν καει μυριζει) σαν πιεσμενο βαμβακι. Ανοιγει δυσκολα και ειναι διαφορετικο απο του ego one που μοιαζει σαν υφαντο. Αντισταθηκε ελαφρος στο καψιμο αλλα πιστευω αυτο συνεβει γιατι ηταν ποτισμενο με eliquid και οχι γιατι υπηρχε και αλλο υλικο μαζι του. Το πειραμα με τον αναπτηρα μαλλον το επιβεβαιωνει.
Ειναι bottom dual coil τοποθετιμενα σε οριζοντια σταυρωτη διαταξη. Τα σπειρωματα του εχουν φιτιλι απο silica και για να μην βραχυκυκλωνει, καθως και να μην εχει διαρροες, φανταζομαι. Τα σπειρωματα καθονται πανω σε ενα πλεχτο σωληνα που η υφανση του μοιαζει με τα καλυματα ή τις μονωσεις καποιον καλωδιων. Δεν γνωριζω το υλικο απο το οποιο ειναι κατασκευασμενος αυτος ο σωλινας αλλα στην προσπαθεια μου να τον καψω, με αναπτηρα, πυρακτωθηκε αλλα δεν καηκε οσο και αν επεμεια. Πιθανοτατα να ειναι κεραμικες ινες. Αλλα σε αντιθεση με το χνουδι/σκονη της αντιστασης του ego one, του delta ii και του atlantis, οι ινες του "υφαντου" αυτου ειναι μακριες, αρκετα παχιες και δεν τριβονται. Οποτε θεωρω οτι δεν παρουσιαζει κινδυνο για την υγεια. Παραμενει βεβαια το silica στα σπειρωματα αλλα μιας και μιλαμε για αντισταση 1.6/1.8 ohm πιθανοτατα με τακτικη αντικατασταση να ειναι ασφαλες για ατμισμα.
παραθετω φωτογραφιες
https://mega.co.nz/#!uUYnBaTD!j-1uxeGJpRpKCzYMAYqfN8MqOgc3jlkv0Ejph7nspyEhttps://mega.co.nz/#!6VAgSKLC!VnwjnIV1m2bplTuWHPs9yesgEd4pJhmgfK0xAuDPvw0https://mega.co.nz/#!zZBxTQhI!ipQefXrkLnUaFLKWq94-0FKAjthk9Zu8qJXPvkNtlwYEDIT:Αποφασισα να δοκιμασω να φτιαξω νεα αντισταση/φυτιλι. Πεταξα ολα τα περιεργα υλικα, το πλεγμα, τα φιτιλια απο silica και τις παλιες αντιστασεις. Εχω παρει ετοιμα συρματακια στα 1.7ohm τα οποια τυλιγω σε λεπτο βελονακι (2.0), της φιλης μου, για να φτιαξω τα σπειρωματα. Δεν ειναι το ιδανικο μεγεθος καθως αναγκαζομαι να κανω 5 σπειρες αντι για 6-7 που θα μπορουσα. Οποτε με βαση αυτο και την αποκλιση του υλικου η αντισταση μου βγαινει γυρο στα 2ohm. Δεν εκανα διπλη αντισταση γιατι δεν εχω αρκετη εμπειρια ακομα και τα πραγματα ειναι πολυ στριμωγμενα εκει μεσα. Χρησημοποιησα βαμβακι και τολμω να πω οτι πηγε παρα πολυ καλα! Παρολο που εχει μονο ενα σπειρωμα και ειναι στα 2ohm αντι για το 1.8 που ηταν οι αρχικες, εχει σχεδον οσο πλουσια γευση ειχε η αρχικη κεφαλη, δεν θα γευτειτε το silica και εχετε και το κεφαλι σας ησυχο! Αλλα σε καθε περιπτωση προσωπικα προτιμω να ειμαι ασφαλεστερος απο το να περνω γευση και πλουσια ντουμανια. Δεν εχει νοημα να αντικαταστησω το τσιγαρο διαφορετικα.
Οταν χρειαστει να του αλλαξω το βαμβακι θα προσπαθησω να κανω ενα βιντεο της διαδικασιας. Μεχρι τοτε ομως, για τους τολμηρους, θα ηθελα να πω οτι ειναι παρα πολυ ευκολο και η διαδικασια ειναι σαν του protank mini για τον οποιο υπαρχουν παρα πολλα βιντεο με οδηγιες πως να αλλαξετε το silica φυτιλι με βαμβακι. Η κεφαλη ανοιγει λιγο πιο δυσκολα αλλα πραγματικα εαν μπορειτε/ξερετε να κανετε recoil/rewick σε αλλες κεφαλες τετοιου τυπου δεν θα δυσκολευτειτε καθολου με τις BDC της eleaf
Καλη τυχη και παντα με υγεια