Καλησπέρα παιδιά. Σειρά για παρουσίαση στο μαγικό κόσμο των boro bridges έχει ο κλώνος απο Yftk του Kayfun bb της Svoemesto.
Ο ατμοποιητής αγοράστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Mobb V από Ελλάδα στα 32 € (πρέπει να πήρα τα τελευταία κομμάτια γιατί αμέσως μετά και οι δύο έδειχναν “μη διαθέσιμοι”). Δεν μπόρεσα να τον ευχαριστηθώ γιατί με βασάνιζε για να κάνει καλή επαφή στο Centaurus και απέφευγα να τον χρησιμοποιώ. Πρόσφατα πρόσθεσα στη συλλογή μου το Pulse Aio V2 (θα γράψω αργότερα γι’ αυτό, μόλις ασχοληθώ λίγο με το RBA που δίδεται στη συσκευασία) στο οποίο ταίριαξε άψογα μέσα σε Snailtank.
Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν έχω ξαναματαδεί σε κλώνο. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που νόμιζα ότι κατά λάθος μου έστειλαν το γνήσιο αντί του κλώνου και μάλιστα την special έκδοση με τις δύο έξτρα καμπάνες. Η καμπάνα που είναι βιδωμένη στον ατμοποιητή είναι θολωτή με σκαλοπάτια, η δεύτερη είναι θολωτή χωρίς σκαλοπάτια και η τρίτη είναι σχεδόν επίπεδη. Προς το παρόν έχω χρησιμοποιήσει μόνο τη σκαλοπατάτη.
Ο ατμοποιητής αποτελείται από 3 βασικά κομμάτια (ντεκ, καμπάνα, καμινάδα). Η καμπάνα βιδώνει στο ντεκ ενώ η καμινάδα κουμπώνει στην καμπάνα και συγκρατείται από ένα o ring που βρίσκεται εσωτερικά της καμπάνας. Πραγματικά τέτοια τέλεια σπειρώματα και φινίρισμα δεν έχω ξανασυναντήσει σε ατμοποιητή.
Η ρύθμιση του αέρα επιτυγχάνεται με ένα σύστημα, εφεύρεση της Svoemesto που ονομάζει Aerokon. Εχει μια βίδα στο κάτω μέρος του ατμοποιητή που όσο τη σφίγγεις περιορίζεται ο αέρας ενώ όσο ξεσφίγγεις ο αέρας της τζούρας αυξάνεται. Το εύρος του αέρα είναι από 0-1,8 mm. Για να δοκιμάσουμε και να ρυθμίσουμε τη τζούρα μας στήνουμε τον ατμοποιητή, δένουμε τα κομμάτια μεταξύ τους και ρουφάμε από την κορυφή της καμινάδας σα να τραβάμε τζούρα. Αφήνουμε το Aerokon στη θέση που μας ευχαριστεί και μετά βάζουμε τον ατμοποιητή στο tank.
Το στήσιμό του σε 2,5mm πυρήνα με μονόκλωνο σύρμα είναι σχετικά εύκολο. Ξεβιδώνουμε το δαχτυλίδι στο κάτω μέρος, βιδώνουμε τον 510 αντάπτορα που παρέχεται στη συσκευασία και βιδώνουμε το ντεκ σ’ ένα μοντάκι. Αφού βιδώσουμε την αντίσταση προσέχουμε να μην εξέχει καθόλου το σύρμα μετά το κόψιμο γιατί θα έχουμε βραχυκύκλωμα όταν βιδώσουμε την καμπάνα. Πυρώνουμε την αντίσταση σε χαμηλά watt, βγάζουμε τα hot spot αν η αντίσταση είναι με κλειστές σπείρες, βιδώνουμε την καμπάνα και πυροδοτούμε για να ελέγξουμε για βραχυκύκλωμα (short circuit ή no atomizer). Περνάμε σφιχτά το βαμβάκι στην αντίσταση, το αφρατεύουμε λίγο, το κόβουμε υπολογίζοντας να κατέβει τέρμα κάτω στα δυό μεγάλα λούκια και το περνάμε μέσα τους. Κάθε λούκι έχει στον πάτο του δύο τρύπες απ’ όπου γίνεται η τροφοδοσία του υγρού. Αυτός ο τρόπος τροφοδοσίας μας επιτρέπει να καταναλώσουμε μέχρι και την τελευταία σταγόνα υγρού χωρίς να πάρουμε καμμένο. Στη συνέχεια βάζουμε τον ατμοποιητή στο tank, γεμίζουμε, το τοποθετούμε στο μοντάκι και απολαμβάνουμε άτμισμα.
Προς το παρόν, μετά από μια βδομάδα βάναυσης χρήσης, δηλώνω ενθουσιασμένος από την απόδοση (γεύση, χτύπημα) του Kayfun. Από διαρροές το μόνο που είδα ήταν μια σταγονίτσα σε κάθε αλλαγή βαμβακιού μετά 15ml υγρού που βγάζω το tank από το μοντάκι (από το aerokon υποθέτω).