Θέλω προκαταβολικά να ζητήσω την επιείκειά σας, γι αυτή την πρώτη μου απόπειρα παρουσίασης ενός ατμιστικού προϊόντος.
Ο κλώνος του NarCa RDA, κατασκευασμένος από την Coppervape, έφτασε στα χέρια μου πριν από μερικές ημέρες στο κλασσικό παραλληλεπίπεδο πλαστικό κουτάκι, αγορασμένος από Ελλάδα.
Στη συσκευασία εκτός από τον ατμοποιητή, περιλαμβάνονταν ένα πλήρες set o rings και το bf pin. Είχα αγοράσει έξτρα και το εικονιζόμενο ultem top cap.
Ο ατμοποιητής ήρθε ολοκάθαρος, όσο αυτό ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί οπτικά, αλλά πλύθηκε και σχολαστικά σε λουτρό υπερήχων.
Επίσης οπτικά, η κατασκευή του φαίνεται να είναι άψογη και όλα τα μέρη δένουν αρμονικά και δείχνουν να είναι ποιοτικά. Ο χρόνος φυσικά θα αποδείξει την αντοχή και την ποιότητα των υλικών κατασκευής.
Να επισημάνω πως η μόνη μου εμπειρία σχετική με RDA ατμοποιητές είναι η εμπειρία μου με τον Papillon του Gus και πως είμαι λάτρης των mtl ατμοποιητών. Επομένως στη διάθεσή μου δεν υπάρχουν πολύ χοντρά ή άλλα περίεργα σύρματα.
Έτσι επιχείρησα το πρώτο του στήσιμο με σύρμα 27 awg, διαμέτρου 2,5mm. Οι 7 ανοικτές σπείρες μου έδωσαν ένα πηνίο αντίστασης 1,15Ω.
Στο άμεσο μέλλον θα δοκιμάσω και ελαφρά μικρότερες αντιστάσεις, αλλά πάντα εκεί κοντά στο 1Ω.
Το βαμβάκι χρησιμοποίησα είναι το Koh Gen Do. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο αυτό το στήσιμο για τον συγκεκριμένο ατμοποιητή κι αν το αποτέλεσμα που πήρα είναι το ιδανικό, για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα. Αναζητώ την κατά το δυνατό καλύτερη απόδοση και ανάλυση της γεύσης και αδιαφορώ για την ποσότητα του παραγόμενου ατμού.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς πήρα από αυτό το πρώτο στήσιμο και ποιες είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις.
To deck προσφέρεται για σχετικά πολύ εύκολο στήσιμο, είναι ευρύχωρο και χωράει άνετα και μεγαλύτερα πηνία και σε μήκος και σε διάμετρο. Οι βίδες έχουν αρκετά πλατύ κεφάλι, που μπορεί να υποδεχτούν άνετα πιο χοντρά και περίεργα σύρματα.
Άτμισα με ισχύ μεταξύ 12W και 14W και πειραματίστηκα στο άνοιγμα του airflow από εντελώς ανοικτό έως ελάχιστα ανοικτό. Με το airflow ανοικτό στο μισό, πήρα τζούρα λίγο πιο αεράτη από αυτήν που παίρνω στον phenomenon lite με τις 3 τρύπες ανοικτές, που ήταν ιδανική για τα δικά μου γούστα και τον δικό μου mtl τρόπο ατμίσματος. Η τζούρα μπορεί να γίνει πολύ πιο σφιχτή κλείνοντας κι άλλο το airflow, έως πολύ αεράτη, με το airflow εντελώς ανοικτό.
Στις απανωτές, διαδοχικές τζούρες, δεν διαπίστωσα θέρμανση του ατμοποιητή ή του επιστομίου.
Η τζούρα ήταν σχετικά αθόρυβη και ομαλή. Ο ατμός βελούδινος και πυκνός και για το συγκεκριμένο συντηρητικό στήσιμο, αρκετά πλούσιος.
Το Shisha, ένα από τα αγαπημένα μου υγρά, που το έχω δοκιμάσει σε όλους τους ατμοποιητές μου (phenomenon lite, hussar, cloudone, taifun g3, kayfyn lite, NarBa), το απέδωσε εξαιρετικά. Χωρίς να είμαι reviewer υγρών, μπορώ να πω πως μου έδωσε νότες που οι τανκάτοι ατμοποιητές δεν μου είχαν δώσει. Πραγματικά η γεύση που αποδίδει είναι πάρα πολύ καλή.
Επιγραμματικά να πω πως είμαι ενθουσιασμένος από την απόδοση της γεύσης που είναι και το ζητούμενό μου και θα έλεγα πως συνίσταται ανεπιφύλλακτα ακόμη και σε αρχάριους στους drippers. Για τα 25 ευρώ που κοστίζει συνολικά το πακέτο είναι μια value for money επιλογή.
Στις φωτογραφίες φαίνεται και δίπλα στο αδελφάκι του τον NarBa που είναι RTDA κι είναι επίσης εξαιρετικός (κι αυτός από Coppervape)
Ευχαριστώ που διαβάσατε την ταπεινή παρουσίασή μου
Πέτρος