vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

522 επισκέπτες, 7 χρήστες
dkostas, giorgos1999, bloodlessz, Tazz, manoslykos, billythekid, JohnDag

Twitter

Ωρίμανση (steeping)

Αποσυνδεδεμένος Markosv

  • *
  • 15
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #570 στις: Νοεμβρίου 04, 2017, 18:23 »
Αν αφήσουμε το υγρό μας σε μαγνητική ανάδευση σε χαμηλές στροφές σε σκοτεινό περιβάλλον με το καπάκι κλειστό για μια εβδομάδα σερί υπάρχει περίπτωση να χαλάσει; 

Αποσυνδεδεμένος theoxen83

  • **
  • 355
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #571 στις: Νοεμβρίου 04, 2017, 18:29 »
Το υγρό όχι,ο αναδευτήρας μπορεί..  :))

Αποσυνδεδεμένος chzamp

  • ****
  • 1000
  • Φύλο: Άντρας
  • Χρήστος.....χάρηκα...
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #572 στις: Νοεμβρίου 04, 2017, 19:55 »
Γενικά έχω παρατηρήσει οτι η ανάδευση για αρκετή ώρα (με κλειστό δοχείο), εξασθενεί το άρωμα στο υγρό μου. Μετά από δυο περίπου χρόνια πειραματισμών, ή ανάδευση κάνα δεκάλεπτο ή ανάδευση  χεράτη και κλείσιμο σε ντουλάπι κάνα μήνα, με την δεύτερη να έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα....
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2017, 20:00 από chzamp »

Αποσυνδεδεμένος sensk3

  • ***
  • 858
  • Φύλο: Άντρας
  • Η πραγματικότητα ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία!
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #573 στις: Νοεμβρίου 04, 2017, 23:13 »
Η άποψη του χημικού Πάνου Παναγιωτόπουλου (Atmoslab) στα περί ωρίμανσης σημεία.
(αντιγραφή από τον λογ/σμό του στο facebook)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΥΓΡΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ
Μετά και την τελευταία επικοινωνία που είχαμε από ατμιστή, θα πρέπει να κάνω σαφές:
α) Τα αρώματα είναι αρώματα γιατί είναι πτητικά, μυρίζουν δηλαδή σε θερμοκρασίες δωματίου ή ατμόσφαιρας, 5-40 βαθμούς Κελσίου. Άρα, το να φουρνίζεις, είτε στο μικροκυμάτων είτε στην κουζίνα τα υγρά αναπλήρωσης που έφτιαξες, θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί το άρωμα εντός του υγρού λόγω εξάτμισης. Συν την πιθανότητα να εξασθενίσει από ενδεχόμενη οξείδωσή του σε κάποια ουσία μη αρωματική πλέον.
β) Η ωρίμανση είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Επειδή στα υγρά αναπλήρωσης δε συντελείται ζύμωση όπως π.χ. στο κρασί ή στο γιαούρτι αλλά ομογενοποίηση των συστατικών ("δέσιμο"), οι ακραίες συνθήκες μπορούν να κάνουν κακό. Η υπερβολική θέρμανση δίνει θερμική ενέργεια μεν αλλά ίσως προξενήσει ζημιά στα συστατικά. Το ψυγείο, μειώνει τη διαλυτότητα των συστατικών στους διαλύτες και είναι πιθανή η εμφάνιση διαχωρισμού στο υγρό, ειδικά στις περιπτώσεις κιτρικών αρωμάτων (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.α.). Γενικά το ψυγείο είναι προορισμένο να συντηρεί φρέσκα προϊόντα όπως το γάλα, το κρέας και τα ψάρια και όχι υγρά αναπλήρωσης.
γ) Η ωρίμανση των υγρών αναπλήρωσης είναι ουσιαστικά ο βαθμός ομογενοποίησης. Άγνωστα μεταξύ τους συστατικά, αναγνωρίζονται και ισορροπούν σιγά σιγά. Ο χρόνος "γνωριμίας" έγκειται στην πολυπλοκότητα της νέας "παρέας". ΑΝ λοιπόν ο ο ατμιστής, ατμίζει π.χ. 6mg/ml νικοτίνη (0,6%) και για την ιδιοκατασκευή χρησιμοποιεί αρώματα +-5% ποσοστού διάλυσης, κάλλιστα θα επιταχύνει τη διαδικασία αν έχει παρασκευάσει τη νικοτινούχο βάση του έγκαιρα (1-2 εβδομάδες πριν) και απλά την προσθέτει στο επιθυμητό μίγμα συμπυκνωμένων αρωμάτων. Αν κάποιος ξεκινά και προσθέτει γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, νερό, νικοτινούχο βάση και άρωμα, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ο χρόνος ωρίμανσης ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. Είναι σα να συναντηθούν σε ένα αεροδρόμιο, ένας Τούρκος, ένας Σουηδός, ένας Φινλανδός, ένας Έλληνας, ένας Κινέζος και ένας Γερμανός και να θέλουν να γράψουν Έκθεση. Αντίστοιχα, στην προπαρασκευασμένη βάση, μία παρέα Ελλήνων, γνωρίζει έναν Κινέζο και .....η γνωριμία άντε να απαιτήσει ... έναν φραπέ.... Για αυτό η δημιουργία της βάσης είναι πολύ σπουδαία.
δ) Ο μαγνητικός αναδευτήρας είναι καλό εργαλείο. Δυστυχώς κοστίζει αρκετά για το μέσο ατμιστή. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο. Προσωπικά, δεν έχω φτιάξει ΠΟΤΕ υγρό με τη βοήθεια του μαγνητικού αναδευτήρα για να το δοκιμάσω. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιείτε αναδευτήρα καλό είναι να τον βάζετε στη χαμηλή ταχύτητα γιατί το υγρό δε θέλει αναταράξεις. Η ανατάραξη του υγρού εγκλωβίζει φυσαλίδες αέρα που είναι το εμπόδιο για τη γνωριμία των συστατικών του υγρού. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα έλεγα ήπια κυκλική ανάδευση και όχι "φραπέδιασμα".
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή τα πληκτρολόγια είναι μέσο και για τον απίστευτο ειδήμονα, προσέξτε τις οδηγίες που δίνει κάποιος. Αν δείτε να σας συνιστά, να βάλετε στο πλυντήριο τα υγρά σας, στο πρόγραμμα 1400 στροφές για να επιταχυνθεί η "ωρίμανση".... και εσείς το πράξετε.... είστε άξιοι της μοίρας σας (ο χαρακτήρας του καθενός είναι η μοίρα του-Αριστοτέλης).
 Οι αμπελοφιλόσοφοι είναι χιλιάδες, τυγχάνουν ιδιοκτήτες πληκτρολογίων οι περισσότεροι και καλό είναι να εμπιστεύεστε αρκετά παιδιά που είναι χρόνια ιδιοκατασκευαστές και έχουν σοβαρότητα σε όσα γράφουν. Όχι τίποτα άλλο, να αποφύγουμε "μπουγάδες". Κριτήριο για να καταλάβετε τον "αμπελοφιλόσοφο" είναι η μία και μόνη ερώτηση: "Ποιος ο μηχανισμός, η διαδικασία, η αρχή πάνω στην οποία βασίζεται η οδηγία σου;" Απλά.

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

  • ****
  • 1374
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #574 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 01:32 »
Σίγουρα η VG που κάθησε μόνο μία εβδομάδα μέσα μπορεί να επιρρέασε την διαδικασία, αλλά αυτό που είδα εγώ ήταν οτι τα αρώματα απο μόνα τους, χωρίς την παρουσία νικοτίνης δεν ομογενοποιήθηκαν όπως γίνεται με αυτό το υγρό όταν το φτιάχνω με τον κλασσικό τρόπο(όλα μέσα απο την αρχή).

Αυτό το υγρό σταματάει να έχει αυτή την μυρωδιά και γεύση αυγού στις 19-20 μέρες ωρίμανσης.Η γεύση αλλάζει σε κάτι πιο γλυκό και απαλό και η μυρωδιά αυτή εξαφανίζεται εντελώς.

Το οτι ενώ είχε κάτσει 3 εβδομάδες χωρίς VG/nicotine και δεν έγινε αυτή η αλλαγή μου δείχνει οτι βασικός παράγοντας σε αυτή την αλλαγή ήταν η παρουσία της νικοτίνης.

Σίγουρα το οτι δεν υπήρχε VG στο μείγμα θα παίζει και αυτό τον ρόλο του στο πόσο ωρίμασε το υγρό, αλλά δεν πιστεύω οτι η VG παίζει κάποιο ρόλο στην αλλαγή της γεύσης και της μυρωδιάς.

Αν η νικοτίνη δέν επαιζε ρόλο, θα είχε γίνει αυτή η αλλαγή ήδη μέσα στο μείγμα με το PG.

Τώρα θα το αφήσω έτσι και αλλιώς και θα το δοκιμάζω ανα εβδομάδα να δώ πως πάει.
Το υγρό γίνεται καλύτερο όσο περνάει ο καιρός με peek στις 90 μέρες, αλλά ήθελα να δοκιμάσω σε αυτά τα χρονικά πλαίσια μιας και οι σημειώσεις μου αναφέρουν την αλλαγή απο "αυγό" σε "γλυκό" εκεί κοντά στις 20 μέρες και νομίζω ήταν καλό checkpoint για να βγούν μερικά συμπεράσματα.
Το πείραμα σου είναι λάθος γιατί άφησες έξω δύο παραμέτρους (νικοτίνη και VG) και όταν τέσταρες αποφάσισες μόνος σου ποια παράμετρος επηρέασε το αποτέλεσμα. Και τα δύο παίζουν ρόλο αλλά μεγαλύτερο η VG γιατί είναι πηχτή και θέλει καιρό να αναμιχθεί με τα αρώματα και την PG. Ειδικά στην περίπτωση σου που είναι το υγρό 70VG, άρα το μεγαλύτερο μέρος του υγρού δεν είχε μπει καν. Ενώ η νικοτίνη είναι πάντα πιο λίγο.

Κανονικά θες ένα μπουκάλι που τα έχει όλα μέσα (control), ένα με όλα μέσα χωρίς νικοτίνη και ένα με όλα μέσα χωρίς VG. Χωρίς PG δεν έχει νόημα να αφιερώσεις τέταρτο μπουκάλι γιατί έχουν τα αρώματα ούτως ή άλλως, δεν θα σου δώσει κάποια χρήσιμη πληροφορία.

Αποσυνδεδεμένος GRat

  • ****
  • 1444
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #575 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 08:13 »
[member=5222]mindtrapper[/member]

Θα επανέλθω σε αυτό που αναφέρεις σε μερικές μέρες που θα δοκιμάσω το ίδιο υγρό στο οποίο μπήκαν τα πάντα εκτός απο νικοτίνη μέσα εξαρχής.
Δεν το δοκιμάζω ακόμα γιατί είναι μόνο δύο εβδομάδες που κάθεται και θέλω και εγώ να δώ αν όντως θα έχει αλλάξει στο 20ήμερο όπως τα προηγούμενα που έχω φτιάξει με την νικοτίνη εξαρχής μέσα.

Αποσυνδεδεμένος redortho

  • *****
  • 1784
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #576 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 09:37 »
[member=5800]sensk3[/member] Σχετικά με το άρθρο του χημικού Πάνου Παναγιωτόπουλου (Atmoslab).

Να υπενθυμίσω ή να επισημάνω ότι το επάγγελμα του χημικού δεν σχετίζεται άμεσα με την αρωματοποιία ή την κοσμετολογία (καλλυντικά) αφού είναι αντικείμενο άλλων κλάδων. Η παρασκευή και οι επιμέρους ιδιότητες των μεμονωμένων αρωμάτων είναι σαφώς αντικείμενο χημικού, αλλά μέχρι εκεί. Η σύνθεση συνδυασμών και τελικών αρωματικών αποτελεσμάτων με βάση τις ιδιότητες των επιμέρους αρωμάτων γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς ή φαρμακοποιούς. Οι συνθέσεις αρωμάτων όταν εξατμίζονται δίνουν επιμέρους αρωματικούς συνδυασμούς σε τρεις φάσεις: άμεση, ενδιάμεση και τελική. Ένα σύνθετο άρωμα, για παράδειγμα το Lemon Tart της Dinner Lady, θα δώσει πρώτα την τάρτα, στη συνέχεια το λεμόνι και στην εκπνοή, εξασθενημένο το σύνολο του αρώματος που θα παραμείνει για λίγη ώρα. Θα τα δώσει δλαδή με τη σειρά που θα περίμενε κάποιος από μία κανονική τάρτα λεμόνι.

Η απλή θεώρηση ότι τα αρώματα παραμένουν και ομογενοποιούνται είναι αρκετά απλοϊκή και αποτελεί ένα από τα σημεία που πιθανά υπερέχει (σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον) το separate steeping του Kostas44. Φυσικά τα παραδείγματα Ελλήνων, Κινέζων και διαφόρων άλλων είναι και πάλι μια υπεραπλούστευση που αφορά αυτούς που θελουν συμβουλές για να ανακατέψουν ανεκτά τ' αρώματα που έχουν και όχι αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω με συνδυασμούς πολλών αρωμάτων που πρέπει να βγάλουν συνδυασμένες γεύσεις και με συγκεκριμένη σειρά.

Αποσυνδεδεμένος chillo

  • *****
  • 1638
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #577 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 10:11 »
Χημικός είναι κι ο ατμιστής που μας είχε προτείνει τη θέρμανση σαν μέθοδο επιτάχυνσης της ωρίμανσης. Πρακτικά ίσως διαφέρει, ίσως κι ο ίδος με τον καιρό και μετά την παύση της όποιας τυχόν νικοτινίασης ;D ή απλά με την τριβή και την σχετική αντίληψη να διαμόρφωσε διαφορετικά.
Πάντως προσωπικά σε δοκιμή με αρκετά υγρά, στους 60 βαθμους Κελσίου σταθερά για 20 -30 λεπτά, μετά έκλαιγα τα αρώματα, εξαφανίζονταν κι όχι απλά εξασθένιζαν, ενω στους 50 η διαφορά ήταν τόσο μικρή που δεν θεώρησα άξια της διαδικασίας, ίσως και μόνο επιφανειακή, Στους 40 βαθμούς είναι πολύ πιθανό να έχει μιαν ασφάλεια και θεωρητική ακολουθία σχετική με την αραίωση των υγρών στη θερμοκρασία και με τη σχετική ταλαιπωρία, ζεστανε/ανακάτευε και σχετικά με την ομογενοποίηση, αλλα πρακτικά, δεν... Εχω φάει και 2 μέρες σερί να ζεσταίνω και να ανακατεύω υγρά, το αποτέλεσμα κατα την εντύπωσή μου ήταν προσωρινό ή επιφανειακό, αν και υπάρχει. Χρόνο να έχει καποιος να ανακατεύ'..
Η ευκολία της θεωρητικής ακολουθίας της καλύτερης διάλυσης σε PG, μετά η σχετική ωρίμανση και μετά όλα τα υπόλοιπα είναι το αποδοτικότερο νομίζω κι εγώ. *Απο πρακτική άποψη
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2017, 10:21 από chillo »

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

  • *****
  • 6415
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #578 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 22:25 »
Η ατέλειωτη προσπάθεια του ανθρώπου να τα κάνει όλα πιο γρήγορα από τον χρόνο που πραγματικά χρειάζονται...

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

  • *****
  • 9074
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #579 στις: Νοεμβρίου 05, 2017, 23:57 »
Here at the Jack Daniels Distillery in Tennessee, we play with the τάπες οφ βαρελι-ών...

 Από κινητό.


Αποσυνδεδεμένος amorphia

  • *
  • 14
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #580 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 08:27 »
Αν αφήσουμε το υγρό μας σε μαγνητική ανάδευση σε χαμηλές στροφές σε σκοτεινό περιβάλλον με το καπάκι κλειστό για μια εβδομάδα σερί υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;
για τον αναδευτήρα δεν παίρνω και όρκο πως θα μείνει όρθιος μετά από τόσο καιρό λειτουργείας.... ο υγρό 100% όχι δεν χαλάει... για την ακρίβεια τα υγρά αναπλήρωσης (είτε ιδιοκατασκευές είτε έτοιμα αγορασμένα) με σωστή αποθήκευση μπορούν να συντηρηθούν μια χαρά ως και περίπου 2 χρόνια (αν κάποιο από τα υλικά του δεν λήγει νωρίτερα, π.χ. κάποιο άρωμα, το νικοτινούχο διάλυμα ή οι μηδενικές βάσεις)  :)

αν θέλεις όντως να κάνεις τέτοιο όμως παρόλα αυτά, θα σου πρότεινα αν ο αναδευτήρας είναι θερμικός (ζεσταίνει δηλαδή το υγρό πέρα από το να ανακατεύει) θα σου πρότεινα να ΜΗΝ το ζεσταίνεις.... γενικώς οι δύο πιο συχνοί λόγοι να χαλάσει κάποιο υγρό είναι οι εξής:

1) έκθεση στον ήλιο
2) έκθεση σε πηγές θερμότητας

οπότε όχι θέρμανση για τόσο μεγάλο διάστημα...

[member=5800]sensk3[/member] Σχετικά με το άρθρο του χημικού Πάνου Παναγιωτόπουλου (Atmoslab).

Να υπενθυμίσω ή να επισημάνω ότι το επάγγελμα του χημικού δεν σχετίζεται άμεσα με την αρωματοποιία ή την κοσμετολογία (καλλυντικά) αφού είναι αντικείμενο άλλων κλάδων. Η παρασκευή και οι επιμέρους ιδιότητες των μεμονωμένων αρωμάτων είναι σαφώς αντικείμενο χημικού, αλλά μέχρι εκεί. Η σύνθεση συνδυασμών και τελικών αρωματικών αποτελεσμάτων με βάση τις ιδιότητες των επιμέρους αρωμάτων γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς ή φαρμακοποιούς. Οι συνθέσεις αρωμάτων όταν εξατμίζονται δίνουν επιμέρους αρωματικούς συνδυασμούς σε τρεις φάσεις: άμεση, ενδιάμεση και τελική. Ένα σύνθετο άρωμα, για παράδειγμα το Lemon Tart της Dinner Lady, θα δώσει πρώτα την τάρτα, στη συνέχεια το λεμόνι και στην εκπνοή, εξασθενημένο το σύνολο του αρώματος που θα παραμείνει για λίγη ώρα. Θα τα δώσει δλαδή με τη σειρά που θα περίμενε κάποιος από μία κανονική τάρτα λεμόνι.

Η απλή θεώρηση ότι τα αρώματα παραμένουν και ομογενοποιούνται είναι αρκετά απλοϊκή και αποτελεί ένα από τα σημεία που πιθανά υπερέχει (σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον) το separate steeping του Kostas44. Φυσικά τα παραδείγματα Ελλήνων, Κινέζων και διαφόρων άλλων είναι και πάλι μια υπεραπλούστευση που αφορά αυτούς που θελουν συμβουλές για να ανακατέψουν ανεκτά τ' αρώματα που έχουν και όχι αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω με συνδυασμούς πολλών αρωμάτων που πρέπει να βγάλουν συνδυασμένες γεύσεις και με συγκεκριμένη σειρά.
το seperate steeping δεν έχει κάποια διαφορά από οποιοδήποτε άλλο steeping τεχνικά... τα αρώματα ομογενοποιούνται όπως σε κάθε άλλη περίπτωση... αυτό που σου ξεφεύγει προφανώς είναι πως όταν μιξάρεις ομογενοποιημένα μίγματα μεταξύ τους πλέον παύουν να έχουν την αρχική τους σύσταση... και για να το κάνουμε λίγο πιο απλό...
(τα αρώματα τυχαία)

Βήμα 1:
μείγμα α) λεμόνι + φράουλα
μείγμα β) κρέμα α και μπισκότο
μείγμα γ)  βατόμουρο και κρέμα β

μεταξύ τους ομογενοποιούνται όπως θα γινόταν σε κάθε άλλη περίπτωσητελειώσει...

ΒΗΜΑ 2
όλα μαζί:
α) το ομογενοποιημένο μείγμα του λεμονιού και της φράουλας
β) το ομογενοποιημένο μείγμα της κρέμας α και του μπισκότου
γ) το ομογενοποιημένο μείγμα της κρέμας β και του βατόμουρου

πάλι τεχνικά η ομογενοποίηση θα πρέπει να γίνει ΠΑΛΙ από την αρχή  όπως έγινε το κάθε μείγμα μόνο του.... μόνο που πλέον στο "ΒΗΜΑ 2" ουσιαστικά αυτό που μιξάρεις δεν είναι το λεμόνι και η φράουλα κλπ... αλλά το προϊόν τους... ΤΕΧΝΙΚΑ πάλι θα γίνει ομογενοποίηση πάλι από την αρχή όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση αλλά όπως είπα το "ΠΡΟΪΟΝ" ή τέλος πάντων τα υλικά πλέον είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ....  και επαναλαμβάνω και πάλι... ΔΕΝ είναι λεμόνι και φράουλα,  ΔΕΝ είναι κρέμα Α και μπισκότο, ΔΕΝ είναι κρέμα β και βατόμουρο... αλλά ότι βγήκε από αυτά...  σαν να "βάζεις" ας πούμε σε ένα μπουκάλι   2 μερίδες υδρογόνο και μία οξυγόνο.... το αποτέλεσμα που θα βγει είναι νερό, δεν είναι ούτε υδρογόνο ούτε οξυγόνο πλέον... αν καταλαβαίνεις τι εννοώ... οπότε για αυτόν τον λόγο και τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά αναλόγως με το πως θα φτιάξεις τα πρώτα μείγματα..... αν έβαζες τα αρώματα που ανέφερα με διαφορετικούς συνδιασμούς... π.χ. κρέμα α + κρέμα β, λεμόνι και βατόμουρο, μπισκότο και φράουλα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό γιατί ουσιαστικά όταν ομογενοποιηθούν αυτά θα δημιουργήσουν ένα διαφορετικό προϊόν από την ομογενοποίηση τους.... τεχνικά όμως η ομογενοποίηση γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο...  για αυτό και ΔΕΝ χρειάζεται κάποια κάποια υπερανάλυση σε αυτό το κομμάτι η ομογενοποίηση...

Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων <--Click
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 06, 2017, 12:26 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος redortho

  • *****
  • 1784
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #581 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 11:55 »
Κάτι χάνω; Αν απλά "ομογενοποιηθούν" 2 αρώματα σε ενιαίο διάλυμα, θα είναι οι δύο ουσίες στο ίδιο διάλυμα. Δεν έχει κανένα λόγο να προκύψει ένα 3ο άρωμα που δεν θα διακρίνονται τα επιμέρους συστατικά του. Αν όμως κάτι αλλάξει (πχ η συνδυασμένη διάταξη στον χώρο κάποιας ή κάποιων ομάδων του μορίου του αρώματος όταν έρθει σε επαφή με το άλλο άρωμα) τότε υπάρχει ένα 3ο άρωμα που συνδυάζει στοιχεία από τα αρχικά συστατικά, αλλά μπορεί να έχει αλλάξει κάποιες από τις ιδιότητές του (πχ ένταση, σειρά εμφάνισης ή διάρκειας). Πέρα από αυτό όμως. Μήπως με το όρο ομογενοποίηση εννοούμε απλά διάλυση; Υδατοδιαλυτά συστατικά απλά διαλύονται μεταξύ τους, δεν έχουν λόγο να ομογενοποιηθούν. Στην ομογενοποίηση ενώνονται λιποδιαλυτά με υδατοδιαλυτά συστατικά είτε με τη βοήθεια ομογενοποιητή (που εδώ δεν έχουμε) ή με διαδικασίες 2 (συνήθως) φάσεων. Το έχω ξαναγράψει ότι ένα σύνθετο υγρό με πολλά αρώματα θα βγάλει τα επιμέρους αρώματα με συγκεκριμένη σειρά και ένταση, κι εδώ είναι η "μαεστρία" του κατασκευαστή του. Στο separate steeping μπορεί κάποιος να δοκιμάσει να τροποποιήσει τις συνθέσεις των επιμέρους ομάδων και να δει αν θα βγει το ίδιο ή διαφορετικό αποτέλεσμα. Τελικά όμως, τα πάντα είναι θέμα γούστου και οσφρητικής ευαισθησίας και όχι ασκήσεων επί χάρτου. Αυτά και δε νομίζω να είναι σκόπιμο να συνεχίσουμε να "ζαλίζουμε" το φόρουμ με πράγματα που πιστεύω δεν πολυενδιαφέρουν σε τόσο βάθος :)

Αποσυνδεδεμένος GRat

  • ****
  • 1444
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #582 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 15:33 »


Αυτά και δε νομίζω να είναι σκόπιμο να συνεχίσουμε να "ζαλίζουμε" το φόρουμ με πράγματα που πιστεύω δεν πολυενδιαφέρουν σε τόσο βάθος :)

tl;dr όλου του φόρουμ δυστυχώς..

Αποσυνδεδεμένος redortho

  • *****
  • 1784
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #583 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 18:54 »
"tl;dr"  :confused1:

Αποσυνδεδεμένος zamploutos

  • ***
  • 889
  • Never half-ass two things. Whole-ass one thing.
Απ: Ωρίμανση (steeping)
« Απάντηση #584 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 19:18 »
tl;dr
"Too long; didn't read."

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1687 180554 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 13:33
από funes
καλύτερες γεύσεις φράουλας Shake and Vape 16 8309 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 26, 2024, 17:10
από Sergios
Υγρά αναπλήρωσης Black Note Έτοιμα υγρά 125 33951 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 22, 2024, 19:13
από ΛΥΚ
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4914 536142 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 22, 2024, 15:18
από kkoumas
BISHOP MTL RTA by Ambition Mods & The Vaping Gentlemen Club [Με φιτιλοαντίσταση] 229 59768 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 21, 2024, 13:39
από Chris66
La Tabaccheria (Αρώματα Εκχυλίσματος Καπνού - ΝΕΤ) [Αρώματα] 3047 237391 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 21, 2024, 00:41
από Milarepa
Υγρα νετ απο παλιά! ΥΓΡΑ (γενικά) 2 580 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 21, 2024, 00:13
από tsep12
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 185 15562 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 20, 2024, 20:16
από e-akapnos
Υγρά Αναπλήρωσης Dinner Lady Έτοιμα υγρά 1239 136117 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 19, 2024, 12:53
από Apostolosz
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8819 1085294 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 19, 2024, 00:26
από Σταύρος 63
Taifun GTR clones [Κλώνοι επισκευάσιμων] 169 35400 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 18, 2024, 20:19
από axilleaspro
Υγρα net ΥΓΡΑ (γενικά) 24 10226 Τελευταίο μήνυμα Απριλίου 18, 2024, 17:45
από tsep12