vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

69 επισκέπτες, 3 χρήστες
norton, Jorge, antre

Twitter

Αρώματα Egoist

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9075
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Αρώματα Egoist
« στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 00:22 »
Είναι κάμποσος καιρός που ο Κωνσταντίνος, εκείνος ο «αχώνευτος» (ξέρει αυτός!!!), από το Atmistique μου έστειλε για δοκιμή αυτά τα αρώματα για να τα δοκιμάσω και να γράψω τις εντυπώσεις μου. Λίγος ο χρόνος, πολλά τα ζουμιά, τώρα έκατσα να τα βάλω κάτω. Ακριβώς επειδή είναι μπόλικα, ενώ στο blog θα τα βάλω κανονικά, στο vaping.gr θα τα βάλω σε δύο μέρη. Τα καλά παιδιά στο Atmistique λοιπόν, για να με βγάλουν από τον κόπο των ιδιοκατασκευών, μου έστειλαν έτοιμα σαμπλάκια, φτιαγμένα με 6mg Νικοτίνη, 50/50 βάση (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και με συγκέντρωση αρώματος 10%. Τα αρώματα αυτά λοιπόν, παράγονται στη Σλοβενία, κυκλοφορούν σε γυάλινα μπουκαλάκια των 20ml, χωρίς σταγονόμετρο οπότε προμηθευτείτε πιπέτες, και η εταιρεία προτείνει αραιώσεις 9-19% σε κάποια, 10-20% σε άλλα. Εκτός από τα σαμπλάκια, ο Κωνσταντίνος μου έστειλε και μια κανονική συσκευασία από ένα άρωμα της επιλογής μου, και με διαβεβαίωσε ότι το 10% είναι υπέρ αρκετό ως συγκέντρωση. Το κόστος τους είναι στα €13.90 ανά μπουκαλάκι, το οποίο με 10% συγκέντρωση, είναι ικανό να μας δώσει 200ml υγρό αναπλήρωσης. Το κατά πόσο αυτό είναι πολύ ή λίγο, φυσικά θα πρέπει να το κρίνει ο κάθε ενδιαφερόμενος! Προειδοποιώ από τώρα ότι τα δύο υγρά τα οποία έχουν τη λέξη custard στον τίτλο τους, δεν πρόκειται να τα δοκιμάσω, οπότε πάμε να δούμε τα υπόλοιπα ένα ένα.
 
Egoist No. 2 Peachy Ice Cream, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton
 
Ζουμερά ροδάκινα που αναμειγνύονται με κρέμα και μια νότα από βανίλια Delux. Αυτά βρίσκω στη σελίδα του Atmistique για το υγρό. Από πολλές προηγούμενες δοκιμές μου, έχω διαπιστώσει ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα φρούτα τα οποία έχουν πολλές αποτυχίες στη σωστή τους απόδοση στο άτμισμα. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, έρχεται ένα πολύ ωραίο άρωμα από ροδάκινο. Στη μύτη φαντάζει αρκετά γλυκό και μοιάζει περισσότερο με μαρμελάδα. Στοιχεία κρέμας ή βανίλιας δεν αναγνώρισα, οπότε αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε στο άτμισμα. Άδειασα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή λοιπόν και έβαλα μπρος.
 
Η γεύση λοιπόν, δεν ξεφεύγει και πολύ από άλλες απόπειρες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την απόδοση ενός καλού ροδάκινου σε υγρό αναπλήρωσης. Η γεύση του ροδάκινου είναι πολύ πίσω και εμφανίζεται και πάλι μια ψωμένια αίσθηση στον ατμό. Υπάρχει αρκετή γλύκα, λείπει η οξύτητα και λείπει και αυτή η πηχτή και γεμάτη υφή του φρούτου. Το σκηνικό αλλάζει αρκετά προς το καλύτερο, αν κατευθύνει κάποιος τον ατμό προς τα πλάγια τμήματα της γλώσσας, οπότε και πλησιάζει πολύ περισσότερο τη γεύση του φρούτου, με τις ελλείψεις που ανέφερα πιο πριν να παραμένουν. Σε εκείνο το σημείο, η γλυκάδα αυξάνει κατά πολύ και μπορεί κάποιος με λίγη φαντασία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οξύτητας, να θεωρήσει ότι πρόκειται για κρέμα, την αίσθηση του παγωτού δηλαδή. Στην εισπνοή από τη μύτη, η απόδοση του αρώματος δεν είναι και πολύ καλή, με κάτι που θυμίζει κρέμα και ξύλο ή χαρτόνι βρεγμένο από χυμό ροδάκινο. Στην εκπνοή από τη μύτη, η απόδοση του ροδάκινου είναι αρκετά πιο ευχάριστη και ίσως εμφανίζονται και κάποια στοιχεία βανίλιας. Χτύπημα και ντουμάνι δεν θα μας απασχολήσουν εδώ, καθώς πρόκειται για αρώματα και ο καθένας μπορεί να τα φέρει στα μέτρα του. Θα την κάνω όμως την παρατήρηση! Δεν ξέρω ποια βάση χρησιμοποιήθηκε αλλά για 50/50 και 6mg, έχει και ελαφρύ χτύπημα και άφθονο ντουμάνι! Η επίγευση του υγρού, δεν είναι ούτε έντονη, ούτε επίμονη. Θυμίζει δε μαρμελάδα ροδάκινο, και γενικά την αίσθηση ενός κρουασάν με γέμιση ροδάκινο, χωρίς την ένταση της ζύμης.
 
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και πολύ, ούτε όμως και ότι με χάλασε. Το βλέπω να ταιριάζει πάρα πολύ με τίποτα μπισκότα, βάφλες, τάρτες και ζύμες γενικά. Με λίγη φαντασία, ίσως και με κάποιο πουρένιο καπνικό, ακόμα θυμάμαι κάτι πουράκια των €1.50 με γεύση ροδάκινο τα οποία τα σπάγανε! 72/100
 
Egoist No. 3 Strawberry Ice Cream, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton
 
Παγωτό φράουλα! Φρέσκιες ώριμες φράουλες σε ένα υπέροχο μείγμα με φρέσκο γάλα και ένα άγγιγμα από τραγανό παγωτό χωνάκι. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Υπό κανονικές συνθήκες, η περιγραφή θα με τρομοκρατούσε λίγο, αλλά αφού δοκίμασα το προηγούμενο, αναμένω κάτι σε παρόμοια επίπεδα. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το άρωμα παραπέμπει πραγματικά σε παιδικά χρόνια. Θυμάστε ένα παγωτό πατούσα από την ΕΒΓΑ? Δεν ήταν ποιότητας ικανής να το εντάξει στο παλμαρέ της Haagen Dazs αλλά όλοι οι κάπως παλαιότεροι σε κάποια στιγμή της ζωής μας, βρεθήκαμε με τη μύτη λερωμένη καθώς δεν ήταν και πολύ βολική η μεγάλη επιφάνεια του εν λόγω παγωτού. Και μιλάω για την παλιά έκδοση, πριν βάλουν σοκολάτα στα δάχτυλα! Εννοείται ότι κρατάω μικρό καλάθι αδειάζοντας το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή.
 
Ορθώς εκράτησα λοιπόν μικρό καλάθι. Η γεύση του υγρού, παραπέμπει σε άλλη μία παιδική ανάμνηση, το γιαούρτι Veloutella της ΦΑΓΕ, το οποίο ήταν ροζ, αυτό με τη φράουλα τουλάχιστον (έβγαινε και σε μπανάνα αν θυμάμαι καλά). Υπάρχει οξύτητα, το υγρό βγάζει μια γιαουρτίλα και η φράουλα, ενώ είναι αρκετά καλύτερη από τις περισσότερες που κυκλοφορούν, και πάλι χωλαίνει σε αρκετά σημεία, θυμίζοντας σος φράουλας από αυτή που βρίσκουμε στην κορυφή ενός cheesecake, με κάποια λίγα χημικά στοιχεία και με αισθητή έλλειψη γλυκάδας. Στη ρινική εισπνοή, αυτή η γιαουρτίλα αυξάνεται κατά πολύ, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, η αίσθηση της φράουλας είναι βελούδινη και πολύ ευχάριστη. Χτύπημα και ντουμάνι και πάλι δεν θα σχολιάσω, είπαμε, με άρωμα έχουμε να κάνουμε και όχι με έτοιμο υγρό αναπλήρωσης. Η επίγευση, και πάλι άτονη και χωρίς επιμονή, στερείται χαρακτηριστικής γεύσης. Αφήνει ένα στόμα γεμάτο όμως, με κάτι το οποίο άλλοι θα αντιληφθούν ως γιαούρτι, άλλοι ως κρέμα γάλακτος και άλλοι ως ελαφριά κρέμα cheesecake.
 
Σίγουρα μακριά από τα γούστα μου το υγρό, με απόδοση μακριά από την περιγραφή του, αλλά καθόλου μα καθόλου κακό. Χάνει βαθμούς λόγω πιστότητας, θα προτιμούσα μια περιγραφή του στυλ frozen yoghurt φράουλα. Και ακριβώς επειδή κινείται μακριά από τα γούστα μου, θεωρώ ότι στους λάτρεις της φραουλόκρεμας θα βρει το κοινό που θα το αγκαλιάσει. 53/100
 
Egoist No. 4 Lemon Ice Cream, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton
 
Φυσικός χυμός λεμονιού που έχει εμπλουτιστεί με μία υποψία από lime και κρέμα δημιουργώντας τον πιο ισορροπημένο συνδυασμό γλυκού και ξινού. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το τρίτο στη σειρά «παγωτό». Αν κινηθεί και αυτό στα πλαίσια του πρώτου, θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Κρατάω σίγουρα ως δεδομένο όμως ότι τα λεμόνια και τα λάιμ, ή που θα είναι υπέροχα, ή που θα μυρίζουν σαν απορρυπαντικό, κολόνια και ότι άλλο χημικό μπορείτε να φανταστείτε. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι αντί για τα προηγούμενα σχόλια, έπρεπε να σκεφτώ πέντε νούμερα και να τα παίξω τζόκερ. Το πρώτο άρωμα, θυμίζει κολόνια. Από τις Μυρτώ, τις καλές! Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ βέβαια, καθώς αφού αναμίχθηκε με τον αέρα, μετατράπηκε σε ένα άρωμα καραμέλας λεμόνι. Κρέμα ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να πω ότι αναγνώρισα στη μυρωδιά. Άδειασμα στο φαινόμενο λοιπόν για να δούμε τι σκοπούς έχει και αυτό.
 
Είναι πολύ περίεργη η απόδοση αυτού του υγρού. Κατά πρώτον, η κρέμα δεν φαίνεται σε κανένα σημείο. Στη γεύση τουλάχιστον. Κατά δεύτερον και σημαντικότερον, το λεμόνι είναι κατά πολύ υποδεέστερο των προσδοκιών. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα? Στην ελληνική αγορά, δεν μπορώ να πω ότι έχουν κυκλοφορήσει και πολλοί χυμοί λεμόνι. Θυμάμαι τρεις: ΑΓΝΟ, Life και ΦΛΩΡΙΝΑ. Οι δύο πρώτοι είχαν απίστευτη οξύτητα και πίκρα, κάτι που τους έκανε αγαπημένους για μένα. Ο τελευταίος, ήταν πιο παιδικός, έμοιαζε αραιωμένος, κάπως χημικός και σε πολλά σημεία θύμιζε εκείνο το κίτρινο μπουκάλι που χρησιμοποιούν πολλά εστιατόρια. Και αυτό είναι που θυμήθηκα δοκιμάζοντας αυτό το υγρό. Όσο το συνήθιζα, εμφανίστηκαν κάποιες γλυκές νότες, καθώς και κάποια σημεία έξτρα σπιρτάδας, τα οποία θα μπορούσε κανείς να τα αποδώσει σε κρέμα και λάιμ αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν το δοκίμαζα χωρίς να γνωρίζω την περιγραφή, θα έλεγα ότι πρόκειται για συνδυασμό λεμονιού και lime cordial, με ένα «ίσως» για το τελευταίο. Στη ρινική εισπνοή, κατά πρώτον με ενόχλησε η νικοτίνη. Από όσο κατάφερα να αναγνωρίσω όμως, υπάρχει έντονο λεμόνι το οποίο παραπέμπει εύκολα σε συνθετικές νότες. Στην εκπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται ολοκάθαρα η κρέμα, και αν κάποιος παραβλέψει τις λίγες πλέον χημικές νότες και βάλει και λίγη φαντασία, μπορεί και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για lemon pie, χωρίς τη ζύμη φυσικά. Ντουμάνι και χτύπημα, μην τα ξαναλέμε. Για άρωμα πρόκειται. Η επίγευση είναι πιο έντονη και πιο επίμονη από τα προηγούμενα. Αφήνει στο στόμα λίγη πίκρα, μία αίσθηση γεμάτου στόματος και περισσότερο lime από ότι λεμόνι.
 
Δεν το βρίσκω και πολύ καλό το υγρό, και ακόμα περισσότερο επειδή τις μέρες που μας πέρασαν δοκίμασα ένα εξαιρετικό υγρό με λεμόνι, ή μάλλον key lime. Δυστυχώς πλέον, οι χημικές μυρωδιές σε ένα υγρό, είναι no no για μένα οπότε 47/100.
 
Egoist No. 8 White Castle, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton
 
Πολύτιμη κρέμα καρύδας γεμάτη με καβουρδισμένα αμύγδαλα, καφέ, μπέρμπον και μία υποψία από εκλεκτό ουίσκι. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το άρωμα, και είναι φυσικά αδύνατον να μην έρθουν στο μυαλό γεύσεις και αρώματα από άλλο πασίγνωστο υγρό, τόσο λόγω τίτλου όσο και λόγω συστατικών. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το άρωμα που έρχεται στη μύτη είναι καβουρντισμένος ξηρός καρπός. Είναι πολύ έντονο και αδυνατώ να καταλάβω σε αυτό το σημείο αν πρόκειται για φουντούκι ή αμύγδαλο. Ελάχιστα αρώματα έχω πετύχει με καβουρντισμένο αμύγδαλο και από αυτά ακόμα λιγότερα που να άξιζαν πραγματικά, οπότε μένει να δούμε τι γίνεται και εδώ. Η ένταση των ξηρών καρπών είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο στη μύτη οπότε άδειασα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή και προχώρησα στη γευστική δοκιμή.
 
Διαβάζοντας την περιγραφή, δεν θα πίστευα με τίποτα ότι ένα υγρό με τόσες γεύσεις μέσα, θα ήταν τόσο ελαφρύ και ισορροπημένο, με καμία γεύση να μην επιβάλλεται στις άλλες. Και αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο του υγρού. Υπάρχει γλύκα, υπάρχουν ψημένες νότες και υπάρχει και η αίσθηση του ξηρού καρπού. Στο βάθος της τζούρας, εμφανίζεται και μια αίσθηση αλκοόλ, αλλά αν πω ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος αν πρόκειται για ουίσκι, μπέρμπον, single malt, cognac, armagnac ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα σας δουλεύω και δεν το θέλω. Αν το δοκίμαζα χωρίς να γνωρίζω την περιγραφή, θα έλεγα ότι πρόκειται για λικέρ, και με το ξηροκάρπι, θα έλεγα Frangelico. Πήρε αρκετές τζούρες για να εμφανιστεί μια ιδέα καρύδας την οποία αν δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου το Castle Long, δεν θα αναγνώριζα με τίποτα, αλλά μέχρι εκεί. Κρέμες, μαύρες ζάχαρες και τα λοιπά, πουθενά. Τουλάχιστον σε σημείο να δίνουν χαρακτηριστική γεύση. Στη ρινική εισπνοή και πάλι εμφανίζεται ένα τσούξιμο από τη νικοτίνη αλλά όχι σε βαθμό που να ενοχλεί και να με αποτρέπει από το να το ψάξω παραπάνω. Εδώ φαίνεται καθαρά το ψημένο αμύγδαλο και έντονες νότες από αλκοόλ. Νέο στοιχείο το οποίο το κάνει πολύ ευχάριστο στη μύτη είναι η αίσθηση της καραμέλας που εμφανίζεται. Στην εκπνοή από τη μύτη, το υγρό αλλάζει τελείως συμπεριφορά και ευθαρσώς λέω ότι είναι σχεδόν ταυτόσημο με το Supreme της Eliquid France. Η επίγευση είναι χαλαρή αλλά επίμονη, με πολλά στοιχεία γλύκας και ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο θυμίζει μπισκότο καραμέλας και ξηρούς καρπούς.
 
Όσοι έχετε την εντύπωση ότι με αυτό το άρωμα θα φτιάξετε Castle Long, να την αποβάλλετε άμεσα. Θα φτιάξετε σίγουρα ένα πολύ ωραίο υγρό με ισορροπία, ωραίες γεύσεις και άξιο συνοδό για τον καφέ. 83/100
 
Egoist No. 9 Wizard’s Bacco, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton
 
Καπνός αναμεμειγμένος με νότες αμυγδάλου, καραμέλας και βανίλιας. Το αποτέλεσμα είναι μια βαθιά ελαφρώς γλυκιά καπνική γεύση. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και δεν μπορώ παρά να περιμένω κάτι σε στυλ παλιού καλού κλασσικού RY4. Για να δούμε. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, η καραμέλα χτυπάει κόκκινο. Μαζί με λίγη βανίλια. Μπορεί να φταίει το μέγεθος του στομίου του δοχείου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι καπνικό στη μύτη. Κάποιες νότες ψημένες όμως είναι φανερές. Με την ελπίδα να μην πέσω σε κανένα βουτυρένιο καπνικό, γέμισα τον ατμοποιητή και προχώρησα στη δοκιμή.
 
Ή μας δουλεύει με την περιγραφή η εταιρεία, ή το στόμα μου κάνει πουλάκια. Εναλλακτικά, δεν έχει βάλει απλό καπνικό μέσα ο κατασκευαστής, αλλά ανατολίτικα καπνά πίπας. Αρώματα μαύρης σοκολάτας και βύσσινο είναι κυρίαρχα σε αυτό το υγρό, ενώ στο βάθος της τζούρας οι γεύσεις στρογγυλεύουν πάρα πολύ και αφήνουν στο στόμα μια πολύ γλυκιά βανίλια. Σκέφτηκα ότι μπορεί να κάνω και λάθος αλλά το δούλεψα κι άλλο και βρήκα στοιχεία οξύτητας. Δεν χωράει αμφιβολία, ο καπνός της περιγραφής έχει κι άλλα μέσα και το βύσσινο το υπογράφω! Στη ρινική εισπνοή τα είδα όλα από το τσούξιμο καθώς η νικοτίνη βαράει άσχημα, αλλά κατάφερα να ανακαλύψω ένα άρωμα σαν καπνιστή σοκολάτα. Στην εκπνοή από τη μύτη, μένει ένα πολύ ωραίο καπνικό άρωμα και τίποτα άλλο. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι δεν πρόκειται για Virginia! Ντουμάνι δεν θα σχολιάσω και πάλι, θα σχολιάσω όμως το χτύπημα το οποίο μου άλλαξε επιεικώς τα πετρέλαια. Μην μπερδεύτηκε ο Κωνσταντίνος και μου έβαλε 9ρι? Η επίγευση είναι μέτριας έντασης αλλά αρκετά επίμονη, και αφήνει πολλές ψημένες νότες στο στόμα, φέρνοντας αρκετά σε ξηρό καρπό.
 

Πολύ ωραίο καπνικό άρωμα, με δυνατή γεύση, που συνδυάζει ένταση, δύναμη και ωραίες επιμέρους νότες. Θα μπορούσα σίγουρα να το εκτιμήσω καλύτερα αν ήταν τριάρι αλλά μπορώ να πω με άνεση ότι παρά την έντονη γεύση, δεν κουράζει καθόλου. Χάνει πόντους για την ελλιπή περιγραφή καθώς παίρνεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμένεις. Χωρίς αυτό να το κάνει άσχημο υγρό. Απλά, έχω την εντύπωση ότι σε θέματα περιγραφής, πρέπει να απαιτούμε να πλησιάζουν λίγο την πραγματικότητα. Μου θύμισε λίγο το Abyss από τα παλιά Vapeheaven Premium, και το συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των καπνικών με έντονες επιμέρους γεύσεις. 85/100.

Αυτό, όπως και άλλα που έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα βρείτε και στο blog μου.


Αποσυνδεδεμένος yorgoss

 • **
 • 234
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 14:35 »
περιμένω με ανυπομονησία και την παρουσίαση των υπολοίπων
πάντως ας ανάφερες το χτύπημα και το ντουμάνι στην 50-50 βάση...
οι πιο πολλοί έτσι πάνε στα diy
και κατι άλλο θα προτιμούσα όποτε είχες ελεύθερο χρόνο βέβαια να ις παρουσιάσεις σου σε excel ή σε word όπως έχει και ο Βλαδίμηρος τον οδηγό μιας και στο blog οποτε θέλω να ξαναδιαβάσω κάποιο απο τα υγρά που έχεις δοκιμάσει χάνω πολλή ώρα μέχρι να το βρω....εννοείται πως είναι θέμα χρόνου...και ότι ζητάω πολλά αλλά το blog σου είναι πολύ σοβαρός μπούσουλας για μένα...επίσης και παρουσιάση αρωμάτων που έχεις μεγάλη εμπειρία θα βοηθούσε πολύ εμάς τις νέους...ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος hondasapien

 • **
 • 344
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 17:40 »
Για το Νο9 το wizzard's bacco σε άρωμα με 10% 50%PG-50%VG
όντως ο καπνός που έχει μέσα δεν είναι το κλασικό καπνικό που έχουμε συνηθίσει.
Μπορεί η εταιρία που τα φτιάνει να λέει για 18%-20%
αλλά και στο 10% που έπαιξα είναι δυνατή η γεύση που σου δίνει σχεδόν λιγωτική.
Ο ατμοποιητής που χρησιμοποίησα ήταν ο taifun gt3
με 40αρι kanthal A1, 8 σπείρες στα 1.10 Ohm.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9075
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 12:31 »
2ο Μέρος με τέσσερα υγρά και άλλα τρία να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της δοκιμής.

Egoist No. 11 Tantadroo, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton
 
Άγριες φράουλες, γλυκές φράουλες, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα και μία υποψία ελβετικής μενθόλης δημιουργούν μαζί την ιδανική φρουτένια γεύση. Ένας απόλυτος συνδυασμός φρεσκάδας και φρούτων σ' ένα απολαυστικό χαρμάνι! Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και το πρώτο πράμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι το Umami Dr. Frostberryz. Με την υποσημείωση ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι διαφορές μπορεί να έχει η ελβετική μενθόλη από οποιαδήποτε άλλη. Ίσως απλά προσφέρει χαμηλά επιτόκια δανεισμού και ασφάλεια στις τραπεζικές συναλλαγές, τι να πω... Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι πάντως, είναι άκρως χημική, με αρώματα που θυμίζουν από Halls Βατόμουρο, σε Smint φράουλα και τέλος σε πολλές αγαπημένες παιδικές αντιβιώσεις. Όσο λοιπόν και να προσπαθώ για το αντίθετο, με τέτοιο άρωμα μια μικρή προκατάληψη την έχω. Πιπέτα, μετάγγιση στον ατμοποιητή και πάμε.
 
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στη μυρωδιά με τη γεύση. Υπάρχει μια ήπια δροσιά και μία σχετικά ευχάριστη γεύση από φράουλα και βατόμουρο και αυτά είναι τα μόνα ευχάριστα στοιχεία. Η γεύση είναι κάπως χημική σε σημείο όντως να θυμίζει αντιβίωση σε σκόνη που τη μετατρέπουμε σε πόσιμη με προσθήκη νερού. Οι γεύσεις είναι αρκετά ξηρές στην αίσθηση και δεν έχει τίποτα άλλο που να αξίζει ψάξιμο, ή να δίνει καν την αίσθηση ότι κάτι κρύβει. Στην εισπνοή από τη μύτη, τα πράγματα είναι ίδια με την εμφάνιση μιας οξύτητας. Στην εκπνοή από τη μύτη, το αίσθημα είναι ολόιδιο με αυτές τις παλιές μοβ halls βατόμουρο. Ντουμάνι και χτύπημα και πάλι δεν θα σχολιάσω καθώς όπως είπαμε πρόκειται για άρωμα, ενώ η επίγευση είναι δροσερή, ελαιώδης και ελάχιστα όξινη.
 
Καθόλου καλό το υγρό αυτό και είμαι σίγουρος ότι αν αποφασίσει η εταιρεία να το αποσύρει, δεν θα λείψει σε κανέναν... 32/100
 
Egoist No. 14 Ice Tea, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton
 
Φρεσκάδα από γλυκά ροδάκινα και λεμόνια, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα της ζάχαρης και με τη σωστή γεύση του πράσινου τσαγιού. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και έχω αρκετές προσδοκίες καθώς κατά κανόνα τα υγρά με τσάι και φρούτα συνήθως βγαίνουν καλά. Η μυρωδιά λοιπόν από το μπουκαλάκι, είναι απόλυτα σύμφωνη με την περιγραφή. Λεμόνι και ροδάκινο κατά κύματα, αλλά αν κάποιος θέλει να το συσχετίσει με τσάι μόνο από την αίσθηση στη μύτη, θα πρέπει να πάρει ένα φακελάκι Lipton Ice Tea λεμόνι και ένα ροδάκινο και να τα ανοίξει. Εκεί είναι πιο έντονο βέβαια καθώς περιέχει μαύρο τσάι, αλλά ας πάμε να δούμε και τη γεύση του.
 
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο στόμα είναι γλυκό λεμόνι. Δεν είναι και σαν να δαγκώνεις το φρούτο, αλλά ούτε και χημικό ή δυσάρεστο. Σε σημεία φαίνεται και το τσάι, το οποίο όμως υπολείπεται αρκετά σε ένταση, ενώ στο βάθος της τζούρας, εμφανίζονται και αρώματα από ροδάκινο. Σε κάποιες επόμενες τζούρες, το λεμόνι ατονούσε κάπως και το τσάι ερχόταν λίγο περισσότερο, αλλά σε μπερδεύει λίγο καθώς το πράσινο τσάι από τη φύση του, έχει οξύτητα και κάποιες αρωματικές νότες που παραπέμπουν σε λεμόνι. Στην εισπνοή από τη μύτη, το τσάι είναι εμφανέστατο ενώ το λεμόνι ακολουθεί από κοντά. Το ροδάκινο όμως, κόντρα σε αυτό που περίμενα, δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. Στη ρινική εκπνοή, υπάρχει λεμόνι και τσάι, ενώ η αίσθηση του ατμού στρογγυλεύει σε σημείο να νομίζει κανείς ότι έχει και κρέμα το υγρό. Ξανά ντουμάνι και χτύπημα δεν μας ενδιαφέρουν μιας και είναι άρωμα, οπότε πάμε στην επίγευση. Η οποία είναι χαρακτηριστικά στυφή και επίμονη, με κάποια αρώματα λεμονιού να έρχονται στο στόμα σε κάποιες μεμονωμένες στιγμές.
 
Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε η ισορροπία του γλυκού στοιχείου εδώ το οποίο υπάρχει σε ποσότητα «τόσο όσο» χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις. Ευχάριστο υγρό για όσους τους αρέσουν αυτές οι γευστικές νότες, και έχει το μαγικό να παραπέμπει σε καλοκαίρι, χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε καλοκαιρινό. 78/100
 
Egoist No. 17 Jungle Jam, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton
 
Χυμός από γλυκιά μπανάνα και ώριμο ακτινίδιο με ένα άγγιγμα της βανίλιας custard. Το αποτέλεσμα είναι μία πλούσια φρουτένια γεύση εμπλουτισμένη με κρέμα σαντιγί. Αυτά μας λέει η εταιρία για το υγρό. Ο συνδυασμός δεν φαίνεται καθόλου άσχημος, και το λέω αυτό ελπίζοντας το «άγγιγμα» να είναι όντως άγγιγμα και όχι μία καρδάρα βουτυρόκρεμα! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι πάρα πολύ καλή. Έχει αρώματα καραμέλας και μπανάνας, με μια οξύτητα να είναι εμφανής ακόμα και στη μύτη. Το συνολικό άρωμα, παραπέμπει σε παιδική φρουτόκρεμα με μπισκότο. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.
 
Ωραίο υγρό, με όλα του τα στοιχεία διακριτά. Στο στόμα έρχεται πρώτα η μπανάνα και στη συνέχεια η κρέμα, και ως γεύση και ως υφή. Στο βάθος της τζούρας εμφανίζεται μια οξύτητα, ενώ το ακτινίδιο είναι περισσότερο εμφανές στην εκπνοή. Η κρέμα όντως είναι στο παρασκήνιο και δεν εμφανίζεται βούτυρο ή παρόμοια γεύση σε κανένα σημείο. Και αυτό το υγρό είναι πολύ ισορροπημένο όσον αφορά την γλυκάδα και την οξύτητα και είναι γενικά πολύ ευχάριστο. Στην εισπνοή από τη μύτη, η κρέμα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά το τελικό άρωμα παραπέμπει περισσότερο σε γιαούρτι παρά σε κρέμα. Στη ρινική εκπνοή, μπανάνα και ακτινίδιο, με το δεύτερο να κάνει ιδιαίτερα σαφή την παρουσία του. Ντουμάνι και χτύπημα δεν θα σχολιάσω και πάλι καθώς πρόκειται για άρωμα, θα κάνω όμως την παρατήρηση ότι το χτύπημα είναι αρκετά έντονο και δεν ταιριάζει καθόλου με τις γεύσεις τις οποίες μας δίνει το υγρό. Όσον αφορά την επίγευση, δεν έχει ούτε ένταση ούτε διάρκεια. Έχει γλυκάδα και μία απροσδιόριστη μίξη φρούτων, το οποίο δίνει την υφή πολτού. Σε σημεία, αφήνει μία χημική αίσθηση που δίνει την εντύπωση μπανάνας σε σκόνη.
 
Το υγρό έχει τα καλά του, όπως το ότι οι γεύσεις είναι διακριτές και αποδίδονται πιστά σε καλό ποσοστό αλλά έχει και τα κακά του. Αυτά συμπυκνώνονται σε μια flat αίσθηση η οποία δεν γεμίζει το στόμα και αφήνει συνολικά την αίσθηση τριών ξεχωριστών υγρών που αναμειγνύονται στο στόμα. Σαν να ατμίζεις ταυτόχρονα από τρεις ξεχωριστούς ατμοποιητές. Οι γεύσεις με απλά λόγια, δεν έχουν δέσει και δεν έχουν συνάφεια μεταξύ τους. Για τα γούστα μου το κατατάσσω στα αδιάφορα υγρά και αδυνατώ να του προσδώσω ακριβή χαρακτηρισμό όπως γλυκό ή φρουτένιο. Είναι κάτι στο ενδιάμεσο και η τελική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για ευχάριστο μεν, χωρίς δικό του χαρακτήρα δε υγρό. 63/100
 
Egoist No. 19 Godfather, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton
 
Γλυκιά ώριμη μπανάνα, ελαφρώς καραμελωμένη με κρέμα και εμπλουτισμένη με μια πινελιά βανίλιας. Το μείγμα έχει τελειοποιηθεί με φρέσκα καβουρδισμένα φιστίκια. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και δεν είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς ένα συνδυασμό ο οποίος παραπέμπει στο Grandmaster, υγρό αγαπημένο για κάποιους, μισητό για άλλους. Το άρωμα από το μπουκαλάκι, έχει ως πρωταγωνιστή το φιστίκι το οποίο δίνει την εντύπωση πούδρας. Σε σημεία προσπαθεί να εμφανιστεί και η μπανάνα, ενώ αδυνατώ να εντοπίσω στη μύτη την παρουσία βανίλιας ή καραμέλας. Άδειασμα στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.
 
Νόστιμο και μπερδεμένο αυτό το υγρό, που με την πρώτη τζούρα μου θυμίζει περισσότερο κανελομπισκότο παρά οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιγραφή. Μόλις όμως το στόμα συνηθίσει λίγο τις γεύσεις, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν αρκετά. Η μπανάνα και η καραμέλα είναι καθαρές ως γεύσεις και το φιστίκι δεν υφίσταται ως καθαρή γεύση, αλλά ως κάτι που προσδίδει κάποιες καβουρντισμένες νότες στο υγρό. Σχεδόν ορκίζομαι ότι υπάρχει και κανέλα όπως και κάποιο προϊόν ζύμης, και νομίζω ότι το υγρό φέρνει περισσότερο σε Banana Nut Bread παρά στην περιγραφή που διαβάζουμε. Στην εισπνοή από τη μύτη, η κανέλα και η ζύμη είναι πολύ πιο καθαρά ενώ η μπανάνα περνάει σε ρόλο κομπάρσου, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη υπάρχει μπανάνα και μόνο. Χτύπημα και ντουμάνι και πάλι εκτός ενδιαφέροντος καθώς πρόκειται για άρωμα, ενώ όσον αφορά την επίγευση, έχουμε διάρκεια, μικρή ένταση, μπανάνα, καραμέλα και κάτι καβουρντισμένο.
 
Πολύ καλή υλοποίηση το συγκεκριμένο άρωμα, το οποίο είναι πολύπλοκο με τα στοιχεία του να αποδίδονται ευχάριστα και με ωραία ομογενοποίηση. Απορώ με την περιγραφή βέβαια η οποία δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το γευστικό αποτέλεσμα, γεγονός για το οποίο εύχομαι να ευθύνεται ο δαίμων του τυπογραφείου. Μου άρεσε αρκετά πάντως. 74/100 που θα ήταν πολύ παραπάνω αν η περιγραφή ανταποκρινόταν σε αυτό που εγώ εξέλαβα από το υγρό.

Αυτό και τα υπόλοιπα που έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα δείτε και στο blog μου.


Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9075
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 29, 2016, 21:44 »
3ο και τελευταίο μέρος, εκτός αν κανένας καλός φίλος μου κάνει τη χάρη και αναλάβει την υπεργολαβία της δοκιμής των δύο custard που άφησα στην άκρη...

Egoist No. 21 Jesus Juice, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton
 
Ώριμα φουντούκια και φιστίκια προσδίδουν ένα απίστευτο βάθος γεύσης, μία απαλότητα και μία παιχνιδιάρικη γλυκύτητα που όλοι έχουν αγαπήσει. Αυτά τα φρούτα αναμειγνύονται με απαλή κρέμα που παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα, ενώ έχει τελειοποιηθεί με μαλακή πικάντικη βανίλια. Αυτά μας λέει η εταιρεία από αυτό το υγρό. Ο τίτλος Jesus Juice προσωπικά μου θυμίζει σκηνές από το Supernatural, όπου και ονόμαζαν έτσι τον αγιασμό. Άλλο ένα υγρό θυμάμαι με κάτι τέτοιο στην περιγραφή, το οποίο λεγόταν Peanut Butter & Jesus. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ιησούς, ήταν κάτι βατόμουρα... Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι πολύ απλή και οικεία. Καραμέλα, βανίλια και νότες που παραπέμπουν σε ψημένα αμύγδαλα. Ένας συνδυασμός ο οποίος φέρνει μνήμες από κλασσικά παγωτά της δεκαετίας ’80 και ’90... Άδειασμα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.
 
Άλλο ένα πολύπλοκο και καλό άρωμα λοιπόν. Στην αρχή της τζούρας, έχουμε κρέμα, βανίλια και φουντούκι ως τα κυρίαρχα στοιχεία. Στο βάθος και προς το τέλος της τζούρας, έρχεται μια αλμύρα και η χαρακτηριστική γεύση του πολύ καβουρντισμένου φιστικιού και μια έντονη οξύτητα από φρούτα. Εκεί επικέντρωσα τις δυνάμεις μου προσπαθώντας να τα αναγνωρίσω. Καταλήγω λοιπόν ότι πρόκειται για berries, με το βατόμουρο και το σμέουρο να είναι πιο έντονα ενώ διατηρώ την επιφύλαξη να υπάρχουν και άλλα. Στην εισπνοή από τη μύτη, έχουμε κρέμα και ξηρούς καρπούς ενώ στη ρινική εκπνοή, η κρέμα βγαίνει περισσότερο ενώ ακολουθείται άλλοτε από ξηρούς καρπούς και άλλοτε από berries. Ντουμάνι και χτύπημα και πάλι δεν θα σχολιάσω καθώς πρόκειται για άρωμα, θα κάνω όμως την παρατήρηση ότι το χτύπημα είναι ενοχλητικά δυνατό και πλήρως αταίριαστο με το γευστικό προφίλ του υγρού. Σαν επίγευση, διακρίνω μέτρια ένταση και χαμηλή επιμονή, με νότες που θυμίζουν cheesecake γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς.
 
Δυσκολεύομαι να αποφανθώ αν το υγρό είναι του γούστου μου ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για υγρό με περίπλοκο προφίλ και γευστικές επιμέρους νότες. Τείνω να καταλήξω στο ότι μου αρέσει αυτό το υγρό, αλλά όχι για όλες τις ώρες. Μάλλον πρόκειται για κάτι που κινείται στις γραμμές του επιδορπίου ατμίσματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει ωραία και άλλες ώρες της ημέρας. 79/100
 
Egoist No. 22 Joker, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton
 
Μια πραγματική λιχουδιά, που όποιος τη δοκιμάσει... κολλάει άσχημα! Η μοναδική γεύση του ακτινίδιου αναμειγνύεται με νόστιμη φράουλα και μοναδικό παγωτό βανίλια. Αυτά έχει να μας δηλώσει η εταιρεία για το προτελευταίο άρωμα της δοκιμής. Έχω κάποιες αμφιβολίες για το πόσο καλά μπορούν να δουλέψουν μαζί δύο όξινα φρούτα σε ένα υγρό, αλλά δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, αρώματα κρέμας βανίλιας και φράουλας είναι αυτά που έρχονται στη μύτη με υπόνοιες αρκετά αυξημένης οξύτητας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο να μπορώ να ανακαλύψω στη μυρωδιά, οπότε άδειασμα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή και πάμε να δούμε τι λέει από γεύση.
 
Δεν μπορώ να πω ότι το σύνολο αυτού του υγρού είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έχει όμως κάποια καλά επιμέρους στοιχεία. Για ξεκίνημα, το στόμα γεμίζει με μία αίσθηση πολτού, συνοδευόμενη από μια οξύτητα και πολλές γήινες νότες. Η γεύση του ακτινίδιου είναι φανερή, όπως και μια ελάχιστη γλυκάδα. Μέχρι εκεί όμως, καθώς ούτε φράουλα μπόρεσα να εντοπίσω, αυτούσια τουλάχιστον, ούτε κρέμα, ούτε και βανίλια. Στην εισπνοή από τη μύτη, μία απροσδιόριστη μυρωδιά φρούτων είναι αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό, ενώ στη ρινική εκπνοή, υπάρχουν νότες κρέμας και φράουλας. Χτύπημα και ντουμάνι δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν και πάλι καθώς είπαμε ότι πρόκειται για άρωμα, ενώ στην επίγευση, δεν υπάρχει ούτε έντονη ούτε επίμονη και περιορίζεται σε ένα συνοθύλευμα απροσδιόριστων φρουτένιων γεύσεων.
 
Δεν θα το πω κακό, αλλά απλά και εντελώς αδιάφορο. Δεν έχει τίποτα που να το κάνει να ξεχωρίζει και τίποτα που θα με έκανε να πάω να το αγοράσω. Και πάλι επαναλαμβάνω, ότι δεν είναι καθόλου κακό ως ιδέα. Απλά, δεν δουλεύει. 47/100
 
Egoist No. 23 Grand Reserve, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton
 
Με μότο την τελειότητα και έχοντας μόνο αυτήν στο μυαλό μας δημιουργήσαμε μια κρεμώδη γεύση σε εντελώς νέα διάσταση... το Grand Reserve. Ένα άγγιγμα από κρεμώδη βανίλια που ταιριάζει απόλυτα με την ώριμη μπανάνα μαζί με τα καβουρδισμένα φιστίκια και κάτι ακόμα που... θα κρατήσουμε κρυφό. Αυτά μας λεει η εταιρεία για το τελευταίο υγρό που έχω σκοπό να δοκιμάσω. Είναι το υγρό το οποίο από την περιγραφή μου έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες, και όταν ο Κωνσταντίνος από την Atmistique με ρώτησε ποιο από όλα θα ήθελα να μου στείλει σε πλήρη συσκευασία αρώματος, του το ζήτησα. Το άρωμα από το μπουκαλάκι ενισχύει αυτές μου τις προσδοκίες. Φιστίκι και μπανάνα σε πολύ καλή ένταση όπως και μια ιδέα καραμέλας είναι τα αρώματα που έρχονται στη μύτη. Γέμισμα λοιπόν τον ατμοποιητή για να δούμε και τα γευστικά του στοιχεία.
 
Για κάποιο περίεργο λόγο, το υγρό μοιάζει με καπνικό. Στο ξεκίνημα της τζούρας, γλύκα, οξύτητα και γεύση μπανάνας γεμίζουν το στόμα, ενώ στη μέση και τα τελειώματα, έρχονται ψημένες νότες ξηρών καρπών και μία ελάχιστη γλύκα, όλα μαζί σε ένα πολύ βελούδινο αποτέλεσμα. Λίγο πριν την εκπνοή είναι το σημείο που φέρνει σε καπνό ενώ η συνολική αίσθηση δίνει την εντύπωση ότι το όλο σύνολο δένει με κάτι το πουρίσιο. Η ρινική του εισπνοή είναι εντελώς απροσδιόριστη και κινείται μεταξύ κρέμας και αλμυρής αίσθησης ενώ στην εκπνοή από τη μύτη δεν μπόρεσα να ανακαλύψω κάτι που να ξεχωρίζει. Ντουμάνι και χτύπημα δεν θα σχολιάσω και πάλι καθώς όπως έχουμε ξαναπεί πρόκειται για άρωμα, ενώ η επίγευση, μέτριας έντονης αλλά σχετικά μακράς διαρκείας, είναι κρεμώδης και όξινη σε κάποια σημεία.
 
Πολύ ωραίος συνδυασμός που όμως και πάλι δεν είναι και κάτι το πολύ σπέσιαλ. Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον έπρεπε να είχα ζητήσει το White Castle σε άρωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ατμίσω τα 250ml που θα παρασκευάσω με μεγάλη ευχαρίστηση. 73/100
 
Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι πρόκειται για μια καλή σειρά αρωμάτων, η οποία έχει αποπειραθεί να συνδυάσει γεύσεις και να δώσει στον ατμιστή τη δυνατότητα να βρει ένα υγρό το οποίο χρειάζεται μόνο βάση για να δουλέψει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε και πολύ μεγάλες προσδοκίες από αρώματα, ούτε να περιμένουμε να αποδώσουν όπως ένα έτοιμο υγρό αναπλήρωσης. Παρόλα αυτά, κάποια από αυτά τα αρώματα ξεχωρίζουν και θεωρώ ότι αν το επιτρέψει η Νομοθεσία, πολλά από αυτά θα βρουν το δρόμο τους για την πλειοψηφία των ιδιοκατασκευαστών που είναι συνεχώς στην αναζήτηση. Πολλές οι πιθανότητες επίσης, να προσφέρουν όπλα στους μεταξύ μας συνταγούληδες ώστε με την προσθήκη και άλλων γεύσεων να πετύχουν κάποια καλά αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά, τις ευχαριστίες μου στην ομάδα του Atmistique για την εμπιστοσύνη τους.

Αυτά, όπως και όσα έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα βρείτε και στο blog μου.


Αποσυνδεδεμένος pugsang

 • *****
 • 1972
 • Φύλο: Άντρας
 • Riding the line between hobby and mental illness
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 09:04 »
Το Νο 21 Jesus Juice το έχει φτιάξει κανείς και αν ναι σε τι αναλογία έτσι ώστε να βγαίνουν οι επιμέρους γεύσεις αλλά να μην μπουχτίζει κιόλας? Γύρω στο 14-15% είναι ΟΚ?

Αποσυνδεδεμένος Tem

 • *****
 • 9442
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 09:24 »
Ναι , είναι ΟΚ και σε αυτό το ποσοστό.

Αποσυνδεδεμένος PsilosX

 • ****
 • 1004
 • Φύλο: Άντρας
 • instagram: @psilosx
  • IG
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 09:57 »
Το Vanilla Custard είναι κάπως ιδιαίτερο, αλλά είναι τρελή πιπίλα παρ'αυτα! :tongue_smilie:

Αποσυνδεδεμένος savo

 • *****
 • 1548
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 10:05 »
Το μόνο που δεν δοκίμασε ο Τρύφωνας και το μόνο που μου γυάλισε. Φωτιά μας έβαλες ψιλέα!

Στάλθηκε από ακίνητο.


Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9075
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 11:23 »
Επίσης δεν δοκίμασα και το Melon Custard. Τα έδωσα όμως "υπεργολαβία" σε συνατμιστή που εμπιστεύομαι γευστικά οπότε θα ανέβουν και αυτά, σύντομα ελπίζω...

Αποσυνδεδεμένος PsilosX

 • ****
 • 1004
 • Φύλο: Άντρας
 • instagram: @psilosx
  • IG
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 13:02 »
Το πεπονοκάσταρντ το χε πάρει ένας φίλος και το δοκίμασα. Καλούτσικο το melon custard αλλά δεν είναι τόσο του γούστου μου τα πεπονάκια. :(

Υπόψην για όσους διαβάζουν τα μηνύματά μου, ΔΕΝ μου αρέσει η granny's vanilla custard καθόλου. Πράγμα που σημαίνει πως δεν μου τη θυμίζει καθόλου (καλό αυτό... για μένα  :)) ).


ΥΓ. Οι δοκιμές έγιναν σε βάση grey label (80VG/20PG) και με 18% αραίωση σύμφωνα με υπόδειξη του κατασκευαστή (φοβήθηκα να πάω πιο κάτω μην τυχόν και βγουν άτονα, γιατί την έχω ξαναπάθει). Και πάλι καλά γιατί για τα γούστα μου είναι just. Και πάλι είναι ένα τόνο πιο κάτω από τα περισσότερα έτοιμα υγρά. Για όποιους κάνουν diy με λιγότερα αρώματα σηκώνουν σίγουρα λίγο μικρότερο ποσοστό και λογικά ακόμα λιγότερο για αυτούς που χρησιμοποιούν 50/50 βάσεις.

Αποσυνδεδεμένος pugsang

 • *****
 • 1972
 • Φύλο: Άντρας
 • Riding the line between hobby and mental illness
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 13:18 »
Με ecig PG/VG που είναι 60/40 εγω βρηκα το sweet spot στα 16%. Παντως ακόμα και στο 10% έχουν και γεύση και άρωμα. Απλά είμαι άνθρωπος του δόγματος καλύτερα να σου περισσεύει παρά να σου λείπει.


Αποσυνδεδεμένος cpbaroque

 • *****
 • 3695
 • Φύλο: Άντρας
  • cpbaroqueTheBlog
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 17:36 »

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτά τα λόγια, ατμίζω συγχρόνως το Jesus και δεν μπορώ να καταλάβω αν μου αρέσει ή όχι. Το γενικό του προφίλ είναι απολύτως του γούστου μου αλλά κάποια αμυδρή γεύση (στην εκπνοή κυρίως) με χαλάει λίγο. Έχω την εντύπωση πως έχει δίκιο ο Τρύφωνας που διέκρινε κάποια berries στο άρωμα και μάλλον αυτά είναι που χαλάνε την γενική αίσθηση για μένα. Κάποιο berry και μάλιστα υπερβολικά ώριμο είναι που δεν μου πολυαρέσει αλλά μπορεί τελικά το υγρό αυτό να είναι (και συγχωρείστε μου εδώ την αγγλικούρα...) acquired taste. Και το supreme όταν το πρωτοδοκίμασα δεν μου άρεσε πάρα πολύ αλλά τώρα είναι το βασικό μου υγρό...
 
Να πω πως το υγρό το έφτιαξα με κόκκινη Pink Mule (70/30 PG/VG), αραίωση αρώματος 10% και το δοκιμάζω σε κλωνοcloud. Αυτό το ποσοστό μου είπε ο συνονόματος στο Atmistique, ξέροντας πως χρησιμοποιώ βάσεις high PG, και δεν βρήκα λόγο να κάνω κάτι διαφορετικό. Το άρωμα είναι πλούσιο, το ίδιο και η γεύση, και αν κάτι με χαλάει είναι αυτό το συστατικό φάντασμα...


Αποσυνδεδεμένος pugsang

 • *****
 • 1972
 • Φύλο: Άντρας
 • Riding the line between hobby and mental illness
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 17:46 »
Μήπως έχει κάτσει κάτι στραβά από την μαλτολη που έχει μέσα η βάση? Εννοώ να επηρεάζει όλο το αποτέλεσμα η παρουσία μαλτολης. Δεν παίρνεις μια ecig βάση που είναι 60/40 να δοκιμάσεις?

Sent from my OnePlusOne

Αν είναι να το πετάξεις πάντως έρχομαι να σε απαλαξω εγώ . Όχι σκουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές

Αποσυνδεδεμένος cpbaroque

 • *****
 • 3695
 • Φύλο: Άντρας
  • cpbaroqueTheBlog
Απ: Αρώματα Egoist
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 17:54 »
 :laugh1:

Μπα. Η μαλτόλη είναι ούτως ή άλλως ανεπαίσθητη και πάντως μου αρέσει μια χαρά σε όλα τα υγρά που φτιάχνω. Αν όμως τελικά το υγρό πάει για ανακύκλωση, να είσαι σίγουρος πως θα είσαι ο πρώτος που θα ειδοποιηθεί! :yes:


 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2808 305297 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 04:43
από hellfire
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα ΑΡΩΜΑΤΑ. Βασικές πληροφορίες [Αρώματα] 1398 135616 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 00:36
από kyrgiannis
Συμβουλές για mod ... Mods 1618 203928 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 21:41
από treloneritis
Lost Vape Ursa Baby Pro [AIO (Όλα σε ένα)] 0 101 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 21:36
από zamploutos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1661 140062 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 19:55
από atopos
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1690 200610 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 23:07
από Οβαλιου Φορμανης
Flash E-Vapor (Clones) [Κλώνοι επισκευάσιμων] 770 103623 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 01:50
από marlborakis
Baroque Liquids by Abuelos Shake and Vape 54 9424 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 22:36
από Οβαλιου Φορμανης
Voopoo drag S/X pro [Ηλεκτρονικά mods] 1 268 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:48
από lounik
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3429 692268 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:38
από atopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΩΝ. Βασικές πληροφορίες Ιδιοκατασκευές υγρών 4251 257747 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 06:06
από Antiprosopos
Υγρα net ΥΓΡΑ (γενικά) 23 5072 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 22, 2023, 23:06
από Anubis