vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

56 επισκέπτες, 4 χρήστες
lagoudakis, e-akapnos, Milarepa, Jorge

Twitter

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΩΝ. Βασικές πληροφορίες

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Για τους υπολογισμούς σας: DIY Calculators (Υπολογιστές μείξης υγρών)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΩΝ
Βασικές πληροφορίες


Η μείξη υγρών είναι κάτι που προϋποθέτει γνώσεις και εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία σας. Ό,τι κάνετε είναι με δικό σας ρίσκο. Το φόρουμ δεν έχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε λάθος συμβουλή υπάρχει εδώ μέσα και ούτε ο χρόνος υπάρχει αλλά ούτε και είμαστε τόσο γνώστες ώστε να φιλτράρουμε πάντα τις σωστές ή τις λανθασμένες μόνο.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρατίθενται δεν είναι προϊόντα ειδικής επιστημονικής κατάρτισης αλλά συλλογή πληροφοριών από το δίκτυο που δεν μπορούμε πάντα να είμαστε 100% σίγουροι για την αξιοπιστία τους.

Πριν κάνετε την ερώτησή σας εδώ, ελέγξτε μήπως ταιριάζει καλύτερα σε έναν από τους παρακάτω πίνακες
[ΥΓΡΑ (γενικά)]  [Έτοιμα υγρά]  [Βάσεις]  [Αρώματα]


Εδώ είναι ο 'τσελεμεντές" του φόρουμ μας. Ένα θέμα που ενδιαφέρει όσους θέλουν να φτιάξουν μόνοι τους τα υγρά άτμισης. Στον παρόντα πίνακα οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από δοσολογίες, τρόπους παρασκευής, κανόνες ασφάλειας κτλ.

Στους νέους χρήστες που δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται ή όσους αναζητούν παραπέρα πληροφορίες συστήνουμε να αρχίσουν από το ανάλογο θέμα της Εγκυκλοπαίδειας του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου του φόρουμ μας εδώ: ΥΓΡΑ ΑΤΜΙΣΗΣ

1. DIY υγρά με έτοιμη βάση

Αν θελήσετε να φτιάξετε μόνος σας ένα υγρό επειδή δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο από τα έτοιμα που να σας ικανοποιεί στη γεύση, η πιο απλή λύση είναι να αγοράσετε έτοιμη βάση ή (αν θέλετε υγρό με νικοτίνη), μια νικοτινούχα βάση στη δυναμικότητα που θέλετε (Low, Medium κτλ.) και μερικά μπουκαλάκια με γεύσεις και αρχίζετε να κάνετε τους πειραματισμούς σας. Το ποσοστό της γεύσης που θα βάλετε είναι υποκειμενικό. Τα ποσοστά των γεύσεων κυμαίνονται από 1% ως 5% ή και περισσότερο, μπορεί όμως το προτεινόμενο ποσοστό να αναφέρεται και στο site που το αγοράσατε. Αν δεν έχετε ιδέα, κάντε δοκιμές αρχίζοντας με μικρές ποσότητες και δοκιμάζοντας κάθε φορά ή ρωτήστε άλλα μέλη του φόρουμ μας στα θέματα με τα υγρά.


Ίσως συναντήσετε εταιρίες που δεν βγάζουν βάσεις σε πολλές έτοιμες δυναμικότητες νικοτίνης αλλά μόνο δυο: μία σε υψηλή περιεκτικότητα και μία μηδενική. Αναμειγνύοντας τις δύο αυτές βάσεις στις αναλογίες που θέλετε, βγάζετε το υγρό με τη δυναμικότητα που επιθυμείτε. Για παράδειγμα αγοράζετε ένα μπουκάλι βάσης με δυναμικότητα νικοτίνης 20 mg/ml και μία με δυναμικότητα 0 mg/ml (χωρίς νικοτίνη δηλαδή). Αναμειγνύοντας δύο ίσες ποσότητες από τις δύο αυτές βάσεις, θα πάρετε μία βάση 10 mg. Πιο συγκεκριμένα: Παίρνουμε ποσότητα 10 ml από την 20άρα βάση και ποσότητα 10 ml από τη μηδενική. Αναμειγνύοντας αυτές τις δύο ποσότητες θα πάρουμε μια βάση ποσότητας 20 ml (10+10=20) και δυναμικότητας 10 mg/ml σε νικοτίνη (20:2=10). Απλά μαθηματικά. Το μόνο που μένει είναι να προσθέσετε τη γεύση της αρεσκείας σας σύμφωνα με αυτά που είπαμε παραπάνω. Για καλύτερη διευκόλυνση στις μείξεις σας δοκιμάστε τους υπολογιστές μείξης που αναφέρονται παρακάτω: Υπολογιστές μείξης υγρών


2. Πλήρως χειροποίητα υγρά.

Ένα θέμα που ελάχιστοι θα ασχοληθούν.  Η διαφορά στο κόστος δεν αξίζει τον κόπο και τον κίνδυνο λάθους (ή και ατυχήματος). Το παραθέτουμε για όσους ρωτούν για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Για να φτιάξει κάποιος πλήρως χειροποίητα υγρά και να μην καταφύγει στην προηγούμενη λύση, ο κυριότερος λόγος θα είναι η μείωση του κόστους. Η PG και η  VG είναι πάμφθηνες αν αγοραστούν σκέτες π.χ. από το φαρμακείο ή από εταιρίες με υλικά για υγρά DIY (λίγο πιο ακριβά) όπως είναι η FlavourArt (FA) κ.ά.. Βέβαια οι PG/VG θα πρέπει να αραιωθούν με νερό, όχι βρύσης όμως γιατί περιέχει άλατα, χλώριο κ.ά. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς νερό χρησιμοποιούν οι εταιρίες υγρών, και δεν πουλάνε νερό για διάλυση, άρα οι χρήστες θα πρέπει να βρούνε μόνοι τους ποιο είναι το κατάλληλο. Από ό,τι συστήνουν πολλοί που ασχολούνται με την κατασκευή υγρών, λένε ότι το «ενέσιμο νερό» (αγορασμένο από φαρμακείο) είναι το καλύτερο γι’ αυτή τη χρήση. Αναμειγνύοντας PG/VG με νερό, έχετε έτοιμη τη βάση σας.  
Αν χρειάζεστε νικοτίνη στο υγρό σας, θα πρέπει να αγοράσετε μια νικοτινούχα βάση με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη την οποία θα αραιώσετε με τη βάση που φτιάξατε μόνοι σας. Ο τρόπος που προτείνεται παρακάτω για τη μείξη πλήρως χειροποίητων υγρών είναι ο απλούστερος για να μην μπερδευτείτε με το ποσοστό του νερού. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι π.χ. κάνοντας τους υπολογισμούς από πριν ή χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή μείξης υγρών από αυτούς που αναφέρονται στο τέλος του κεφαλαίου.

Άρα, για να φτιάξετε πλήρως DIY υγρό:

Α) Φτιάχνετε τη βάση:
Αγοράζετε PG ή VG σκέτη και νερό και τα αναμειγνύετε. Αν το υγρό σας θέλετε να περιέχει και τις δύο, συστήνεται να αραιώσετε ξεχωριστά την PG (με 5-10% νερό) και ξεχωριστά την VG (με 10-20% νερό) ώστε να αραιωθούν σωστά με το ποσοστό νερού που συστήνεται για την κάθε μία. Στη συνέχεια παίρνετε τα αραιωμένα μείγματα δηλ. τη «απλή βάση» PG και τη «απλή βάση» VG που φτιάξατε και τις αναμειγνύετε στο ποσοστό που θέλετε, π.χ. PG / VG  με αναλογία 80 / 20. Η «μεικτή βάση» σας είναι έτοιμη. Αν το υγρό σας δεν θέλετε να περιέχει νικοτίνη, προθέτετε γεύση και είστε έτοιμοι. Αν όμως θέλετε υγρό με νικοτίνη προχωράτε στο επόμενο βήμα.


Β) Αραιώνετε τη νικοτινούχα βάση με τη βάση που φτιάξατε.
Έχετε αγοράσει ήδη μια νικοτινουχα βάση με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη (για αραίωμα). Εδώ θα πρέπει να κάνετε κάποιους υπολογισμούς. Αν για παράδειγμα η νικοτινούχα βάση σας είναι δυναμικότητας 36mg και θέλετε να φτιάξετε ένα υγρό κοντά στα 9 mg, τότε στην ολική ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε θα υπολογίσετε 3 ίσα μέρη βάσης (αυτή που φτιάξατε στο βήμα Α) + 1 μέρος υψηλής νικοτινούχας βάσης. Γιατί 3 + 1 = 4 και 36 : 4 = 9. Τώρα έχετε έτοιμη τη νικοτινούχα βάση σας στην επιθυμητή δυναμικότητα 9 mg/ml (ή 0,9%) για άτμισμα.

Γ) Προσθέτετε τη γεύση.
Για το ποσοστό της γεύσης τα είπαμε ήδη στο προηγούμενο κεφάλαιο «DIY υγρά με έτοιμη βάση» . Υπόψιν ότι προσθέτοντας τη γεύση, η περιεκτικότητα της νικοτίνης στο τελικό υγρό σας μπορεί να πέσει λιγάκι αλλά η πτώση είναι αμελητέα. Στη χειρότερη περίπτωση θα ρίξει το υγρό σας το πολύ κατά 0,1% σε νικοτίνη και αντί για 9άρι θα σας βγει 8άρι.

Δ) Ωρίμανση.
Αυτό ήταν. Αφού ακολουθήσατε και τα τρία προηγούμενα βήματα, έχετε ολοκληρωμένο το πλήρως χειροποίητο «σπιτίσιο» υγρό σας. Καλό θα είναι να το αφήσετε ένα 24ωρο περίπου να «ωριμάσει» δηλαδή να «δέσουν» όλα τα συστατικά μαζί ώστε να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μερικά υγρά αλλάζουν αρκετά τη γεύση τους με την ωρίμανση. Άλλα «δένουν» πιο γρήγορα κι άλλα αργούν περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μέθοδος «φτιάχνοντας και δοκιμάζοντας επιτόπου» δεν δίνει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ένα υγρό που φαινόταν καλό την ώρα που το φτιάχναμε και το δοκιμάζαμε, την άλλη μέρα μπορεί να έχει αλλάξει πολύ.Άλλες σημαντικές πληροφορίες για την ιδιοκατασκευή άτμισης

Το είπαμε ξανά αλλά καλό είναι να το υπενθυμίζουμε: Δεν κάνουν όλες οι VG / PG για άτμισμα ούτε όλα τα νερά ούτε όλα τα αρώματα. Αγοράστε μόνο από ειδικά καταστήματα για η.τ. αν δεν είστε σίγουροι.

Αν ασχολείστε με νικοτινούχες βάσεις υψηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη, να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί: Γάντια, γυαλιά, πλύσιμο επιφανειών και κλείδωμα σε ένα ντουλάπι που θα έχετε μόνο εσείς το κλειδί. Μιλάμε για ισχυρό δηλητήριο! Ακόμα και με υγρά χαμηλής περιεκτικότητας να κάνετε το ίδιο γιατί η νικοτίνη απορροφάται από το δέρμα.

Αν με την κατασκευή μερικώς ή πλήρως χειροποίητων υγρών αποσκοπείτε στη μείωση του κόστους, χρειάζεται και κάποια τύχη να το επιτύχετε. Υπάρχει περίπτωση να πετάξετε αρκετά υγρά και η διαφορά να μην είναι μεγάλη τελικά. Η περίπτωση που συμφέρει είναι από τη στιγμή που πετύχατε μια καλή συνταγή, την φτιάχνετε σε ποσότητες και μπορείτε να την ατμίζετε συνέχεια. Το τελευταίο δεν είναι και τόσο συνηθισμένο όμως. Οι περισσότεροι χρήστες η.τ. αλλάζουν συχνά γεύσεις.

Δεν έχουν όλες οι γεύσεις την ίδια «δυναμική». Το ότι ρίξατε π.χ. μία σταγόνα σοκολάτα μιας μάρκας και έδωσε μεστή γεύση, δε σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με τη σοκολάτα μιας άλλης μάρκας. Υπάρχουν γεύσεις που είναι «πυκνές» αλλά και άλλες που είναι «νερουλιασμένες».

Η νικοτίνη είναι φωτοευαίσθητη, γι’ αυτό τα υγρά και οι βάσεις με νικοτίνη είναι σε αδιαφανή μπουκαλάκια. Θυμηθείτε το αυτό. Αν έχετε το νικοτινούχο υγρό σας για μεγάλο διάστημα σε διαφανή μπουκαλάκια μπορεί να αλλοιωθεί (συνήθως σκουραίνει το χρώμα τους). Για να  μη γίνει αυτό βάλτε τα σε ένα σκοτεινό μέρος.

============

Υπάρχουν αρκετοί online ή εφαρμογές υπολογιστών μείξης που μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένους εδώ:
http://vaping.gr/index.php/topic,2733.msg95637.html#msg95637
Αν επιλέξετε το δημοφιλές diy-calculator, διαβάστε ή ρωτήστε για τη χρήση του εδώ: http://vaping.gr/index.php/topic,11448.0.html
ή για τα άλλα εδώ: http://vaping.gr/index.php/topic,2621.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 08:46 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μετά τον διαχωρισμό του πίνακα των υγρών ο οποίος είχε γιγαντωθεί σε βαθμό δυσχρηστίας, συνεχίζουμε τη συζήτησή μας με τις ερωτήσεις εξπρές ανάλογα με το θέμα του κάθε πίνακα. Προσέξτε τώρα ότι με το διαχωρισμό οι ερωτήσεις σας μπορεί να ταιριάζουν σε έναν από τους υπόλοιπους πίνακες που έχουν ανοιχτεί. Οι πίνακες που ανοίχτηκαν είναι οι παρακάτω:
[Έτοιμα υγρά]  [Βάσεις]  [Αρώματα]  [Ιδιοκατασκευές υγρών]
Για θέματα που δεν ταιριάζουν σε κανέναν από τους παραπάνω πίνακες, υπάρχει και ο πίνακας "Υγρά (γενικά)"

Το πρώτο θέμα αυτού του μηνύματος θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 08:47 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος geokaza

 • **
 • 133
 • Φύλο: Άντρας
  • George Kazazis
Μια ερώτηση:
Εδώ και ένα χρόνο, φτιάχνω σε ένα μπουκαλάκι:
Συνολικά 15 ml υγρό το οποίο αποτελείται, από 12 ml μηδενικής βάσης και 3 ml εικοσάρας βάσης. Πόσα mg νικοτίνης ανά ml ατμίζω;
Ευχαριστώ για την απάντηση

Αποσυνδεδεμένος nikos523

 • ****
 • 1249
 • Φύλο: Άντρας
4mg ειναι το υγρο σου.
3ml*20mg=60mg
60mg/15ml=4

Αποσυνδεδεμένος Roy

 • *
 • 96
 • Φύλο: Άντρας
 • smoking is dead....vaping is the future
Ρε παιδια να κάνω μια ερώτηση...εχώ εδώ και κανα μήνα που φτίαχνω τα δικα μου υγρα...αλλα δεν ειμαι καθόλου ευχαριστημένος...δεν τα απολαμβάνω οπως τα ετοιμα...οι βασεις μου ειναι Tottaly Wicked και Atmos lab..με γευσεις απο Tottaly...Κάνω εγω κατι λάθος η σαν τα ετοιμα δεν υπαρχει τιποτα..?? Μηπώς λετε να φταίνε τα αρώματα...γαιτι έχω ξενερώσει ασχημα....

Αποσυνδεδεμένος Fiestaris

 • **
 • 452
 • Φύλο: Άντρας
Τίθεται μια σειρά ερωτημάτων όσον αφορά αυτό που λες. Δηλαδή, έχουν αναμιχθεί καλά? (Τα κούνησες όπως έπρεπε και ωρίμασαν και λίγο) για παραδειγμα?


Πάντως εγώ όταν πρωτοξεκίνησα, από έτοιμα βρήκα κάποια που μου άρεσαν και έκανα αυτά (τα υπόλοιπα δε μου άρεσαν). Όταν πρωτοξεκίνησα με DIY, μου πήρε χρόνο μέχρι να βρω τη γεύση που θέλω.. όταν την βρήκα όμως... πλέον μου ήταν σαν τα έτοιμα.


Παίζει πολύ ρόλο να βρει κανείς το άρωμα που τον τρελαίνει.


Εσύ είσαι σίγουρος ότι έχεις αυτό που θες?

Αποσυνδεδεμένος WILDE

 • *****
 • 1786
 • Φύλο: Άντρας
Οχι δεν κάνεις λάθος γι'αυτό λέγονται ιδιοκατασκευές
Για να πετύχεις ακριβώς το άρωμα με το έτοιμο (αν το πετύχεις)
θα πρέπει να έχεις ακριβώς τις ίδιες αναλογίες (βάσης, νικοτίνης και αρώματος)
και φυσικά ωρίμανση!

Αποσυνδεδεμένος Roy

 • *
 • 96
 • Φύλο: Άντρας
 • smoking is dead....vaping is the future
Ολα μια χαρα τα έκανα... πιστευω...Διαβασα οτι υπήρχε στο forum και βιντακια ειδα...και ωριμανση εγινε...Που παιζει μεγάλο ρόλο γιατι κατάλαβα διαφορα απο μερα σε μερα που δοκιμαζα με τον Dripper...Αλλα και παλι τιποτα...Αφου έχω φαει τετοια ξενερα που σκευτικα να παρατισω το ηλεκτρονικό...Το μόνο που σκεφτομαι οτι μπορει να φταει ειναι η γευσης..λεω να να παρω Atmos Lab μη καπνικες (γιατι οτι έχω τώρα ειναι καπνικες)...για μια τελευταια προσπαθεια..


Αποσυνδεδεμένος WILDE

 • *****
 • 1786
 • Φύλο: Άντρας
Οχι και να παρατήσεις το άτμισμα για μια γευση
εδω ατμίζουμε 1-2 χρονια και δεν εχουμε βρεί ακόμα το άρωμα μας

Αποσυνδεδεμένος ΑΕΤΟΣ

 • *
 • 97
 • Φύλο: Άντρας
επισης να προσθεσω πολλα ετοιμα υγρα εχουν συνδιασμους περισσοτερων απο ενα αρωματων οποτε και εσυ στα diy ισως σιγα σιγα να πειραματιστεις με συνδιασμους. εγω ετσι με συνδιασμους που μετα απο δοκιμες εχω επιτυχει καταληλα τις αναλογιες για το γουστο μου ειμαι ευχαριστημενος και καλυτερα απο τα ετοιμα που ατμιζα γιατι εδω εχω την ευχερεια να αυξομειωσω οτι θελω και να το προσαρμοσω


edit: αφου εχεις καπνικα δοκιμασε να προσθεσεις μια επιγευση με κατι μη καπνικο 3-4 σταγονες στα 10 ml με αφαιρεση 1-2 σταγονες του καπνικου...

Αποσυνδεδεμένος Roy

 • *
 • 96
 • Φύλο: Άντρας
 • smoking is dead....vaping is the future
Θα το δοκιμάσω φίλε μου...γιατί με της καπνικες δεν καταλαβαινω τι ειναι τι..μου φαινετονται ολα ιδια με μικρες διαφορες...η θα φτιαξω σκετο πχ μηλο για να δω...πιστευω να θυμιζει μηλο..τι στο καλο...εχω φτασει να βάζω 18-20 % και να μην το πιανει το άρωμα....και να ειναι χαλια


Αποσυνδεδεμένος Σένια

 • ***
 • 827
 • Φύλο: Γυναίκα
1. Μήπως έχεις πάθει αυτό που λέμε "κορεσμό γεύσης"; Γιατί το ποσοστό σου σε άρωμα, προς τα εκεί μου φέρνει....
2. Το ότι θα βάλεις πολύ μεγαλήτερη ποσότητα αρώματος, δε σημαίνει ότι θα το κάνεις καλύτερο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται χάλια!
3. Και γιατί να κάνεις ένα υγρό ακριβώς ίδιο με το έτοιμο; Αρκεί να κάνεις ένα υγρό που να σου αρέσει πολύ. Κι αν δεν είναι ίδιο με το έτοιμο, δε θα μείνεις μεταξεταστέος! Κοίτα λίγο και στα νήματα με τις συνταγές. Δοκίμασε να πειραματιστείς λίγο. Μη παιδεύεσαι ντε και καλά να φτιάξεις ένα άρωμα ίδιο μ' ένα άλλο. Μπορεί να κάνεις και κάτι που.... θα σου αρέσει καλύτερα κι απ' το έτοιμο!!!

Αποσυνδεδεμένος Roy

 • *
 • 96
 • Φύλο: Άντρας
 • smoking is dead....vaping is the future
Αποκλείεται να έχω "κορεσμό γεύσεις "...Το θέμα είναι οτι μεχρι 18% που έχω φτάσει η γευση δεν ειναι ικανοποιητική...ενω με ολα τα αλλα έτοιμα υγρα δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα...και εξαλλου η ιδια η Tottaly προτεινει 15% γευση..Τι να πω...Θα δοκιμασω αλλη εταιρια...σας ευχαριστω παντως όλους για την ανταπόκριση σας...!!!!!!!!!! :D :D

Αποσυνδεδεμένος metmat

 • **
 • 470
 • Φύλο: Άντρας
Δεν ξέρω αν γίνεται τελικά να πετύχεις την ίδιο ακριβώς υγρό με το έτοιμο. Όχι εσύ φυσικά συγκεκριμένα. Όλοι μας. Αν απλώς χρησιμοποιώντας μια βάση και το αντίστοιχο άρωμα μιας εταιρίας θα είχαμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με το έτοιμο υγρό, δεν νομίζω κανένας να είχε λόγο να παίρνει έτοιμα υγρά. Και οι ίδιες οι εταιρίες αντί να βγάζουν 5-6 ευρώ για ένα μπουκαλάκι των 10ml θα έβγαζαν καμιά 15αριά ευρώ για 150ml.
Χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, φαντάζομαι ότι οι εταιρίες (οι μεφάλες τουλάχιστον) έχουν τα υγρά τους να ωριμάζουν σε ειδικά δοχεία, σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες υπό συγκεκριμένες συνθήκες γενικότερα. Συνθήκες τις οποίες μάλλον εμείς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε στο σπίτι μας. Και πιθανοτατα προσθέτουν και κάτι άλλο που δεν θα στο έχουν στο συμπυκνωμένο άρωμα γιατί δεν τους συμφέρει.   

Γι αυτό θέλει πειραματισμό το θέμα.
Π.χ. Εμένα που μου αρέσει πολύ το desert ship της FA ρίχνω διπλάσια ποσότητα αρώματος από αυτό που προτείνει η FA.
Και όπως είπαν οι υπόλοιποι έχεις και το περιθώριο του αυτοσχεδιασμού. Να συνδυάσεις αρώματα. Τις δοκιμές σου τις κάνεις με ελάχιστα ml. Μηδαμινό κόστος θα έχεις. Μπορεί στο τέλος να φτιάξεις και κανένα υγρό το οποίο να σου βγει καλύτερο κι από το έτοιμο. Αρκεί μετά να θυμάσαι πως το είχες φτιάξει!!!   :))

Αποσυνδεδεμένος zacharis1955

 • *****
 • 3469
 • Φύλο: Άντρας
 • Impossible is nothing!, never give up!
Εδώ και ένα χρόνο, φτιάχνω σε ένα μπουκαλάκι:
Συνολικά 15 ml υγρό το οποίο αποτελείται, από 12 ml μηδενικής βάσης και 3 ml εικοσάρας βάσης. Πόσα mg νικοτίνης ανά ml ατμίζω;

http://diy-mixing.com

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4681 498306 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 14:47
από chkontog
Hellvape Dead Rabbit MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 7 7143 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 29, 2024, 10:23
από Sergios
Labs MTL RTA – BP MODS [Με φιτιλοαντίσταση] 59 20618 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 26, 2024, 15:53
από kyrgiannis
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1691 194011 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 21:47
από billythekid
INNOKIN ARES FINALE [Με φιτιλοαντίσταση] 1 1401 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 18:04
από ThioVag
LOST VAPE CENTAURUS B60 AIO & B80 AIO [Ηλεκτρονικά mods] 5 4540 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 24, 2024, 13:48
από zamploutos
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8820 1108317 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 17:05
από shadockan
Νέα και ερωτήσεις εξπρές για φορτιστές μπαταριών mods [Φορτιστές μπαταριών mod] 1463 179785 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 16:51
από shadockan
DIY υγρό μέντας αλλά πολύ παγωμένο [Αρώματα] 2 1800 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 17, 2024, 10:38
από Geraki
Lost Vape Thelema Nexus [AIO (Όλα σε ένα)] 0 1296 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 18:10
από zamploutos
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 186 24861 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 13:11
από georgeboy
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1814 289179 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 14, 2024, 14:12
από Ηρακλης