Καλημέρα και καλή Κυριακή.
Την έβαλα εδώ επειδή πρόκειται για πακετάκι starter Kit, με clearomizer.
Δράττομαι της ευκαιρίας της παρατήρησής σου να διορθώσω την παρεξήγηση που δημιούργησα επί του συγκεκριμένου (και σ' ευχαριστώ πολύ).
Στο manual (έβαλα το link) αναφέρει ότι η οθόνη σβήνει στα 30 δεύτερα (την μέτρησα κι εγώ).
Επίσης, αναφέρει ότι σε 10 δεύτερα σταματάει (auto power-off), εννοώντας προφανώς ότι κόβει την τζούρα στα 10 δεύτερα συνεχούς πατήματος του fire (σύνηθες). Αναφέρει όμως ότι, αφού αφήσεις το fire σε δύο δεύτερα, μπορείς να ατμίσεις πάλι (λέει ακριβώς: Press fire button directly to vape in the state of power-on. The device will auto power-off after 10 seconds. After releasing the button in 2 seconds, you can vape again).
Από δική μου παρατήρηση, όμως, είδα ότι υπάρχει μετάπτωση σε κάποιο "standby" (ίδια περίπου συμπεριφορά με το auto power-off, που λέει το manual) στα 10 δεύτερα μετά το τελευταίο άφημα του fire, καθώς παρατήρησα ότι αμέσως μετά, ξαναπατώντας το, υπάρχει καθυστέρηση περίπου 2 δεύτερα για να αρχίσει η κεφαλή να παράγει ατμό (να αρχίσει το «τηγάνισμα» του υγρού).
Δηλαδή, δεν πρόκειται για μέτρηση του ramp-up time (με ψηφιακό παλμογράφο).
Το κιτάκι το δουλεύω από το τέλος Απρίλη (που το παρέλαβα ως δώρο από giveaway λοταρία της heaven gifts στο φόρουμ) και στην αρχή παραξενεύτηκα κι εγώ, βλέποντας ότι σε χρήση διαδοχικών τζουρών, σε χρόνο μικρότερο των 10 δεύτερων τη μία μετά την άλλη, το κιτάκι άρπαζε «ταχύτατα».
Στην πορεία, βλέποντας ότι έχει λογισμικό παρόμοιο με της Desire Design (που δεν έχει τέτοια συμπεριφορά) και διαπιστώνοντας ότι εμφανίζει απίστευτα μεγάλη διάρκεια αντοχής των κεφαλών (και σε VW και σε TC, καθώς είναι με SS-σύρμα), κατάλαβα ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή λογισμικού (όχι περιορισμός hardware).
Θα δώσω την δική μου ερμηνεία της επιλογής αυτής του σχεδιαστή του λογισμικού.
Το κιτάκι προωθείται ως starting kit και προφανώς ένας αρχάριος (που θα το δουλέψει αμέσως σε VW) την μόνη προφυλακτική «οδηγία» χρήσης που σίγουρα θα ακολουθήσει, είναι αυτή της μέγιστης τιμής των watt που αναγράφεται πάνω στην κεφαλή.
Έτσι, τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα της κάθε τζούρας, στα οποία φαίνεται να μην παράγεται ατμός αισθητά, το ρούφηγμα της τζούρας (που ξεκινάει με το πάτημα του fire, ως συνήθως) ποτίζει το βαμβάκι της κεφαλής με υγρό. Έτσι, η κεφαλή είναι πάντα ποτισμένη επαρκώς και γι’ αυτό αντέχει και περισσότερο στο χρόνο.
Μάλλον, όλο αυτό το «λογισμικό τρυκ» αντικαθιστά την διαδικασία του «έμπειρου» ατμιστή clearomizer (που θέλει να αυξήσει την διάρκεια ζωής της κεφαλής), με την μακρόσυρτη τζούρα που διαρκεί και μετά το άφημα του fire, για να μπορέσει να ποτιστεί επαρκώς η κεφαλή από υγρό, ώστε να είναι έτοιμη στην επόμενη τζούρα.
Στο κιτάκι, λοιπόν, αυτό το πότισμα γίνεται στην αρχή της κάθε τζούρας. Είναι για την αποφυγή της συνηθισμένης ιστορίας όσων ατμίζουν με power mode και είναι άπειροι ακόμα στην ρύθμισή των watt (με την κατάλληλη ρύθμιση αέρα, για το εκάστοτε υγρό), όπου ταλαιπωρείται γρήγορα η κεφαλή, όταν δεν είναι επαρκώς ποτισμένη και δουλεύεται στα υψηλά watt του επιτρεπτού εύρους λειτουργίας της.
Ακόμα χρησιμοποιώ την δεύτερη κεφαλή της συσκευασίας και έχω χάσει το μέτρημα του πόσα ml έχω καταναλώσει με την πρώτη κεφαλή (που πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 100ml), την οποία μάλιστα ταλαιπώρησα αρκετά και με «πιπίλα» για μεγάλο διάστημα, για να δω πώς θα πάει (για την παρουσίαση). Μάλιστα, την «επισκεύασα» (αλλάζοντας το βαμβάκι, μετά από «κάψιμο» του σύρματος), την δοκίμασα και είδα ότι διατηρεί μια χαρά την γεύση. Το ανέφερα κι αυτό στην παρουσίαση, ως έναν τρόπο να ξεπεραστεί προσωρινά η μη-διαθεσιμότητα τέτοιων sub-Ohm κεφαλών (με χοντρό σύρμα, δηλ. μικρή αντίσταση, και μεγάλο άνω άνοιγμα, που κάνει ευκολότερη την επισκευή).