Ωραίος Joe, πολύ καλή παρουσίαση!
Ελπίζω να μου επιτρέψεις να προσθέσω και εγώ τη δική μου άποψη για τον ατμοποιητή στο νήμα σου και να κάνω και μια
μικρή διόρθωση στο παρακάτω που ανέφερες.
"
και μάλιστα συνιστάται από τον κατασκευαστή το βαμβάκι να είναι ήδη ποτισμένο με το υγρό αναπλήρωσης πριν από την τοποθέτηση των άκρων του προς τα κανάλια τροφοδοσίας"Στο βιβλιαράκι λέει ότι προτείνει να βρέξεις την αντίσταση και το βαμβάκι με υγρό πριν κλείσεις το ντεκ. Αν ποτίσεις το βαμβάκι με υγρό πριν το βάλεις στα λούκια, μάλλον δεν θα κάτσει πολύ σωστά.
Λένε πως η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή.
Η δική μου πρώτη ατμιστική αγάπη ήταν ο kayfun lite+ όταν αρχές του 2014 τον αγόρασα ως πρώτο μου επισκευάσιμο μετά από μια σιχτηροβδομάδα με ego.
Πανεύκολος στο στήσιμο ακόμα και για πρωτάρη, γευστικότατος, μικρή κατανάλωση υγρού και συγχωρούσε πολλά λάθη στο στήσιμο.Τότε βέβαια στήναμε με kanthal 0.20 η 0.25mm και silica wick στα 11-13W.
Με το που είδα λοιπόν ότι βγήκε ο kayfun 2019, τον παράγγειλα χωρίς δεύτερη σκέψη παρ΄ότι οι ενδιάμεσες υλοποιήσεις που είχε βγάλει ο svoemesto δεν ήταν όλες ικανοποιητικές σε απόδοση.
Ο kayfun 2019 όμως μου έφερνε ως φιλοσοφία και ντεκ πολύ κοντά προς τον αρχικό kayfun οπότε χτυπήθηκε εν ριπή οφθαλμού.
Έρχεται σε ένα όμορφο χάρτινο κουτάκι μαύρου χρώματος, το οποίο περιέχει τον ατμοποιητή 22mm μαζί με μεταλλικό drip tip, ένα πλήρες σετ ανταλλακτικών orings & 2 επιπλέον βίδες για τα posts.
Το βιβλιαράκι που το συνοδεύει είναι μάλλον άχρηστο καθώς έχει μόνο τις τυπικές σημάνσεις χωρίς κάποιες οδηγίες χρήσης.
Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι δεν θα βρείτε πουθενά στη συσκευασία το κλασσικό μπλέ κατσαβιδάκι
Μαζί με τον ατμοποιητή πήρα και ένα PEI bell cap και το αντίστοιχο drip tip σε fire χρώμα (υπάρχει και το λευκό ice).
Για όσους το επιθυμούν, διατίθεται και μεγαλύτερο τανκ μαζί με extension της καμινάδας (longmode) για περισσότερη χωρητικότητα στα 4ml. Εγώ προτίμησα την compact έκδοση.
Στα του στησίματος τώρα, το ντεκ του είναι η ευκολία προσωποποιημένη.
Έχει δεξιά και αριστερά από τις βίδες σε κάθε ποστ κάθετες προεξοχές που περιβάλλουν τις βιδες και έτσι το σύρμα σφηνώνει σταθερά και εύκολα στη θέση του κάτω από τα βιδάκια.
Μοναδικό ίσως σημείο που χρήζει βελτίωσης είναι οτι ο σταυρός στις βίδες είναι αρκετά μικρός, θέλει ψιλή μύτη στο σταυροκατσάβιδο και μάλλον θα φαγωθεί γρήγορα.
H ρύθμιση του αέρα γίνεται από μια πλαστική βίδα στο εσωτερικο του 510. Ρυθμίζεται μία φορά και μετά την ξεχνάς, εγώ προσωπικά την έχω τέρμα ανοιχτή ώστε να χρησιμοποιώ πλήρως την 1.8mm εισαγωγή
αέρα στο πλάι του ατμοποιητή. Όσοι προτιμούν να παίζουν συχνά με την ρύθμιση αέρα, μάλλον δεν θα βρουν τον τρόπο ρύθμισης πολύ βολικό.
Διαρροές και υγρασίες από τον πόλο απλά δεν υπάρχουν, εξάλλου ο αέρας δεν μπαίνει από τον πόλο αλλά από την πλαινή τρύπα στο ντεκ.
Η αναπλήρωση υγρού γίνεται ξεβιδώνοντας τη βάση του ατμοποιητή χωρίς να χάνονται βεβαίως τα υγρά. Οι τρύπες αναπλήρωσης είναι τεράστιες βοηθούν στο εύκολο γέμισμα.
Το βαμβάκι κατεβαίνει από την αντίσταση και πέφτει άνετα μέσα στα αυλάκια με τις οπές τροφοδοσίας υγρού.
Το ντεκ ξεβιδώνει και βιδώνει σαν βούτυρο με εξαιρετικά σπειρώματα.
Η εφαρμογή του PEI tank ανάμεσα στα δύο μεταλλικά κομμάτια του tank είναι υποδειγματική και μάλιστα χωρίς ενδιάμεσα orings.
Εστησα αντίσταση 0.32mm Ni80, 2.5mm διάμετρο, 6/7 σπείρες περίπου στο 1Ω
Αέρα στο φουλ από την βίδα στον 510, 13.5W στο μοντάκι και υγρό για αρχή la crema. Ναι δεν ξεκίνησα με καπνικό (tribeca) γιατί αυτό ήμουν σίγουρος ότι θα το έπαιζε τέλεια, αλλά ήθελα να δω τι ψάρια πιάνει σε ένα πιο σύγχρονο υγρό
με 70/30 ώστε να τσεκάρω την δυνατότητα τροφοδοσίας του με high vg υγρό.
Η τζούρα του με φουλ αέρα είναι σφιχτή πνευμονική, απαλή όσο δεν πάει, υγρή και με φουλ γεύση όπως θα περίμενα από ένα πραγματικο kayfun. O ατμός μέτρια δροσερός και αρκετά πλούσιος για εισαγωγή αέρα 1.8mm.
Ο ατμοποιητής παραμένει κρύος και δεν πυρώνει σε απανωτές τζούρες. Η χωρητικότητα του τανκ αν και μικρή ~2ml είναι αρκετή για το συγκεκριμένο στήσιμο που δεν καταναλώνει πολύ υγρό.
Επόμενη δοκιμή με την αγαπημένη μου tribeca, όπου θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές με τον lite+ και την αυθεντική αλκοολούχα καπνική γεύση που απολάμβανα. Πάντα ο kayfun ήταν μάστορας στα καπνικά υγρά. Ένταση,χτύπημα και γεύση όπως
τα περίμενα. Μακάρι να είχα και παλιό CLR για να δέσει το γλυκό...
Συνολικά ο ατμοποιητής είναι απόλαυση. Λύνεται / δένεται πανεύκολα, ανοίγεις ντεκ χωρίς να χάνεις τα υγρά, γεμίζει αρκετά εύκολα για bottom fill, τροφοδοτεί την αντίσταση με υγρό εξαιρετικά και δίνει πλούσια και γεμάτη γεύση.
Σε μια εποχή που η ατμιστική μόδα προστάζει τεράστιους ατμοποιητές, ντριπ τιπ σε μέγεθος μπουριού, περίπλοκες custom αντιστάσεις στα 70+W, έχουμε τον παλιό καλό lite να επιστρέφει δυναμικά.Για μένα ήρθε για να μείνει.