Καλημερα σε ολους.Καλως σας ξαναβρηκα.
Κατ’αρχην πολύ χαιρομαι που επιτελους επανηλθε το αγαπημενο μου ατμιστικο φορουμ.
Την πρωτη παρουσιαση την εκανα στο Facebook (που δε συμπαθω καθολου) και δε θα μπορουσε να λειπει από εδώ (ζητω συγνωμη για την ‘’προδοσια’’
).
Ο MD είναι ενας 24αρης low budget ατμοποιητης με φινιρισμα , χαρακτηριστικα και επιλογες που θα ζηλευαν πολλοι ακριβοτεροι ατμοποιητες.
2ml χωρητικοτητα με το κανονικο τζαμακι και 4ml με το bubble.
Δυο δισκοι κεντρικου αερα ( ενας mtl,ενας dl) με δυο επιλογες ο καθενας (συνολικα 4 επιλογες κεντρικου αερα) που τοποθετουνται και ρυθμιζονται πανευκολα.
6 επιλογες αερα με περιστροφη του δαχτυλιδιου του airflow συν καποιες ενδιαμεσες.
Συνολικα δηλαδη 24+ επιλογες αερα που δεν θα αφησουν κανεναν ανικανοποιητο (mtl ειναι ο ατμοποιητης εως σφιχτος dl).
Δεν θα προχωρησω σε περαιτερω αναλυση του ατμοποιητη(
http://hellvape.com/rta/md-rta.html) και θα περιγραψω τη δικη μου εμπειρια μαζι του.
Αυτό που κυριως μ’εκανε να τον αγορασω είναι η ‘’ευκολη’’ αναπληρωση υγρου,τυπου Zlide (συρταρωτο top cap ιδανικα σφιχτο για να μην εχουμε ατυχηματα στην τσεπη,στην τσαντα κτλ και από κατω η σιλικονουχα θηκη αναπληρωσης χωρις να χρειαζεται ανοιξε-κλεισε υγρων και ματια αετου) και φυσικα η χαμηλη τιμη του,η ομορφια του κι ολοι αυτοι οι αναθεματισμενοι (πλακα κανω) reviewers στο youtube.
Ανοιξα το κουτι του και αφου τον χαζεψα λιγο,καθοτι πανεμορφος και αστραφτερος(πηρα τον SS),εριξα μια ματια στα περιεχομενα του μικρου κουτιου μεσα στο κουτι (bubble τζαμακι 4ml,το αερατο drip tip και air disk,ανταλλακτικα λαστιχακια κτλ) και περασα στα κυριως.
Αρχισα να τον λυνω και να τον παρατηρω.
Αφου τον ελυσα (οσο καταλαβαινα ότι με ‘’παιρνει’’) τον επλυνα, τον στεγνωσα και τον εστησα όπως στηνω τους mtl μου (0.3 kanthal 2αρη πυρηνα).
Δυστυχως ο 2αρης πυρηνας και το βαμβακι μεσα του αποδειχτηκαν ανεπαρκη να συγκρατησουν το 50/50 υγρο μου, με αποτελεσμα πλημυρα από το airflow.
Ξαναστησιμο με 2.5αρη πυρηνα και όλα καλα.Θελει μπολικο βαμβακι όχι πολύ ξεμαλιασμενο (τουλαχιστον με Cotton Bacon Prime που χρησιμοποιω εγω) να κατεβαινει μεχρι κατω (κοψιμο το βαμβακι στο πλατος του ατμοποιητη 24mm).
Γευση καταπληκτικη,χτυπημα ικανοποιητικο (όχι τοσο δυνατο οσο του Taifun Gtr),αθορυβη τζουρα (με τους καταλληλους συνδιασμους),φυσιολογικη καταναλωση,μηδενικες διαρροες με 2,5αρη πυρηνα.
Μοναδικα ελλατωματα που του βρηκα ηταν η μικρη χωρητικοτητα 2ml (τα bubble δε μ’αρεσουν καθολου) , ότι θελει μεγαλη προσοχη στην αναπληρωση να μην ξεπερασει το υγρο τη σιλικονουχα θηκη ( που καποιες φορες την ξεπερναει και χωρις να εχει γεμισει πληρως ο ατμοποιητης) αλλιως θα χρειαστει χαρτοπετσετα μετα το κλεισιμο του συρταριου αναπληρωσης (αυτά δεν τα λενε οι youtubers) και ότι με καποιους συνδιασμους επιλογων αερα,ο ατμοποιητης σφυραει (όχι ενοχλητικα αλλα σφυραει).
Παντως δεν τον αφηνω απ’τα χερια μου (καινουργιο κοσκινακι μου) και ακομα μαθαινω τα χουγια του.Βρηκα τη τζουρα μου με την ανοιχτη επιλογη του mtl δισκου,στην τρυπα με τον αριθμο 3 του airflow.
Α,του αλλαξα και το drip tip με το SS του Nautilus 2 (νομιζω ότι του παει πολύ).