vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

72 επισκέπτες, 5 χρήστες
Milarepa, chkontog, manoslykos, lagoudakis, Buliwyf

Twitter

Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή

Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« στις: Απριλίου 02, 2012, 12:57 »
Καλημέρα σας.
Κατ' αρχήν απευθύνομαι στους χειριστές του φόρουμ. Επειδή είναι το πρώτο μου θέμα, αν κάνω κάτι λάθος σύμφωνα με τους κανόνες, παρακαλώ ενημερώστε με.

Αποφάσισα να ξεκινήσω να διατυπώνω τις εμπειρίες μου και την διαδρομή μου ως πολύ καινούργιος ατμιστής με το σκεπτικό ότι αυτό μπορεί να είναι μια ακόμη βοήθεια για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν το η.τ. σταματώντας το κανονικό.
Είμαι 49 χρονών, κάπνιζα εδώ και 25 χρόνια περίπου διάφορες μάρκες με τελευταία τα Gauloises Blondes (κόκκινο πακέτο) και από στριφτά τον Drum το κίτρινο πακέτο. Ποσότητα τσιγάρων υπό νορμάλ συνθήκες, 15 περίπου την ημέρα. Με νεύρα στεναχώριες ή ποτό, το νούμερο αυτό ανέβαινε. Αναφέρω τις μάρκες και την ποσότητα γιατί πιστεύω ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αρχική αν μη τι άλλο επιλογή ενός που θέλει να γίνει ατμιστής ποιά συσκευή να επιλέξει.

Ξεκίνησα να παρακολουθώ το φόρουμ από την προηγούμενη εβδομάδα, να διαβάζω διάφορα άρθρα και θα ομολογήσω ότι πελάγωσα από την ποσότητα των πληροφοριών, ένα πελάγωμα που ισχύει ακόμη. Όμως πρέπει να αναφέρω ότι όταν γράφτηκα μέλος και διατύπωσα τις πρώτες μου απορίες είχα αρκετή και σημαντική βοήθεια όπως επίσης με βοήθησαν αρκετά τα άρθρα του Atmos αν και πιστεύω ότι θέλει πολύ μελέτη το όλο θέμα και να τα διαβάσεις ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβεις ακριβώς τα περί η.τ.
Με τούτα και με κείνα, στις 30/3/2012, πήγα στον Αγ. Δημήτριο, στα κεντρικά της NJOYhellas ( http://www.ivape.eu/ και αγόρασα τον Alter ego-C Compact Kit 650 (black) στην τιμή των 49 ευρώ συν δύο υγρά (Αmerican red black label και Tribeca HALO).Ο λόγος που επέλεξα τον συγκεκριμένο είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό τυχαίος. Το μόνο κοινώς αποδεχτό στοιχείο που είχα από παλαιότερους ατμιστές ήταν ξεκινήσω με ένα απλό πακέτο της αγοράς και στην πορεία δοκιμάζοντας και διαβάζοντας θα βρώ τον δικό μου δρόμο. Έτσι λοιπόν, επέλεξα τυχαία μία εταιρεία με την βοήθεια ενός παλαιότερου ατμιστή, όχι για να πάω να αγοράσω το προιόν τους αλλά για να πάρω επιτόπου πληροφορίες για το η.τ., να το πιάσω, να το δω από κοντά, να κάνω κάποια δοκιμαστικά ατμίσματα και να λύσω επιτόπου απορίες.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο τους αποδείχτηκε ευγενέστατος και ..πολύ υπομονετικός!! Κάναμε μία συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα, με κάποιες διακοπές για να εξυπηρετήσει άλλους πελάτες. Τελικά καταλήξαμε στο ότι για τον αριθμό τσιγάρων που κάπνιζα η καταλληλότερη επιλογή ήταν το ανωτέρω πακέτο όσον αφορά την εταιρεία του ή κάτι παρόμοιο όσον αφορά άλλες εταιρείες. Και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πακέτο για τα δικά μου δεδομένα με υπερκάλυπτε. Σας ξαναθυμίζω ότι κάπνιζα 15 τσιγάρα ή και παραπάνω εννίοτε και με ένα πολύ βασικό στοιχείο επίσης που ξέχασα να αναφέρω στην αρχή, τα τσιγάρα ουσιαστικά ξεκινούσα να τα κάνω από το μεσημέρι και μετά. Το πρωί, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, το τσιγάρο με ενοχλούσε..!! Επίσης είναι πολύ εύκολο στην χρήση του, με μια καλή πατέντα στον ατμοποιητή, η οποία νομίζω ότι σου μειώνει το μελλοντικό κόστος όταν χρειαστεί να τον αλλάξεις. Όσον αφορά την επιλογή υγρού, μου πρότεινε τον American red black label με 8mg νικοτίνη (επίπεδο low). Αφού ολοκληρώσαμε την συζήτηση μας και αφού μίλησα και με έναν - δυό πελάτες από αυτούς που μπήκαν μέσα, τον ευχαρίστησα για τις πληροφορίες και την υπομονή του κι έφυγα. Αυτό όλο συνέβη 29/3/2012 μεσημέρι.
Γυρνώντας σπίτι το απόγευμα, το έψαξα κι άλλο στο ίντερνετ και στο φόρουμ αλλά κάποια στιγμή σταμάτησα γιατί διαπίστωσα
ότι για αρχή το τόσο πολύ ψάξιμο δεν είχε κανένα νόημα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει η παροιμία, οπότε το μόνο που είχα να κάνω ήταν να επιλέξω ένα πακέτο "αξιόπιστο" και σε καλή τιμή και να ξεκινήσω. Μιας και είχα ήδη μία επιλογή και απ' ότι κατάλαβα δεν ήταν κακή, στις 30/3/2012 το πρωί πήγα και το αγόρασα και είπα, οκ ο Θεός βοηθός και ότι είναι να γίνει θα γίνει..
Έβαλα την μπαταρία να φορτίζει στις 14:20 και την έβγαλα από την πρίζα στις 20:45 την ίδια μέρα. Η οδηγία ήταν αρχική φόρτιση 6 ώρες. Το πρώτο υγρό που έβαλα ήταν το American red. Ο λόγος που το επέλεξα ήταν καθαρά προσωπικό γούστο. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο νόημα να ρωτάτε δεξιά και αριστερά για υγρά μιας και στα υγρά όπως και στα τσιγάρα είναι τελείως υποκειμενική η επιλογή και όσον αφορά την γεύση και όσον αφορά το επίπεδο νικοτίνης. Δοκιμάζετε και αποφασίζετε.

30/3/2012 ώρα 20:50
Αφού έβαλα τον ατμοποιητή στην θέση του, βίδωσα την μπαταρία και την θήκη του ατμοποιητή στην θέση τους, γέμισα και ένα φιλτράκι, μέχρι ελάχιστα πιό κάτω από το καπάκι του. Και συνάντησα το πρώτο μου πρόβλημα. Το φιλτράκι δεν κούμπωνε σωστά, δεν έμπαινε μέχρι μέσα στην αντίστοιχη τρύπα που έχει στην άλλη πλευρά η θήκη του ατμοποιητή. Την πίεσα και όταν λέω την πίεσα εννοώ αρκετά.. Δεν άλλαξε κάτι και επειδή φοβήθηκα να μην κάνω ζημιά την άφησα όσο έμπαινε και τράβηξα την πρώτη "τζούρα"..!! Θα ομολογήσω ότι όλα μια χαρά. Και ο "καπνός" που δημιουργήθηκε ήταν αντίστοιχος σε ποσότητα με όταν κάπνιζα και η γεύση για τα γούστα μου μια χαρά. Παρέμενε το πρόβλημα με το φιλτράκι.

31/3/2012 μεσημέρι
Πήγα στο μαγαζί της εταιρείας στο Μαρούσι για να λύσω το πρόβλημά μου. Η κυρία που με εξυπηρέτησε, πρός μεγάλη μου έκπληξη με μεγαλύτερη ευκολία από εμένα το φιλτράκι που είχε ήδη το υγρό μέσα το έβαλε στην θέση του..!!!  :-[ Δοκίμασε και τα άλλα δύο της συσκευασίας τα οποία τα έβαλε και αυτά, ρίχνωντας όμως το βάρος της στην συσκευή πάνω στο γραφείο της για να τα καταφέρει να κουμπώσουν.. Δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει, δηλαδή να μπαίνουν στην θέση τους με τόση δυσκολία. Και αναφέρομαι σε αυτά που είχε η συσκευασία.
Μιας και βρέθηκα εκεί της ανέφερα και μια απορία που μου είχε δημιουργηθεί. Όταν πάταγα το κουμπάκι για να ατμίσω, ακουγόταν ένα "σκάσιμο", ένα παφ από το σημείο που βρισκόταν ο ατμοποιητής. Τον έβγαλε, μου είπε ότι είχε καεί, μαλλον λόγω της μη σωστής τοποθέτησης στο πιπάκι και μου τον αντικατέστησε με καινούργιο. Αυτό το παφ όμως εξακολούθησε να ακούγετε και ακούγετε μέχρι και σήμερα. Η συσκευή όμως λειτουργεί κανονικά.

2/4/2012 12:42
Μέχρι αυτή την ώρα που γράφω δεν έχω συναντήσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Δεν έβαλα τσιγάρο στο στόμα μου, προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου και βλέπουμε. Δεν το ζορίζω, δεν το έχω συνέχεια στο στόμα μου και επειδή μέτρησα τις τζούρες που έκανα μέχρι να τελείωσει ένα κ.τ. (περίπου 8 τζούρες ), με αυτό κάνω περίπου 5 και το αφήνω κάτω. Δεν το βάζω συχνότερα στο στόμα  μου απ' ότι έβαζα ένα κ.τ. και το σημαντικότερο δεν μου λείπει το κ.τ.  :thumpup: Εξακολουθώ να είμαι στην πρώτη φόρτιση και χθες το βράδυ γέμισα για δεύτερη φορά το φιλτράκι, λίγο πριν αδειάσει.

Αυτά προς το παρόν. Πρώτα συμπεράσματα; Μην παρααγχώνεστε τι θα αγοράσετε για αρχή. Με το σκεπτικό ότι αγνοείτε παντελώς περί τίνος πρόκειται, πάρτε ένα απλό βασικό πακέτο μιας εταιρείας που θα σας γεμίσει το μάτι και αφού πάνω απ' όλα πεισθήτε ότι η επιλογή σας κατά πάσα πιθανότητα ανταποκρίνεται στα θέλω σας. Θέλετε, δεν θέλετε θα αναγκαστείτε να πειραματιστείτε και στην συσκευή και στα υγρά. Κάθε νεώτερο που έχω θα το ποστάρω ελπίζοντας ότι κάπου ίσως με την σειρά μου θα βοηθήσω κι εγώ.
Καλη σας συνέχεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 12:54 από dreamymoments »

Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 02, 2012, 13:55 »
Και κάτι ακόμη.

Νομίζω πως δύο είναι οι λόγοι που κάποιος επιλέγει να αγοράσει ένα η.τ. Ο πρώτος είναι να σταματήσει το καταραμένο κάπνισμα. Ο δεύτερος είναι, αν δεν χρησιμοποιήσει το η.τ. ως μεταβατικό στάδιο με τελικό στόχο να μην έχει ούτε αυτό στο στόμα του, να σταματήσει το κάπνισμα και να ξεκινήσει ..το άτμισμα ως μια, απ' ότι φαίνεται, σαφέστατα υγιεινότερη επιλογή.

Αν ο λόγος είναι ο πρώτος, μην τρελλαίνεστε με επιλογές, εμφάνιση και μετατροπές και υγρά και τούτο κι εκείνο. Προσπαθείστε να κάνετε μια αξιοπρεπή, όσο το δυνατόν ως πακέτο αξιόπιστη επιλογή, να μην μοιάζει οπτικά με τσιγάρο και ξεκινήστε επιλέγοντας υγρό της αρεσκείας σας με όσο το δυνατόν λιγότερη νικοτίνη και άντε καλή αρχή. Θα κάνετε κάποιες μικροαλλαγές, θα κάνετε τις δοκιμές σας αλλά μην το παρακάνετε γιατί τότε πάμε στην δεύτερη κατηγορία..

Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία, τότε υπάρχει ένα θεματάκι..!!  :) Ξεκινήστε το διάβασμα, το ψάξιμο, τις δοκιμές και ξανά διάβασμα και ξανά ψάξιμο και ματαξανά δοκιμές. Α, μην ξεχάσετε και το πορτοφόλι σας. Δεν θεωρώ ότι τα ποσά από μόνα τους είναι απαγορευτικά αλλά αθροιστικά.. Δεν ξέρω, ψάχτε το.

Αυτό που μου κάνει μια πρώτη εντύπωση είναι ότι διακρίνω μια τάση, θα τολμούσα να πω, υπερβολής περί χρήσης η.τ. Έχω την αμυδρή εντύπωση, η οποία μπορεί να είναι και λάθος, ότι όσοι είναι παλαιοί ατμιστές έφτασαν στο άλλο άκρο και "εθίστικαν" στην δική του χρήση και άντε να φτιάξουμε το η.τ. υπερπαραγωγή, υποθέτω για να καλύψει τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί από την χρήση κ.τ.. Και να δοκιμές και να πατέντες και πάει λέγοντας. Μερικές φορές μου θυμίζουν όσους ασχολούνται με μοντελισμό, που προσπαθούν να φτιάξουν το καλύτερο αυτοκινητάκι ή αεροπλανάκι η ότι άλλο  :) Και για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, όπως και να χειρίζεται το θέμα, απλά καταγράφω πρώτες εντυπώσεις σε κάτι που είμαι παντελώς καινούργιος. Ελπίζω αυτό να είναι σαφές και δεν έχω απολύτως καμμία πρόθεση να θίξω κανέναν. Εννοείται ότι όταν συναντάς προβλήματα με την συσκευή σου θα προσπαθήσεις να τα λύσεις. Ίσως όμως άλλο είναι αυτό και άλλο το να μπεις στο τρυπάκι να φτιάξεις τον πρωταθλητή των η.τ. Από την άλλη να μου πεις, και αυτοί που πουλάνε τα η.τ. και τα αξεσουάρ τους, τι θα κάνουν, κλέφτες θα γίνουν;  :)

Ειλικρινά ελπίζω να είναι κατανοητά τα όσα γράφω και να μην παρεξηγηθεί κανείς, τουλάχιστον από τους παλαιούς ατμιστές. Τα γραφώμενα είναι καλοπροαίρετα.

ΥΓ. Πάρα πολύ καλό είναι και το ποστ του Αtmos με τίτλο "Ας μην ξεχνάμε το σκοπό μας" στο οποίο παραθέτει ένα θαυμάσιο κείμενο του ArXoS. Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.. (θα το βρείτε, εδώ στην ίδια κατηγορία, πιο κάτω)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 13:09 από dreamymoments »

Αποσυνδεδεμένος petra

 • *****
 • 5198
 • Φύλο: Γυναίκα
 • big sister's watching you!
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 02, 2012, 19:49 »
Eίμαι η πρώτη "παλιά" ατμίστρια που όχι μόνο δεν προβληματίζομαι, αλλά αντίθετα θα ζητήσω και συγνώμη αν με τον ενθουσιασμό μου παρότρυνα κάποιες φορές ατμιστές σε παραπανίσιες αγορές.
Ατμίζω σχεδόν 9 μήνες.
Δεν ψάχνω το τέλειο ατμοεργαλείο ή το τέλειο ατμο-υγρό.
Δεν θέλω μόντα, απλά καλά εργοστασιακά εργαλεία.
Μπορώ να πω ότι τα έχω βρει. Ατμιστικά καλύπτομαι πλήρως.
Αλλά είμαι περίεργη. Θέλω να δοκιμάζω, όχι όλα, αλλά μια μεγάλη ποικιλία από όσα κυκλοφορούν.
Αυτό σημαίνει ότι έχω στοκ υγρών για 3 μήνες, στοκ ατμοποιητών και μπαταριών ίσως και για χρόνο.
Σίγουρα πάντως για 6 μήνες. Ανάλογα με τις αστοχίες υλικού που θα μου συμβούν.


Το δικό μου λάθος απέναντι στους νέους είναι ότι όταν δοκιμάζω κάτι καλό, το λέω.
Αν λοιπόν κάποιος είναι ικανοποιημένος με το egoT  του κι έχει στοκ άλλο ένα μπορεί να τον βάλω στο τρυπάκι να πάρει και μια 5δα μικρά καρτουδάκια από αυτό και μια από το άλλο και έναν 510Τ και πάει λέγοντας.
Μπορεί να τον βάλω στο τρυπάκι να δοκιμάσει κι άλλες γεύσεις DIY στοκάροντας 2-3 ακόμη αρώματα.

Από την άλλη, δεν το λέω χόμπι, αλλά απόλαυση. Οπως παλιά ήταν το κ.τ. Αλλά με έναν πλουραλισμό που δεν είχαμε ως καπνιστές. Δεν τρέχαμε να δοκιμάσουμε κάθε καινούρια μάρκα.

Υπερβολή υπάρχει. Γιατί σε άλλες καθημερινές δραστηριότητες της ζωής μας δεν ψάχνουμε την τόσο μεγάλη ποικιλία ή το τέλειο προϊόν.

Το βασικό είναι να μείνουμε μακριά από το κ.τ. με μια συσκευή (και τις παραλλαγές της) που μας ικανοποιούν και δε μας δημιουργούνε πρόβλημα.

Από κει και πέρα, όποιος θέλει γίνεται συλλέκτης ή γκατζετάκιας. Οποιος είναι ικανοποιημένος ως έχει, να νιώθει τυχερός και όχι ελλειπής επειδή δεν έχει τα ατμιστικά ομηρικά έπη ή άλλα επισκευάσιμα μοντάτα καλούδια.

Νομίζω ότι ο δημιουργός του φόρουμ είναι ίσως ο καλύτερος χρήστης η.τ. της κοινότητας.
Εχει ένα απλό εργοστασιακό μοντέλο, κατά καιρούς αλλάζει τύπο ατμοκάρτο, εναλλάσσει λίγα υγρά με μεσαία περιεκτικότητα νικοτίνης και είναι ατμιστικά ανέμελος.

(όταν δεν έχει να αντιμετωπίσει τρικυμίες εδώ μέσα)
Το ίδιο και κάποιοι άλλοι ατμιστές που γνώρισα και έχουν βρει τον παράδεισό τους μέσα στα λίγα.

Εγώ έχω ακόμη αρκετό δρόμο να κάνω ώστε να ξαναγυρίσω εκεί που ξεκίνησα. ένα μικρό τσαντάκι με τα απαραίτητα ώστε να είμαι ευτυχισμένη χωρίς το κ.τ. 


Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2012, 12:18 »
petra καλημέρα,

Κατ' αρχήν θεωρώ ότι έγραψες ένα πολύ όμορφο κείμενο και σε ευχαριστώ που το έγραψες εδώ. Αυτά που έγραψα εγώ και ο προβληματισμός μου δημιουργήθηκαν από το ότι το η.τ. ξεκίνησε με την κατασκευή του Hon Lik το 2003 εξ αιτίας του θανάτου του πατέρα του, μανιωδός καπνιστού που πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες (την όλη ιστορία την βρίσκετε στο διαδίκτυο, ασχέτως αν είναι αληθινή η όχι, κάτι που δεν γνωρίζουμε, αυτή κυκλοφορεί) και με απότερο σκοπό να αντικαταστήσει το τσιγάρο και να γλυτώσει κάποιος από τις πάρα πολλές συνέπειες του.

Τα λεγόμενά σου με κάλυψαν πλήρως και γράφοντας το ημερολόγιο μου η πρόθεση είναι να βοηθήσω, μιας και το ξεκίνησα το άτμισμα, μαζί με όποιον θέλει από εσάς, αυτούς που το ψάχνουν, κάνοντας τους μικρότερο το πελάγωμα που μπορεί να αισθανθούν διαβάζοντας τα τόσα πολλά άρθρα που υπάρχουν εδώ περί η.τ.

Γιατί, όπως πολύ σωστά κι εσύ λες, σε άλλες καθημερινές μας συνήθειες, που μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές προσθέτω εγώ,  δεν ψάχνουμε το τέλειο προιόν. Και το επίσης βασικό είναι να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα και να μείνει μακριά από αυτό. Γι αυτό και η συγγραφή αυτού του ημερολογίου. Δεν θα διαβάσει εδώ κάποιος πως θα κάνει ένα η.τ. πυρηνοκίνητο, ούτε για τα σούπερ τούρμπο υγρά. Για μένα ο σκοπός είναι να καταλάβει κάποιος που θέλει να σταματήσει το τσιγάρο, ότι με πολύ απλές και βασικές αγορές συσκευής και υγρών, μπορεί να το κάνει.
Ναι, προβληματάκια θα αντιμετωπίσει και θα πρέπει να τα λύσει, ναι κάτι θα χαλάσει και θα πρέπει να το αντικαταστήσει (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια συσκευή), ναι θα πρέπει να ψάξει και να δοκιμάσει να βρει το υγρό που τον καλύπτει η τα υγρά, αλλά για τον γράφοντα είναι μέχρι εκεί. Γιατί κατά την γνώμη μου αυτός ήταν εξ αρχής ο λόγος κατασκευή και ύπαρξης του η.τ. Να σταματήσει το κάπνισμα χρησιμοποιώντας ως βοήθεια το η.τ.

Από κει και πέρα, όπως πάλι πολύ σωστά είπες, αν κάποιος θελήσει να μετατρέψει αυτή την προσπάθεια ή καλύτερα το εργαλείο αυτής της προσπάθειας σε χόμπυ μοντελισμού, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, σεβαστό και καθ' όλα κατανοητό.

Απλά, από την στιγμή που μπήκα στο φόρουμ και ξεκίνησα από δω και από κει να διαβάζω, σχημάτισα πολύ γρήγορα και εύκολα την λανθασμένη (και δεν φταίω εγώ για αυτό) εντύπωση ότι ότι η.τ. και "μοντελισμός" πάνε μαζί.. Και μιας και πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είμαι ο μοναδικός, για αυτό και η έναρξη της γραφής του ημερολογίου μου.

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το κείμενο σου, καλή συνέχεια σε όλους σας

Υ.Γ. Εξακολουθώ να ατμίζω με την συσκευή χωρίς κάποιο πρόβλημα, γι αυτό και δεν αναφέρω κάτι. 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 20:55 από dreamymoments »

Αποσυνδεδεμένος tornado

 • **
 • 403
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2012, 12:29 »
εγω δε ν εχω να προσθεσω κατι φοβερο,
μονο το οτι εισαι πολυ καλο δρομο, προχωρας με ηρεμα και σταθερα βηματα χωρις υπερβολες και πανικους....

Κρατας ενα καλο μεσο ορο, κατι που θα σε σωσει απο αρκετα στη συνεχεια και μακαρι να το ακολουθουσαν και αλλοι αυτο, που οταν πρωτοπιανουν ΗΤ κανουν σπασμωδικες κινησεις χωρις λογο....

Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 03, 2012, 12:50 »
εγω δε ν εχω να προσθεσω κατι φοβερο,
μονο το οτι εισαι πολυ καλο δρομο, προχωρας με ηρεμα και σταθερα βηματα χωρις υπερβολες και πανικους....

Κρατας ενα καλο μεσο ορο, κατι που θα σε σωσει απο αρκετα στη συνεχεια και μακαρι να το ακολουθουσαν και αλλοι αυτο, που οταν πρωτοπιανουν ΗΤ κανουν σπασμωδικες κινησεις χωρις λογο....

tornado, σε ευχαριστώ για την διαπίστωση σου. Προσπαθώ να πω, με λίγα λόγια, σε αυτούς που τώρα το ψάχνουν, ότι μην πελαγώνεται, μην τρομάζεται, δεν είναι υποχρεωτικό να μπείτε στην διαδικασία "μοντελισμού" του η.τ. με όλα αυτά που διαβάζεται εδώ από αρκετούς φίλους. Διαβάστε τις αρχικές συμβουλές όλων, πηγαίνετε σε ένα μαγαζί, δείτε το η.τ. από κοντά, συζητήστε, κάντε μερικές δοκιμές σε υγρά και φύγετε. Γυρίστε σπίτι σας, καταλήξτε στην επιλογή σας συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες σας και την επόμενη ημέρα κάντε την αγορά σας συνειδητά. Τέλος, καλή αρχή σε μια καινούργια ζωή.  :thumpup:

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2012, 13:08 από dreamymoments »

Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 05, 2012, 21:40 »
Χθες το απόγευμα (4/4/2012) παραβρέθηκα για πρώτη φορά σε μια από τις συναντήσεις που οργανώνονται από μέλοι του φόρουμ για κουβεντούλα κ.λ.π.

Σε αυτό το κ.λ.π θα ήθελα να σταθώ γιατί όλο και περισσότερο, και μετά από αυτά που είδα, νιώθω ότι πρέπει να επιμείνουμε στην ανάγκη να διαχωρήσουμε την χρήση του η.τ. για να σταματήσουμε το κάπνισμα, και μέχρι εκεί, με την διάθεση που έχουν συνήθως τα περισσότερα αγοράκια να παίξουν και να ασχοληθούν με gadjetάκια.
Γιατί ειλικρινά η εικόνα που σχημάτισα πολύ αβίαστα χθες ήταν για μια παρέα αγοριών (και το αγοριών το λέω χαριτολογώντας, οι ηλικίες δεν ήταν στο μεγαλύτερο μέρος μικρές) που έπαιζαν με "τα τηλευκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια" τους..!!  :) Ειλικρινά το χάρηκα αλλά από την άλλη, και μετά από κατ' ιδίαν συζητήσεις που έκανα, επαληθεύθηκαν τα λεγόμενα μου στα ανωτέρω ποστ μου.

Και απευθυνόμενος περισσότερο στις γυναίκες που τώρα το ψάχνουν αλλά και γενικότερα, μην πελαγώνετε, κουράζεστε, απογοητεύεστε, βαριέστε ή ότι άλλο αρνητικό από αυτά που μπορεί σε έναν βαθμό να διαβάσετε στο φόρουμ. Αφήστε όσα από τα αγοράκια θέλουν (καθ' όλα σεβαστό) να παίξουν με τα "αυτοκινητάκια" τους. Αυτό είναι μια ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ. Ο στόχος είναι να σταματήσουμε το καταραμένο τσιγάρο. Ειδικά ο γυναικείος πληθυσμός, ρε σεις κοπελλιές, μην τα παρατάτε τόσο εύκολα.. Μηχανάκι είναι, θα έχει και τα προβληματάκια του, τι να κάνουμε.. Δείξτε λίγο υπομονή, για καλό είναι. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεσυνερίζεστε εμάς τους άντρες, που λίγο πολύ όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και μας αρέσουν τα παιχνίδια και τα gadjetάκια.

Βασικές επιλογές στην συσκευή, υγρά που σας αρέσουν και τέλειωσε το πανηγύρι..!! Άντε να σας χαρώ..!!  :D

Αποσυνδεδεμένος Elena111

 • *
 • 21
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 06, 2012, 00:15 »
Αχ dreamymoments αν κάπνιζα κι εγώ 15 τσιγάρα την ημέρα κι αυτά μετά το μεσημέρι, άρα μπορούσα να μείνω άκαπνη τόσες ώρες και ..άυπνη, ούτε που θα μ' ένοιαζε. Το πολύ πολύ να τα κατέβαζα στα 10-12.
       Το μεγάλο πρόβλημα πιστεύω είναι για όσους καπνίζουν 30, 40, 50, 60 τσιγάρα την ημέρα... και για χρόνια... που σημαίνει ότι σχεδόν κάθε σου κίνηση, κάθε σου σκέψη, κάθε σου στιγμή συνδέεται αυτόματα με το τσιγάρο.
         Όταν βρεις έντονο ενδιαφέρον με το ητ, καινούριες συσκευές, νέες γεύσεις κλπ, και ψιλοπαθιάζεσαι, σε βοηθάει πολύ να μην ξαναγυρίσεις. Είναι αυτό το καινούριο που θες να δοκιμάσεις και σε κάνει να ξεφεύγεις από τον πειρασμό.                 
          Εμένα προς το παρόν με βοηθάει πολύ μέχρι στιγμής να αλλάζω γεύσεις εκείνες τις στιγμές που με πιάνει να οπισθοδρομήσω. Μέχρι να ανοίξω το καινούριο μπουκαλάκι, να κάνω όλη αυτήν  την ιεροτελεστία, ακόμη κι αν δεν μου αρέσει η γεύση τελικά, έχει περάσει το επικίνδυνο σημείο. 
      Σε λίγο καιρό θ αρχίσω τις δοκιμές με συσκευές, ατμιστές, όσο επιτρέπει κι η τσέπη βέβαια. Αν και , αν σκεφτώ πόσα ξόδευα για κτ... μια χαρά θα είμαι.

Αποσυνδεδεμένος jeke04

 • *****
 • 976
 • Φύλο: Άντρας
 • Γιάννης
  • www.seatclub.gr/forum
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 06, 2012, 01:21 »
@dreamymoments

Να συμπληρώσω, υπάρχουν κοπελιές που γουστάρουν γκατζετάκια και μάλιστα με πολύ θεαματικά αποτελέσματα.
Το μυστικό είναι τόσο απλό, όσο να φτιάξεις ένα μουσακά. ;)
Το η.τ. θέλει να του δώσεις ευκαιρίες και διαφορετικές γεύσεις.
Όπως με τον μουσακά.

Αποσυνδεδεμένος KoreYdro

 • **
 • 429
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Zagadka..
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 06, 2012, 01:52 »
φιλε dreamymoments απο τα οσα εγραψες ως τωρα νομιζω οτι εισαι ακριβως στο σωστο μονοπατι και μη λοξοδρομησεις καθολου!
το αρθρο του Arxos νομιζω οτι ειναι το εν κατακλειδι του ατμισματος..εκανε τον κυκλο του και με την σοφία των εμπειριων του βρηκε τη χρυση τομη.
ο στοχος ειναι ενας και οσο και αν γυαλιζουν καποια γκατζετακια θα πρεπει να μη τον χασουμε..
εκανες πολυ καλα που πηγες σε συναντηση ατμιστων..
ενας φιλος συνατμιστης μπορει να σου δωσει πολυ κουραγιο να συνεχιζεις ακαθεκτος αλλα και να αλληλοβοηθατε ο ενας τον αλλο σε καθε αναγκη.
στον κυκλο των γνωστων μου ατμιστων εμεινα μονη..ολοι οι υπολοιποι προσθεσαν και ενα πακετο τσιγαρα ξανα στην τσεπη τους.. αυτο με εκανε  να πεισμωσω περισσοτερο!
ευτυχως ομως βρηκα εναν συνοδοιπορο στο ατμισμα και κρατιομαστε γερα.

για αυτο λοιπον μη κοιτας ουτε δεξια ουτε αριστερα..το βλεμμα στο στόχο και για οτι χρειαστει τα μελη του φορουμ θα ειναι εδω για σενα.
σου ευχομαι απεραντα συννεφα ατμου σ'αυτη τη νεα προσπαθεια  :)

edit:περιεργο αλλα και εμενα δεν μου αρεζε το τσιγαρο το πρωι! σε αντιθεση με την κολλητη μου η οποια με το που ανοιγε το ενα ματι, ειχε αναψει ηδη τσιγαρο!

Αποσυνδεδεμένος Pstelios

 • **
 • 222
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 06, 2012, 13:47 »
Φίλε μου ξεκινάς με διαφορετικό σκοπό απ'ότι εγώ και σου εύχομαι ολόψυχα να καταλήξεις εκεί που θες, στη διακοπή.

Εγώ σε αντίθεση με εσένα κάπνιζα πάρα πολύ (μέσο όρο 50 τσιγάρα την ημέρα) και η απόφασή μου ήταν να αλλάξω μία υπερβολικά κακή συνήθεια με μία λίγο κακή.

Το κάπνισμα όπως και το άτμισμα πια, ήταν είναι και θα είναι απόλαυση στο μυαλό μου.

Με αυτή την αφετηρία αυτό που μου αρέσει το έκανα χόμπι και κυνήγι στης μέγιστης δυνατής απόλαυσης, έχω γίνει ηδονιστής του ατμίσματος (τι έγραψα ο ..... καλλιτέχνης). Ετσι ήρθαν τα μεγάλα mods, οι περίτεχνοι και περίπλοκοι ατμοποιητές, η ιδιοκατασκευή υγρών για να πετύχω το μέγιστο αποτέλεσμα.

Και επειδή γυναίκα ΔΕΝ μπορώ να αλλάξω, αλλάζω αυτά  :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Αρα καλά το είπες, δες μας σαν τους μοντελιστές, τους χαιεντάδες κλπ και μην περιμένεις από εμας να χρησιμοποιήσουμε το Η.Τ. σαν μέσο διακοπής αλλά σαν εργαλείο ηδονής.

Οι στόχοι μας είναι άλλοι και καλή μας επιτυχία  :bye: :bye: :thumpup:


Υ/Γ   Γι' αυτό και οι συναντήσεις μας είναι πανηγύρια και χαρές και όχι συγκεντρώσεις "ανώνυμων νικοτινομανών" γιατί χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2012, 13:54 από Pstelios »

Αποσυνδεδεμένος aggelos g

 • **
 • 125
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 06, 2012, 14:01 »
σωστοσ....ο χομπιστασ :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος alexmach

 • *****
 • 2936
 • Φύλο: Άντρας
 • Dulcius Ex Asperis
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 06, 2012, 14:06 »
με τσάκισες Ηδονιστή!  :tongue_smilie: :tongue_smilie:
Αλλα επικροτώ και επαυξάνω. και γω το ίδιο είμαι! Λέγαμε οταν καπνίζαμε, οτι τέσσερα πέντε τσιγάρα απολαμβάνεις πραγματικά στην διάρκεια της ημέρας.
Και κατα βάσιν γι αυτό έφταιγε το οτι είχαμε χάσει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης κατα πολύ.
Αλλα κι εγώ που είμαι απ αυτούς που ευχαριστιόνταν το κάπνισμα, τί λογικότερο (εφόσον με τη διακοπή του επανακτήσαμε την χαμένη μας όσφρηση και γευση) να το κάνουμε πιπίλα αφου τωρα ειναι σαν να ευχαριστιόμαστε ΟΛΑ τα τσιγάρα της ημέρας?

Υ.Γ επειδη δεν το καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ μου τη σπάει μερικές φορές να διαβάζω σχόλια οπου οι ατμιστές ΘΕΛΟΥΝ να αντιμετωπίζουν εαυτούς ως πρεζόνια, και το άτμισμα ως μια ατέρμονη προσπαθεια απαλλαγής απο τον "διάολο" του κτ.
Ειλικρινά ΔΕΝ το καταλαβαίνω!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 06, 2012, 14:08 »
dreamymoments όλα αυτά που λές είναι σωστότατα. Και γω πιστεύω ότι ο σκοπός είναι ένας. Απλά οι καπνιστές κτ χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Αυτούς που το απολαμβάνουν και αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εγώ ανήκα στην 1η κατηγορία και σαν αποτέλεσμα το ητ δεν έπρεπε μόνο να με καλύπτει, αλλά και να το απολαμβάνω.
Καλά τα gadgets αλλά αν το παρακάνεις την έκατσες!
Δεν νομίζω όμως ότι το να πάρεις ένα αξιοσέβαστο ητ και μετά να προχωρήσεις ένα λέβελ ακόμα είναι τόσο gadgetάδικη κίνηση, μάλλον είναι εξέλιξη και ανάγκη για μεγαλύτερη κάλυψη.
Εντάξει, οκ, υπάρχουν και άτομα των οποίων η συλλογή ητ και μόντας χρειάζονται μισθωμένη αποθήκη για να αποθηκευτούν. Δεν το κρίνω, ο καθένας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες με το ητ και το σέβομαι και το θαυμάζω αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποιος άρχισε το ητ μπαίνοντας στο φόρουμ και αγοράζοντας 1 λίτρο βάση, 20 αρώματα, προβάρι, GG, Α2 και όλα τα παρελκόμενα, μάλλον όλοι από κάποιο εργοστασιακό μπήκαμε στο τριπάκι. Κάποιος μπορεί να μείνει ικανοποιημένος από το εργοστασιακό του με μοναδικά έξοδα τα έτοιμα υγρά, τους ατμοποιητές και καμιά μπαταρία στο εξάμηνο. Κάποιος άλλος μετά απο δοκιμές, θα κάνει το σπίτι του χημικό εργαστήριο παρασκευής υγρών με όλον τον εξοπλισμό και θα έχει πάγκο επισκευής για όποιον ατμοποιητή πέσει στα χέρια του. Ένας τρίτος, θα ανέβει ένα επίπεδο, αγοράζοντας ένα 2ο ητ, διαφορετικό από το πρώτο, θα ψάξει τα DCT κλπ, άντε και να φτιάχνει και μόνος του υγρά, χωρίς όμως να μπει στη διαδικασία της προηγούμενης περίπτωσης. Όλα καλά είναι και ο καθένας για τους λόγους του μπαίνει στο τριπάκι που γουστάρει.

Αυτό στο οποίο δεν θα διαφωνήσει κανείς (εκτός βέβαια αν η Παπαρήγα γίνει μέλος στο φόρουμ!!!), είναι ότι χωρίς αυτό το φόρουμ οι καταστάσεις όλων μας θα ήταν πολύ διαφορετικές, και μάλλον προς το χειρότερο!

Αποσυνδεδεμένος Pstelios

 • **
 • 222
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Το ημερολόγιο ενός καινούργιου ατμιστή
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 06, 2012, 14:14 »
με τσάκισες Ηδονιστή!  :tongue_smilie: :tongue_smilie:
Αλλα επικροτώ και επαυξάνω. και γω το ίδιο είμαι! Λέγαμε οταν καπνίζαμε, οτι τέσσερα πέντε τσιγάρα απολαμβάνεις πραγματικά στην διάρκεια της ημέρας.
Και κατα βάσιν γι αυτό έφταιγε το οτι είχαμε χάσει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης κατα πολύ.
Αλλα κι εγώ που είμαι απ αυτούς που ευχαριστιόνταν το κάπνισμα, τί λογικότερο (εφόσον με τη διακοπή του επανακτήσαμε την χαμένη μας όσφρηση και γευση) να το κάνουμε πιπίλα αφου τωρα ειναι σαν να ευχαριστιόμαστε ΟΛΑ τα τσιγάρα της ημέρας?

Υ.Γ επειδη δεν το καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ μου τη σπάει μερικές φορές να διαβάζω σχόλια οπου οι ατμιστές ΘΕΛΟΥΝ να αντιμετωπίζουν εαυτούς ως πρεζόνια, και το άτμισμα ως μια ατέρμονη προσπαθεια απαλλαγής απο τον "διάολο" του κτ.
Ειλικρινά ΔΕΝ το καταλαβαίνω!!!!!


Πλέον έχουμε ξεφύγει και από τους περιορισμούς της μίας γεύσης και αλλάζουμε ανάλογα με το κέφι και τα συνοδευτικά
(άλλο ο καφές άλλο η μπύρα και άλλο η παστρουμαδόπιτΤα ) :)

Είπαμε Αλεξ είμαστε δύο κατηγορίες, αυτοί που περιγράφεις και εμείς  :D

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4682 498380 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 30, 2024, 22:05
από e-akapnos
Hellvape Dead Rabbit MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 7 7155 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 29, 2024, 10:23
από Sergios
Labs MTL RTA – BP MODS [Με φιτιλοαντίσταση] 59 20655 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 26, 2024, 15:53
από kyrgiannis
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1691 194070 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 21:47
από billythekid
INNOKIN ARES FINALE [Με φιτιλοαντίσταση] 1 1437 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 18:04
από ThioVag
LOST VAPE CENTAURUS B60 AIO & B80 AIO [Ηλεκτρονικά mods] 5 4567 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 24, 2024, 13:48
από zamploutos
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8820 1108389 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 17:05
από shadockan
Νέα και ερωτήσεις εξπρές για φορτιστές μπαταριών mods [Φορτιστές μπαταριών mod] 1463 179834 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 16:51
από shadockan
DIY υγρό μέντας αλλά πολύ παγωμένο [Αρώματα] 2 1832 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 17, 2024, 10:38
από Geraki
Lost Vape Thelema Nexus [AIO (Όλα σε ένα)] 0 1322 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 18:10
από zamploutos
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 186 24913 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 13:11
από georgeboy
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1814 289238 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 14, 2024, 14:12
από Ηρακλης