vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Twitter

Το μετέωρο βήμα… του ατμιστού! - Η αλλιώς, to rebuildable κανείς... or not?

Αποσυνδεδεμένος Υπ ατμόν

 • *
 • 11
 • Φύλο: Άντρας
Η πρώτη μου επαφή με το άτμισμα έγινε περίπου πριν μια δεκαπενταετία και θα έλεγα πως ήταν τραυματική. Ακατάλληλες συσκευές, ακατάλληλα υγρά και βέβαια η σχετική άγνοια, ήταν στοιχεία που με οδήγησαν δύο φορές σε βαριά φλεγμονώδη φαρυγγίτιδα και μακριά από τον ατμό. Στο χρονικό αυτό διάστημα που μεσολάβησε από εκείνη την πρώτη μου ατυχή επαφή, διαπίστωσα ψάχνοντας σχετικά πως το αντικείμενο είχε εξελιχθεί ενώ υπήρχε παράλληλα μπόλικη πληροφορία διαθέσιμη που μπορούσε να αξιοποιηθεί. Έτσι πρίν ένα 2μηνο η απόφαση πάρθηκε εκ νέου και να ‘μαι λοιπόν εδώ να σας χαιρετώ!Το ατμιστικό προφίλ μου: Καθότι θεριακλής καπνιστής πούρων, πίπας και στριφτού (αναλογία σε πακέτα τσιγάρων 4+ τη μέρα) και γνωρίζοντας πλέον ότι έχω αλλεργία στην προπυλενογλυκόλη αλλά και πως μια 40ρα νικοτίνη θα μου σκίσει τα λαιμά και τα πρέκια τους, ξεκίνησα εκ νέου χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά άλατα νικοτίνης σε mist. Φυσικά είμαι MTLάς -και φοβάμαι πως η έκφραση «το έχω πιπίλα» στην παρούσα φάση με περιγράφει. Προτιμώ τα λεγόμενα καπνικά/ημικαπνικά υγρά και νομίζω πως εάν δεν είχα ανακαλύψει εγκαίρως το BEBECA σε mist ή σε αλάτι, δεν θα συζητούσαμε τώρα... Παράλληλα έχω ξεκινήσει να δοκιμάζω και τα παρόμοιου προφίλ υγράκια της STEAMPUNK που τα φτιάχνω με AtmoSalt’s - ενώ μου αρέσει και καμιά φορά κατά τη διάρκεια της μέρας να ατμίζω και λίγο φραουλόκρεμα ή τη λεμονόταρτα της Dinner Lady για αλλαγή, αλλά στο ζαχαροπλαστείο μπαίνω περιστασιακά και για λίγο.


Και πάμε τώρα στο δια ταύτα!Ξεκίνησα δείλα με ένα innokin sensis και κατόπιν της πρώτης βδομάδας προσαρμογής μου και κάτι ψιλά, δοκίμασα πάνω του έναν Zlide 4ml με DuoPrime 0.6Ω όπου μετά κι από αυτό το Sensis παροπλίστηκε και το ρόλο του ανέλαβε ένα GeekVape Max100. Παράλληλα προμηθεύτηκα έναν Zenith II κι ακόμα έναν Zlide, αλλά στα 2ml.


Έτσι, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες αναρωτιέμαι: ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ; Να το γυρίσω σε επισκευάσιμο ή μήπως είναι νωρίς; Θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο (πέραν της οικονομίας των αντιστάσεων) σε αυτό το στάδιο; Έχει νόημα; Εάν ναι, ως αρχάριος τι θα πρέπει να προσέξω;


Για παράδειγμα ζαχαρώνω εδώ και λίγες μέρες τους Arbiter Solo και Tauren Elite. Θα μπορέσω ως άσχετος να στήσω σε πλαίσια ικανοποιητικής τους απόδοσης δίχως πολλά βάσανα με διαρροές κτλ που ως νιούμπης δεν θα μπορώ άμεσα κι εύκολα να αντιμετωπίσω; Η θα μου σπάσουν τα νεύρα;


Άραγε το κόστος που θα «γλιτώσω» σε εργοστασιακές αντιστάσεις θα είναι «μία η άλλη» λόγω αυξημένης κατανάλωσης υγρών; - Ισχύει αυτό τελικά; Τραβάει ένας εργοστασιακός περισσότερο «καύσιμο» συγκριτικά;Παρεμπιπτόντως το «ζαχάρωμα» των συγκεκριμένων Άτμο που ανέφερα προηγουμένως οφείλεται στο πολύ ευέλικτο airflow τους (όπως το καταλαβαίνω). Κι αυτό διότι συνηθίζω να μεταβάλλω αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας (ή και της ώρας!) την εισροή του αέρα μου (και τα wattage μου). Ορισμένες φορές θέλω στο ίδιο υγρό τη μια τζούρα μου πιό σφιχτή και την επόμενη τζούρα μου όχι και τόσο. Δεν μου κάθεται μια μόνιμη σταθερά. Κατά συνέπεια κάτι Άτμο που βλέπω κυρίως να λειτουργούν με βάλε-βγάλε κάτι πινάκια, δεν νομίζω πως θα τα βρούμε από τη μεριά της λειτουργικότητας.


Αλλά όμως μου αρέσει πάρα πολύ κι ο Brunhilde MTL. Από τα reviews και τις παρουσιάσεις μοιάζει ένας εξαιρετικά βολικός κι εύκολος Άτμο για έναν αρχάριο. Το αξιόπιστο σύστημα τροφοδοσίας του, η χωρητικότητα, ο καμπανοθάλαμος που μπορείς να τον δουλέψεις κι ως dripper, η γενικότερη αρχιτεκτονική του που μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες διαρροών, είναι πράγματα ιδιαιτέρως θελκτικά. Το μόνο που με απασχολεί εδώ είναι το airflow του. Επιλέγοντας το κατάλληλο εσωτερικό πινάκι που θα νιώσω να μου κάθεται οκ, από εκεί κι έπειτα το δαχτυλίδι που προσαρμόζει το άνοιγμα της εξωτερικής τρύπας εισαγωγής, είναι κάτι που θα με βολέψει στην περαιτέρω τροποποίηση του αέρα μου; Η μήπως η όποια διαφοροποίηση της εισροής που προσφέρει είναι ελάχιστη;Πχ με τον Zlide/Zenith παίζω συνήθως αναμεταξύ πρώτης και δεύτερης οπής του. Ορισμένες φορές ανοίγω και τρίτη, αλλά σπάνια. Κάπου εκεί είναι που κυμαίνεται η τζούρα μου. Θα μου δώσει άραγε η Μπρουχίλντα ένα, πάνω-κάτω, τέτοιο εύρος ροής; Η της ζητάω πολλά;Και το γενικό ερώτημα παραμένει: to rebuildable κανείς... or not?

Αποσυνδεδεμένος Ribot

 • *****
 • 4078
 • Φύλο: Άντρας
 • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Το έχεις ήδη κάνει το άλμα αλλά δεν το ξέρεις, γουέλκαμ λοιπόν στο ριμπιντάμπλ κι εδώ θα είμαστε σε ότι χρειαστείς. Θα τα σκάσεις κι εσύ τα λεφτουδάκια σου αλλά έτσι πάει, αλλιώς δε μαθαίνεις. ;)

Αποσυνδεδεμένος Υπ ατμόν

 • *
 • 11
 • Φύλο: Άντρας
Ούμφ... ακριβώς η πρώτη απάντηση που περίμενα φοβόμουν ότι θα λάβω!


Διαγραφή άμεσης παράθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2023, 16:23 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

 • *****
 • 2116
 • Φύλο: Άντρας
 • I am not anti-social, just not user friendly
...Το ατμιστικό προφίλ μου...θεριακλής καπνιστής πούρων, πίπας και στριφτού...
Καλωσόρισες!!! :respect:
Με το (καπνικό) προφίλ που μας παραθέτεις...definitely  "to rebuildable". Αν όχι στο ορατό μέλλον, τελικά εκεί θα καταλήξεις. Για μένα, το άτμισμα έχει περισσότερα κοινά με τα παραπάνω που ανέφερες, παρά με τον τυπικό/μηχανικό καπνιστή τσιγάρων που απλά ανοίγει το πακέτο του (αν & εδώ έχει ανοίξει η αγορά των dispos). Ολα όσα ανέφερες (άλλα σε μικρότερο, άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό) προϋποθέτουν άτομο που του αρέσει το ψάξιμο & το παιχνίδι με επιλογές γεύσεων, ικανή γκάμα εξοπλισμού (& τελετουργική συντήρησή του) & που είναι διευθετημένος να αφιερώσει αρκετό παραπάνω χρόνο από το μηχανικό άνοιγμα ενός πακέτου τσιγάρων προκειμένου να πετύχει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Ειδικά ως χρήστης πίπας (από δική μου εμπειρία) είμαι σίγουρος ότι μιλάω στην καρδιά σου.    :)
Εδώ είμαστε λοιπόν, να τα βάλουμε κάτω όποτε το θελήσεις.  :thumpup: :bye:

Αποσυνδεδεμένος thanoulis

 • *
 • 84
 • Φύλο: Άντρας
 • Το νεότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο
Όπως είπε και ο Ribot, είσαι ήδη στο επισκευάσιμο...καλώς ήρθες.

Τώρα, σχετικά με τον Brunhilde MTL, ενώ τον θεωρώ πολύ καλό, εύκολο και εύχρηστο ατμοποιητή (είναι ο καθημερινός μου), για να αλλάξεις αέρα "on the go" δεν είναι. Παρόλα αυτά, σου τον προτείνω. Προσωπικά, από όσους τανκάτους δοκίμασα (δες στο προφίλ μου), αυτόν κράτησα.
Βέβαια, όπως θα διαπιστώσεις αν δεν το έχεις διαπιστώσει ήδη, κάθε ατμιστής έχει τη δική του εμπειρία και γούστο σε ατμοποιητές, μοντάκια και υγρά. Η δική μου συμβουλή είναι να μην κάνεις παρορμητικές αγορές. Διάλεξε έναν ατμοποιητή και μείνε μαζί του αρκετά πριν τον κρίνεις αρνητικά.

Τέλος, όσο αφορά στην κατανάλωση. Ναι, θα αυξηθεί στην αρχή, κυρίως γιατί θα γουστάρεις (και θα ατμίζεις) περισσότερο!
Ελπίζω να βοήθησα, καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος sv8swi

 • *
 • 9
 • Φύλο: Άντρας
 • 2+2=4
Rebuildable από την 2η εβδομάδα στο άτμισμα. Τώρα, στους 3 μήνες, απορώ γιατί δεν ξεκίνησα από την 1η μέρα. Προϋπόθεση να υπάρχει όρεξη και λίγος χρόνος για μελέτη και πείραμα στην αρχή. Μετά πάει μόνο του με πολλαπλά οφέλη σε απόλαυση, οικονομία, ευελιξία.

Αποσυνδεδεμένος Υπ ατμόν

 • *
 • 11
 • Φύλο: Άντρας
Το λοιπόν… οκ, ο μετεωριζόμενος πελαργός πέταξε κβαντικά! (that was fast, λέμε!)
Στην επιστροφή θα κουβαλάει μαζί του μια Μπρουνχίλντα. Ας αναγνωρίσω πως η απόφαση είχε όντως παρθεί τελικά κι έκανα πως δεν καταλάβαινα. Η επιλογή της Βαλκυρίας έγινε κυρίως λόγω των χαρακτηριστικών που αναφέρθηκαν, τα οποία βάρυναν στο ζύγι περισσότερο από την επιφύλαξη μου σχετικά με την ευκολία στην προσαρμογή εύρους του airflow on the go.

Οπότε τώρα μένει να κοιτάξω για τίποτα σχετικά εργαλειάκια (τσιμπίδα, στριφτήρι με σπειρώματα και διαμέτρους κτλ). Κατά τα άλλα στο πακέτο του άτμο περιλαμβάνονται υλικά για τα δύο πρώτα στησίματα. Αλλά θα χρειαστώ οπωσδήποτε κάποια συμβουλή στο τι είδους βαμβάκι να επιλέξω για πρώτη αρχή, αλλά περισσότερο σε ότι αφορά τις διάφορες αντιστάσεις.

Λέω να δοκιμάσω ορισμένες έτοιμες για αρχή, πριν πιάσω να μαζεύω καρούλια. Νομίζω υπάρχει σχετικό thread όπου μπορώ να καταφύγω, αλλά αν θα είναι εύκολο εδώ να υποδείξει κανείς πιά σύρματα παίζουν καλά σε MTL και σε τι εύρος watts, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτο!

Επίσης κάποιο αξιόπιστο πινακάκι-μπούσουλας αναφορικά με την αντιστοιχία σε ωμικότητες και wattage, υπάρχει πουθενά να συμβουλευτώ; Κάποια που έχω δεί online διαβάζω πως είναι παρωχημένα, αλλά δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω.

Αποσυνδεδεμένος Tem

 • *****
 • 9452
 • Φύλο: Άντρας
Θεωρώ ότι για αρχή, και όχι μόνο, θα σε καλύψει πλήρως ένα καλής ποιότητας (πχ Kidney Puncher) σύρμα Kanthal (28 ga).

Αποσυνδεδεμένος Aoratix

 • ***
 • 589
 • Φύλο: Άντρας
 • Once you`re gone , you can`t come back . . . . . .
Πάρε κι`ένα ni80 Kidney Puncher, 28άρι κι`αυτό
γιά να μπορείς να κάνεις σύγκριση.


Αποσυνδεδεμένος thanoulis

 • *
 • 84
 • Φύλο: Άντρας
 • Το νεότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο
Καλή αρχή! Τώρα, σχετικά με τα συμπράγκαλα:

Βαμβάκι: πάρε όποιο να'ναι. Cotton Bacon v2 είναι κλασσικό για αρχή. Το BP mods ίσως σε βοηθήσει στην αρχή επειδή είναι ήδη "κομμένο" για συγκεκριμένους πυρήνες (2.5mm/3mm).

Εργαλεία: Το Jumbo έχει κατσαβιδάκια ωρολογοποιού με 1 ευρώ. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για να στρίψεις αντιστάσεις.

Τσιμπίδα: Στον Brunhilde δε χρειάζεται. Αν θες ντε και καλά, προσπάθησε να βρεις μια καλή ατσάλινη, γυριστή.

Ψαλίδι: Κάποιο που να σε βολεύει και να κόβει καλά (για να μη μασάει το βαμβάκι). Μην το χρησιμοποιείς για άλλη δουλειά και θα σε κρατήσει πολύ καιρό.


Σύρμα: Γενικά στο MTL το 28GA είναι κανόνας. Αλλά ο Brunhilde ανταποκρίνεται καλά και σε χοντρότερα σύρματα (26GA). Εγώ προτιμώ το ατσάλι (SS 316L), αλλά ο καθένας (και εδώ) έχει τις προτιμήσεις του.

Αντιστοιχία Watts - Ohms: Εφόσον δε χρησιμοποιείς μηχανικό μοντ, σου είναι αδιάφορη η ωμική αντίσταση. Τα Watts θα πρέπει να είναι ικανά να θερμάνουν τη ΜΑΖΑ του σύρματος. Για παράδειγμα, σε μονόκλωνο σύρμα 2.5mm πυρήνα, 5 σπείρες 28GA θα είναι (περίπου - εξαρτάται πόσο θερμό ατμό θέλεις και την τροφοδοσία) από 12-15 Watts, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ υλικού του σύρματος (ΚΑ1, Νι80 ή SS). Τα πόσα Watts σε βολεύουν, θα το βρεις μόνος σου, με δοκιμές.

Αποσυνδεδεμένος sv8swi

 • *
 • 9
 • Φύλο: Άντρας
 • 2+2=4
Ένα online calculator για να βλέπουμε μια κατά προσέγγιση (όχι απόλυτη) εικόνα των χαρακτηριστικών της αντίστασης: https://www.steam-engine.org/coil

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

 • *****
 • 2116
 • Φύλο: Άντρας
 • I am not anti-social, just not user friendly
Αντιστοιχία Watts - Ohms: Εφόσον δε χρησιμοποιείς μηχανικό μοντ, σου είναι αδιάφορη η ωμική αντίσταση. Τα Watts θα πρέπει να είναι ικανά να θερμάνουν τη ΜΑΖΑ του σύρματος. Για παράδειγμα, σε μονόκλωνο σύρμα 2.5mm πυρήνα, 5 σπείρες 28GA θα είναι (περίπου - εξαρτάται πόσο θερμό ατμό θέλεις και την τροφοδοσία) από 12-15 Watts, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ υλικού του σύρματος (ΚΑ1, Νι80 ή SS). Τα πόσα Watts σε βολεύουν, θα το βρεις μόνος σου, με δοκιμές.

 :thumpup: :thumpup: :thumpup: Ετσι. Για μένα, στην αρχή πάρε μερικά έτοιμα σε διάφορες ωμικότητες (σε mtl θεωρώ ανάμεσα σε 700Ω-1200Ω), διαφορετικών υλικών, διατομών, απλά ή πλεκτά. Η προσωπική σου ικανοποίηση σε συνάρτηση με τα υγρά/νικοτίνη, τους ατμοποιητές/αέρα/ισχύ που χρησιμοποιείς θα σου πουν πού θα κατασταλάξεις.

Αποσυνδεδεμένος Υπ ατμόν

 • *
 • 11
 • Φύλο: Άντρας
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας παιδιά! Σήμερα προμηθεύτηκα τα βασικά εργαλεία (τσιμπίδα, κοπίδι και ραβδάκι με διαμέτρους) και βέβαια βαμβάκι. Ε, πήρα και λίγο Kanthalάκι 28άρι να υπάρχει.

Το να δοκιμάσω κάποιες από τις διάφορες έτοιμες αντιστάσεις σε διάφορες παραλλαγές υλικών και πλέξεων που κυκλοφορούν για να πάρω πιό ευκολα μια πρώτη ιδέα, είναι οπωσδήποτε κάτι που το έχω κι εγώ κατα νού. Το διήμερο που ακολουθεί είναι πολύ φορτωμένο, οπότε θα φροντίσω να προμηθευτώ από δευτέρα -έτσι κι αλλιώς δευτέρα/τρίτη υπολογίζω ότι θα έρθει στα χέρια μου κι ο άτμο.

Το μόνο που με απασχολεί λιγάκι είναι ότι έως τώρα ατμίζω αποκλειστικά αλάτια και σε μάλλον πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στα 9-10-11 watt με τους εργοστασιακούς μου. Γιά να δούμε.

Έχει να πέσει σπείρωμα-ξεσπείρωμα… που θα πάει ατμός!  :)

Αποσυνδεδεμένος chris4

 • *
 • 18
 • Φύλο: Άντρας
Σχετικά με τις αντιστάσεις, μπορείς να δεις και από coilology το 4 in 1 pack με 24 αντιστάσεις mtl, μονόκλωνο, Clapton, staple και fused. Κοστίζει κοντά στα 10€ και πιστεύω αξίζει για δοκιμές.

Αποσυνδεδεμένος Υπ ατμόν

 • *
 • 11
 • Φύλο: Άντρας
Σχετικά με τις αντιστάσεις, μπορείς να δεις και από coilology το 4 in 1 pack με 24 αντιστάσεις mtl, μονόκλωνο, Clapton, staple και fused. Κοστίζει κοντά στα 10€ και πιστεύω αξίζει για δοκιμές.
Οκ, μόλις τις τσέκαρα. Πολύ βολικό compo. Ευχαριστώ!

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2678 500461 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 10:30
από gstamatos
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2084 266597 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 00:41
από Tem
Clearomizers νέες κυκλοφορίες Ατμοποιητές "εμπορίου" 616 154957 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 06, 2023, 16:31
από kon95
VOOPOO ARGUS G + VOOPOO ARGUS SE [AIO (Όλα σε ένα)] 3 205 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 06, 2023, 10:05
από tony1976
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3433 702456 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 05, 2023, 21:34
από Nicolas66
Ποιον επισκευασιμο ατμοποιητη ?? Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 5099 486523 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 05, 2023, 09:59
από estpany
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1717 211392 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 04, 2023, 23:18
από tibolaso
Phenomenon by Gus [Με φιτιλοαντίσταση] 5833 460386 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 01, 2023, 11:50
από Οβαλιου Φορμανης
Συμβουλές για mod ... Mods 1622 211406 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 01, 2023, 08:55
από Buliwyf
ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ: Επιλογή mod Ατμοποιητές "εμπορίου" 0 216 Τελευταίο μήνυμα Ιουνίου 01, 2023, 08:29
από Buliwyf
HALO αρωματα!!! [Αρώματα] 438 53887 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 31, 2023, 15:22
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Νέος ατμιστής: Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής Περιοχή νέων μελών 457 59728 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 29, 2023, 08:32
από stamatisgr