vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Twitter

Οι 10 χρυσές συμβουλές για να μην ξαναγυρίσεις στο ΚΤ.

Αποσυνδεδεμένος Μαράκι

 • **
 • 131
 • Φύλο: Γυναίκα
Η βοήθεια που πήρα από εδώ μέσα, από όλα τα παιδιά δλδ ήταν και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Μόνη μου δεν θα τα κατάφερνα. Όχι ότι έχω γίνει ατμίστρια με παράσημα, αλλά τουλάχιστον ακόμα δεν έχω νιώσει την ανάγκη να ξαναγυρίσω στο ΚΤ. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο.
Έτσι λοιπόν, με αυτή τη λογική θα προσπαθήσω με τις λίγες γνώσεις που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα από την προσωπική μου εμπειρία, αλλά και από όλα αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς να αναρτώνται εδώ μέσα από άλλα μέλη, να παρουσιάσω συνοπτικά για το τι πρέπει να προσέξει στην αρχή ένας νέος ατμιστής, ελπίζοντας ότι και εγώ με την σειρά μου θα προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας εδώ.
Συγχωρέστε με αν δεν τοποθετώ στην σωστή ενότητα το θέμα, αλλά πιστεύω ότι μάλλον εδώ είναι η θέση του παρακάτω κειμένου. Από προσωπική μου εμπειρία, είναι η πρώτη ενότητα που επισκέπτεται ένας μελλοντικός ατμιστής  :)

1. Η "ΧΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ" . Πριν κάνεις το πρώτο βήμα για οτιδήποτε, σκέψου ξανά και ξανά αν πραγματικά θέλεις να κόψεις το τσιγάρο. Η έννοια της λέξης "τσιγάρο" δεν περιλαμβάνει μόνο την εξάρτηση από την νικοτίνη. Θα σου λείψει το στρίψιμο με το χαρτάκι αν καπνίζεις στριφτό, το άνοιγμα του πακέτου αν καπνίζεις έτοιμα. Είναι συνήθειες που τις έχεις αποκτήσει μια ζωή δυστυχώς...Θα σου λείψει ακόμα και το τσακ του αναπτήρα και η απουσία της φλόγας μερικά εκατοστά από τα μάτια σου...Το τίναγμα στο τασάκι. Το ίδιο το τασάκι. Θα βλέπεις τους άλλους να κρατούν ένα ΚΤ και εσύ ένα μηχάνημα παραγωγής ατμού. Πολλοί εξυπνάκηδες θα βρεθούν να σε ειρωνευτούν και να αστειευτούν εως και να σε τρομοκρατήσουν. Τα βραδάκια με τους φίλους σου τους καπνιστές, εσύ θα γεμίζεις τον ατμοποιητή υγρό και αυτοί θα στρίβουν ένα τσιγαράκι, ενώ εσύ θα νιώθεις σαν τον κακομοίρη που τον έχουν βάλει καραντίνα. Θα είσαι πρώτη μούρη στη στάση του μετρό, του λεωφορείου, στο χώρο της δουλειάς σου λόγω του μηχανήματος που θα κρατάς και θα ατμίζεις. Και άλλα πολλά....Αυτή είναι η πραγματική απεξάρτηση από το ΚΤ. Να τα ξεχάσεις όλα αυτά μπορείς? Ναι? Τότε προχώρα παρακάτω και διάβασε. Αν όχι, μην μπεις στον κόπο ούτε να συνεχίσεις το διάβασμα, ούτε να ξοδευτείς. Είσαι χαμένος από χέρι. Καταδικασμένος στη φυλακή του ΚΤ. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω να σου πω τίποτα. Μόνο κάτσε και σκέψου. :hmmm:

2. Ξεπέρασε τις φοβίες περί ΗΤ. Η αλήθεια είναι μια. Κόβεις το κάπνισμα, αρχίζεις το άτμισμα. Ποια είναι η χρυσή τομή? Μα φυσικά να μην κάνεις ούτε ΚΤ, ούτε ΗΤ. Αλλά το ΗΤ δεν είναι για τους υπερήρωες. Είναι για εμάς τους κοινούς θνητούς που αδυνατούμε να το κόψουμε και κινδυνεύει άμεσα και έμμεσα η υγεία μας. Δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα έχουν οι χρήστες ΗΤ στο μέλλον.Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τις συνέπειες του ΚΤ. Τις ξέρεις και εσύ. Είμαι σίγουρη για αυτό. Δεν θα μπω στην διαδικασία να τις απαριθμήσω. Θα κουραστώ και θα ανατριχιάσω και μόνο στην σκέψη, του τι κακό έκανα στον εαυτό μου τόσα χρόνια, αλλά και στους γύρω μου. Ακόμα και στα ίδια μου τα παιδιά. Μια γρήγορη ματιά στο φόρουμ ή συζητώντας με κάποιον ατμιστή μηνών θα καταλάβεις ότι μέχρι στιγμής μόνο κακό δεν έχει προκαλέσει. Το αντίθετο. Έχει ξαναγίνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μυρίζει, γεύεται, αναπνέει, αποκαθιστάται η φυσική του αντοχή. Είναι κακές συνέπειες αυτές? Δεν νομίζω. Αυτοί είναι και οι ζητούμενοι λόγοι που αρχίζει κάποιος χρήστης του ΚΤ το ΗΤ. Όσο για την νικοτίνη, αυτό είναι θέμα χρόνου πια, αφού έχεις περάσει την ψυχολογική εξάρτηση από το ΚΤ να αρχίσεις να την μειώνεις, μέχρι και να την μηδενίσεις.
 
3.Συναναστρέψου με άτομα που ατμίζουν. Είτε εδώ στο φόρουμ, είτε έξω στην πραγματική ζωή. Μοιράσου τις εμπειρίες σου. Τον θυμό σου, την στέρηση σου, τους φόβους σου. Το ΚΤ τσιγάρο είναι ψυχολογική εξάρτηση. Αν νιώσεις μόνος σου χωρίς βοήθεια την έκατσες την βάρκα. Έχεις να κάνεις με ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα. Η κακή ψυχολογία στην αρχή και η έλλειψη γνώσεων για το αντικείμενο θα σε φέρουν με μαθηματική ακρίβεια εκεί που δεν θέλεις να γυρίσεις. Στο ΚΤ. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα στην αρχή μέχρι να καταλάβεις πως λειτουργεί όλο το σύστημα του. Εδώ θα χρειαστείς την εμπειρία από άλλους ατμιστές. Αν πάλι λυγίσεις θα υπάρχει πάντα κάποιος να σε κρατήσει όρθιο. Όχι μόνος σου λοιπόν. Τουλάχιστον στην αρχή. Ξεκινάς να σταθείς όρθιος, από εκεί που μπουσούλαγες. Όπως ένα μωρό που κάνει τα πρώτα του βήματα.

4.Βάλε τοίχο στα αυτιά σου. Σαν τον μυθικό Οδυσσέα με τις Σειρήνες. Θα προσπαθήσουν πολλοί να σε επηρεάσουν. Και οι πιο επικίνδυνοι ξέρεις ποιοι είναι? Μα οι πρώην χρήστες του ΗΤ. Αυτοί που δοκίμασαν για μερικές ημέρες έως κάτι μήνες και τα παράτησαν. Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι να σε παραπλανήσουν και να σε κάνουν να τα παρατήσεις. Όχι γιατί θέλουν να σου κάνουν κακό. Αλλά μέσα στην άγνοιά τους όχι μόνο πιστεύουν ότι έφταιγε το ΗΤ που δεν τα κατάφεραν, αλλά είναι και πεπεισμένοι για αυτό. Η άλλη κατηγορία καπνιστών, το πολύ πολύ να σε χλευάσει για το μηχάνημα που κρατάς. Αλλά μέχρι εκεί. Όποια απο τις δυο κατηγορίες σε πλησιάσει, μην δώσεις σημασία. Και πάνω από όλα μην μπεις στην διαδικασία να τους κάνεις κύρηγμα για το ΗΤ. Δεν ακούν, δεν βλέπουν. Το μόνο που μπορείς να τους πεις το εξής. Μπες στο forum e-kapnisma για να σου λυθούν όλες οι απορίες, και προσανατόλισε την συζήτηση σε άλλο θέμα.

5.Αρχίζοντας το ΗΤ δεν το κάνεις για να γλυτώσεις χρήματα. Δεν το ξεκινάς για οικονομία στην τσέπη σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να έχεις βάλει ένα μικρό ευκαταφρόνητο ποσό μερικών δεκάδων ευρώ. Το ξέρω ότι για μερικούς από εμάς δεν περισεύουν. Δες το διαφορετικά. Από την άλλη όψη του νομίσματος. Πόσα ξοδεύεις το μήνα για τσιγάρα? 70 ευρώ, 80 ευρώ? Δεν είναι και λίγα ε? Ίσως για το ΗΤ τσιγάρο στην αρχή να ξοδέψεις και τα 2πλάσια. Ναι αλλά αυτά θα είναι μόνο για αρχή. Η απόσβεσή τους θα έρθει πολύ γρήγορα μαζί με την απόκατασταση της υγείας σου από την απεξάρτηση σου από το ΚΤ. Δεν είναι όμως πιο σημαντικό να μπορέσεις να πετάξεις το ΚΤ? :yes: Μιλάμε για την υγεία μας!!! Δεν είμαστε ΕΟΠΥΥ να κάνουμε περικοπές!!!
 
6.Λύγισες? Μην τα παρατάς. Προσπάθησε ξανά. Δεν φταίς εσύ. Η απεξάρτηση είναι δύσκολη. Ίσως πιο δύσκολη από ότι φαντάζεσαι. Εϊμαστε ένα σκαλοπάτι παρακάτω, μετά από τους ναρκομανείς και τους αλκοολικούς. Σε τρομάζει αυτό? Και όμως έτσι είναι. Δεν είναι τυχαίες οι καμπάνιες σε όλον τον κόσμο που γίνονται για το σταμάτημα του καπνίσματος. Δεκάδες βίντεο στο youtube σε προτρέπουν να το σταματήσεις, χιλιάδες οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο με ασθένειες που προκαλούνται από το ΚΤ. Έρευνες δεκάδων χρόνων δείχνουν ότι είμαστε καταδικασμένοι αν συνεχίσουμε. Και μόνο αυτά αρκούν για να καταλάβεις την δυσχερή θέση που βρίσκεσαι εσύ και ο κάθε καπνιστής. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου τόσο σκληρά. Δώσε του πάλι την ευκαιρία. Προσπάθησε. Θα πιεστείς μόνο μερικές ημέρες. Αλλά μην το βάζεις κάτω. Έκανες ένα δυο ΚΤ? Ε και? Δεν έγινε δα και τίποτα. Άνθρωπος είσαι. Όχι Θεός.

7.Ξεκίνα με τόση περιεκτικότητα σε νικοτίνη όση αυτή περίπου που κάπνιζες. Μην προσπαθήσεις να το παίξεις μάγκας εξ' αρχής με μηδενική, γιατί θα φας τα μούτρα σου. Ο οργανισμός δεν αστειεύεται. Θα του λείψει η νικοτίνη. Θα γύρισει το μάτι σου, θα αστράψει και θα βροντήσει.  :angry_orange: :angry_orange:Και αλοίμονο σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου!!! Ο Θεός να τον συχγωρήσει!!! Αλλά το χειρότερο είναι ότι θα πιστέψεις ότι φταίει το ΗΤ. Αμ δε!!! Η στέρησή σου φταίει!!! Όλος ο οργανισμός σου θα φωνάζει! ΘΕΛΩ ΝΙΚΟΤΙΝΗ  :wall: Να έχεις πάντα εφεδρεία υγρών, μπαταριών, ατμοποιητών  μαζί σου. Συζήτησε με άλλα μέλη για το τι ακριβώς πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου για να ξεκινήσεις. Εμπιστέψου την εμπειρία άλλων ατμιστών, για να μην πετάξεις τα λεφτά σου! Αν βρεθείς στην αρχή χωρίς μπαταρία, με κακή ψυχολογία λόγω στέρησης ΚΤ, ή ακόμα και με υγρό που δεν ατμίζεται ή με ατμοποιήτη που σου φέρνει υγρό στο στόμα, θα σιχτηρίσεις το ΗΤ και την ζωή σου όλη!!! Άρα λοιπόν, ρώτησε, εξοπλίσου, και ξεκίνα!!!

8.Έφτασες σε ένα χρονικό σημείο χωρίς ΚΤ? Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Επιβράβευσε τον εαυτό σου! Αγόρασε μια καινούρια μπαταρία, ένα καινούριο υγρό ή μια θήκη για να το κρεμάς και να μην το χάνεις!! Ακόμα και ένα μικρούλι driptips! Θα σου δώσει την χαρά, που προέρχεται από τον χώρο του ΗΤ. Δώσε σημασία σε αυτό! Το μυαλό βάζει στο πίσω μέρος αυτόματα όλες τις άσχημες εμπειρίες που είχες πρόσφατα και κρατά μόνο αυτές που του δίνουν χαρά. Δώσε μια μικρή επιβράβευση στον εαυτό σου και θα νιώσεις ακόμη καλύτερα!

9. Προμηθεύσου όλα τα αντικείμενα σου, καθώς και τα υγρά σου, από καταστήματα που είναι γνωστά στον χώρο. Όχι από διάφορα site ή φαρμακεία ή περίπτερα ή εν πάση περιπτώση από καταστήματα ή επιτήδειους που δεν γνωρίζεις ούτε από που προμηθεύονται ούτε και από που κρατάει η σκούφια τους. Μπροστά στο κέρδος δυστυχώς και σε αυτό τον χώρο, υπάρχουν άτομα που δεν τους ενδιαφέρει και πολύ η κατάσταση της υγείας σου. Υπάρχει ο ΣΕΕΗΤ  http://www.seeht.org/ (σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου) από τον οποίο μπορείς να μάθεις ποιες επιχειρήσεις είναι καταξιωμένες και έμπιστες στον ελλαδικό χώρο. Για το εξωτερικό, μια γρήγορη αναζήτηση στο φόρουμ και θα πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

10.Άρχισε να παρατηρείς από την πρώτη μέρα διακοπής τις ωφέλειες που έχει ο οργανισμός σου με την διακοπή του ΚΤ. Σου φαίνεται υπερβολικό ε? Δεν είναι! Από το πρώτο 24ωρο θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις την διαφορά. Μετά από μερικά μόλις 24ωρα θα καταλάβεις για το τι ακριβώς σου γράφω τώρα. Σε σένα που με διαβάζεις και ξεκινάς τώρα, έχω να σου πω ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την απόφαση που πήρες. Όλοι εδώ μέσα θα είμαστε δίπλα σου!!!

Αποσυνδεδεμένος supernova

 • **
 • 183
 • Φύλο: Άντρας
 • Δύναμις μου, ο Θεός.
  • ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Μπράβο μαράκι!!!
Πολύ ωραίο και ενθαρρυντικό πόστ!!!
 :thumpup: :thumpup: :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος NewHolborn

 • **
 • 439
 • Φύλο: Άντρας
To διαβολικο 6 μου συνεβαινε στις αρχες αρκετα συχνα και σκεφτομουν ακριβως ετσι οπως τα γραφεις.
Ομως το λαθος αυτο δεν πρεπει να γινει συνηθειο πρεπει σε καποια φαση να πειτε στον ευατο σας ''ΣΤΟΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!  :))'' κοροϊδεύεται τον εαυτο σας.. Ή το ενα ή το αλλο.
 Εγω εχω να βαλω τσιγαρο στο στομα απο τον φεβρουαριο νομιζω και ειλικρινα δεν μου λειπει καθολου πλεον. Αισθανομαι το η.τ. σαν μια πολυ μεγαλυτερη απολαυση πλεον.

Αποσυνδεδεμένος DARK ANGEL

 • *****
 • 1508
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΠοτΕ ΔεΝ ΕφΥγα ΑΠο ΕδΩ.....
Όταν κάποιος έχει θέληση μπορεί να καταφέρει  πρώτα αυτά  που φαντάζεται κ μετά αυτά που δεν φαντάζεται.  ;)
Τα πάντα είναι η δύναμη-ΘΕΛΗΣΗ- που κρύβεται μέσα μας! Τίποτα δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί αν εμείς έχουμε κάνει συμφωνία πρώτα με
τον καλό εαυτό μας!   :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 20, 2012, 16:02 από DARK ANGEL »

Αποσυνδεδεμένος tobias

 • *
 • 79
 • Φύλο: Άντρας
Νομίζω το πιο σημαντικό είναι το 1)
Και δυστυχώς είναι και αυτό που πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι το πρόβλημα. Το να πεις "οκ θα κόψω το κάπνισμα" είναι διαφορετικό από το να το πάρεις πραγματικά απόφαση. Και φυσικά υπάρχουν πάντα κάτι ηλίθιοι στην καλύτερη που αντί να σου πουν μπράβο που προσπαθείς να σταματήσεις το κάπνισμα και να το σκεφτούν και οι ίδιοι μήπως θα έπρεπε να το κόψουν και αυτοί, σου λένε "δεν σου λείπει η διαδικασία?" "δεν σου λείπει το στρήψιμο", "δεν σου λείπει η κίνηση"? . Μου λείπει ρε φίλε αλλά προτιμώ να ζήσω κάμποσα χρόνια παραπάνω! Με το να με ρωτάς αν μου λείπει το ένα ή το άλλο δεν με διευκολύνεις και πολύ!  :fight_shot_thickgun:

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS1979R

 • *****
 • 1519
 • Φύλο: Άντρας
Εδώ εκατομμύρια το έχουνε κόψει μαχαίρι χωρίς υποκατάστατα και εμείς που έχουμε το Η/Τ θα φοβηθούμε!!!

Αποσυνδεδεμένος DARK ANGEL

 • *****
 • 1508
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΠοτΕ ΔεΝ ΕφΥγα ΑΠο ΕδΩ.....
Νομίζω το πιο σημαντικό είναι το 1)
Και δυστυχώς είναι και αυτό που πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι το πρόβλημα. Το να πεις "οκ θα κόψω το κάπνισμα" είναι διαφορετικό από το να το πάρεις πραγματικά απόφαση. Και φυσικά υπάρχουν πάντα κάτι ηλίθιοι στην καλύτερη που αντί να σου πουν μπράβο που προσπαθείς να σταματήσεις το κάπνισμα και να το σκεφτούν και οι ίδιοι μήπως θα έπρεπε να το κόψουν και αυτοί, σου λένε "δεν σου λείπει η διαδικασία?" "δεν σου λείπει το στρήψιμο", "δεν σου λείπει η κίνηση"? . Μου λείπει ρε φίλε αλλά προτιμώ να ζήσω κάμποσα χρόνια παραπάνω! Με το να με ρωτάς αν μου λείπει το ένα ή το άλλο δεν με διευκολύνεις και πολύ!  :fight_shot_thickgun:

Αυτός που κόβει το κτ είναι μόνος σε έναν δικό του ανήφορο!!! Αν κατά την διάρκεια της διαδρομής βρεί παρέα καλό δικό του  άν όχι? Τότε συνεχίζει δίχως να τον νοιάζει η "μοναξιά" του στο ραντεβού με επυτυχία του!!!!  ;)

Αποσυνδεδεμένος Stepeha

 • *****
 • 3068
 • Φύλο: Άντρας
 • Ναυαγοσώστης σε πιτσαρία καλλυντικών
Ωράιο κείμενο Μαράκι.
Όλα ξεκινάνε από τη σωστή ενημέρωση.
Εάν αποκτήσεις λίγες γνώσεις ώστε να είσαι σίγουρος για την αρχική επιλογή συσκευης και υγρών, όλα θα πάνε καλά.
Λίγη μόνο προσπάθεια από εκει και πέρα.
Εγώ δεν πήρα απόφαση να κόψω το ΚΤ. Πήρα απόφαση να ξεκινήσω το ΗΤ.
Δε με θεωρώ πολύ δυνατό χαρακτήρα. Απλά έβαλα για μια μέρα ένα στοιχημα με τον εαυτό μου. Να μείνω στο ΗΤ χωρίς να κάνω ούτε ένα ΚΤ. Για ΜΙΑ μέρα!
Μετά τη μια μέρα, δοκίμασα ένα ΚΤ. Διαπίστωσα πως άρχισε να μη μου αρέσει, αλλά το άντεχα ακόμα. Είπα θα ξαναδοκιμάσω σε 2 μέρες. Δοκιμάζω και μου βρώμαγε ακόμη περισσότερο.
Τους πρώτους 2-3 μήνες δοκίμαζα ανα 10 μέρες για να επιβεβαιώνομαι πως δε μου αρέσει πια και πως ΔΕΝ ΕΧΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ.
Τώρα πια είμαι στους 5 μήνες και δεν δοκιμάζω ΚΤ γιατί έχω πεισθεί πως δεν χάνω πραγματικά τίποτα...

Εύχομαι καλές προσπάθεις σε όλους όσους το σκέφτονται και μας διαβάζουν σιωπηλοί.
Το ΗΤ είναι κάτι το διαφορετικο, πιο μουράτο, πολύ πιο γευστικό και πιο υγιεινό φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος drum

 • *****
 • 5371
 • Φύλο: Άντρας
εεετσι..!!!!!
αυτο το περιεργο κοιταγμα των "αλλων" τον πρωτο καιρο ειχε φαση παντως...
εμενα με βοηθαει μαλλον κ το παρουσιαστικο μου... με κοιταζαν με "κλεφτες" ματιες, αλλά χωρις θαρρος να ρωτησουν.
εκτος απο κοπελιες..με καποια διστακτικοτητα βεβαια... ερωτηση του στυλ " σας βοηθαει "αυτο", ή, μηπως ειναι επικινδυνο? "... :D
η απαντηση ηταν "αναλογη"... :tongue_smilie:

Αποσυνδεδεμένος Μαράκι

 • **
 • 131
 • Φύλο: Γυναίκα
Όποιος μπορεί και το κόψει χωρίς ΗΤ ένα έχω να πω. Μπράβο και πάλι μπράβο. Εγώ ανήκω στην αντίπερα όχθη και δεν μπορώ. Και αυτό δηλώνω σε όποιον με ρωτήσει ή με ειρωνευτεί ενώ κρατάει ένα τσιγάρο στο χέρι. Εσύ συνέχιζε να καπνίζεις καρκίνο και να γεμίζεις πίσσα τα πνευμόνια σου. Για μένα τέλος αυτά, ελπίζοντας ότι η ζημιά που έκανα στον εαυτό μου είναι αναστρέψιμη.

Ξέρεις stepeha αν πριν ένα εξάμηνο που είχα κάνει την πρώτη μου προσπάθεια, είχα τολμήσει να μπω εδώ μέσα και να ζητήσω την βοήθεια όλων σας τώρα θα μετρούσα περισσότερους μήνες ατμίσματος.
Όταν ξεκίνησα είχα το πακετάκι με τον καπνό και τα χαρτάκια σε αναμονή μέσα σε ένα βάζο πάνω στο τραπέζι της κουζίνας μου. Μόνο που τα έβλεπα έπαιρνα κουράγιο. Αλλά δεν ήταν έτσι όμως. Τουλάχιστον για μένα. Η απόφαση μου να το κόψω ήταν αυτή που με κρατούσε και μια κουβέντα του 14χρονου γιού μου που κυριολεκτικά με έκανε να ανατριχιάσω.
"Μαμά έχεις δει το βιντεάκι με τα πνευμόνια των χρόνιων καπνιστών? Αν τα δεις θα τρομάξεις. Είναι κατάμαυρα." Δεν τόλμησα να το δω. Φοβήθηκα να αντικρύσω με τα ίδια μου τα μάτια αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό μου.
Βρε παιδιά ήταν αυτό που με ταρακούνησε πραγματικά. Σας το ορκίζομαι. Ένα δεκατετράχρονο παιδάκι έβλεπε πόσο επικύνδυνο είναι το κολ......γαρο και εγώ δεν έβλεπα πέρα από τη μύτη μου, παρά μόνο την εξάρτηση μου.

Παρακαλώ να αποφευγετε τα συνεχόμενα μηνυματα.Αν θελετε να συμπληρώσετε κάτι μπορειτε να χρησιμοποιείτε την τροποποίηση μυνηματος για αυτο το σκοπό.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 20, 2012, 21:00 από malamadre »

Αποσυνδεδεμένος dreamymoments

 • **
 • 155
 • Φύλο: Άντρας
..Εγώ ανήκω στην αντίπερα όχθη και δεν μπορώ..


Κατ' αρχήν και πάλι μπράβο για το κείμενο σου  :thumbsup_move_1:

Νομίζω πως όσοι βρίσκονται εδώ, είμαστε στην αντιπέρα όχθη αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ. Μακάρι να σταματούσαμε το τσιγάρο όπως το σταματάνε κάποιοι απλά πετώντας το από το παράθυρο.. Αυτοί είναι οι πιό τυχεροί. Αλλά κι εμείς κάνουμε την δική μας προσπάθεια με έναν άλλο τρόπο.

10 πραγματικές συμβουλές που ο κάθε ένας κάποια θα βρει να ανταποκρίνεται στα δικά του βιώματα, στην δική του προσπάθεια. Για μένα αυτοί που με ενοχλούν περισσότερο είναι όλοι αυτοί, καπνιστές ή μη ή πρώην ατμιστές και ξανά καπνιστές, που μέσα από την ασχετοσύνη τους θα προσπαθήσουν να σε πείσουν το πόσο κακό είναι το η.τ.

Να πω ότι δεν σε χαίρομαι, θα πω ψέμματα..  :victory:

Αποσυνδεδεμένος drum

 • *****
 • 5371
 • Φύλο: Άντρας
...."απο μικρο κ απο τρελο, μαθαινεις την αληθεια"....  :thumpup:

αψογος ο πιτσιρικος Μαρια...
ολοι οι γονεις, καπνιστες, πρωην κ νυν εχουμε ακουσει τα "σχολιανα" μας κατα καιρους απο τα παιδια μας...
κ οπως κ να "χει, λογια παιδιων, ταρακουνημα εγκεφαλου!

Η μεγαλύτερη βοήθεια ο Νο. 3 κανόνας  :yes:

Μπράβο     :bow: :bow: :bow: :bow:       Μαράκι Μαρία Μαριώ  :bow:

Αποσυνδεδεμένος ilias.2008

 • **
 • 487
 • Φύλο: Άντρας
  • Εργαστήρι Αγιογραφίας - Ζωγραφικής
Μπράβο για το λεπτομερές κείμενο, πολύ σημαντικά όλα αυτα που γράφεις...
να προσθεσω ενα το οποίο με απασχολεί και με κανει πολλές φορες να κανω και ΚΤ...
το θέμα του υγρου...
ή μαλλον του ΣΩΣΤΟΥ υγρού για τον καθένα μας...
εχω δοκιμασει αρκετα, εχω ξοδεψει αρκετα χρήματα σε υγρα, αλλα δε βρήκα ακόμη ενα που να με ικανοποιεί, δυστυχως...
μεχρι και δοκιμές να φτιαξω μόνος μου εκανα, αλλα...

Αποσυνδεδεμένος bersekero

 • ***
 • 960
 • Φύλο: Άντρας
Παρα πολυ ωραιο και πληρες αρθρο.
Δυστυχως η πορεια μας, ειδικα στην αρχη μεχρι να κατασταλλαξουμε, ειναι γεματη δυσκολιες και εχθρους.
Κι εγω πιστευω οτι το αρθρο 3 ειναι το πιο σημαντικο. Κρατα με να σε κρατω.
Εγω, και σιγουρα και πολλα άλλα μελη, δεν υπηρχε περιπτωση να μεινω στο η.τ. χωρις την βοηθεια του φορουμ.

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4681 498300 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 14:47
από chkontog
Hellvape Dead Rabbit MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 7 7143 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 29, 2024, 10:23
από Sergios
Labs MTL RTA – BP MODS [Με φιτιλοαντίσταση] 59 20618 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 26, 2024, 15:53
από kyrgiannis
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1691 194011 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 21:47
από billythekid
INNOKIN ARES FINALE [Με φιτιλοαντίσταση] 1 1400 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 18:04
από ThioVag
LOST VAPE CENTAURUS B60 AIO & B80 AIO [Ηλεκτρονικά mods] 5 4540 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 24, 2024, 13:48
από zamploutos
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8820 1108317 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 17:05
από shadockan
Νέα και ερωτήσεις εξπρές για φορτιστές μπαταριών mods [Φορτιστές μπαταριών mod] 1463 179785 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 16:51
από shadockan
DIY υγρό μέντας αλλά πολύ παγωμένο [Αρώματα] 2 1800 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 17, 2024, 10:38
από Geraki
Lost Vape Thelema Nexus [AIO (Όλα σε ένα)] 0 1296 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 18:10
από zamploutos
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 186 24861 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 13:11
από georgeboy
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1814 289171 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 14, 2024, 14:12
από Ηρακλης