@Shadowjump: εσφαλμένη διατύπωση: εννοούσα πως, ναι, μπορείς να βάλεις περισσότερο βαμβάκι, μα όχι να το στουμπώσεις ντε-και-καλά μέσα από το coil. Εχω δει τυπάδες να προσπαθούν να χωρέσουν ένα ολόκληρο Koh-Gen-Do μέσα από coil 2.5mm. Ε, ρε παιδιά, ΔΕΝ γίνεται, εκτός αν το συμπιέσεις με μεγγένη - και τότε δεν θα λειτουργεί καλά ως φυτίλι, διότι not fluffy enough. Πέρνα την "κανονική" ποσότητα μέσα από το coil, και περιέστρεψε λίγο περισσότερο από επάνω - πίσω - στο πλάι του, dripper style. Σε αυτούς αναφερόμουν στο προηγούμενο μήνυμα, σε όσους βλέπουν π.χ. πως "το Scottish Roll δουλεύει", λέει και ο τυπάκος στο βίδεο του "ακόμα και αν περνάει δύσκολα από το coil, σπρώξ'το", και καταλήγουν να προσπαθούν να περάσουν τον Τιτανικό μέσα από κεφάλι βελόνας. No can do, διότι Physics.
@modivin Δεν εννοώ πως καίγεται και εμείς ρουφάμε καπνό. Εννοώ πως όταν το βαμβάκι εμπεριέχει χημικά, κάποια από αυτά περνάνε στο υγρό που "βράζει" και από εκεί στον ατμό που ρουφάμε. Έχεις κάποια άλλη εξήγηση για το "γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς καθαρό βαμβάκι χωρίς χημικά"; Μήπως διότι θα κάνει χημική αντίδραση με τον ατμοποιητή;
Για όσους τρώνε τις ώρες τους "να βρούνε νέα στησίματα", μάλλον δεν πρόσεξες τη διατύπωση: είπα πως δεν έχει νόημα να παλεύεις να πλάθεις σχηματάκια στο βαμβάκι αν δεν καταλαβαίνεις τα βασικά για το πώς δουλεύει ο ατμοποιητής. Δεν είπα π.χ. πως είναι κακό το Scottish Roll: είπα πως είναι κακό επειδή είδες ένα βίντεο με το Scottish Roll, και το θεώρησες τη λύση για όλα τα προβλήματα σου, να πιέζεις, πατηκώνεις και στουμπώνεις το βαμβάκι μέσα στο coil "επειδή έτσι είδες στο βίδεο". Καλό το Scottish Roll αλλά, ναι, ΔΕΝ είναι κάτι μαγικό: είναι ένας τρόπος να διατηρήσεις το βαμβάκι "fluffy" αλλά με εύπλαστη δομή, ώστε να μπορεί να χωθεί λίγο μεγαλύτερη ποσότητα στο coil - με αποτέλεσμα περισσότερο βαμβάκι, περισσότερο υγρό, περισσότερο "υλικό για ατμοποίηση". Αν διαφωνείς, θέλω να μου εξηγήσεις ΌΧΙ "πώς να φτιάξεις το Scottish Roll" αλλά ΓΙΑΤΙ "δουλεύει" το Scottish Roll. Και ναι, οτιδήποτε παρουσιάζεται ως "δεν ξέρω γιατί, αλλά δουλεύει" είτε ΜΠΟΡΕΙ να εξηγηθεί βάσει λογικής, είτε είναι προϊόν αυθυποβολής.
Δεν είπα πως έγινα μάστορας επειδή έπαιξα με 10 κλώνους. Δεν είπα, όμως, και πουθενά πως ΕΙΜΑΙ μάστορας. Και δεν έχω μόνο 10 κλώνους. Ουτε "μόνο κλώνους". Μίλησα για τη λογική του wicking και το πως κάποιοι το αντιμετωπίζουν ως Πυρηνική Επιστήμη. Ε, δεν είναι.
Θέλετε εναλλακτικό "Scottish Roll"; Πώωω-ρε μαγκιάαααα: κόφτε ένα κομμάτι βαμβάκι γύρω στις δυο φορές πιο παχύ από το coil σας. "Απλώστε το" όπως και στο Scottish Roll, μα αντί να το "τρίψετε στην παλάμη να το κάνετε ρολό" (με αποτέλεσμα να συμπιέζεται), πιάστε την πάνω αριστερά και την κάτω δεξιά πλευρά και περιστρέψτε το. Σαν καραμελίτσα. Μετά επαναλάβετε, πάλι και πάλι, μέχρι να έχει περιστραφεί σε "κορδόνι". Προσέξτε ώστε η όποια πίεση να ασκείται ΜΟΝΟ στις άκρες - για να παραμένει "fluffy" το εσωτερικό κομμάτι που θα αποτελέσει το πραγματικό φυτίλι. Περάστε το μέσα απο το coil. "Ελευθερώστε" το για να ξανα-μανα-fluff-ιάσει. Κόφετ άκρες, "απλώστε" τις, χωστε τις στα channels. Done. Να το ανεβάσω στο Γουτούμπε ως τη νέα επανάσταση στο vaping?!
Τελικό συμπέρασμα από τα συμπεράσματα σου: το να προσπαθεί κάποιος, ακόμα και αν τον θεωρείς noob, να μοιραστεί τη λιγοστή γνώση που έχει με άλλους, δεν αποτελεί λόγο προσωπικής επίθεσης. Αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμα μου θα δεις πως αναφέρομαι σε - και μειώνω - όσους είναι γκάου όσον αφορά στο χόμπι και το αντιμετωπίζουν ως μια συλλογή τρυκ και μαγείας. Απλή λογική θέλει σε κάποια πράγματα. Και αν θέλεις να το γυρίσω σε προσωπικό τόνο, ναι, το ότι μέσα σε μόλις τέσσερα μηνάκια λύνω και δένω γύρω στους δεκαπέντε ατμοποιητές χωρίς διαρροές, dry hits και προβλήματα, μάλλον "κάτι λέει" σε σχέση με κάποιον που μπορεί π.χ. να χρησιμοποιεί επί δυο χρόνια έναν Kayfun και έναν Tayfun και να το παίζει ειδήμονας του είδους. Θεωρείς πως αυτά που λέω δεν στέκουν; Μαγκιά σου και το σέβομαι. Αντί όμως να γράφεις ηλίθιες προσωπικές επιθέσεις του στυλ "χα-χα, μίλησε και ο noob" - διότι πρακτικά αυτό κάνεις, δεν μας εξηγείς ΓΙΑΤΙ δεν ισχύουν αυτά που λέω; Πλήζ, ντού σω. ΑΥΤΟ θα βοηθήσει όσους συμμετέχουν στη συζήτηση. Όχι οι προσωπικές επιθέσεις.
EDIT: Επεξεργάστηκε για προσθήκη της εξήγησης "πώς να βάλεις περισσότερο βαμβάκι" στο πρώτο σκέλος.