Μετά απο αρκετό διάστημα ατμίσματος του εν λόγω ατμοποιητή πιστεύω οτι αξίζει μία μίνι παρουσίαση.
Θα ήθελα να ξεκινήσω γράφωντας οτι δεν είχα ιδέα για τον ατμοποιητή ούτε τον είχα δει κάπου. Είχα κάνει ιντερνετική αναζήτηση ψάχνωντας κάποιον RDA όχι πολύ αεράτο και με έμφαση στη γεύση. Αφού διάβασα εδώ και εκεί διάφορα σχόλια αποφάσισα να τον προσθέσω στο καλάθι μίας παραγγελίας μου εξ ανατολής. Όπερ και εγένετο και έφτασε στα χέρια μου.
Στη συσκευασία υπήρχαν οι κλασσικές έτοιμες αντιστάσεις με φυτίλι, το απόλυτο εργαλείο που εαν δεν το έχεις δεν λέγεσαι ατμιστής-μπλέ κατσαβιδάκι, ανταλλακτικά o ring καθώς και 3 βίδες για τα ποστ. Δεν είχε ντριπ τιπ ενώ θα ήθελα και ένα ανταλακτινό insulator αν και δεν φαίνεται οτι θα έχει θέμα. Η ποιότητα του μετάλλου και του φινιρίσματος ήταν πέραν του αναμενόμενου, θα ήθελα λίγο πιο γυαλισμένο το ντεκ. Ήταν καθαρός απο μηχανόλαδα και μυρωδιές (έκπληξη) οπότε το καθάρισμα ήταν εύκολο, αποσυναρμολογήθηκε και έκανε το καθιερωμένο μπανάκι του μένοντας να μουλιάσει ωσάν ηλικιωμένος σε ιαματικά λουτρά.
Έπειτα, αφού στέγνωσε καλά σαν σταφίδα και σιγουρεύτηκα οτι δεν έβγαλε σκουριές ξεκίνησε η συναρμολόγηση και το πρώτο στήσιμο.
όπως βλέπουμε, οι πόλοι είναι 3, για στήσιμο απο μία εώς και τεσσάρων αντιστάσεων καθώς έχει αρκετό χώρο. Οι αρνητικοί ενσωματωμένοι πάνω στο ντεκ και ο θετικός σφίγγει με μία βίδα χαλκού απο κάτω που είναι και η επαφή του 510. Πολύ καλή αγωγιμότητα. Το πηγαδάκι του είναι ικανοποιητικής χωρητικότητας ενώ όπως ανέφερα θα το ήθελα πιο γυαλισμένο. Πάμε για στήσιμο. Στο πρώτο στήσιμό του χρησιμοποίησα μονή αντίσταση διαβάζοντας 1,16Ω. Οι βίδες ενώ ειναι καλής ποιότητας δαγκώνουν το σύρμα μέσα στις τρύπες με αποτέλεσμα να κόβεται, οπότε το σύρμα το πιάνω επάνω και όχι μέσα στις τρύπες των πόλων οι οποίες να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι ήθελαν λίγο καθάρισμα απο υπολειπόμενα γρέζια. Το μή καλό φινίρισμα σε αυτές τις τρύπες ειναι και ο λόγος του δαγκώνει το σύρμα και κόβεται. Βέβαια, για να πω την αλήθεια με διευκόλυνε αυτό γιατί πιάνοντας το σύρμα επάνω στις βίδες οι αντιστάσεις έχουν σωστότερο ύψος και δουλεύονται ευκολότερα.
Πρώτο στήσιμο λοιπόν και έσταξα σκέτη γλυκερίνη για να δω πώς ατμίζει και πως συμπεριφέρεται. Στην επόμενη φωτό θα δούμε τις τρύπες αέρα που ρυθμίζεται απο το επάνω μέρος του ατμοποιητή και αυτό είναι πιστεύω που κάνει αυτό τον ντρίπερ ιδιαίτερο.
το δαχτυλίδι ρύθμισης επιτρέπει εισαγωγή αέρα για μονή ή διπλές αντιστάσεις στο στήσιμό μας και φωλιάζει με ένα o ring μέσα στο επάνω καπάκι.
Σε ρύθμιση μονής αντίστασης λοιπόν ο αέρας και τέρμα ανοιχτές και οι 3 τρύπες δεν μπορώ να πω οτι ειναι απο τους αεράτους αλλά αυτό ήθελα οπότε δεν με πείραξε. Να σημειώσω όμως οτι η ρύθμιση του αέρα με τις 3 τρύπες δεν κλείνει εντελώς λόγω της σχεδίασης του δαχτυλιδιού. Μπορούμε να κλείσουμε μέχρι περίπου 1 1/2 τρύπες καθώς κλείνοντας παραπάνω αρχίζει να ανοίγει ο αέρας απο την απέναντι πλευρά. Δυστυχώς δεν αποτυπώνεται σε φωτό.. Τζούρες που πλησιάζουν σε αεράτες τσιγαρίσιες δεν υφίστανται εαν πέρασε απο το μυαλό σας.
Η ποιότητα και πυκνότητα του ατμού πολύ ωραία, αφού έστρωσα λίγο το βαμβάκι αποφάσισα να ρίξω κάποιο απο τα υγρά που είχα ήδη ετοιμάσει με 3mg νικοτίνης για αυτό τον σκοπό. Εκεί έπαθα ένα μικρό κοκομπλόκο καθώς η απόδοση γεύσης ήταν πρωτόγνωρη για εμένα και κόλλησα!
Εξαιρετική απόδοση γεύσης και αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισαν να μου αρέσουν οι πνευμονικές τον τελευταίο καιρό και με οδήγησαν να ρίξω την νικοτίνη μου.
Συνεχίζοντας, (χωρίς πλάκα βγάζει γευσάρα!) το εξωτερικό σώμα του κουμπώνει με διπλά o ring στη βάση και για διαρροές ούτε λόγος. Μάλιστα πλημμύρισα το ντεκ επίτηδες για να το τσεκάρω και πέρασε με επιτυχία το τεστ στεγανότητας. Στεγανότητα και στις μεταφορές/εναποθέσεις του ατμοποιητή καθώς ο αέρας δεν ειναι στα πλαινά για να πλημμυρίζει.
Σε στήσιμο με διπλές αντιστάσεις περίμενα οτι θα έχανα λίγο απο την γεύση και θα κέρδιζα σε ντουμάνια. Αν τον στήσουμε με μικρές αντιστάσεις αυτό συμβαίνει. Κάτω απο 0.6Ω για εμένα άρχισε να χάνει και να γίνεται περισσότερο ντουμανομηχανή. Το καλύτερο στήσιμο το βρήκα στα 1-1.2Ω μονή και 0.6-0.7Ω με διπλές αλλά αυτό ειναι καθαρά υποκειμενικό.
Παρακάτω ένα πρόχειρο διπλό στήσιμο, όπου φαίνεται και το σύρμα πιασμένο στις βίδες.
Τελευταίο άφησα την προέκταση 510 που είχε μέσα το πακετάκι η οποία χρησιμεύει για απαγωγή θερμότητας. Χάλκινες επαφές και εδώ. Προσωπικά δεν την χρησιμοποίησα πέραν της πρώτης φοράς καθώς χρησιμοποιώ και τεφλόν ντριπ τιπ. Εαν όμως έχουμε σκοπό να το πλακώσουμε σε αλυσιδωτές τζούρες μεγάλης διάρκειας σίγουρα ειναι χρήσιμο, όχι μόνο για το στόμα μας αλλά και για τη συσκεύη μας.
Συνοψίζοντας θα έλεγα οτι ο ατμοποιητής είναι πολύ ενδιαφέρον και πέραν του τίμιου για τα χρήματα του κλώνου. Η γεύση του, κατα την προσωπική μου άποψη, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και σίγουρα τον έχω καταευχαριστηθεί καθώς ατμίζει απροβλημάτιστα και είναι εύκολος στο στήσιμο. Η έλλειψη διαρροών μου επιτρέπει να τον έχω μαζί μου και να τον απολαμβάνω, αχώριστος πλέον σύντροφος και στις δοκιμές υγρών. Για εσάς που προτιμάτε φουλ αεράτους ντρίπερ απλά προσπεράστε τον..
Καλά ατμίσματα!