Περισσότερο σαν καπρίτσιο, μια και ο Orchid ήταν ο πρώτος ατμο που μου μπήκε στο μυαλό όταν αποφάσισα την στροφή στους επισκευάσιμους,
κατέληξα στην αγορά του V6.
Και γιατί τον V6? Πέρασα και δεύτερη φάση καπρίτσιου με τον
Billow , τότε στα καταστήματα που υπήρχε δεν έστελναν καν Ελλάδα και ο V6 φαινόταν να τον μιμείται αρκετά καλά.
Έτσι κατέληξα στον
Orchid v6 απο την ΦΤου.
Η συσκευασία αυτή τη φορά ξεπέρασε του Marquis, με χαρτί και πλαστικό πολυτελείας πλέμπας, όπως αρμόζει σε κάθε ωραίο κλώνο
18+, επιθυμητή η γονική συναίνεση
Στη συσκευασία συμπεριλαμβάνονται κάμποσες βίδες, orings και για τα σκουλαρίκια ή οτι άλλο βάζει κανεις εκει μέσα και ένα γυαλιστερό μίνι μπλε κατσαβιδάκι... Παρόλο που στη σελίδα της ΦΤου μιλάνε για "2*Pre-wired Wicks" η φώτο μιλάει μόνη της..! αλλού τα wires κι αλλου τα wicks.
Θα ανοίξω ticket.-
Όμορφη η Ορχιδέα , αν μη τι άλλο
Η Ορχιδέα σε κομμάτια.
Εδώ έχουμε μιαν ένσταση...
Η Ορχιδέα είχε ένα απίθανο μοντέλο, μιαν απο τις καλύτερες επιδόσεις σε RTA και άλλα αγωνιστικά και μη που δεν είναι της ώρας (ήταν μια ακόμα κουραστική και άνεργη ημέρα).
Ενα ποσοστό χρηστών δεν κατάφερε να την στήσει χωρίς διαρροές και οι γκρίνιες αμέτρητες στο φορουμ της ΦΤου.
Έτσι δημιουργήθηκε η V6 με τα σωληνάκια μέσα στις τρύπες του AFC , που σηκώνονται πιο ψηλά απο το ντεκ, αποτρέποντας τις διαρροές.
Ναι δουλεύει ρε φίλε, είμαι στο δεύτερο στήσιμο και δεν έχει στάξει σταγονα!! Μου στέρησες κανα 0,4mm airflow ομως!
Στα σοβαρά, δεν μπορώ να έχω ίδια γνώμη αν το πρόβλημα των διαρροών ήταν λόγω μοντέλου ή άγνοιας , αλλα απ ότι διαβάζω σε revious, έχει μια επιρρέπεια μεν λόγω των διαστάσεων του afc, αλλα υπολογίσιμη στο στήσιμο και στην ισχύ των ρευμάτων για να αποτραπεί 100%. Όπως και το υπόλοιπο 100% δηλαδη των ατμοποιητών αυτου του ειδους.... Και τί γίνεται όταν δεν ατμίζεις και τον έχεις και στέκεται..;
Τεσπαν που λέμε και οι πανω απο το αυλάκι... εχουμε δρόμο ακόμα.
Το ξεχωριστό της V6 είναι αυτό το σημείο που έκλεψε απο τον Βillow. Εχει δυο, ανεξάρτητα AFC, που κλείνοντας τα τέρμα κλείνει και ο αέρας τέρμα.
Συν τις άλλοις, αν θες να στήνεις με μια αντίσταση, κλείνεις τον έναν αυλό εισαγωγής και τέρμα στις διαρροές (σαν διαφήμιση για πάνες κάτι).
Πρώτο στήσιμο, χωρίς τις βίδες του afc για να ελέγξω τυχόν διαρροές και όρια κυριότερα.
Έπεσε λίγο κουρεμα μετά, το στήσιμο θυμίζει αρκετά απο Ερλκοναγκεν
Το ρεζουμέ της υπόθεσης:
Δεν το ειδα να έρχεται... Οτι θα ειναι σαν dripper με δεξαμενή.... 18mg Smoke στην 5η-6ητζουρα ήμουν σαν να στουκαρα σε τοίχο.
Και με τον Marquis κάπου εκει ήμουν στο υγρό, αλλα το περίμενα, το πηγα σιγά-σιγά και το έστρωσα.
Εδώ είπα "σιγά τα ωά" είδα καμινάδα (διαμέτρου 3,7-3,8 χιλιοστών με το συμπάθιο τελικά με μέτρηση μετά την έκπληξη του όγκου) ξεκίνησα απο τα 7W και ήταν μουγκή η Ορχιδέα, αλλα την άκουσα απο τα 20W και μετά. Για τα καλά!
Σχετικά με τη γεύση. Στο πρώτο στήσιμο έφαγα μηχανόλαδο... Ήμουν κάπως σαν "τι διάολο, αφου τον έπλυνα κομμάτι-κομμάτι, πως, που, γιατί... " μέχρι που άκουσα μια φωνή : "το τζαμάκι... του τανκ.." . "Μπααα, λες;" "Λέω! "
Το δεύτερο στήσιμο ήταν σαν αναβάθμιση!! Δεν πήρα όμως την έκπληξη που περίμενα.. Ντουμάνια, όγκος κλπ όπως τα ψιλοείπα πριν και ακόμα περισσότερο ίσως. Και η γεύση αρκετά καλή και αξιοπρεπέστατη. Αλλά όχι και έκπληξη.
Επειδή ηθελα το αυξημένο airflow με σκοπό να κατεβάσω την νικοτίνη μου, προσπάθησα να βγάλω τα σωληνάκια. Στις τρύπες απο κάτω πέρασε άνετα ένα τρυπανάκι 2mm (τις υπολογίζω για ~2,2χιλ) και φτάνοντας στο σωληνάκι σταμάτησε. Γύρισα το τρυπανάκι απο την ανάποδη και με το χοντρό μέρος μπροστα, έσπρωξα, χτύπησα, τα σωληνάκια και το ατσάλι δεν κατάλαβαν τίποτα... Δεν επέμεινα.
Αυτιά
Είθε οι ατμοί και τα σύννεφα να ειναι με το μέρος μας!
Σερσέ λα φαμ
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Ημερολόγιο Εντερπράιζ, συμπληρωματικό.
Αναφορά Πρώτου Αξιωματικού
Ημέρα βου' με την Ορχιδέα.
Σαν να έστρωσε το βαμβάκι και να ανέβηκαν τα αρώματα του υγρου μετα απο τόσες ώρες. Πολύ καλύτερη η γεύση!
Αυτό μου έδωσε κουράγιο για διαφορετικό στήσιμο του βαμβακιού, με fiber freaks αυτή τη φορά
πάλι υπήρξε καθυστέρηση στην απόδοση της γεύσης, αλλα σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλη. Γεύση άριστη όμως!! επιδιορθώνω τα της προηγούμενης!
Θα πρέπει να αναθεωρήσω τις σχετικές στο στήσιμό μου υποθέτω.
Εις αύριον