Το τι βλεπουμε στο youtube , δε σημαινει παντα οτι ειναι και σωστο.Απλα να το σκεφτεις , οταν ειναι ενωμενες οι σπειρες , απο που θα εχει διαφυγη ο ατμος που παραγεται απο τις κεντρικες σπειρες ;;;
Ας πουμε οτι υπαρχει εστω και ενα μικρουλικο κενο αναμεσα σε δυο απο τις 6 (για παραδειγμα ) σπειρες , απο τις υπολοιπες πως θα παρεις το ατμιστικο αποτελεσμα τους ;;;
Το να πυρωνουμε το συρμα γενικα δεν ειναι και το καλυτερο . Φυσικα και 'γω δεν ειμαι αγιος... Το καιω και 'γω το συρμα πολλες φορες , οπως και οι περισσοτεροι. Μη κρυβόμαστε...
Αν ειναι με κενα οι σπειρες , ειναι φυσικο να αποδίδουν ολες κανονικα την ατμοποίηση του υγρου που αντιστοιχει στην καθε μια.
Προσεχοντας τη στιγμη που παταμε το κουμπι Fire σε χαμηλα Watts , θα δεις οτι ο ατμος που παραγεται απο μια αντισταση με κενα , ειναι πλουσιοτερος απο μια αντισταση με κολλημενες σπειρες.
Αυτο ειδα εγω τουλαχιστον.
Ενα αλλο θεμα ομως ειναι και το οτι εχοντας κολλημενες σπειρες , υπαρχει σε μικρη επιφανεια μεγαλη θερμοκρασια , χωρις να υπαρχει ανετος αερισμος του βαμβακιου και της αντιστασης γενικα.
Αντιθετα στις αντιστασεις με κενα , θα δουμε χαμηλοτερη θερμοκρασια και γρηγοροτερη πτωση θερμοκρασιας.
Επεισης , σε αντισταση με κενα , εχουμε και καλυτερη διανομη θερμοκρασιας σε ολο το μηκος της αντιστασης.
Στις κολλημενες οπως εγραψες και 'συ , βλεπεις να αναβει απο μεσα προς τα εξω , αλλα συνεχιζει να εχει μεγαλητερη ''λαμψη'' στη μεση.
Αρα εκει που ''αναβει'' περισσοτερο , υπαρχει και μεγαλυτερη θερμοκρασια....
Αυτο που σου ειπαν για τα Volts δεν ισχυει.
Εχω στημενο τον Diver με 2.96Ωμ αντισταση με 25 Watts και στο eVic VTC Mini μου δειχνει 8.6V.
Δηλαδη ,το ατμιστικο αποτελεσμα το εχω απο τα 25 Watts με αντισταση 3.0Ωμ , που αντιστοιχουν σε 8.6V.
Επικινδυνα θα ειναι τα 5 Volts , οταν εχεις αντισταση 0.5 Ωμ χωρις να εχεις καλη τροφοδοσια.
Ο λογος ειναι φυσικα οτι με 0.5 Ωμ και 5 Volts , θα μας δωσει το μοντακι 50 Watts.
Aν ειναι χαμηλοτερη ακομα η αντισταση , στα 5 Volts θα εχουμε ακομα περισσοτερα Watts.
Για παραδειγμα , στα 0.2 Ωμ , θα μας δωσει 125 Watts με 5 Volts.
Αντιστοιχα και η θερμοκρασια θα ανεβει αναλογα με τα Watts που θα δωσεις.
Σε μια αντισταση ομως των 2.0 - 3.0 Ωμ , δεν θα εχεις τετοιο προβλημα , γιατι με το λεπτοτερο συρμα θα ειναι πολυ πιο ευκολο να παρεις το αποτελεσμα που θελεις σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα , χωρις να χρειαζεται να δωσεις τοσα πολλα Watts κι αυτο θα συμβεί γιατι το λεπτο συρμα δεν χρειαζεται τοσα Watts ωστε να φτασει στη θερμοκρασια που θα μας δωσει καλο αποτελεσμα .
Αρπαζει πολυ πιο γρηγορα και φτανει πολυ πιο ευκολα σε θερμοκρασια που ειναι ικανη να μας δωσει αυτο που θελουμε.
Οπως εγραψα και πιο πανω , με μικρες αντιστασεις , θα πρεπει να εχουμε και παρα πολυ καλυ τροφοδοσια και πολυ υγρο στην αντισταση , ωστε να ειναι ικανο να καλυψει την παραγωμενη θερμοκρασια που θα αναπτυχθει.
Αν δεν εχουμε καλη τροφοδοσια και πολυ υγρο στην αντισταση , το μονο σηγουρο ειναι οτι θα μας δωσει καμενο που θα χορεύουμε ολη νυχτα.....
Οταν εχουμε καλη και σωστη τροφοδοσια , η αντισταση θα ψυχεται πολυ πιο ευκολα απο το υγρο και ετσι δεν θα ξεπερνα τους 300 βαθμους.
Το οριο αυτο υπαρχει απο ερευνες σε εργαστιρια και οχι επειδη το λεω εγω.
Καπου στους 290-330*C αν δεν κανω λαθος , θα εχουμε ατμους που δεν ειναι και τοσο αθωα και καλα για τον οργανισμο μας.
Ισες αποστασεις μπορουμε να πετυχουμε με πολλους τροπους .
Εγω απλα αφηνω το τρυπανακι στην αντισταση και με ενα ισιο κατσαβιδι δινω στις σπειρες την αποσταση και τη μορφη που θελω.
Υπαρχει ομως ενας πολυ πιο ευκολος τροπος.
Με μια ξυλοβιδα στη διαμετρο που θελεις , μπορεις απλα να στριψεις το συρμα σου στις βολτες της βιδας και στο τελος '' ξεβιδωνεις '' τη βιδα και εχεις ισιποσες αποστασεις στην αντισταση σου.
Οτι αλλο θελεις ρωτα ελευθερα.
Υπαρχουν πολλα ατομα εδω μεσα που μπορουν να βοηθησουν φιλε μου.