Μετά από προτροπή του συνφορουμίτη Joyeman και αφού ο Vrs5 με "ξεστράβωσε" στο πως να ανοίξω νέο θέμα, αποφάσισα να ανοίξω το πρώτο μου θέμα κάνοντας και την πρώτη παρουσίαση. Συγχωρέστε μου λάθη (ο χρόνος ελάχιστος) και την ποιότητα των φωτο (από κινητό).
Ο λόγος για τον Aspire Nautilus, για τον οποίο εντυπωσιάστηκα όταν είδα ότι δεν έχει ανοιχτεί ήδη κάποιο νήμα. Μετά από 8 μήνες στους επισκευάσιμους, δεν πίστευα ότι θα κολλούσα με κάποιον εργοστασιακό ατμοποιητή ο οποίος θα κέρδιζε (για 3 τουλάχιστον μέρες τώρα) τα "ψαγμένα" (λέμε τώρα) σεταρίσματα με dual coil, micro coil, κ.λπ. Μάλιστα ο λόγος που τον πήρα αρχικά (αφού τον δοκίμασα) ήταν να αποδείξω ότι δεν μπορεί να είναι τόσο καλός όσο στην δοκιμή. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Πρόκειται για bottom dual coil εργοστασιακό ατμοποιητή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Διάμετρος 22mm
- Σπείρωμα 510
- Χωρητικότητα : 5+ ml
- Αντίσταση κεφαλών: 1,6 Ω (την μετράω 1,7) και 1,8 Ω
- Υλικό : Ανοξείδωτο ατσάλι (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και γυαλί Pyrex
Μέρη από τα οποία αποτελείται:
- Βάση με ρυθμιζόμενη τζούρα, μέσω δαχτυλιδιού με οπές 0,9 – 1,1 – 1,4 – 1,8mm
- Κεφαλή με αντίσταση
- Γυάλινη δεξαμενή
- Καμπάνα με βάση επιστομίου
- Επιστόμιο
Στο πακετάκι αγοράς περιλαμβάνεται ένα δαχτυλίδι – κώνος για τοποθέτηση σε ego μπαταρία και μια κεφαλή 1,8 Ω (την 1,6 Ω την «φοράει»).
Περιγραφή:
Η κάτω βάση έχει σχετικά μεγάλο όγκο και στο κάτω μέρος ο πόλος έχει ελατηριάκι ώστε να «παίρνει» τις όποιες διαφορές έχουν οι κεφαλές που βιδώνουν πάνω του. Επίσης έχει τέσσερις τρύπες μεγέθους 0,9 – 1,1 – 1,4 – 1,8mm και εξωτερικό περιμετρικό δαχτυλίδι με το οποίο ρυθμίζεται η τζούρα επιλέγοντας μια από τις 4 τρύπες. Η αίσθηση της ρύθμισης είναι εντυπωσιακή έχοντας 4 θέσεις «κλειδώματος» στις τρύπες (με χαρακτηριστικό "κλικ"). Το βάθος της βάσης εξασφλίζει ότι ο αέρα που μπαίνει από το πλάι έχει ικανή διαδρομή ώστε να έρθει ομαλά κάτω από τις αντιστάσεις, γεγονός που εξασφαλίζει (κατά τον Leo) καλύτερη απόδοση.
Οι κεφαλές του είναι ανοικτές από πάνω δίνοντας την αίσθηση ότι πλησιάζει στους επισκευάσιμους ατμοποιητές, χωρίς το πλαστικό καπάκι που έχουν οι λοιποί εργοστασιακοί. Το πάνω μέρος της κεφαλής βιδώνει στην καμπάνα η οποία με την σειρά της βιδώνει στο γυάλινο tank. Στην κεφαλή υπάρχουν 4 τρύπες εισόδου του υγρού περιμετρικά, ενώ εσωτερικά έχει το γνωστό απορροφητικό υλικό που έχουν οι BDC αλλά και δεύτερο υλικό που σχηματίζει εγκοπές σε διαφορετικά ύψη για να «σταθούν» οι δύο φυτιλαντιστάσεις.
Η καμπάνα έχει την λογική του Kayfun αλλά με πολύ μικρότερη διάμετρο (θετικό κατά την γνώμη μου), ενώ στο πάνω μέρος στην βάση του επιστομίου έχει στένωση τύπου «Σοφίας» (!!) που πιθανόν να του προσθέτει πολύ στην απόδοση. (βλ.φωτο παρακάτω)
Το τανκάκι είναι γυάλινο, αρκετού πάχους και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει σπειρώματα πάνω στο γυαλί για να βιδώνει στο πάνω μέρος της βάσης του επιστόμιου.
Το επιστόμιο είναι αφαιρετό.
Εντυπώσεις:
Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε και κατά την γνώμη μου είναι μακράν ο καλύτερος εργοστασιακός από αυτούς που έχω δοκιμάσει. Η γεύση είναι καταπληκτική από την πρώτη τζούρα, ενώ χτύπημα και ντουμάνι αυξάνονται σημαντικά από την στιγμή που θα ζεσταθεί.
Βασικά πλεονεκτήματα:
- Εμφάνιση – κατασκευή - συσκευασία
- Αυτορυθμιζόμενος πόλος με ελατήριο
- Ρύθμιση τζούρας
- Σχεδιασμός καμπάνας και στένωση στο πάνω μέρος που αυξάνει την απόδοση
- Δυνατότητα διαβροχής των αντιστάσεων και του απορροφητικού υλικού πριν την πρώτη χρήση αφού η κεφαλή είναι ανοιχτή.
- Το γυάλινο τανκάκι
- Εύκολο γέμισμα
Το μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα ήταν το "χουρχούρισμα" προφανώς από υπερτροφοδοσία που κατά καιρούς εμφανίζεται, όχι όμως συχνά και εύκολα αντιμετωπίζεται με επιλογή για λίγο πιο αεράτης τζούρας.
Βρήκα ότι έχει ήδη κάνει παρουσίαση ο Gewre στο site του, αλλά και ο φίλτατος μουσάτος microcoiler o οποίος "επισκεύασε" τον ατμοποιητή εφαρμόζοντας microcoil που θα είναι το επόμενο project μου μόλις "τελειώσω" την πρώτη κεφαλή, η οποία μετά από 20ml αντέχει!
Αλλαγή τίτλου