Πολλές δοκιμές με αναμίξεις έτοιμων υγρών φέτος το καλοκαίρι και οι περισσότερες επιτυχημένες.
Πρώτα από όλα βρήκα φράουλα για να την ταιριάξω με το Heliodor (το λεμονομπισκότο του ζιρομπάκου) και να έχω ένα μαγικό λεμονο-φραουλο-υγρό για όλες τις εποχές. Αναφέρομαι στο Chefs Flavours Strawberry Juice που είναι ένα one shot με την καλύτερη φράουλα που έχω ποτέ ατμίσει! Εντελώς σκέτη φράουλα που μπορεί κανείς να την ατμίσει μόνη της μια χαρά, μπορεί όμως και να την ανακατέψει με άλλα φρούτα (όπως εγώ καλή ώρα με το Heliodor) αλλά και με σκέτες κρέμες, μπισκότα, ζύμες, κλπ και να έχει ένα ωραιότατο γλυκό υγρό με βάση την φράουλα. Μπορεί φυσικά να
μην την ατμίσει αλλά να την σερβίρει με παγωτό ή κρέπα και τα παιδιά του να τον ευγνωμονούν...
Το δεύτερο πείραμα που βγήκε αναπάντεχα καλό, ήταν το πάντρεμα του Heliodor (πάλι...) με το Green Emerald (Precious κι αυτό). Λεμόνι και μήλο είναι ένας συνδυασμός που δεν είχα ποτέ δοκιμάσει και ο συγκεκριμένος αποδείχτηκε καταπληκτικός! To υγρό που προκύπτει από την ανάμειξη είναι φρουτώδες αλλά είναι σαν να περιέχει ένα άγνωστο φρούτο που μυρίζει υπέροχα και έχει γεύση κάτι σαν τα λεμονάτα λευκόσαρκα ροδάκινα του Πηλίου! Η ιδιαιτερότητα πάντως είναι αυτή η πρωτόγνωρη οσμή και μετά από πολλά χρόνια με ρώτησαν τι ατμίζω γιατί τους άρεσε η μυρωδιά στον χώρο. Ο συνδυασμός όμως αυτός είναι προσωπική μου προτίμηση οπότε καλό είναι να τον δοκιμάσεις πρώτα σε ένα ντριπεράκι πριν ανακατέψεις τα υγρά σε σημείο που να μην επανέρχονται και μετά να με κυνηγάς να μου πάρεις το κεφάλι...
Το τρίτο πείραμα αφορά το Jasper, το πορτοκαλο-μπισκότο της Precious. To Jasper είναι περισσότερο γλύκισμα και λιγότερο φρούτο οπότε με άλλα φρούτα (ειδικά όξινα) δεν πολυ-ταιριάζει, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Αυτό που εγώ έκανα είναι να προσθέσω μερικές σταγόνες από το έτοιμο Jasper σε δύο DIY συνταγές (αρκετά κοντινές μεταξύ τους), κατευθείαν μέσα στον γεμισμένο ατμοποιητή. Δεν ξέρω ακριβώς δοσολογίες και δεν έχουν και τόση σημασία - λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν κάνει και τόση διαφορά. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση εξαιρετικό!
Αυτές είναι οι συνταγές (που σημειωτέον εδώ στο φόρουμ τις βρήκα):
Α)(FA) Apple Pie -
2,5(WF) Butter Pecan Pie -
7,5(INW) Custard -
5TOTAL: 15% - 12 daysΒ)(FA)Apple Pie -
2(JF)Biscuit -
1(TPA)Butter (ή FA) -
1(INW)Custard -
2.5(TPA)Toasted Marshmallow -
1(TPA)Whipped Cream -
3TOTAL: 10,5% - 10 daysΜια γενική παρατήρηση. Πειράματα με αναμίξεις έτοιμων υγρών κάνω
μόνο με υγρά που μου αρέσουν από μόνα τους. Ποτέ δεν ανακατεύω ένα έτοιμο
που δεν μ' αρέσει με ένα άλλο αγαπημένο για να σώσω το πρώτο. Θεωρώ πως το υγρό που δεν μας αρέσει δεν σώζεται με τίποτα και είναι κρίμα να χαραμίσουμε ένα καλό υγρό για να μην σουτάρουμε το ξύδι...
ΥΓ. Τις άλλες δοκιμές που έκανα δεν τις γράφω εδώ γιατί δεν αφορούν υγρά Precious και οφτοπικιές εγώ δεν ποστάρω να μου κοπεί το χέρι καλύτερα...