(Το προϊόν το παρέλαβα από το newvaping.com)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
To
newvaping βρίσκεται Αγγλία και έχει δώσει τον κωδικό 'CL20' για 20% έκπτωση για όσους θέλουν να τσεκάρουν.
Ο καλύτερος μπάτζετ πνευμονικός επισκευάσιμος ατμοποιητής για το 2019.
-Ζάμπλουτος, 5 Φεβρουαρίου 2020
Ο ατμοποιητής έχει διάμετρο 26mm, το bubble τζαμάκι 32mm και μπορεί να στηθεί με δύο αντιστάσεις ή με μεγάλη μονή.
Με το ίσιο τζαμάκι έχει χωρητικότητα υγρού 2ml και με τα bubble 6ml.
Ο ατμοποιητής πωλείται στα παρακάτω εφτά χρώματα.
Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ατμοποιητή, ένα κατσαβιδάκι, ανταλλακτικές βίδες, όρινγκς
και ένα εργαλείο κοψίματος της αντίστασης αλλά και ανοιχτήρι για μπουκαλάκια.
Ας ξεκινήσω από τα δύο bubble τζαμάκια, το ένα είναι γυάλινο και το άλλο ούλτεμ. Λόγω TPD ο ατμοποιητής έρχεται με το ίσιο τζαμάκι των 2ml και έξτρα μαζί τα 2 bubble, εγώ έτσι το παρέλαβα από το κατάστημα. Κάποια καταστήματα στην Ελλάδα είδα ότι έχουν τον ατμοποιητή σκέτο και πουλάνε ξεχωριστά τα bubble, οπότε θέλει προσοχή. Έχει μεγάλη κατανάλωση και το 2ml τζαμάκι είναι απαγορευτικό.
Μεγάλο 810 επιστόμιο από ούλτεμ για να βοηθάει να κρατάει τις θερμοκρασίες χαμηλές. Αρκετά φαρδύ στο εσωτερικό και ταιριάζει ταμάμ στον συγκεκριμένο ατμοποιητή οπότε και δεν σκέφτηκα καθόλου να το αλλάξω.
Το τοπ καπ όπως και το δαχτυλίδι του αέρα είναι σχεδιασμένα σαν καπάκια από μπύρα οπότε δεν έχεις πρόβλημα να το πιάσεις και να το γυρίσεις ακόμα και αν έχεις υγρά στα χέρια. Δυστυχώς είναι λίγο άγρια, δεν θα σε γρατζουνίσουν αλλά θα ήταν πολύ πιο ευχάριστο αν δεν θύμιζαν τόσο πολύ καπάκι μπύρας.
Το τοπ καπ έχει ένα μεγάλο όρινγκ από κάτω και κλείνει τέλεια με τον υπόλοιπο ατμοποιητή. Μαζεύει λίγο υγρό μετά από πολλές αναπληρώσεις αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ανοίγει πανεύκολα με μισή στροφή και από κάτω έχουμε δύο τεράστιες εισαγωγές για το υγρό αναπλήρωσης.
Το δαχτυλίδι του αέρα δεν γυρνάει ανεξέλεγκτα αλλά έχει στοπ και είναι ελάχιστα σφιχτό, βασικά είναι ακριβώς όπως θα το ήθελα. Οι εισαγωγές του αέρα είναι δύο σειρές από πολύ μικρές τρύπες σε στυλ honeycomb οπότε ο αέρας μπαίνει ελεγχόμενα μέσα για πιο smooth τζούρα.
Ένα αρνητικό που του βρήκα είναι όταν θέλησα να τσεκάρω στο στήσιμο μου με γεμάτο τανκάκι κάτι που δεν γίνεται εύκολα γιατί το τανκάκι μένει στην θέση του μόνο όταν βιδώσουμε τον ατμοποιητή κανονικά. Δεν σφηνώνει στο πάνω μέρος στο όρινγκ αλλά απλά κάθεται ανάμεσα στα δύο μέρη.
Το ντεκ είναι αρκετά καινοτόμο, δεν θυμάμαι αν έχω δει παρόμοιο σε άλλο ατμοποιητή. Υπάρχει μία μεγάλη εισαγωγή αέρα κάτω από τον ατμοποιητή και δύο ακόμα που χτυπάνε τις αντιστάσεις/την αντίσταση από τα πλάγια, οπότε έχουμε 242° airflow. Επειδή το ντεκ είναι σχετικά μικρό για δύο αντιστάσεις, έχουν προσθέσει μονωτικό και στις δύο πλαϊνές εισαγωγές αέρα για να γλιτώσουμε βραχυκυκλώματα.
Επειδή τα πόδια των αντιστάσεων μπαίνουν μέσα στο ποστ και δεν βγαίνουν από κάτω, η εταιρεία δίνει μαζί το εργαλειάκι για να κόψουμε τα πόδια όπως φαίνεται στην φωτογραφία από κάτω. Δυστυχώς ακόμα και έτσι τα πόδια είναι λίγο πιο μακρυά από όσο θα έπρεπε για να μπουν οι αντιστάσεις ακριβώς οπότε θέλει να κόψεις λίγο πιο μέσα από αυτό που προτείνει το εργαλείο.
Όλα τα στησίματα που του έχω κάνει με διπλές αντιστάσεις είναι με τις Tricore Fused Clapton, 26x3+38, σε τριάρι πυρήνα της Wotofo. Αρκετά λεπτές αντιστάσεις οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο ντέκ, τώρα αν είχαμε κάποιες Alien ή κάτι πιο περίπλοκο δεν πιστεύω να χωρέσουν άνετα με τριάρι πυρήνα και θα πρότεινα να δοκιμάσετε με 2.5αρι πυρήνα.
Με μία μεγάλη αντίσταση δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά δοκίμασα με ατμοποιητή φίλου και δεν είχα κανένα παράπονο, έπαιζε το ίδιο καλά. Μιλάμε πάντα για 4άρι πυρήνα και εξωτική χειροποίητη αντίσταση.
Προσοχή: Αν στήσετε με μία μονή αντίσταση τα ποδαράκια ένα από κάθε πλευρά αλλά και τα δύο από την μία αλλιώς θα έχετε βραχυκύκλωμα.
Το βαμβάκωμα το βρήκα από την αρχή και δεν δοκίμασα να το αλλάξω γιατί παίζει τέλεια από το πρώτο στήσιμο. Μπόλικο βαμβάκι να περνάει σφιχτά, πολύ καλό αφράτεμα στις άκρες και να ακουμπάει το ντεκ. Το πιο σημαντικό είναι το λούκι να μην έχει κανένα κενό και να υπάρχει παντού βαμβάκι ώστε να μη ταξιδεύει το υγρό και να γλιτώσουμε υπερτροφοδοσία.
Ο ατμοποιητής έχει απίθανη τροφοδοσία, το gif από πάνω είναι ακριβώς μετά από τζούρα. Κάθε τζούρα και φυσαλίδα, τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Αντέχει πολλές απανωτές μεγάλες τζούρες στα 100+ βατ χωρίς κανένα πρόβλημα. Διαρροές δεν υπάρχουν, δεν έχω δει ούτε σταγόνα και παίζω μαζί του καθημερινά εδώ και καιρό.
Η γεύση είναι πάρα πολύ καλή και συναγωνίζεται άνετα ντρίπερ. Μου αρέσει πάρα πολύ η τζούρα του, οι εισαγωγές του αέρα είναι τέτοιες που ο αέρας δεν μπαίνει όπως να ναι μέσα αλλά σφίγγει ακριβώς όπως πρέπει για να έχουμε απαλή τζούρα.
Εμφανισιακά δεν αρέσει σε πολλούς νομίζω αλλά για μένα είναι ίσως ο πιο άσχημος αλλά όμορφος ατμοποιητής που έχω. Αν είστε αυτού του στυλ ατμίσματος, αξίζει να τον δοκιμάσετε.