MAAT tank by VooPoo
Το ολοκαίνουριο sub ohm tank με εργοστασιακές κεφαλές της VOOPOO, το MAAT tank έχω την τιμή να παρουσιάσω, αφού η εταιρία με εμπιστεύτηκε και μου το έστειλε, μαζί με τις 3 διαφορετικές κεφαλές που φοράει. Τις 2 του πακέτου και την Τρίτη, που πωλείται μόνο ως ανταλλακτικό. Το τανκ διατίθεται σε μαύρο, ασημί και ουράνιο τόξο.
Θα κάνω λοιπόν μια υπέρβαση και θα παρουσιάσω … ανάποδα. Ξεκινώντας με τα συμπεράσματα.
Λοιπόν, δεν μου αρέσει το DL άτμισμα, δε συμπαθώ τα μεγάλα εργαλεία, θεωρώ too much τα ντουμάνια, με ενοχλεί απίστευτα να κάνω σπειρομέτρηση με κάθε μου εισπνοή, τραβώντας ταυτόχρονα ατμό και αέρα και φυσικά απεχθάνομαι να ρουφάω απεγνωσμένα το επιστόμιο, για να πάρω ατμό. Ως εκ τούτου, είμαι εξαιρετικά αυστηρή με οποιοδήποτε DL σύνεργο πέσει στα χέρια μου, ανεξάρτητα αν το έχω πληρώσει, ή μου το έχουν στείλει για παρουσίαση. Τα 2 drag που κράτησα στα χέρια μου (της ίδιας εταιρίας) μου άρεσαν για τα ρεύματα, την κατασκευή και τα χρώματά τους, αλλά βρήκα απίστευτα άσχημο και μη πρακτικό το μέγεθός και το τετράγωνο σχήμα τους.
Το ΜΑΑΤ tank λοιπόν, το συναρμολόγησα, ευλαβικά πότισα με σταγονόμετρο την αντίσταση εξωτερικά και εσωτερικά, άφησα 5 λεπτά το τανκ γεμάτο και με μια έκφραση «που μπλέκω τώρα» πάτησα το fire του platinum κι άφησα την 3ρα νικοτίνη να βρει το δρόμο για τα πνευμόνια μου, μέσα από την μονού mesh αντίσταση και 50 βατ (μέχρι να στρώσει η κεφαλή).
Πρώτη έκπληξη: το τανκ αρπάζει αμέσως. Ογκος ατμού γέμισε το πνευμόνι μου, χωρίς να χρειαστεί να εισπνέω επιθετικά και να κατεβάζω μαζί ατμό και αέρα. Σαν να έκανα MTL, αλλά με τεράστια διαφορά στον όγκο του ατμού.
Δεύτερη έκπληξη: τρελή γεύση
Τρίτη έκπληξη: Με την τριάρα νικοτίνη πνιγόμουν. Αραίωσα με μηδενικό υγρό, μέχρι που στο τέλος έκανα μηδενικό.
Εδωσα να δοκιμάσει και φίλος, λάτρης του DL κι είδα και στα δικά του μάτια ένα ύφος ευτυχισμένου νιρβάνα.
Συνεπώς, όσοι δεν διαβάζουν τα ψιλά γράμματα, εδώ ήρθε η στιγμή να κλείσουν το ριβιού και να πάνε να ξαναδιαβάσουν αυτό που έκανα για το drag2 platinum. Αφού κάνουν μια στάση για να παραγγείλουν το ΜΑΑΤ. Μαζί με μπαταρίες και υγρά (θα τους χρειαστούν) Ο ατμοποιητής είναι πολύ καλός.
Οι υπολοιποι, ας ξεναγηθούν μαζί μου στα τρίβιαλ τεχνικά χαρακτηριστικά
Υψος ατμοποιητή: 58χιλ
Διάμετρος: 28χιλ με το bubble tank 4ml/24.5χιλ με το απλό TPD tank των 2ml – αμφότερα πυρέξ, αμφότερα στη συσκευασία.
Επιστόμιο: φαρδύ κι ενσωματωμένο
Αερισμός: 3 πλαινές είσοδοι με (εύκολα) περιστρεφόμενο δαχτυλίδι.
Τροφοδοσία υγρού: 2 σχισμές μεγάλες στην καμπάνα συν αυτές των κεφαλών.
Γέμισμα. Από πάνω, με το πάτημα ενός κουμπιού, διαχωρίζεται το καπάκι και με ελατήριο τραβιέται στο πλάι το πάνω μέρος του. Γεμίζετε και κλείνετε το καπάκι.
Διαθέτει και μια κάτω βάση, ώστε να αλλάζετε την κεφαλή από κάτω, χωρίς να πειράζετε τα υγρά. Κάτω από την κεφαλή υπάρχει κρυφή ρεζέρβα υγρού. Όταν νομίζετε ότι το τανκ έχει αδειάσει, αυτό στην πραγματικότητα έχει λίγο υγρό ακόμη, ώστε να προλάβετε να γεμίσετε πριν λειτουργήσει χωρίς υγρό κι αρπάξουν τα βαμβάκια. Οντως λειτουργεί. Στην καμπάνα υπάρχει ενσωματωμένο το δαχτυλίδι αέρα.
Η συσκευασία περιέχει μανουαλ, μαζί με τα 2 τανκ, ένα μεγάλο και 5 oring σαν αυτά που έχει 2 η κάθε κεφαλή.
Και βέβαια οι κεφαλές. Μονή και διπλή.
Το ΜΑΑΤ τανκ φορά την σειρά ΜΤ.
ΜΤ-Τ1 single mesh – μονή. Στα 0.13Ω με λειτουργία 60-85W. Εμένα μου έφερνε συνέχεια βήχα και την έβγαλα, αλλά από γεύση, άρπαγμα και ντουμάνι πάει καλά
ΜΤ-Τ2 dual mesh – διπλή με μες κι αυτή. Στα 0.2Ω, είναι προεγκατεστημένη και μου φάνηκε η καλύτερη στα πάντα. Λειτουργεί στα 55-80W
Τέλος, διατίθεται ως ανταλλακτικό η ΜΤ-Τ3 με το τριπλό μες και 0,17Ω με λειτουργία 65-85W.
Προσοχή πώς θα φορέσετε τις αντιστάσεις. Δείτε τη διπλή φωτογραφία που ακολουθεί, ανάλογα με το πώς θα ευθυγραμμίσετε τις εισόδους υγρού της κεφαλής με αυτές της καμπάνας, θα έχετε μεγάλη ή μικρή τροφοδοσία.
Ο ατμοποιητής είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί πυρέξ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Αν και η εταιρία υποστηρίζει ότι δε λερώνεις χέρια αλλάζοντας από κάτω την αντίσταση, στην πράξη, το κάτω μέρος της βάσης αλλά και της αντίστασης είναι βρεγμένα από γλυκερίνη. Η κεφαλή πρέπει να είναι καλά ποτισμένη, οπότε κι αυτή έχει γλυκερίνη. Συνεπώς, χωρίς 2-3 χαρτομάντηλα μην επιχειρήσετε να αλλάξετε αντίσταση.
Η κατανάλωση υγρού είναι πραγματικά εκτός ορίων. 4μλ μπορεί ακόμη και σε μια ώρα να τα στραγγίξει. Ανάλογο στράγγισμα κάνει και στις μπαταρίες, οπότε… με μέτρο!
Τέλος, να ενημερώσω ότι το ΜΑΑΤ ΤΑΝΚ πωλείται μόνο του, αλλά και ως σετ, με την νέα σειρά των ALPHA mods της VOOPOO, το ZIP kit & το ZIP mini kit.