Καλημέρα Ψηλέ!
Αν και δεν είμαι ο καλύτερος γευσηγνώστης, θα κάνω μια προσπάθεια.
Το Captain Jack for Pipe είναι ένα γλυκό καπνικό. Τα πιο έντονα στοιχεία του κάτι σαν καραμέλα βουτήρου (η γνωστη αγελαδίτσα, ή τις καραμέλες werthers) μαζί με κάποιο εσπεροειδή, θαρρώ πως έιναι μανταρίνι αλλα θα μπορούσε να είναι και περγαμόντο. Έχει μια καπνική βάση (η οποία αναφέρεται από την εταιρία ως absolute, δηλαδή ΝΕΤ), όπως όλα τα αρωματα της σειρας for pipe, και στις μαρκόσυρτες ή επανωτές τζουρες βγαίνει μια αίσθηση καπνιστού. Προσοχή, δεν είναι καπνιστό τύπου μπαρμπεκιού, αλλα τόσο όσο να σε θυμίσει ότι είναι καπνικό το άρωμα.
Όπως όλα τα αρώματα της inawera, θέλει πολύ υπομονή στην ωρίμανση (τουλάχιστον 3 εβδομάδες, κατα προτίμιση ενάμιση μήνα), και το συγκεκριμένο θέλει ποσοστό κάτω από 2%! ότιδήποτε παραπάνω γίνεται μπουκώτικό (για τα δικά μου γούστα). Ταιριάζει με αρκετά άλλα αρώματα αλλα και εκεί θέλει προσοχή γιατι εύκολα σκεπάζει τα υπόλοιπα.
Μιας και αναφερώμαστε στη σειρά for pipe της Inawera, να πω ότι κατ'εμέ ένα από τα καλύτερα καπνικά που έχω δοκιμάσει είναι το Dark for Pipe. Βάση καπνική (ΝΕΤ?), με μαυρη ζαχαρη, ρουμι και ξύλο (οξιας?). Είναι το καλύτερο standalone καπνικό άρωμα που έχω συναντήσει.