Γεια σας παιδιά! Ήρθε, λοιπόν, μετά απο μερικές ημέρες χρήσης και δοκιμών, και η δική μου η σειρά να γράψω μια μίνι παρουσίαη για το νέο Drag 2 kit,
που μου στάλθηκε απο την Voopoo. Παρακάτω, θα προσπαθήσω όσο μπορώ, να παρουσιάσω και να αναλύσω τι μου άρεσε, τι διαφορές έχει σε σχέση με τον προκάτοχό του,
ποια σημεία του βελτιώθηκαν και τέλος ποια στοιχεία του θεωρώ πως επιδέχοταν περεταίρω βελτίωση και προσοχή. Οπότε, ας μπούμε στο ψητό!
Παρουσίαση Drag 2 kitΤο νέο Drag 2 Kit έρχεται μέσα σε αυτήν την συσκευασία
Το κιτ περιλαμβάνει:
-1 Drag 2 177 W TC
-1 Uforce T2 coil
-1 Uforce N3 coil
-1 Usb καλώδιο
-1 Κάρτα εγγύησης
-1 Σακουλάκι με ανταλλακτικά orings (x7)
-1 Κάρτα πληροφοριών για το Gene chip
-1 Uforce 2 Tank atomizer
-1 Έξτρα κανονικό τζαμάκι, εκτός απο το bubble που ήδη φοράει ο ατμοποιητής
-2 Φυλλάδια οδηγιών
Πάμε λοιπόν , ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση απο τον
ατμοποιητή του kit, που ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία γενικότερα!
Ο ατμοποιητής έρχεται μαζί με 2 αντιστάσεις :
-u2 coil 0,4 που είναι κλασσική αντίσταση απο απλό στρόγγυλο σύρμα, και
-n3 coil 0,2 που είναι στην ουσία μία αντίσταση, αποτολούμενη απο όχι 1, όχι 2, αλλά 3 αντιστάσεις ,φτιαγμένες απο πλέγμα mesh!
Ξεκινώντας, έβαλα στην αρχή την U2 αντίσταση, την απλή.
Ο ατμοποιητής είναι όμορφα φτιαγμένος, με drip tip που είναι στα χρώματα του resin του mod, πράγμα το οποίο τον κάνει να δένει πολύ όμορφα με το μοντακι. Το γέμισμα του ατμοποιητή γίνεται από το πάνω μέρος, απλά σπρώχνοντας το καπάκι και αποκαλύπτωντας έτσι την εισαγωγή του υγρού. Πιο εύκολο και απλό δεν γίνεται. Γεμίζω το τανκ και ξεκινάω να ατμίζω. Η απόδοση του ατμοποιητή με το συγκεκριμένο coil ήτανε αρκετά καλή, τόσο σε ντουμάνι, όσο και σε απόδοση γεύσης. Χρησιμοποιήθηκε αρκετά, αποδίδωντας αρκετά καλά και σταθερά κάθε φορά που πατούσα το κουμπί fire, χωρίς υποψία μη σωστής απόδοσης. Η απόδοση του συγκεκριμένου coil ήτανε αρκετά ικανοποιητική, αφού έβγαλε ενα 60 ml υγρό κρέμας με φράουλα, το οποίο είχε και γλυκαντικές ουσίες μέσα. Η απόδοση του coil άρχισε να πέφτει στα τελευταία 5-10 ml του υγρού. Για αντίσταση με απλό σύρμα και δεδομένου του γεγονότος ότι το υγρό είχε αρκετές γλυκαντικές ουσίες, θεωρώ πως το coil και η απόδοση του ήτανε αρκετά τίμια. Αν σκεφτεί κανείς και το σχετικά μικρό κόστος σε σχέση με άλλα coils της κατηγορίας του (3,5 ευρώ το βρήκα) είναι μία πολύ καλή επιλογή.
Στην συνέχεια, δοκίμασα και το N3 coil, με το τριπλό mesh.
Η εμπειρία μου? Με μία λέξη? ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Φανταστικό! Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε εργοστασιακό coil αυτής της κατηγορίας των sub ohm tank. Η γεύση ήτανε
πολύ ζωντανή, γεμάτη και έντονη. Εδώ, το airflow ήταν ακόμα καλύτερο, σε σχέση με το προηγούμενο coil.Αυτό οφείλεται κυρίως, στο γεγονός ότι ο αέρας περνάει μέσα απο 3 μικρότερες οπές, που είναι και το κέντρο των mesh coils, παρά από μία τεράστια κεντρική. Το γεγονός αυτό προσδίδει μια ευχάριστη αντίσταση κατά την εισπνοή, χωρίς όμως να περιορίζει τον αέρα .Η τζούρα ήτανε άνετη πνευμονική. Επίσης, η απόδοση της γεύσης είναι κορυφαία, δεδομένου του γεγονότος ότι τα mesh coils καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια. Για το λόγο αυτό το ρεύμα κατανέμεται ομοιόμορφα , και η ατμοποίηση επιτυγχάνεται και αυτή ομαλότερα, δεδομένης και της μεγαλύτερης επιφάνειας του απορροφητικού υλικού που βρίσκεται σε επαφή με την αντίσταση. Αυτό μεταφράζεται ως σταθερή και σωστή ατμοποίηση σε όλο το εύρος της αντίστασης και υπερτερεί έναντι των απλών συρμάτων,
όπου η ατμοποίηση επιτυγχάνεται πιο τοπικά, στις σπείρες.Με μια λέξη: ΓΕΥΣΑΡΑ. Όχι παιδιά, πραγματικά δεν υπερβάλλω, έαν κάποιος δεν θέλει να στήνει αντιστάσεις και θέλει έτοιμες, αξίζει πραγματικά να αποκτήσει αυτόν τον ατμοποιητή και να τον δουλεύει με αυτές τις αντιστάσεις.
Κλείνοντας την παρουσίαση για τον ατμοποιητή, να αναφέρω πως το Uforce 2 Tank είναι συμβατό με μία μεγάλη γκάμα αντιστάσεων της VooPoo, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να προσαρμόσει αυτό το τανκ στο ατμιστικό του προφίλ και προτιμήσεις. Αυτό το τανκ με εξέπληξε αρκετά θετικά και συνδυάζεται αρκετά καλά με το fit mode του Drag 2, για το οποίο θα αναφερθώ στην συνέχεια.
Παρουσίαση του Drag 2 modΚαι εδώ! Βλέπουμε τον διάδοχο από ένα απο τα πιο συζητημένα μοντ, με φανατικούς φίλους, αλλά και ''εχθρούς΄΄. Δεν θα επεκταθώ πολύ με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ, μιας καιτα παιδιά παραπάνω το έχουν καλύψει αρκετά αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω την εμπειρία μου μαζί του.
Λοιπόν, το Drag 2 έρχεται σε αυτήν εδώ την συσκευασία:
Εμφάνιση, ΚατασκευήΕμφανισιακά, το σχήμα του, το μεγέθος, αλλά και το βάρος του βρίσκονται σε πολύ καλές αναλογίες και το μοντάκι κάθεται πολύ καλά στο χέρι. Σε σχέση με τον προκάτοχό του,
έχουν στρογγυλέψει οι αιχμηρές γωνίες του, του έχουν προσδώσει ένα πιο καμπυλωτό σχήμα και στο πλαίσιό του, πράγμα που το κάνει γενικότερα πιο φιλικό στο χέρι, χωρίς όμως το ίδιο το μοντ να χάνει τον τετραγωνισμένο χαρακτήρα του. Τα κουμπιά του είναι καλά κατασκευασμένα, με ωραία αίσθηση στην αφή, καλή απόκριση και χαρακτηριστικό ήχο ''κλικ΄΄ σε κάθε πάτημα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ ο ήχος τους, δεν φαίνονται ψεύτικα. Στην συνέχεια, πάμε στον 510 πόλο του. Ο πόλος, έχει μεταφερθεί σε μία πιο κεντρική θέση, χωρίς όμως να καταλαμβάνει το μέσο του μοντ. Θα λέγαμε πως είναι λιγάκι off-center (Ναι , για εσάς τους ψυχαναγκαστικούς το λέω
). Επίσης, ο πόλος είναι ελάχιστα υπερυψωμένος σε σχέση με το υπόλοιπο πάνω μέρος του μοντ. Αυτό εφαρμοζότανε παλιότερα, συνήθως απο μοντάκια high-end, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι γρατσουνιές που προκαλούν οι ατμοποιητές κατά το βίδωμά τους στο μοντάκι. Έχει και τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του. Από τη μία, η πάνω επιφάνεια του μοντ θα μείνει χωρίς γρατσουνιές, από την άλλη πάλι η αισθητική αρχίζει να κλαίει σε αυτό το σημείο. Ατμοποιητές μέχρι 23 mm κάθονται αρκετά καλά επάνω στο μοντ. Όμως, οτιδήποτε μεγαλύτερο, θα δείχνει κάπως άσχημα, αφού το κενό αυτό που κάνει ο ατμοποιητής με το μοντάκι είναι ορατό, έως και ενοχλητικό για μερικούς.Θα προτιμούσα, προσωπικά, ο 510 να ήτανε μεγαλύτερος (24-26 mm ) έτσι ώστε όποιον ατμοποιητή και να βάλεις πάνω, να κάθεται και να εφάπτεται με το μεταλλικό μέρος του 510, χωρίς να προκαλεί γρατσουνιές στο μοντάκι. Θα μπορούσα να πω πως είναι λίγο παλιομοδίτικος τρόπος αυτός να αποφύγεις τις γρατσουνιές που διάλεξαν. Παρόλα αυτά όμως, εγώ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, μιας και οι περισσότεροι ατμοποιητές που χρησιμοποιώ είναι 22 mm . Ένα ακόμα σημείο που δεν μου άρεσε τόσο είναι το πορτάκι για τις μπαταρίες, που στο δικό μου μοντάκι έχει ένα μικρό παίξιμο. Παρόλα αυτά, όμως, οι μπαταρίες μπαίνουν όμορφα και εύκολα μέσα στο μοντάκι, χωρίς να τραυματίζεται το κάλυμά τους, ούτε κατά την είσοδο, αλλά ούτε και κατά την έξοδο. Τέλος, ένα θέμα που απασχολούσε πολύ τους χρήστες του Drag 1, ήταν η ποιότητα βαφής. Στο Drag 2, φαίνεται να έχει γίνει καλύτερη δουλειά, μιας και μία εβδομάδα μετά απο συνεχή χρήση δεν έχει ξεβάψει κάπου.
ΛειτουργίαΤο Drag 2, όντας ένα μοντάκι της VooPoo, δεν θα μπορούσε να μην έχει εξαίρετη λειτουργία, εύκολη πλοήγηση στο μενού, καθώς και φανταστική απόδοση. Η απόδοση του ρεύματος ήτανε αρκετά καλή, χωρίς να αργεί απο τη στιγμή που πατούσα το fire button.
Η απόκριση ήτανε άμεση και τα ρεύματα που απέδιδε ήτανε μια χαρά , μέσα σε ένα εύρος 10- 90 watt στο οποίο και το δοκίμασα. Η αυτονομία του ήταν και αυτή ικανοποιητική. Με ένα ζευγάρι μπαταρίες, έβγαζα μία ημέρα, έχοντας στο rotation 3 ατμοποιητές που δουλεύανε στα 15, 25 και 65 watts. Δεν έχω μηχανήματα να μετρήσω τις αποδόσεις σε ρεύμα κλπ, οπότε ότι λέω είναι καθαρά με την εμπερία που είχα σαν χρήστης με αυτό. Το Drag 2 δεν με απογοήτευσε καθόλου σε αυτόν τον τομέα και αυτή την στιγμή έχει γίνει ένα από τα μοντάκια που χρησιμοποιώ καθημερινά.
Ακόμα, κάθε φορά που βιδώνομαι άλλο ατμοποιητή πάνω, το μοντάκι μας ρωτάει αν είναι νέα αντίσταση, προστατεύοντας έτσι τους ξεχασιάρηδες φίλους μας , που μπορεί να αφήσουν υψηλά watt και να ατμίσουν με έναν τσιγαρίσιο ατμοποιητή, καταστρέφοντας έτσι την αντίστασή τους.
Fit modeΤο νέο Drag 2 είναι εφοδιασμένο με το καινούργιο, Fit mode. Αυτό , στην ουσία είναι ένα mode λειτουργίας (όπως Watt, TC) το οποίο απευθύνεται κυρίως στα Tank atomizers. Το fit mode υπόσχεται να προφυλάξει το coil από dry burn, καθώς και να προσφέρει εξτρά λειτουργίες, ανάλογα σε ποιο mode του fit είστε.
Το fit mode έχει 3 επιλογές:
-Fit mode 1 : Σε αυτό, θυσιάζεται η ένταση για χάρη της αυτονομίας. Υπόσχεται να προσφέρει το μαξ σε αυτονομία.
-Fit mode 2: Σε αυτό, προσφέρεται η μέγιστη απόδοση γεύσης.
-Fit mode 3: Σε αυτό, προσφέρεται η μέγιστη παραγωγή ατμού.
Το δούλεψα και στα 3 mode, και όντως ούτε λίγο ούτε πολύ, το fit mode κάνει αυτό που λέει. Πολλοί μπορεί να το παρομοιάσουν με τις ανάλογες λειτουργίες που υπάρχουν σε άλλα μοντάκια (soft, normal, hard).
Στο fit mode 1 , η αυτονομία ήτανε μεν μεγαλύτερη, αλλά η απόδοση του σε ρεύμα ήτανε για εμένα μη ανεκτή έως άτονη. Στο fit mode 2, που σε αυτό το δούλεψα και περισσότερο, η απόδοση ήτανε φανταστική. Σε συνδυασμό με το uforce T2 tank, η απόδοση της γεύσης ήτανε πολύ καλή. Στο fit mode 3, όντως η παραγωγή ατμού ήτανε αρκετά αυξημένη, χωρίς να μπορώ
να το αξιολογήσω ιδιαίτερα, μιας και δεν είμαι του cloud chasing.
Γενικά, το Fit mode αφορά κυρίως tank ατμοποιητές. Δεν δουλεύει τόσο καλά με επισκευάσιμους. Δοκίμασα τις τελευταίες μέρες να στήσω με χοντρότερα σύρματα και όταν έστηνα αντιστάσεις που βρισκόταν κοντά ωμικά με τις έτοιμες, έπαιρνα πιο καλή απόδοση στο fit mode.
[/url][/img]
Συνολικά, το Drag 2 kit είναι ένα πολύ όμορφο κιτ, με έναν αρκετά καλό ατμοποιητή για ντουμάνι και γευστικό πάνω από όλα!Το μοντάκι δούλεψε απροβλημάτιστα και η απόδοσή του με έκανε να το εκτιμήσω και να το βάλω στην λίστα με τα μοντάκια που χρησιμοποιώ καθημερινά. Όσοι το αγοράσουν, δεν θα απογητευθούν. Θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερη δουλειά και να δοθεί η
απαραίτητη προσοχή στα σημειά που ανέφερα και παραπάνω. Παρόλα τα ΄΄μελανά΄΄ του σημεία , το Drag 2 kit είναι μια φοβερή επιλογή που πιστεύω δεν θα αφήσει κάποιον μη ικανοποιημένο!