Εξέχουσα γεύση? Μήπως έχουμε χάσει λίγο το μέτρο με τις περιγραφές? Εξέχει σε σχέση με τι δηλαδή, με 1167 ντρίπερς που κυκλοφορούν?
"Εξέχουσα", πάντα σε σχέση με το perception του εκφράζοντος τον "ποιοτικό" χαρακτηρισμό... πράγμα που ισχύει και για τον κάθε ένα από τους άλλους 1167 ντρίπερς.
Οι "ποιοτικές" συγκρίσεις πάντα υπόκεινται στην θεώρηση της σχετικότητας της "ποιοτικής" εκτίμησης, εκτός αν είναι εκφρασμένες μόνο σε κοινά αποδεκτό πλαίσιο ποσοτικής αξιολόγησης.
Η διαφορά της "ποιοτικής" εκτίμησης από την ποσοτική είναι το ότι η ποιότητα είναι το άθροισμα των ίδιων παραγόντων/όρων που εμφανίζονται και στο σκέτο άθροισμα της ποσότητας, αλλά με διαφορετικούς συντελεστές βαρών ο κάθε όρος του αθροίσματος.
Τέλος πάντων, αν η πρόσφατη προσπάθειά μου να εκφράσω την γνώμη μου στο θέμα γεύσης (επειδή επανειλημμένως μου έχει ζητηθεί και είχα αντισταθεί, λόγω ακριβώς της σχετικότητας του πράγματος), σας δημιουργεί την εντύπωση "απώλειας" του μέτρου, επανέρχομαι πάραυτα στην απλή αποτύπωση των χαρακτηρισμών γεύσης που έχω διακρίνει, δηλαδή την ένταση γεύσης, την ολοκλήρωση γεύσης και την ανάλυση γεύσης. Επί του perception αυτών των χαρακτηρισμών έχω δώσει και παραδείγματα "αναφοράς" (για μένα πάντα) στο παρελθόν, τα οποία βέβαια υπόκεινται στον περιορισμένο αριθμό των ατμιστικών εμπειριών μου, δεδομένου ότι είμαι ατμιστής από τον Απρίλιο του 2017 (έχοντας δοκιμάσει πάνω από 150 ατμιστικές συσκευές έκτοτε, για τουλάχιστον 2 βδομάδες την κάθε μία). Προφανώς, εξ αιτίας αυτού του περιορισμένου αριθμού των ατμιστικών εμπειριών μου, κάθε φορά που έχω μία τέτοια νέα, η οποία "σπάει" τα όρια των προηγούμενων δεδομένων μου, υπεισέρχεται μία δόση "ενθουσιασμού" στην "ποιοτική" έκφραση, που ίσως την κάνει "υπερβολική".
Ο Pixie, λοιπόν, ως RDA, "κινείται" μεταξύ έντασης γεύσης και ολοκλήρωσης γεύσης, ανάλογα με την αντίσταση/στήσιμο, τα watt και τον αέρα (όπως έχω περιγράψει στην παρουσίαση).