Dotbox 200W by Dotmod
Βασικά ήθελα το 75W καθώς οτιδήποτε πάνω από 30W για τις (μέχρι τώρα) ατμιστικές μου συνήθειες φαντάζει στα μάτια μου σαν τη ζούγκλα του Αμαζονίου αλλά λόγω έλλειψης σε μαύρο χρώμα "συμβιβάστηκα" με το 200W. Τα κριτήρια επιλογής όπως πάντα αντικειμενικά. Η ..... ομορφιά του. Από "όμορφα" mods που πέρασαν από τα χέρια μου δεν έχω πάντα τις καλύτερες εμπειρίες, το Dani Box μου φάνηκε "λίγο" για αυτά που περίμενα, σε αντίθεση όχι και τόσο όμορφο ( σε σχέση με το Dani) Epetite DNA 60 το οποίο παρά τις κατασκευαστικές ατέλειες στα καπάκια του αξίζει ατμιστικά κάθε σεντ. Για να δούμε.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σώμα από αλουμίνιο
Max Watt 200
Αντίσταση 0.08-3.0
Modes Watt SS Nife ΤΙ Bypass +3 MUL
24k επίχρυσα κουμπιά και 510
Μαγνητικό πορτάκι
2 Μπαταρίες 18650
Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και Usb καλώδιο το οποίο έχει και αντάπτορα για φόρτιση iphone
Το μενού του είναι σχετικά απλό και η λειτουργικότητα του περιορισμένη. Με λίγα λόγια, μπορείς να κάνεις εύκολα τα απαραίτητα, αλλά μέχρι εκεί. Η φιλοσοφία της εταιρίας λένε είναι παρόμοια με της Apple, να βγάζει όμορφες και απλές στη χρήση user friendly συσκευές και με το κατάλληλο μάρκετινγκ να χρεώνει ανάλογα. Η τιμή γύρω στα 180 ευρό για μοντάκι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Αμερική δεν ξεφεύγει και πολύ αν αναλογιστούμε ότι το provari 3 και radius ήταν κατά πολύ ακριβότερα. H πλακέτα είναι κατασκευή της ίδιας της εταιρίας. Η συσκευή υποτίθεται ότι δέχεται firmware updates, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο σχετικό software, σε πολλά ποστ στο Interrnet το ψάχνουν αλλά κανείς δεν το έχει βρει ακόμα. Το δε site της μαμάς εταιρίας είναι λιτό σε πληροφορίες όπως και το μενού και το manual του mod.
5 Κλικ κλείδωμα ξεκλείδωμα
4 Κλικ lock το wattage
3 Κλικ είσοδο στο μενού επιλογής mode
+ - ταυτόχρονα κλείδωμα αντίστασης
Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης Temperature Coefficient για τα TC mode ή για custom Temperature Coefficient
OK, στο SS είναι γύρω στα 100 με 105 για τα περισσότερα σύρματα οπότε μικρό το κακό.
Στο νικέλιο υποστηρίζει νομίζω το 200, οπότε τα υπόλοιπα νικέλια (dicodes, stealth κτλ) μένουν στην απ έξω.
To μοντάκι λειτουργεί σειριακά οπότε σε Bypass mode δίνει 8+ Volt
Μια ενδιαφέρουσα λειτουργικότητα είναι το Multipilcation curve mode (MUL)
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βελτιωμένο preheat mod, όπου ορίζεις ανα 0.1 δευτερόλεπτο για τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα του power ένα πολλαπλασιαστή power από 2.0 ώς 0.5 φορές της επιλεγμένης ισχύος.
Πχ έχεις επιλέξει 20 W
στο 0.1 sec ορίζεις συντελεστή x 2 οπότε θα δώσει 40 W
στο 0.2 sec ορίζεις συντελεστή x 1.9 οπότε θα δώσει 38 W
στο 0.3 sec ορίζεις συντελεστή x 1.5 οπότε θα δώσει 30 W
.
.
.
στο 2.0 sec ορίζεις συντελεστή x 0.9 οπότε θα δώσει 18 W κτλ
Ετσι δημιουργείς μια καμπύλη ισχύος για τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα της τζούρας όπως ακριβώς τη θέλεις εσύ.
Στη αρχή θεώρησα τη λειτουργικότητα αυτή περιττή, δοκιμάζοντας την όμως άλλαξα γνώμη.
Πχ ατμίζοντας με hadaly από τη μία σταθερά στα 30 watt και από την άλλη με τη χρήση MUL από 40 στα πχ 25 watt η χρήση MUL δίνει ένα γλυκό σβήσιμο στη τζούρα και αισθητά καλύτερη γεύση.
Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι λόγος να αποκτήσει κάποιος το μοντάκι.
Συμπέρασμα
Για TC mode με NIFE τιτάνια ζιρκόνια κτλ υπάρχουν τα DNA που κάνουν καλύτερα τη δουλεία
Για τσιγαρίσια ατμίσματα με kanthal στα 10-12 Watt κατά τη γνώμη μου τα μικρότερης ισχύος mod (pico, dna 40 60) αποδίδουν καλύτερα.
Αυτοί που αγαπούν το kanthal και τα clapton από kanhtal , που δεν κάνουν πολλές παρέες με νικέλια και ζιρκόνια και θέλουν πολλά watt χωρίς να έχουν όρεξη να σκαλίζουν ρυθμίσεις με υπολογιστές , αυτοί θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν αυτό το πολύ καλό ποιοτικό όμορφο μοντάκι.