Kentucky USA, 10%, 60 pvg, σε Phenomenon Zest IIXVIII, SS 316L, 0,32mm, 2mm ID, 6 σπείρες, 0,57Ω, 14W
Το ομολογώ, αυτήν την στιγμή την έτρεμα, που θα παρουσίαζα το Kentucky USA. Οι γνώμες των προηγούμενων συμφορουμιτών που το δοκίμασαν έκαναν λόγο για σάλτσα barbeque και όσο και να μου αρέσει το μπέικον, δεν ήξερα πως θα ήταν κάτι τέτοιο σε υγρό άτμισης.
Από την άλλη μεριά, έχουμε να κάνουμε, τύποις, με fire cured καπνό Kentucky, δηλαδή ένα είδος καπνού που μου αρέσει, με μία διαδικασία ξήρανσης, που παράγει αποτελέσματα που μου αρέσουν.
Η πρώτη δοκιμή έγινε στις λίγες μέρες ωριμάνσεως και την πρώτη στιγμή εξαφάνισης του δακτυλίου υπολειμμάτων, που έχουμε συνηθίσει σε υγρά που έχουν ως επίκεντρο fire cured καπνά, όπως το Latakia.
Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε το υγρό ήταν πλήρως επιβεβαιωτική των προηγούμενων συμφορουμιτών. Όντως έχουμε να κάνουμε με κάτι καπνιστό, όμως δεν το χαρακτήριζα «barbeque», αλλά Maryland, παρότι ο ίδιος ο κατασκευαστής μιλάει για barbeque.
Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι: Είναι σαν κάποιος να πήρε το υγρό Maryland και να το πέρασε μία δεύτερη δόση fire curing, δηλαδή «καπνίσματος». Εμένα, αυτό μου έβγαλε στον ουρανίσκο και τρόπον τινά δικαιολογείται μιας και όλα αυτά είναι υποπροϊόντα του Burley.

H δεύτερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά σε
Citadel RDA και στήσιμο SK Coils, Ni80 2*26/38, 6 σπείρες, 3mm ID στα 0,32 Ω πάνω σε μηχανικούλι που μπουμπούναγε στα 55 περίπου Watt. Εδώ αντιλαμβάνομαι, γεγονός λογικό, πιο έντονα τις πικάντικες νότες του υγρού και τον σμιλεμένο από την φωτιά χαρακτήρα του, όμως δεν αλλάζω την άποψή μου, η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με τον κατασκευαστή.
Εδώ έχουμε ένα υγρό, που – ναι – ταιριάζει παράλληλα με ένα καλό barbeque με την ανάλογη σάλτα, αλλά το υγρό γευστικά είναι ένα έξοχο fire cured καπνιστό παρακλάδι του Burley και προσωπικά μου θυμίζει, όπως προείπα, μια καπνιστή έκδοση του Maryland.
O αγαπητός [member=18822]Patrick[/member] που έκανε την αρχική παρουσίαση του υγρού για το φόρουμ μας, έκανε λόγο για ένα από τα καλύτερα καπνικά, ύστερα από βαθιά ωρίμανση και δεν θα τον αμφισβητήσω καθόλου.
Έχοντας μια κάποια εμπειρία για το πώς εξελίσσονται τα συγκεκριμένα υγρά στον χρόνο, θα συμφωνήσω μαζί του, βάζοντας μια υποσημείωση όμως. Αυτό το υγρό δεν απευθύνεται στους κατά καιρούς φίλους που αποστρέφονται τα fire cured καπνικά. Κατά τα άλλα, βουρ στον πατσά (με σάλτα barbeque) οι υπόλοιποι.
Υ.Γ. Από μάκα, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα που λένε. Εντάξει, δεν είναι και Latakia, αλλά προς τα εκεί κινείται.