Maryland 10%, 4,8 mg/ml σε Phenomenon Zest IIxVIII με Kanthal A1 0,3mm, 2mm ID, 1,13Ω στα 10WΔεν είναι μυστικό ότι προ μιας οποιαδήποτε παρουσίασης φροντίζω να λάβω πληροφορίες σχετικά με αυτό που πρόκειται γευστικά να αντιμετωπίσω. Σε αυτή την περίπτωση, του καπνού Maryland, έχουμε ένα παράγωγο του καπνού Burley, που όπως λένε οι ιταλοί κατασκευαστές των υγρών και επιβεβαίωσα σε σχετικές ιστοσελίδες για καπνά χρησιμοποιείται για να αντικαθιστά μερικές φορές το Burley.
Μοιραία, λοιπόν, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μία κάποιου είδους σύγκριση μεταξύ των δύο υγρών, με την υποσημείωση ότι το Burley της La Tabaccheria είναι ένα εξαιρετικά στυφό, ήπια αρωματικό και καθαρά τσιγαρίσιο υγρό υψηλότατης ποιότητας.
Τα δύο υγρά, λοιπόν, τοποθετήθηκαν στους δύο Phenomenon (ένας Lite και ένας Zest) μου με ακριβώς το ίδιο στήσιμο, το οποίο στην μία περίπτωση έγραψε 1,07Ω και στην άλλη 1,13Ω διαφορά που οφείλεται ξεκάθαρα στο μήκος από τα πόδια της αντίστασης.
Τα δύο υγρά είναι αρκετά κοντά, με την σημείωση ότι ενώ το Burley είναι το “Karelia” μας, το Maryland είναι το αντίστοιχο “Dunhill”, δηλαδή είναι πιο αρωματικό, ελαφρώς πιο γλυκίζων και αρκετά πιο βαρύ ως αίσθηση σε σημείο να γίνεται κρεμώδες. Πριν προλάβει κανά πιτσιρίκι να προβοκάρει εδώ να τονίσω ότι η έννοια του κρεμώδους ατμού δεν έχει καμία σχέση με τις custards που λιγουρεύονται μερικοί μερικοί παπαγαλίζοντες και μη. Έχει να κάνει κυρίως με την επιμονή και την υφή της επιγεύσεως.
Σημείωση: Το “Karelia” το είπα στην τύχη για να υποδηλώσω ένα μέτριας βαρύτητας τσιγάρο. Το “Dunhill” δεν είναι τόσο στην τύχη, αφού η βαριά γεύση του συγκεκριμένου υγρού μου έφερε την βαριά μυρωδιά αυτού του τσιγάρου, όσο βέβαια την θυμάμαι, πάνε και δεκαετίες.
Το υγρό, προς έκπληξή μου, δημιούργησε δακτύλιο υπολειμμάτων, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε στις 24 ώρες, οπότε και έγινε η πρώτη δοκιμή. Σε θέμα ώρας, οι πρώτες τζούρες έλαβαν χώρα βραδινή ώρα που συνήθως στήνω. Το ντέρμπι, όμως, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της επομένης.
Στον καφέ είχαμε ισοπαλία, αφού και τα δύο υγρά ήταν απολαυστικά και ταιριάζανε τα μάλα. Ένα σημαντικό της συγκεκριμένης δοκιμής, η οποία έγινε ενώ δούλευα, είναι ότι είχα τους δύο ατμοποιητές δίπλα μου και έπιανα έναν από τους δύο χωρίς να βλέπω. Ε, η διαφορά ήταν διακριτή και μπορούσα να καταλάβω άμεσα ποιον ατμοποιητή είχα πιάσει. Συνεπώς, μην περιμένετε ίδια υγρά. Για την ιστορία, είχα λίιιγο μεγαλύτερη κατανάλωση στο Maryland, αλλά αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι του έδινα περισσότερο χρόνο επειδή δεν το ήξερα.
Μετά τον μουσακά, θα έλεγα ότι το Maryland πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα ελέω πιο πλούσιου αρώματος. Απόλαυση μαζί με την σόδα μου. Το ίδιο απολαυστικό και με προβάδισμα βγήκε το Maryland το βράδυ μαζί ποτάκι. Αντίστοιχα το προβάδισμα αυτό ισοσταθμίστηκε από την all day ιδιότητα του Burley, το οποίο πεισματικά αρνιόταν να χάσει.
Εν τέλει θα δηλώσω ισοπαλία με πολλά γκολ, να πάει ταμείο κι ο [member=7533]drum[/member].