Baffometto Reserve 10% 50 PG/40VG/10WFI, 6 mg/ml σε Phenomenon Zest IIxVIII, 6 σπείρες 0,3mm Ni80, 2mm ID, 0,89Ω
Μιας και ο [member=7533]drum[/member] βιάζεται, πάμε στο διαόλι της σειράς, το οποίο σύμφωνα με την συνταγή που έχουν δώσει οι ίδιοι οι ιταλοί στο διαδίκτυο αποτελείται από Black Cavendish, Virginia και Latakia. Η αναλογία που έχουν δώσει οι ίδιοι είναι 4%,4%, 2% αντιστοίχως, αλλά δεν ξέρω αν αυτή είναι η αναλογία του υγρού που πουλάνε. Εδώ έχουμε την Reserve έκδοση, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιες νότες από δρύινο βαρέλι.
Το άρωμα, όπως είναι απολύτως αναμενόμενο για τους γνωρίζοντες θυμίζει το English Mixture, όμως όχι και τόσο ώστε να τα συγκρίνουμε. Πάντως η αίσθηση που αφήνει είναι αυτή του καπνού πίπας.

Παρατηρείστε την εικόνα για να βρείτε τα συστατικά

Εγώ δεν ξέρω αυτά τα τεχνικά με τα layering και τα τοιαύτα, όμως το υγρό έρχεται σε κύματα αναλόγως το πόσο μεγάλη τζούρα θα τραβήξεις, ήτοι το πόση θερμοκρασία θα ανέβει μέσα στον θάλαμο ατμοποίησης.
Πρώτη έρχεται η βιργινία να γλυκάνει, αλλά και να ξυπνήσει τους γευστικούς κάλυκες. Στην συνέχεια έχουμε την καπνιστή υφή του Latakia και ακολουθεί στην επίγευση η ξηροκαρπική αίσθηση του Black Cavendish.
Όσον αφορά το Reserve της υποθέσεως θα ομολογήσω μία αδυναμία στον εντοπισμό του, αλλά διαθέτω ελαφρυντικό για αυτή την ανικανότητα. Το Latakia έχει καπνιστή υφή που θυμίζει ξύλο βελανιδιάς, συνεπώς η αδυναμία μου στον εντοπισμό του δρύινου βαρελιού έγκειται πως ακόμα και αν το εντοπίζω το συγχέω με την αντίστοιχη γεύση του Latakia, οπότε θα πρέπει να υπάρξει συγκριτικό με την απλή έκδοση του Baffometo, γεγονός το οποίο θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο.
Πάντως, για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις να πω πως μία έντονη καπνίλα από βελανιδιά συνοδεύει την εκπνοή, ενώ αντιστοίχως η καπνική υφή στην εισπνοή είναι καμουφλαρισμένη πίσω από την γλυκύτητα του Virginia. Ένα εκ των δύο είναι το δρύινο βαρέλι και το άλλο είναι Latakia. Νομίζω ότι το βαρέλι είναι η αίσθηση στην εκπνοή.
Το αν αλλάζει το υγρό με βάση την ωρίμανσή του δεν το ξέρω ακόμα, αν και ο δακτύλιος υπολειμμάτων έχει εξαφανιστεί αφήνοντας ένα υγρό με χρώμα σκούρο κόκκινο, όπως του κερασιού. Υποψιάζομαι ότι είναι έτοιμο, αλλά όρκο δεν παίρνω. Δεν έχει και πανσέληνο, άλλωστε.
Πάντως το υγρό ανήκει, άνετα, στην κατηγορία OMFG...

Και τώρα με συγχωρείτε, πάω να ετοιμαστώ για να το έχω μαζί μου αύριο!