Virginia, 50PG/40VG/10WFI, 10%, 6 mg/ml, δοκιμή σε Phenomenon Zest IIxVIII, Ni80, 2mm, 6 ανοιχτές σπείρες
Πριν πούμε το οτιδήποτε, να πω ότι το συγκεκριμένο υγρό ήταν το μοναδικό από αυτά της σειράς που έγινε τελείως διαυγές από την πρώτη μέρα. Όλα τα άλλα διατήρησαν μία θολούρα μήνες μετά την ωρίμανση, μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι ήταν έτοιμα γευστικά. Αυτό έγινε απευθείας διαυγές και ο δακτύλιος υπολειμμάτων, που είναι συνήθης σε αυτά τα υγρά, εξαφανίστηκε στις 24 ώρες.
Στις 24 ώρες έγινε και η πρώτη δοκιμή, όπου το υγρό έδειξε τα δόντια του από την πρώτη στιγμή, δείχνοντάς μου ότι ήταν όντως έτοιμο. Γευστικά, μιλάμε για ένα φύλλο Virginia, το οποίο γευστικά φτάνει στα όρια του να χαρακτηριστεί Burley.
Είναι εμφανώς λιγότερο «χορταρένιο» από το αντίστοιχο Prelude της Black Note και διαθέτει περισσότερες «γήινες» νότες στην γεύση του. Για εμένα, που δεν ήμουν τρομερά «φίλος» του Virginia της Black Note (συγγνώμη αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να το αγοράσω για συγκριτικό, ό,τι γράφω είναι από μνήμης), το συγκεκριμένο υγρό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Και πάλι, βεβαίως, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα που περιέγραψα ποιητικά σε άλλο νήμα, αλλά ατμίζεται θεωρώ πιο ευχάριστα. Οι δε φίλοι του καπνού Virginia εδώ θα βρουν το «μαρλμποράκι» τους.
Ένα επιπρόσθετο εξαιρετικά ευχάριστο με το συγκεκριμένο υγρό, πέραν της ανέλπιστα γρήγορης ωρίμανσης, ήταν η ποσότητα των καταλοίπων. Στο τέλος της ημέρας και αφότου είχα κάνει τα συνήθη 4 ml, το μεν βαμβάκι είχε πάρει το σκούρο χρώμα του υγρού, αλλά από πάνω του λαμπύριζε πεντακάθαρη η αντίσταση, η οποία όντας Ni80, μόλις που είχε μπλεδίσει. Έτσι, για πρώτη φορά στα χρονικά, απλά άλλαξα βαμβάκι και προχώρησα στο επόμενο γέμισμα.