Η πλήρης έρευνα βρίσκεται
εδώ αλλά χρειάζεται συνδρομή για να την δει κανείς. Μήπως έχει ο κύριος Φαρσαλινός συνδρομή; Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσουμε όλες τις λεπτομέρειες καθώς και την μεθοδολογία...
Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως ορισμένα από τα συμπεράσματα που εξάγονται από την έρευνα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα σχόλια των ίδιων των ερευνητών.
Γράφει σε ένα σημείο (ελεύθερη μετάφραση):
«...ένα η.τ. με μονή αντίσταση που λειτουργεί στα 3,8 volts...παράγει 8,7 μικρογραμμάρια τοξικών χημικών ανά τζούρα...»Και λίγο πιο κάτω:
«...τα συμβατικά τσιγάρα παράγουν 400-600 μικρογραμμάρια τοξικών ανά τσιγάρο...»Καταλήγοντας στο εκπληκτικό συμπέρασμα (επειδή 20 τζούρες η.τ. αντιστοιχούν περίπου σε ένα συμβατικό?...) πως η συνολική παραγωγή τοξικών
ανά ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 90-100 μικρογραμμάρια.
Τι πάει να πει ανά ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Μια απλή αριθμητική πράξη (με βάση τα δικά τους νούμερα, τις δικές τους υποθέσεις) μας δείχνει πως οι παραγόμενες τοξικές ουσίες από 235 τζούρες η.τ. ανά ημέρα (δικό τους νούμερο), είναι 2.044,5 μικρογραμμάρια. Οι παραγόμενες τοξικές ουσίες από ένα πακέτο τσιγάρων αντίστοιχα είναι 8.000-12.000 μικρογραμμάρια. Από τρία πακέτα (που εγώ κάπνιζα) είναι 24.000-36.000 μικρογραμμάρια.
Θέλω κάποιος να με κοιτάξει με θάρρος στα μάτια και να μου πει πως κάνω λάθος που ατμίζω...