Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου ορισμένους ανθρώπους.Και θα ήθελα να μου επιτρέψετε να το κάνω εδώ, δημόσια, ως ελάχιστη ένδειξη της εκτίμησής μου για την προσφορά τους.Πρώτα, και κυριότερα, τα τρία παιδιά του πάνελ, που -εκτός από το μέγεθος της δουλειάς που προσέφεραν μαζί με τους υπόλοιπους, και την τόλμη τους να εκτεθούν δημόσια και επώνυμα- ξόδεψαν πολύ περισσότερο χρόνο, κόπο και χρήμα για να παρίστανται στο πάνελ, μιας και ήρθαν από όχι και τόσο κοντινούς τόπους κατοικίας. Δεν ξόδεψαν απλά 2-3 ώρες από τη ζωή τους ή ίσως και λίγες παραπάνω. Ξόδεψαν 2 και 3 ημέρες. Ημέρες που έλειψαν από τις οικογένειές τους και τις δουλειές τους, ξοδεύοντας πολλαπλάσιο χρηματικό ποσό για μετακίνηση, διαμονή και διατροφή. Δεν είναι εύκολο. Δεν το κάνουν όλοι. Και δεν το κάνουν και ιδιαίτερα πολλοί, όντας προετοιμασμένοι μεταξύ άλλων να δεχτούν εκτός από τις ευχαριστίες μας, και σχόλια πικρόχολα και κακεντρεχή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα 2-3 που εμφανίστηκαν εδώ, αλλά στα πολύ περισσότερα σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κώστα, Τρύφωνα, Βούλα, σας ευχαριστώ όσο δεν φαντάζεστε. Ζηλεύω τη δύναμή σας και την ανιδιοτελή προσφορά σας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που απέκτησα τις τελευταίες ημέρες, μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις (σε ώρες φυσιολογικές αλλά και καθόλου φυσιολογικές) και που με τις συνεχείς προσπάθειές τους, τις παροτρύνσεις τους αλλά και τις δημιουργικές διενέξεις, τα καλαμπούρια τους αλλά και τη συμπαράστασή τους, το άγχος για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά και τη σιγουριά πως θα πετύχουμε κάτι καλό, μου έδωσαν το πολύτιμο στήριγμα που χρειαζόμουν για να προσπαθήσω κι εγώ για το καλύτερο.
Κώστα, Άγι, υπήρξατε για μένα μια όαση μέσα στην (δημιουργική) κόλαση των τελευταίων ημερών, μια όαση που θα ήθελα να νιώθω την ασφάλεια πως γνωρίζω πού και πώς θα την ξαναβρώ όποτε τη αναζητήσω και πάλι. Και θα το κάνω συχνά. Σας ευχαριστώ. Πολύ.
Θέλω να ευχαριστήσω τους "αφανείς ήρωες". Κάποια μέλη της ομάδας, που χωρίς να "φαίνονται" έκαναν εξαιρετικά σημαντικές δουλειές. Την ώρα που όλοι υπόλοιποι τρέχαμε και αγχωνόμαστε για το τί θα παρουσιάσουμε στον κόσμο ως ομιλητές, εκείνοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους, φρόντισαν τα τεχνικά θέματα του live streaming, της απρόσκοπτης ροής των δημοσιογράφων και των συμμετεχόντων, ακόμα και της καταγραφής της εκδήλωσης σε βίντεο (σύντομα θα αναρτηθεί ένα πολύ πιο ποιοτικό βίντεο με τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης και με καλύτερο ήχο).
Γιάννη, Χρήστο, Γιώργο, χωρίς εσάς το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που παρακολούθησαν όλοι, δεν θα είχε ούτε τη μισή ποιότητα. Όσα ευχαριστώ και να πω είναι λίγα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους υπόλοιπους της ομάδας, και της αρχικής και της διευρυμένης. Τους ανθρώπους που είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω πολύ σοβαρών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να είναι σήμερα το πρωί στο χώρο της συνέντευξης. Ήταν όμως πίσω από μια οθόνη ενός υπολογιστή, ενός tablet ή ενός κινητού, υλοποιώντας όσο πιο απρόσκοπτα γινόταν το "αόρατο" μέρος της προσπάθειας, αναλαμβάνοντας πλήθος επικοινωνιών, συνεννοήσεων, ενεργειών και συμβουλών προς εμάς, που επίσης καθόρισαν την ποιότητα του αποτελέσματος.
Λευτέρη, Παναγιώτη, Θέμη, Μιχάλη, η βοήθειά σας δεν ήταν απλά σημαντική, ήταν πολύτιμη. Σας ευχαριστώ.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο ανθρώπους που κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες στο ακροατήριο της συνέντευξης, δίνοντας ένα στίγμα ιδαίτερο, συγκινητικό, διαφορετικό, προσωπικό και ανθρώπινο.
Γιώργο, το να συνεχίζεις να προσφέρεις σε μια κοινότητα, ακόμα και χρόνια μετά τη διακοπή και του ατμίσματος είναι απλά σπουδαίο. Τίποτα λιγότερο.
Τάκη, το ήθος σου, η εμπειρία σου, οι συμβουλές σου και η συμμετοχή σου, με έκαναν να αισθάνομαι περήφανος που σε γνώρισα. Σας ευχαριστώ και τους δύο εκ βάθους.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο φωτογράφους μας, που κάλυψαν φωτογραφικά την εκδήλωση, και που εδώ και ώρες συναγωνίζονται για το ποιός έχει τη πιο μεγάλη μπάκα, ή φωτογραφική μηχανή ή και τα δύο, δεν είμαι σίγουρος, τα 'χω μπερδέψει.
Αντρέα, Ιορδάνη, ένας από τους λόγους που θα έχουμε υλικό να συζητάμε και να θυμόμαστε στο μέλλον είστε εσείς. Επίσης είστε κι ένας από τους λόγους που λιμοκτονήσαμε σήμερα. Θα μπορούσατε να έχετε αφήσει κάτι και για μας. Σε κάθε περίπτωση όμως σας αγαπάμε και σας ευχαριστούμε.
Θέλω
-επιτέλους, πάντα ήθελα να το πω αυτό- να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον σκηνοθέτη μου και την Ακαδημία για αυτό το βραβείο.
Αν η διαχείριση κρίνει πως αυτό είναι off-topic, ας το μεταφέρει αλλού. Δε με νοιάζει. Εγώ θα το ξαναγράψω εδώ. Είμαι μεγάλο ψώνιο... ΠΣΩΝΑΡΑ.