Πολύ ενδιαφέρον, δεν το ήξερα το Ζιρκονιο, ευχαριστούμε!
Aν δεν κάνω λάθος το "Springy" παραπέμπει σε ελατήριο, στη συγκριτικά μεγάλη τάση επαναφοράς του στην αρχική μορφή που είχε προ στριψίματος και …..
.. στην ουσία πρόκειται για πολύ σκληρό κράμμα, αν είναι κράμμα, αν έχω καταλάβει καλά. Άρα λιγότερο πορωδες, και εξ'αυτού πιθανολογώ, με συγκριτικά μικρότερη απώλεια μικροσωματιδίων λόγω της αναπτυσσόμενης θερμοκρασίας, οπως αναφέρει ο συνατμιστής. Πολύ υψηλό σημείο βρασμού κλπ.
Σε τέτοια κατάσταση που βρισκόμαστε, με τόσα είδη σύρματα διαθέσιμα, μέσα στο τόσο πιεστικό και πολυμερές μαρκετινγκ της ατμοαγοράς σήμερα, ενώ ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του σύρματα χωρίς ιδιαίτερη περεταίρω βεβαιότητα, όπως το βλέπω εγώ φυσικά, έτσι καταλήγω, πάλι χωρίς βεβαιότητα, να θεωρώ οτι όσο πιο σκληρό είναι το σύρμα, τόσο καλύτερα για την υγεία μου, γενικά μιλώντας και σκεφτόμενος φωναχτά .. εξ'ου και το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο.
Εξ'ου και το οτι δεν κολλάνε (είτε δεν δημιουργούνται) τόσα κατάλοιπα στην επιφάνεια του, συγκριτικά, όπως αναφέρει ο φίλος tzifos_f1.
Τώρα, συνατμιτή, όσον αφορά στην μεγάλη ελαστικότητα και επαναφορά του συγκεκριμένου, αφού τα κατάφερες να το στρίψεις χωρίς πύρωμα, μόνο θετικό μου ακούγεται !!!!
Το να απαιτεί λίγο παραπάνω κόπο να στηθεί είναι κάτι που δεν με πειράζει, αφού αλλάζω coil μια φορά το μήνα πλέον (κάνω ψυχρό dry burn κάθε 3 μέρες και το σύρμα μου είναι πάντα καθαρό).
Απο τιμή πολύ ακριβό, ανάλογη με τη σκληρότητα του υποθέτω! (όσο πιο σκληρό ένα μέταλο, τόσο ακριβότερη η διαδικασία παραγωγής κλπ, θεωρητικά πάντα, διότι δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο)
Ίσως μέσω μιας καλής μαζικής, μέσω του φόρουμ αν επιτρέπεται, αν κάποιος κάνει τον κόπο να το οργανώσει, αλλά και πάλι ακριβό νομίζω θα μας βγει ..