Καφέδες πολλοί εκεί έξω (σε υγρά ατμίσματος εννοώ) και η επιλογή δύσκολη γιατί όλοι είναι μάλλον από ένα επίπεδο και πάνω. Δοκίμασα και το Holy Coffee της Egoist και το Latte της Λάμδα και για εντελώς υποκειμενικούς λόγους μου κάθισε καλύτερα το πρώτο χωρίς καθόλου αυτό να σημαίνει πως δεν θα βρει και το Latte τους πιστούς φίλους του. Εμένα μου έβγαλε κάτι το ξυλώδες στην γεύση που δεν μου πολυάρεσε. Το Holy Coffee όμως έγινε ήδη βασικό υγρό και καπάρωσε έναν απ’ τους τρεις unfollow που διαθέτω (και όχι χίλιους δεκατρείς όπως διατείνονται ορισμένοι κακεντρεχείς...). Αλλά σήμερα θέλω να γράψω για ένα υγρό που ήρθε από το πουθενά, με την έννοια ότι δεν το είχα ακούσει ποτέ ούτε αυτό ούτε την εταιρία που το παράγει, και έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη μου για έναν καινούργιο ατμοποιητή...
Jin and Juice Fascination“Gourmet coffee pure - find the coffee strength softened by the smoothness of advanced whipped delicately sprinkled with dark chocolate. Served with caramel sauce.”Αυτά αναφέρονται στην περιγραφή του υγρού στο site του Atmistique και με μεγάλη υπερηφάνεια μπορώ να δηλώσω πως γεύτηκα όλες αυτές τις γεύσεις και όχι μόνο! Και την μαύρη σοκολάτα κατάλαβα και την σαντιγί (λιγότερο) και την καραμέλα και φυσικά τον καφέ. Το έξτρα που κατάλαβα είναι μια ανεπαίσθητη αίσθηση αλκοολούχου ποτού αλλά αυτή εξασθένησε με τις μέρες και υποπτεύομαι ότι ήταν μάλλον μέρος του διαλύτη του αρώματος και όχι αναπόσπαστο συστατικό της συνταγής. Το υγρό γλυκίζει ελαφρώς, μάλλον λόγω της καραμέλας, αλλά έρχεται η μαύρη σοκολάτα και το βάζει στην θέση του με περίσσεια αυστηρότητα θα έλεγα. Ο καφές είναι παρών τόσο στην εισπνοή όσο και στην εκπνοή αλλά η άγλυκη σαντιγί, που είναι και το πιο αδύναμο από όλα τα συστατικά, γίνεται αντιληπτή όποτε αυτή το θέλει. Εδώ να μιλήσουν καλύτερα οι ειδικοί με τα ειδικά σωματικά προσόντα. Το αξιοπερίεργο βέβαια στην δική μου περίπτωση είναι το γεγονός ότι καθόλου δεν με ενόχλησε η παρουσία σοκολάτας στο υγρό, και δη μαύρης (!), την στιγμή που γενικά μάλλον απεχθάνομαι τα σοκολατοϋγρά!
Ο κατασκευαστής προτείνει αραίωση 15-20% και ωρίμαση 10-20 ημέρες. Εγώ επέλεξα το μικρό νούμερο (15%) μιας και το έφτιαξα με βάση High PG (>65% PG) και το ξέχασα κοντά έναν μήνα. Το υγρό βγήκε δυνατό, πολύ δυνατό! Άνετα θα μπορούσε να φτιαχτεί με 10% αραίωση με την ίδια βάση (και για τα δικά μου γούστα). Αλλά είμαι σίγουρος πως και έτσι δυνατό θα βρει πολλούς φανατικούς φίλους που αρέσκονται σε υγρά που το άρωμα και η γεύση τους καλύπτει τα πάντα. Είναι πολύ ιδιαίτερη συνταγή το fascination και αν είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα μου να διακρίνω μια εμπορική επιτυχία, θα έλεγα ότι το υγρό θα σκίσει. Δεν το λεω όμως γιατί κάποτε δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το Tribeca και το Castle Long δήλωσα με απόλυτη βεβαιότητα: «Αυτά τα δύο υγρά θα πάνε άπατα!»...