Έγινα σήμερα ευτυχής κάτοχος του dripper le papillion από τον γνωστό κατασκευαστή GUS.

Ο papillion είναι 16άρης σε διάμετρο, μικρός και πολύ κομψός στην εμφάνιση.

Το deck του αναμενόμενα μικρό, αλλά πλήρως λειτουργικό.
Οι εισαγωγές αέρα είναι δύο στο κέντρο του πόλου.

Ο αέρας μπαίνει στον ατμοποιητή από 4 τρύπες στη βάση του. Περιμετρικά υπάρχουν εγκοπές που διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη παροχή αέρα.

Με τον αέρα μόνο από κάτω, η τζούρα είναι μέτρια σφιχτή τσιγαρίσια.
Για όσους θέλουν αεράτη τζούρα στο πάνω μέρος της καμπάνας υπάρχουν επιπλέον εισαγωγές αέρα με αρκετές διαβαθμίσεις ώστε να έχουμε την τζούρα που επιθυμούμε.

Αν και ήρθε στα χέρια μου πεντακάθαρος, περάστηκε με καθαρό οινόπνευμα, σαπουνίστηκε και βιδώθηκε στο sigelei για το πρώτο στήσιμο.
Έφτιαξα αντίσταση kanthal ribbon, 5 σπείρες σε 2.5mm διάμετρο, 1.4Ω. Λίγο συντηρητικό στήσιμο, αλλά καθ' ότι πρώτο στήσιμο είπα να μην "ξεφύγω" με διπλές αντιστάσεις, clapton κτλ.

Έτοιμος μετά το στήσιμο να μπει στο μηχανικό, μικρός σαν κόσμημα ο άτιμος.

Κουμπώθηκε στο ξυλομοντάκι και το σύνολο από αισθητικής άποψης είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό. Χαίρεσαι να το βλέπεις.

Ο ατμοποιητής έρχεται με ένα "δισκάκι" που μπαίνει στη βάση του. Η χρήση του είναι να συγκρατεί τυχόν υγρά που μπορεί να στάξουν από τις τρύπες εισαγωγής αέρα και να μην περάσουν στο μοντάκι. Πολύ καλή σκέψη από τον GUS.

Στο άτμισμα η απόδοση του παραπέμπει σε Phenomenon που μεταμορφώθηκε σε dripper. Πυκνός και βελούδινος ατμός, γεύση πλούσια και απολαυστική. Όποιο υγρό και να του έσταξα, μου έδωσε το πιο ευχάριστο άτμισμα.
Η διαφορά του με τον Phenomenon είναι όμως τα ντουμάνια.
Αν και το στήσιμο που έκανα είναι πολύ συντηρητικό, το μέγεθος του ατμοποιητή τέτοιο που δεν σε προδιαθέτει για ντουμάνια, με τον αέρα ανοιχτό βγάζει καλή συννεφιά

Φαντάζομαι τι θα γίνει με άλλου τύπου αντίσταση (πχ clapton ή braided) σε χαμηλότερα Ω.
Φυσικά θα στηθεί και με διπλές αντιστάσεις για ακόμα μεγαλύτερα ντουμάνια.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες. Είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής του ατμοποιητή, την ευκολία του στο στήσιμο, την πλούσια γεύση του και όσο τον μαθαίνω τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρω.
Εξαιρετική υλοποίηση σε τόσο μικρό μέγεθος.
Το μόνο πρόβλημα μου τώρα είναι να βρω ένα αρκετά μικρό μοντάκι για να δέσει όσο το δυνατόν καλύτερα με το μέγεθος του le papillion